Ajánló

Superman 05 (Semic)
DC Comics

Superman 05 (Semic)

Hozzászólások

 • nightlife 2021.01.04. 14:26
  BÚÉK és jó pihenést!

  Bővebben...

   
 • Aldarion 2021.01.03. 00:07
  Sajnálatos mód, ezek szerint nem ismered a gyűjteményes kötet fogalmát. A lényeg, hogy a füzetes ...

  Bővebben...

   
 • matyi10 2021.01.02. 23:33
  Milyen sor? Star wars-szal nekem nincs dolgom. Én azt tudom, h ez a gyűjteményes kötet Grimm tündérmesék ...

  Bővebben...

   
 • tomyx20 2021.01.02. 21:53
  Boldog újévet a csapatnak.

  Bővebben...

   
 • Aldarion 2021.01.02. 20:13
  Mi olyan bonyolult abban hogy a sor végére be kerül 20+ oldal? Ez egy nagyon régóta bevett formátum az ...

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 498 vendég és 3 tag böngészi

 • 24747
 • Gabi
 • lvsch

Előző fejezet

Negyedik fejezet: Kész Káosz!

Shujinko kezdte megsejteni, miért nyílik meg előtte egyszerre csak egy újabb átjáró, és már a sorrend véletlenszerűsége se tűnt túl valószínűnek a számára. A jelek szerint minden egyes birodalom valamilyen oknál fogva nagyobb kihívásnak bizonyult, mint az előző. Az Árnybirodalomban legalább csak az életéért kellett küzdenie, a Káoszbirodalomban viszont a józan eszéért. A Káosz hívőinek ugyanis megvolt az a rossz szokásuk, hogy szinte mindig az ellenkezőjét mondták annak, amit gondoltak, vagy - ami még inkább megfájdította a fejét - fordítva beszéltek. Hónapokba telt neki, míg egyáltalán kezdte sejteni, ki mit mond neki. Ami csak egy picit könnyítette meg azt, hogy segíthessen azokon, akik ezt kérték tőle – vagyis ezt nem kérték tőle – bár még akkor se volt mindig teljesen biztos abban, hogy valóban azt teszi-e, amit elvárnak tőle.
Útja során egyszer csillant fel benne a remény, amikor egy olyan lakossal futott össze, aki a jelek szerint képes volt úgy kommunikálni vele, ahogy azt a normális lények tennék. Havik, a Káoszpap már megszokta, hogy a birodalmon kívüliek, számára furcsa logikája alapján beszéljen, hisz ő is azok közé tartozott, akik az otthonukon kívül igyekeztek terjeszteni a káoszt más birodalmak lakosai közt. Shujinko annyira örült, hogy végre tudott valakivel értelmesen beszélni, hogy még a küldetése valódi célját is kikotyogta neki. A szerencse viszont még a Káosz világában se hagyta el őt, mert Havik pontosan tudta, hol találhatja az általa keresett ősi ereklyét. És fel is ajánlotta neki, hogy megmutatja neki az odavezető utat, ha Shujinko segít neki egy problémában.
A Káoszbirodalom az idők kezdete óta háborúban állt Szeidóval, a Rendbirodalommal. A Rend Gárdistáinak sikerült akkoriban betörniük az egyik legkiválóbb harcosuk, Hotaru vezetésével a Káosz világába, és azt tervezték, hogy elzárják az egyik legnagyobb folyó útját. A káoszbirodalmiak ugyanis istenként tisztelték a folyton kavargó, örvénylő vizet. Havik azt kérte Shujinkótól, győzze le a négy gárdistát, akik annyi bajt okoztak nekik, és tegye a nyakukba a paptól kapott négy mágikus talizmánt.
A feladat kezdetben nehezebben tűnt, mint Shujinko hitte volna. Rögtön a csapat vezetőjével akadt először össze, aki ellen minden addig megszerzett tudását be kellett vetnie, viszont ezzel együtt képes volt annak mozdulatait is hozzáadni az addig tanultakhoz. A többiek legyőzése onnantól már könnyedén ment. Az alku értelmében rájuk is adta az amuletteket, bár sejtette, hogy Havik nem jó szándékból akarja a gárdistákra rakatni azt.
A megbízás teljesítése után visszatért Havikhoz, aki azonban az ígérete megtartása helyett egyből rátámadt Shujinkóra. Bár a Káoszpap mozdulatai hűen tükrözték a természetét, Shujinkónak végül sikerült fölé kerekednie. Havik ekkor felnevetett, és közölte vele, hogy a természetéből fakadt az ígérete megszegése, miután azonban meggyőződött róla, hogy Shujinko rátermett harcos, aki emellett ügyesen terjesztette a Káosz igéjét is, így hajlandó volt állnia a szavát. Elvezette a harcost egy útvesztőhöz, aminek a végén a hőn áhított Kamidogu várt rá.
Bár Shujinko még mindig nem bízott meg teljesen Havikban, nem volt más választása, meg kellett ragadnia a lehetőséget, még ha az talán nem is hozza meg számára a várt eredményt. Ám az nem hazudott neki, hisz a kissé zavarba ejtő elrendezésű építmények között a fiatal földi végül ráakadt egy különös folyadékkal teli medencére, közepén a harmadik Kamidoguval. Ahogy azonban érte ment, különös érzés fogta el. Mintha a világ elszáguldott volna mellette. Miután kiért a medencéből, megjelent előtte ismét Damashi, aki megerősítette a gyanúját: valós időben csakugyan évekbe telt neki kihozni az ereklyét onnan.
Immár érett férfiként tért vissza a Nexusba. A következő portál Shao Kahn hazájába vezette őt. Shujinko megérkezett a Külső Világba.

Következő fejezet

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta