Ajánló

Múmin magazin 06.
Ifjúsági részleg

Múmin magazin 06.

Hozzászólások

 • alphasuiter 2020.05.24. 23:33
  Nagyon szépen köszönöm énis!! :)

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.05.24. 19:19
  Köszi! Elképesztő ez a munka amit hétről hétre leraktok! Hype! Hype! Hype!

  Bővebben...

   
 • Pyti12 2020.05.24. 15:39
  Köszönöm a feltöltést. Szuper részek lesznek ezek is. :)

  Bővebben...

   
 • xeraph 2020.05.24. 14:07
  Én köszönöm, hogy nem hiába dolgozom! :)

  Bővebben...

   
 • zotyo_a_gazdasz 2020.05.24. 12:05
  Szuper! Köszönöm szépen :)

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 404 vendég és 6 tag böngészi

 • 24747
 • Blixxxa
 • Gabi
 • Pacso
 • PennyWise
 • Sir John

Előző fejezet

Első fejezet: A vak harcos története

Közeledett az utolsó torna ideje. A Külső Birodalom Shang Tsung legyőzetése óta ismét megnyert kilenc Halálos Viadalt egymás után, a császár már csak egy karnyújtásnyira volt terve megvalósulásától. Shang Tsung viszont nem akart semmit se a véletlenre bízni. Egyszer már ő is eljutott idáig, de akkor a túlzott magabiztossága lett a veszte, a nagy Kung Lao legyőzte őt és megmentette a Földet. Tsung most hasonló elbizakodottságot tapasztalt a jelenlegi bajnoktól, a shokan her­cegtől, Gorótól. Mivel a mágus tartott attól, hogy a négykarú óriás ezúttal legyőzőjére fog találni, ezért mindent megtett, hogy ha ez bekövetkezik, akkor ő a lehető legjobb formájában legyen, hogy megküzdhessen azzal a harcossal, aki ezt eléri. Mint egykori bajnoknak, joga volt ehhez a kihíváshoz.
Tsung hallott egy sírboltról, ahol egy régen élt király volt eltemetve sok követőjével együtt. A legenda szerint a királlyal együtt nyugvó ősi kard miatt állítólag az ott pihenő emberek lelke nem távozott el onnan, hanem még mindig ott vannak, őrzik egykori uralkodójukat. Ezekkel a lelkekkel a mágus jelentősen megerősödhetett volna. A legendák azonban csapdákról is beszéltek. Tsung nem akart kockáz­tatni, de nem is kellett neki. Kiterjedt információs hálózatától ugyanis hallott egy férfiról, aki fiatal kora ellenére tehetséges kardforgató volt, ugyanakkor a harci tudásánál nagyobb jóval nagyobb volt az önbizalma. Tsung egy remek tervet eszelt ki, amivel megszerezhette a lelkeket, és ebben nagy szerepe volt ennek az embernek.
Ez a bizonyos ifjú harcos, Kenshi, akkoriban épp a vidéket járta, mivel olyan harcosokat keresett, akiket ő méltónak talált arra, hogy megküzdjön velük. Ezzel is az erejét akarta fitogtatni mindenki előtt... és persze a saját egóját is növelte vele. Útja során összefutott egy öregemberrel, Szonggal, aki megkérdezte tőle, hogy egy ilyen nagy harcos miért nem egy hozzá méltó kardot forgat. Az öntelt Kenshi igazat adott az öregnek, aki elmondta, hogy a közel­ben van egy legendás sírbolt, ahol egy rég elfeledett király van eltemetve a mágikus kardjával együtt, és hogy ő megmutathatja neki, merre találhatja Kenshi ezt a sírt. Amaz azonnal kapott az öt­leten, és elkísérte az öreget egy labirintushoz, amin átverekedve magát eljutott a király végső nyughelyé­hez. Itt az öreg mutatott neki egy öreg kutat, amiben szerinte a kard volt elrejtve. Kenshi levette a kútról a fedelet, ám ekkor a mélységből kitörtek az ott raboskodó lelkek.
A feltörő áradat súlyosan megsebesített Kenshit, aki elvesztette emiatt a látását. Az öregember ekkor felfedte előtte igazi valóját: ő Shang Tsung, egy másik világból való varázsló, aki becsapta a fiatal harcost, hogy megszerez­hesse a sírban raboskodó lelkeket.
Tsung ezután magára hagyta Kenshit abban a hitben, hogy az úgy is meg fog halni. A lelkek elég erővel látták el ahhoz, hogy szerinte megküzdjön bárkivel, aki még Gorót is le tudná győzni. Kenshi azonban nem halt meg. Bár erősen legyengült, de miközben vakon tapogatózott a sírban, a keze megakadt egy kardon, a legendás fegyveren, amit valóban a sírban helyeztek el az egykori gazdája mellé. A kard elég erővel látta el ahhoz, hogy kijusson a sírból egészen egy kö­zeli faluig, ahol az ott élők a gondozásukba vették őt. Kenshi ekkor megfogadta, hogy ha egyszer felépül, a vaksága ellenére is bosszút fog állni az őt becsapó Shang Tsungon.

Következő fejezet

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta