Ajánló

Ascension 21
Fantasy

Ascension 21

Hozzászólások

 • Aldarion 2020.04.08. 15:09
  Ez kérlek egy nagyon jó kérdés, de ahhoz képest, hogy legalább 450 éves eléggé jól tartja magát...

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.04.08. 09:56
  Egy kis fan Service nem árt. Van eksün is... :) De hány éves Dejah egyáltalán? Jól tartja magát :)

  Bővebben...

   
 • HeirToGrievous 2020.04.03. 23:13
  Csak bele-bele olvastam, de mintha lezárták volna, a vége legalábbis ezt sugallja. Ha befejeztem a ...

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.04.03. 22:00
  A hagyaték II--t lezárták? Vagy csak abbahagyták?

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.04.03. 21:59
  Gondolom a cbz letöltésre gondolsz. Annak kell egy kis idő, amíg frissíti a tömörített verziót. Most ...

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 296 vendég és 9 tag böngészi

 • 24747
 • CaptainInch
 • DONNIE71
 • FIREWOLF 01
 • Kyno
 • Mohi01
 • Python70
 • Recsi
 • tomyx20

Előző fejezet

Bár a globális fennhatóság megszerzése kétségtelenül nagy előrelépés volt a Különleges Alakulat számára, egyik legnagyobb sikerük mégis egy hazai akcióhoz kötődik, igaz, az végül kiterjedt Kínára és egy idegen dimenzióra is. Történt ugyanis, hogy 1991-ben egy hosszasan előkészített rajtaütés során sikerült egy helyen és egy időben lefülelniük a Fekete Sárkány négy komolyabb helyi vezetőjét: No-Face-t, Tasiát, Tremort és Jareket. A négy bűnvezér azért is számított komoly fogásnak, mert mindannyian a klán akkori vezetőjének, Kanónak a holdudvarába tartoztak, Jarek ráadásul magának Kanónak a személyes tanítványa volt.
Az Alakulat azt remélte, hogy a négyes segítségével közelebb kerülhetnek Kano elfogásához, azt azonban nem sejtették, hogy ezért ilyen nagy árat kell fizetniük. Kano ugyanis ravaszabbnak bizonyult, mint gondolták.
Az Ausztráliában született, de később Hong Kongba került bűnöző már fiatalkorában komoly bűnözői karriert tudott maga mögött. Hamar felkeltette a Fekete Sárkány érdeklődését, ahol aztán a fiatal ausztrál hamar elkezdett egyre feljebb kapaszkodni a ranglétrán. Részben éles eszének, részben még a klánon belül is kirívóan kegyetlen természetének köszönhetően alig múlt harminc éves, mire a legmagasabb pozícióba jutott. És ezalatt soha, egyetlen rendőrnek sem sikerült a közelébe jutnia, legfeljebb csak akkor, amikor Kano személyesen kereste fel, hogy végezzen az utána szaglászóval. Pozíciója ellenére sose félt személyesen elvégezni a piszkos munkákat, sőt, az ilyesmi kifejezetten a kedvére való volt.
Így történt akkor is, amikor tudomást szerzett az amerikai szervezet vezetőinek elfogásáról. Tudta, hogy az amerikaiak arra számítottak, személyesen keresi majd fel az országot, hogy rendet teremtsen a Fekete Sárkányon eluralkodó káoszon, ő azonban szinte pont az ellenkezőjét tette. Összeszedett egy csapat zsoldost és még néhányat a helyi klántagok közül, majd néhány napnyi előkészületet követően megtámadta a Különleges Alakulat New York-i, szigorúan őrzött börtönkomplexumát. Az akciója zajos volt és véres: az összes ott tartózkodó alakulatost lemészároltatta, az embereit, köztük a négy vezetőt pedig kiszabadította, majd a páncélautó-konvojával együtt a város raktárnegyede felé vette az irányt.
A támadás természetesen felbolydította az egész Alakulatot, ami rögtön ki is küldte az egyetlen még a városban tartózkodó csapatát az egyik kipróbált veteránjuk, Sanchez hadnagy vezetésével. Rajtuk kívül egyedül az Alakulat egyik legendás tagja, Jackson Briggs tartózkodott csak a közelben, aki az Alakulat kutatóbázisán tartózkodott éppen, hogy részt vegyen egy új, bionikus karimplantátum tesztfázisában, amellyel a tudósaik reménye szerint szinte emberfeletti fizikai erőt volt képes kölcsönözni a használójának. Briggs, akit szinte mindenki csak a becenevén, Jaxként ismert, azonnal útnak indult, amint az összekötőjétől, Geminitől meghallotta, mi történt. Még a karimplantátumot se vette le. Rádión utasította az autójából Sanchezt, hogy várják meg, mert tudta, hogy ha csakugyan Kanóval van dolguk, akkor sokkal komolyabb bajba sétálhatnak, mint azt gondolták. Sanchezék időközben odaértek ahhoz a raktárépülethez, ahová sejtéseik szerint a bűnözők menekültek. Mielőtt azonban behatolhattak volna oda, akna robbant a csapatszállító járműveik alatt. Az odaérkező Jaxet már csak a füstölgő roncsok fogadták.
Jax, aki amúgy a higgadtságáról volt ismert a legnagyobb vészhelyzetek esetén is, az összekötője határozott ellenvetése ellenére úgy döntött, egymaga próbál meg a bűnözők nyomába eredni. Hajtotta a bosszúvágy, és mellé a tudat, hogy mire az erősítés megérkezne a legközelebbi bázisról, addigra a Fekete Sárkány tagjai már messze járnának. És, mint ez menet közben később kiderült, remek lehetőség nyílt előtte sokkal átfogóbban próba alá vetni a karimplantátumokat, mint azt a kutatóközpontban tervezték.
A Fekete Sárkány láthatóan nem állt meg a raktárnál, mert odabenn Jaxet mindössze néhány hátramaradt bűnöző fogadta, akik nem igazán tanúsítottak ellenállást megnövekedett fizikai erejével szemben. A dolgát jobban nehezítette, hogy Kanóék egy robbanótöltettel beomlasztották a lépcsőt, a liftnek pedig lekapcsolták a generátorát, így Jax kénytelen volt felforgatni a teljes földszintet és első emeletet, mire rátalált egy kulcsra, amivel aztán a felső szinten beindíthatta a felvonót, hogy azzal lemenjen az alagsorba. Ott már várt rá No-Face, aki egészen odáig azzal foglalatoskodott, hogy dinamitrudakat helyezzen el az épület tartóoszlopain. Minden bizonnyal azt tervezte, hogy amikor felbukkan az Alakulat következő csapata, hogy behatoljanak az akkorra már üresen álló épületbe, a nyakukba omlassza azt, és ezzel még egy osztagtól megszabaduljanak. Jax azonban nem hagyta ezt annyiban. Dulakodni kezdett No-Face-szel, aminek az lett a vége, hogy egy bűnözőtől elvett fegyverrel kénytelen volt felrobbantani a No-Face hátára kötözött lángszórót, és azzal együtt a No-Face-t is. Emiatt majdnem bajba is került az összekötőjénél, mindössze az volt a nagy szerencséje, hogy az alagsor végén észrevett egy lejárót a város csatornarendszerébe, ami egy tábla szerint az egyik csatornatisztító komplexumba vezetett. Jax úgy vélte, Kanóék arrafelé mentek tovább, Gemininek pedig nem volt újabb ellenérve az ellen, hogy miért ne kövesse őket. Túl jól ismerte már Jaxet ahhoz, hogy tudja, szép szavakkal képtelen lesz lebeszélni arról, amit egyszer a fejébe vett.

Következő fejezet

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta