Ajánló

A nyugati part Bosszú Angyalai v2 07
Bosszú Angyalai

A nyugati part Bosszú Angyalai v2 07

Hozzászólások

 • Aldarion 2020.04.10. 01:47
  Most csak egy hónapot. Becs szó! Sőt, valószínűleg az (had)ura is beköszön nemsokára.

  Bővebben...

   
 • babrafax 2020.04.09. 22:18
  Helló Aldarion, nagyon örülök a legújabb Mars résznek. Sokat kell várni a folytatásra? Üdv

  Bővebben...

   
 • elmouse 2020.04.09. 20:39
  Csöcsös képregények közül ez a kedvencem. Köszönöm!

  Bővebben...

   
 • DONNIE71 2020.04.09. 15:36
  Köszi ! Igazából jobban szeretem az ilyesmit ,mint a szuperhős izéket . Jó ,hogy folytatódik.

  Bővebben...

   
 • AdamK88 2020.04.08. 17:39
  Aldarion! Ezer köszönet! Igaz, már végig olvastam angolul az egész képregényt, de örülök a folytatásnak.

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 396 vendég és 4 tag böngészi

 • bunyi73
 • Gabi
 • laca804
 • Mohi01

Előző fejezet

Shinnok az Árnybirodalomba kerülve sok más oda érkezőhöz hasonlóan a pokol urának, Lucifernek a börtönében végezte. A sok százezer év alatt értelmessé fejlődött, nagy hatalmú démonkirály több ezer éven át kínozta a bukott Idősebb Istent. Shinnok gyötrelmei jelentették számára ezen idő alatt az egyik legkedvesebb szórakozását. A hatalmától megfosztott Shinnoknak semmi ereje nem maradt, hogy megpróbálja felvenni a harcot fogva tartójával. Ráadásul a fizikai testébe kényszerült bukott Idősebb Isten az árnybirodalmiak nagyjával ellentétben élőlényként létezett a pokolban... halhatatlan élőlényként. És ez a tulajdonság tette őt Lucifer kínzásainak legkedveltebb célpontjává. Shinnok nem tartozott sem a fájdalomra gyakorlatilag érzéketlen onik, sem a már eleve halottként érkezett lelkek táborába, szenvedései nem ismerhettek és nem is ismertek határokat.
Ám az, hogy ennyire ki volt szolgáltatva a pokol urának, egyben Lucifer egyik gyenge pontjává is vált. Shinnok a bukása ellenére komoly hatalommal bírt még mindig, melynek kordában tartásához jelentős mennyiségű varázserőre volt szükség. Amennyiben az isten képes lett volna kiszabadulni a tömlöcéből, könnyedén felvehette volna a küzdelmet kínzójával, ám nem akadt senki, aki segíteni mert volna neki, hisz ehhez nyíltan szembe kellett volna szállni minden idők legnagyobb démonurával, nem beszélve a börtön őreiről. És ez így is maradt jó pár ezer évig, egészen addig, amíg fel nem bukkant Quan Chi.
Quan Chi azon ritka onik, vagyis őshonos pokolbéli démonok sorába tartozott, akik az évmilliók során képessé váltak elsajátítani az élőlényektől a tanulás képességét. Az intelligencia csírája benne tovább sarjadt, mint fajtársaiban, ugyanis az idő múlásával Chi figyelemreméltó mágikus képességekre tett szert, legfőképpen a nekromancia, vagyis a halál energiáinak manipulálása terén, amely energiaforrás az Árnybirodalomban jóval erőteljesebben éreztette hatását, mint bárhol máshol.
Ám nem ez különböztette meg őt a többi onitól, hanem az, hogy Quan Chi titokban tartotta a saját intelligenciáját és képességeit, hogy elkerülje Lucifer figyelmét. Chi nem hazudtolta meg a faját: amióta csak képessé vált összetett gondolatok megfogalmazására, arra készült, hogy egy nap átvegye az uralmat otthona felett. Mivel szinte minden szempontból halhatatlan, ezzel együtt kortalan is volt, az idő nem jelentett számára sokat, türelmesen várt egy megfelelő alkalomra. Ami Shinnok személyében érkezett el hozzá.
Chi hosszasan szövögette terveit, mielőtt cselekvésre szánta el magát. Aprólékos munkával, feltűnés nélkül elérte, hogy bejusson Shinnok börtönébe, ahol aztán miután egy kis időre kettesben maradhatott az Idősebb Istennel, felajánlotta neki a segítségét Lucifer ellen. Az ajánlatot fondorlatos volt, hisz Chi azt ígérte Shinnoknak, hogy a bukott istent teszi meg az Árnybirodalom urának, amennyiben az magasabb rendű isteni hatalmas segítségével tovább növeli a nekromanta varázserejét. Ezzel egyszerre kerülte el azt, hogy Shinnok Lucifer csapdájának vélje az ajánlatot, hisz akkor a démon arra kérte volna Shinnok segítségét, hogy őt segítse a trónra, nem pedig fordítva; és került egy lépéssel közelebb a saját céljainak megvalósításához.
Shinnoknak nem volt sok választása, elfogadta a nekromanta ajánlatát, aki aztán hozzálátott szépen lassan ahhoz, hogy meggyengítse a Shinnok hatalmát elfojtó varázsmezőt. A kísérlet végül sikeresen zárult, így egy nap, amikor Lucifer ismét felkereste Shinnokot, hogy tovább kínozza az Idősebb Istent, az meglepetésére ellenállt neki. A kibontakozó küzdelem rövid volt, ámde annál vehemensebb. Végül Shinnok került ki győztesen belőle, hála Quan Chi segítségének, aki az árnyak közül, orvul támadt Luciferre, amikor úgy látta, hogy a démonúr esetleg még így is túl erősnek bizonyul Shinnok számára.
Chi és Shinnok egy rituálé segítségével megfosztották Lucifert az ereje nagyjától, és a hatalmát Shinnokba vezették. A bukott démont eztán Chi elvitte és bezárta a börtönkomplexum legeldugottabb cellájába. Viszont amikor a páros felbukkant a börtönből, az összegyűlt lidérceknek és démonoknak már azt mondták, végeztek az Árnybirodalom addigi urával, amely értelmében a gyilkosa, Shinnok vált a pokol új királyává.
A bejelentést nem övezte különösebb figyelem, elvégre az árnybirodalmiak számára nem bírt nagy jelentőséggel, hogy ki nevezi ki magát az aktuális uruknak. Shinnok azonban Luciferrel ellentétben komoly változtatásokat eszközölt új uradalmában. Elhatározta, hogy ha már egyszer elzárták előle a Földi Birodalmat és a többi dimenziót, akkor annyit hoz ki a helyzetéből, amennyit csak lehet. Ezért első lépésként felkutatta az összes varázstudót a pokolban, és távolbalátó eszközöket hozatott velük létre, amelyek segítségével megfigyelhette a többi birodalmat. A figyelmét legfőképpen a Földre összpontosította, szenvedélye tárgyára. Később a birodalmak keresztútja utáni vágya oly mértéket öltött, hogy elkezdte az időközben felépült birodalmi központját, az Árnybirodalom első és egyetlen városát, Nekrost is a Földhöz hasonlatossá tenni. Ez igen komoly zavart váltott ki a legtöbb démonban és szellemben, hiszen előbbiek időtlenek és kortalanok voltak, utóbbiak jó része pedig olyan faj tagja volt életében, melyek természetes élettartama többszöröse volt a földi emberekének... Így számukra az emberi faj századok alatt történő fejlődése gyakorlatilag feldolgozhatatlan ütemű változásokat eredményezett a Pokolban, ahogy Shinnok sorra próbálta lemásolni az emberi faj vívmányait és a világukhoz hasonlatossá tenni a saját birodalmát.
Így hát röpke néhány évezred leforgása alatt a kietlen pusztaság közepén előbb vályogkunyhók, majd kőépületek, aztán – az emberek időszámítása szerint a XX. század vége felé – már acélból épült, fejlett elektronikát és mechanikát használó, modern épületkomplexumok emelkedtek Nekrosban, amik a varázstudók több ezer vagy akár millió éves tornyaival együtt szokatlan kontrasztot alkotva alakították ki Nekros városképét.
A technológia nem csak az épületekben mutatkozott meg. Miközben Shinnok varázslói kidolgozták az eljárást, amivel úgy tudták leutánozni a földi eszközöket, hogy azok működtetéséhez ne elektromosságra, hanem az Árnybirodalomban sokkal nagyobb mértékben fellelhető mágikus energiára legyen szükség, érdekes felfedezést tettek a démonok és a technológia ötvözését illetően. Sikerült előállniuk egy módszerrel, amivel kiborg-démon hibrideket tudtak létrehozni. Ezt az eljárást aztán fel is használták a Nekros nyugalmát és biztonságát fenntartó haderő esetében. Ezen kívül számos, a démoni mágiát és technológiát vegyítő eljárás és eszköz született, amik szinte kivétel nélkül mind azt a célt szolgálták, hogy tovább növeljék Shinnok fennhatóságát - vagy hogy segítsenek fenntartani a már uralma alá hajtott árnybirodalmiakat.

Következő fejezet

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta