Hozzászólások

 • solymosgyu 2020.05.27. 21:01
  nekem is köszi.

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.05.27. 15:12
  Most már OK ! Köszi !!

  Bővebben...

   
 • HeirToGrievous 2020.05.27. 13:58
  @Pyti12, @Bran Galed & @alphasuiter: Mindegyikőtöknek szívesen. :) Szószátyár Recsi... XD

  Bővebben...

   
 • roberto 2020.05.27. 11:40
  Rendesen megjelenik minden feltöltés a Grimm szekcióban.

  Bővebben...

   
 • Aldarion 2020.05.27. 11:14
  Megtudnád nézni újra?

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 701 vendég és 4 tag böngészi

 • 24747
 • gajcsu
 • Gaston
 • shinobi245

Előző fejezet

Jax arra számított, hogy a kapott információk segítségével egy csapattal megelőzheti Kanót, ám Gemini lehűtötte, ugyanis a nő kiderítette, hogy Fekete Sárkány vállalatának helikoptere egy katonai típusú nagy hatótávú jármű, amellyel Kano alig néhány óra alatt a bolygó túloldalán lehet. Jax azonban nem akarta ennyiben hagyni a dolgot, kérvényezte, hogy bevethesse az Alakulat egy hasonló szállítóeszközét, és nem volt hajlandó megvárni, amíg az erősítés megérkezik.
Így megint csak egymaga nézett szembe azzal a kisebb hadsereggel, akiket Kano az ásatásra vitt, hogy fedezzék őt, amíg ő megszerzi, amiért odament. Mint kiderült, Jaxnek alig egy órát kellett volna türelmesnek lennie, hogy magával vihessen egy egész osztagot Sinkiangbe, ám az események végül hosszú távon őt igazolták. Bár ez se nyújtott neki sok vigaszt, miközben megpróbált ép bőrrel átjutni a Sinkiangbe vezető szoroson, amit mesterlövészpuskákkal és rakétavetőkkel felfegyverzett zsoldosok védtek. Kisebb csoda volt, hogy egy darabban átjutott azon a háborús övezeten. Alig egy pillanattal azelőtt vetette be magát a sinkiangi templomkatakombák bejáratán, hogy azt beomlasztotta mögötte egy utána küldött rakétalövedék.
Odabenn Gemini segítségével – aki lekérte az addig ott dolgozó kutatócsoport még nem publikált adatait – aktiválta azt az ősi és rejtélyes átjárót, ami köré Sinkiang templomát építették. Ehhez persze előtte még össze kellett szednie három szent ékkövet, fel kellett kutatnia a hozzájuk tartozó oltárokat, elhelyeznie rajtuk az ékköveket, miközben a zsoldossereg benn várakozó felével is meg kellett küzdenie. Velük, és az átjárót őrző Tremorral, a kétméteres, több mint egy mázsás izomtoronnyal, aki a Lin Kuei nindzsaklánját hagyta ott azért, hogy a Fekete Sárkány kötelékében folytathassa kedvenc tevékenységét, embertársai indokolatlan fizikai kínzását. Jaxnek csak az volt a szerencséje, hogy a karimplantátumai miatt még Tremornál is sokkal erősebb volt, így sikerült pár ütés segítségével eszméletlenre vernie a volt nindzsát.
Mielőtt belépett volna az átjáróba, Gemini megkérdezte tőle, tényleg biztos-e a dolgában. Az összekötő sejtette, hogy a túloldalon már nem fog élni a rádiókapcsolat. Jaxet azonban semmi sem állíthatta meg. Még a túloldalon rá váró néhány őr sem. Az sem, hogy odaát megint ékköveket kellett keresgélnie, hogy azokkal nyissa meg maga előtt az utat egy sárkányszobron át. És az sem, hogy a világ, amibe csöppent, a frászt hozta rá a vérvörös egével, kopár, kihalt tájával és szinte tapinthatóan ellenséges környezetével. Mert tudta, hogy Kano már nincsen messze.
A Fekete Sárkány feje egy teremben várt rá. Számított Jaxre, bár arra nem, hogy az őrnagy ilyen hamar utoléri őt. Beismerte, hogy az egész szöktetést pusztán azért eszelte ki, hogy egy darabig feltartóztassa a nyomában lihegő alakulatos ügynököket, ugyanis sikerült tudomást szereznie egy nagy hatalommal bíró ereklyéről, aminek megszerzése időbe tellett neki. Shitian szeméről volt szó, egy varázserejű ékkőről, amelyet a legenda szerint annak a világnak lakói, amelyben éppen tartózkodtak, nem érinthetnek meg. Kano egyáltalán nem sajnálta az embereit, elvégre a négyes egyszer már csalódást okozott neki, amikor hagyták magukat elfogni, a többiekre pedig pusztán ágyútöltelékekként tekintett.
Jaxet mindez nem érdekelte. Számára csak az volt a fontos, hogy végre utolérte azt az embert, akit a fél civilizált világ a körözési listáinak élén tart, és aki megölte számos bajtársát - mint kiderült, mindössze azért, hogy megszerezzen egy ékkövet. Amit legfeljebb az tett különlegessé a szemében, hogy ugyanolyan vörösen izzott, mint Kano műszeme, a klánvezető legfeltűnőbb ismertetőjegye, amit még egy nem túl szerencsésen végződő összecsapás után operáltak belé. Kano ezzel szemben láthatóan nagyobb figyelmet szentelt az ékkőnek, mint Jaxnek. És ez volt a bűnöző legkomolyabb hibája azután, hogy felbosszantotta Jaxet. Kano ugyanis biztos volt az erőfölényében, alaposan tanulmányozta már Jax és még rajta kívül jó pár alakulatos vezető harci stílusát, ismerte a mozdulatait és úgy vélte, tudja, miként győzheti le őt. Nem számolt azonban az implantátummal, amely segítségével Jax képes volt olyan erővel megütni a földet, hogy Kano elvesztette az egyensúlyát, és ez hamar véget vetett az összecsapásuknak. Amint Kano a földre került, már csak egy erőteljes, fejre mért ütésre volt szükség ahhoz, hogy végleg elcsendesedjen. Jax ezután biztos, ami biztos alapon magához vette a követ, majd felnyalábolta Kanót, és visszasétált vele az átjáróhoz.
Hazaérve a legelső dolga az volt, hogy bejelentkezzen Gemininél, aki már aggódott miatta, hisz mint kiderült, jó pár órája nem adott életjelet magáról. Jax nem tudta, hogy csak az időérzékét veszítette el a nagy hajszában vagy a másik oldalon telt másképpen az idő, ám úgy érezte, hogy ő legfeljebb csak egy, maximum két órát volt oda. Közölte az örömhírt Geminivel, mely szerint elfogta Kanót. Az összekötő pedig vele azt, hogy időközben sikerült utánaküldeni egy csapatot, akik még Sinkianget is megtisztították azalatt, amíg Jax odavolt. Jax velük együtt tért hát haza, hogy ott elzárják Kanót egy biztosított zárkában, ő pedig visszament a laborba, hogy leadja az igencsak viseltes implantátumot. A tudósok természetesen nem repestek az örömtől, amikor meglátták, hogy az egyetlen prototípus több hónapos javításra szorul, a benne rejlő mérési eredmények azonban némileg kiengesztelték őket.
Jax ekkor már reménykedni kezdett, hogy végre sikerült komoly győzelmet aratniuk a Fekete Sárkány felett és jóval közelebb jutottak a szervezet felszámolásához. Nem sokkal később azonban újabb rossz hírt kapott: Kano megszökött, és a szökése során számos újabb ügynököt ölt meg. Jax ezt személyes kihívásnak vette, és elérte, hogy őt helyezzék a Kano felkutatásával megbízott csapat élére. Elhatározta, hogy bármibe kerüljön, kézre fogja keríteni azt a gyilkost.

Következő rész

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta