Hozzászólások

 • Amanojaku 2020.10.31. 22:32
  nem viccelek, pont az említett filmet választottam ma estére, egy fél órája volt vége.

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.10.31. 14:39
  Huhh - kösz ezt a rengeteg mindent. :)

  Bővebben...

   
 • Farek 2020.10.31. 09:38
  " (nem, nem rád nézek most Farek...). " Ajánlom is... :) "ellenben a pár éve futott sorozat változatot ...

  Bővebben...

   
 • Haltenton 2020.10.31. 08:54
  Köszönjük szépen!

  Bővebben...

   
 • Pyti12 2020.10.30. 17:10
  Köszönöm a folytatást. Ismét egy szuper rész. Az erő legyen mindenkivel! :)

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 528 vendég és 10 tag böngészi

 • Aldarion
 • ALEPH13
 • Amanojaku
 • Bird
 • chandler81
 • Gabi
 • joustoe
 • racz1980
 • Sithstoner
 • tamk

Baraka

 

baraka

Kor: Több száz év
Magasság: 193 cm
Súly: 100 kg
Származási hely: Külső Világ
Faj: Tarkata
Küzdőstílus: Silat
  Hung Gar
Fegyverek: Tarkata pengék
  Pengebot (MK:G)
Alakító színészek: Richard Divizio (MKII, MKT)
Dennis Keifer (Mortal Kombat: Annihilation)
Ryan Watson (Live Tour)
Allen Sandoval (Live Tour)

 Története:

Baraka egy tarkata, egy, a Külső Világot nomádokként járó faj tagja. Fajának jellegzetessége a karjukba visszahúzható borotvaéles csontpengék, a hegyes, szájukból kiálló fogak és a Külső Birodalom lakóitól is szokatlan kegyetlenség és harciasság. Fajuk a külső világiak és az árnybirodalmiak keresztezésének eredménye, akiket azért hoztak létre, hogy az első vonalban harcoljanak a Külső Világ seregeiben.
Baraka faja mércéjével mérve szokatlanul intelligens és körmönfont, ám ugyanakkor kiváló harcos is. Így sikerült elérnie, hogy Shao Kahn kinevezze őt a tarkata hordák élére, ám ez azzal járt, hogy Baraka onnantól a puszták helyett az ideje nagy részét a császári palotában töltötte ura mellett. Itt ismerkedett meg annak nevelt lányával, Mileenával. A nő valójában egy félresikerült klónozási kísérlet eredménye volt, és ő maga is féltarkata, aki, mivel más fajtájabeli nem is akadt a közelében, idővel Baraka szeretőjévé vált, és egészen a haláláig hűséges szerelme is maradt.
Baraka nem vett részt a Halálos Viadalokon, egészen addig, amíg Shang Tsung el nem bukta az utolsó földi Tornát. Shao Kahn ekkor megparancsolta neki, hogy egy tarkata osztaggal együtt titokban keljenek át az egyik átjárón a Földre és irtsák ki a Fény Rendjét és a Wu Shi Akadémiát. Barakáék sikerrel teljesítették a feladatot, ám a Torna bajnokával, Liu Kanggel nem sikerült végezniük. Ezután, hogy befejezze, amit elkezdett, ő is részt vett a külső világi Viadalon, ám félbeszakította a részvételét, amikor szemtanújává vált annak, hogy Kitana hercegnő megöli a szeretőjét. Megverte és fogságba ejtette a hercegnőt, de megölni nem merte. Átadta őt a császárnak, aki halálra ítélte Kitanát, ám annak sikerült megszöknie, és Barakának nem nyílt alkalma követni őt, mert épp akkor zajlottak a Sindel feltámadása körüli események, ő pedig nyomát vesztette Kitanának a Földi Birodalomban. Helyette viszont találkozott az időközben feltámadt Mileenával, aki azt javasolta neki, hogy közösen árulják el a császárt és szerezzék meg a hatalmat. Barakának tetszett az ötlet, ám mire visszaért a császári palotába, a földieknek sikerült legyőzniük az uralkodót, Barakának pedig nem nyílt alkalma a közelébe férkőznie. A császár ezen kívül gyanakodni kezdett rá, mert elküldte őt a fajtársaival együtt a Külső Világ távoli részeire.
Itt találkozott Baraka Quan Chivel, a nekromantával, aki hűségéért cserébe egy egész birodalmat ajánlott neki, ha Baraka és a népe csatlakozik a visszatért Idősebb Istenhez, Shinnokhoz. Baraka segített is elfoglalni Édeniát. Mileena, akiről kiderült, hogy feltámadása óta végig Shinnokot szolgálta, újfent rábeszélte őt, hogy árulják el urukat, ám ismét elkéstek, és Baraka a népével együtt megint csak vándorlásra kényszerült.
Néhány évvel később ismét Quan Chi volt az, aki felkereste őt és szövetséget ajánlott neki, amit Baraka más lehetőség híján elfogadott. Így kerültek a tarkaták a Halálos Szövetség erődjéhez, ám mire a seregük rendeződött és tábort vert ott, a földi Kiválasztott Harcosok betörtek az erődbe és szembeszálltak a Szövetséggel. Mire a tarkaták is odaérhettek volna, az erőd felrobbant, és a romok között megjelent a Sárkánykirály, aki ellentmondást nem tűrve hűséget esketett Barakáékkal. A tarkaták ezután központi szerepet játszottak Onaga haditerveiben, egészen a Sárkánykirály legyőzéséig. Baraka Onaga hadvezéreként részt vett Édenia észrevétlen elfoglalásában. Az itteni királyi palota tömlöcében talált rá Mileenára, akit életveszélyes fenyegetéssel vett rá arra az ekkor már lassan megbomló elméjű tarkata, hogy csatlakozzon Onagához. Mileena nem ellenkezett, ám amint átvette a nővére helyét Édenia élén, merényletet tervezett Baraka ellen, aki csak úgy élte túl azt, hogy egy hasonmását küldte önmaga helyett a találkozóra.
A Sárkánykirály bukását követően Baraka menekülni kényszerült a Kiválasztottak, az édeniaiak és a külső világiak elől is. Egészen addig, amíg a visszatért Shao Kahn válaszút elé nem állította: vagy újra hűséget fogad neki, vagy kiirtja a faját is. Baraka így ismét a császár oldalán találta magát, aki elküldte őt Édeniába, ahol is Baraka részt vett az Armageddon csatájában a Sötétség oldalán.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Blaze bukása után Baraka legyőzhetetlenné válik, és úgy határoz, nem szolgál soha többé senkit. Amikor azonban Onaga és Shao Kahn nem hajlandóak behódolni neki, Baraka megnöveszti a karpengéit és felnyársalja mindkettejüket. Majd úgy határoz, hogy királynőt vesz maga mellé a világ feletti uralmához, és választás elé állítja Mileenát, aki aztán bölcs döntést hoz.

 

Ismert kivégzések:

Lefejezés (MK2, MKT, MKG, MK:SM): Baraka pengéinek egyetlen vágásával lefejezi az ellenfelet.

Disznóölés (MK2, MKT, MKG, MK:SM): Baraka felszúrja az ellenfelet a pengéi végére, majd felemeli őt, és hagyja, hogy az végigcsússzon a pengéken, miközben haláltusáját vívja.

Trófeaszerés (MK:D): Baraka egy ütéssel levágja az ellenfél fejét, majd amikor az visszaesne, feltűzi azt egyik pengéjének végére.

Végtagolás (MK:D): Baraka gyors mozdulatokkal levágja ellenfele lábait, kezeit, végül fejét, majd keresztüldöfi a testét, mielőtt a végtagok elválnának attól.

Mesterséges lélegeztetés (MK vs. DCU): Baraka a földre dönti az ellenfelét, fölé térdel, majd a mellkasába mélyeszti a pengéit.

Gégemetszés hentesbárd nélkül (MK vs. DCU): Baraka a pengéivel elnyesi az ellenfele torkát, majd egy gyors mozdulattal azok végére tűzi, és áthajítja a feje felett.

 

Egyéb:

Meglepi (MK2, MKT): Baraka egy szépen becsomagolt ajándékot nyújt át az ellenfélnek.

Keselyű (MKT): Baraka egy keselyűvé változva letépi az áldozat felsőtestét, majd visszadobja azt a földre.

Önméretezés (MK:D): Baraka lefejezi magát a pengéivel.

 

Érdekességek:

 • Neve jelentése ironikus módon "áldás” vagy "áldott" arabul.
 • Miközben új karaktereket próbáltak kitalálni a második játékhoz, a készítők közül páran egy jelmezboltban próbáltak ötleteket szerezni. Itt találtak rá egy Nosferatu (Vampire szerepjáték egyik – szörnyforma – klánja) maszkra, amit egy kicsit átfestettek és ezüst műkörmöket ragasztottak rá, hogy agyaraknak tűnjenek. Richard Divizio ezt a maszkot viselte a felvételek alatt. A színész szerint a maszk szorosan ragadt az arcára, a benn rekedt izzadság miatt majdnem megfulladt, mire elkészültek a felvételekkel.
 • Egy korai tervezetben Baraka egy maszkos nindzsa lett volna horogkardokkal. Ezt a tervet később átdolgozva Kabalnál használták fel.
 • Egy másik elképzelés szerint egy hosszú karú lény lett volna, de ez túl nagy előnyhöz juttatta volna a játékban. Ezért kapta meg a visszahúzható pengéit, amit az X-Men Rozsomákja ihletett.
 • Bár nem játszható a Mortal Kombat 3-ban, az egyik pálya hátterében feltűnik.
 • A Mortal Kombat II-be eredetileg szánt egyik kivégzésében a pengéivel felhasította volna az ellenfele hasát, hogy hagyja, hogy annak a belső szervei a földre folyjanak. Később ezt a tervet elvetették, mert túl véresnek nyilvánították.
 • Mivel a saját MK Goldos befejezésében Baraka meghal, és a Deadly Alliance Kryptájában is erre utaló információkat lehet találni, a Deception megjelenéséig a rajongók abban a meggyőződésben éltek, hogy az alkotók tényleg megölték a karaktert.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta