Hozzászólások

 • HeirToGrievous 2020.10.25. 14:19
  Mint mindig, szívesen. :)

  Bővebben...

   
 • Pyti12 2020.10.24. 14:57
  Köszönöm az újabb feltöltést. Remek rész. Az erő legyen veletek. :)

  Bővebben...

   
 • Kayamiel 2020.10.15. 13:35
  Köszönöm szépen

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.10.12. 08:13
  Mindenkinek köszi, utólag is! :)

  Bővebben...

   
 • HeirToGrievous 2020.10.11. 14:45
  @Pyti12, @HálóMoly, @Kayamiel: Mindegyikőtöknek szívesen. :)

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 499 vendég és 10 tag böngészi

 • 24747
 • AmbrusAttila
 • csakEnvagyok
 • Gabi
 • Gaston
 • joustoe
 • Mohi01
 • Nulladikalany
 • raven505
 • vzs1

Daegon

 

daegon

Kor: 2980 év (hibernáció nélkül)
Magasság: 189 cm
Súly: 115 kg
Származási hely: Édenia
Faj: Félédeniai félisten
Küzdőstílus: Fu Jow Pai
Fegyverek: Sárkánykardok
Alakító színészek: nincs

 Története:

Daegon és a bátyja, Taven, Édenia védőistenének, Argusnak és egy különösen nagy hatalommal bíró jósnőnek, Deliának a fiai. Amikor Delia megérezte, hogy az akkor még nem bukott Idősebb Isten, Shinnok egykoron megpróbálja majd megszerezni a férje isteni esszenciáit, Argus és ő kidolgoztak egy tervet ennek megakadályozására, és egyben arra is, hogy eldöntsék, az ikerfiaik közül melyikük örökölje apjuk tisztjét Édenia fő védelmező isteneként. Ezért Daegont és Tavent is mágikus kómába helyezték és elrejtették őket a Földön két sárkány, Orin és Caro védelme alatt, hogy amikor minden készen áll majd, az ikrek felébredjenek és megküzdjenek a tűzelementállal, Blaze-zel, apjuk örökségéért.
Amikor azonban Blaze-nek nyoma veszett, Daegon őre, Caro ezt a várt jelnek vette, és idő előtt felébresztette Daegont, aminek következtében annak elméje lassan kezdett megbomlani. Daegon válaszokat keresve próbálta felkutatni a szüleit, ami aztán az apja egykori ismerőse, Shinnok segítségével sikerült is. Ám amikor azok elmondták neki, hogy azért kellett évezredekig aludnia, hogy aztán eldönthessék a bátyjával, melyikük örökli apjuk helyét, Daegon elméje végleg megbomlott és végzett a szüleivel.
Daegon ezután visszatért a Földre, és a lehető legnagyobb titoktartás közepette megalapította a Vörös Sárkányt, egy olyan társaságot, amely célja látszólag a különböző bűncselekmények és politikai machinációk segítségével történő globális hatalomszerzés volt, ám valójában Daegon arra használta az egyre növekvő taglétszámot, hogy feltűnés nélkül kutathasson a még mindig alvó bátyja és a tűzelementál, Blaze után. Daegon végig a háttérben maradt, pár bizalmasa kivételével nem is tudott senki a létezéséről sem, mindig az aktuális legelső emberére bízta, hogy rá háruljon a vezető szerepe a szervezet többi tagja előtt. Daegon a századok során végig kapcsolatban maradt Shinnokkal, de az istent csak egy újabb lehetséges hírforrásnak tartotta, nem folyt bele annak a visszatérésével kapcsolatos terveibe. Ezen kívül Daegonnak sikerült idő közben felkutatnia apja egykori földi templomát és elhoznia onnan a neki és a testvérének szánt kardokat, továbbá eljutott az anyja hópusztába épített templomába is, ám ott csak a saját mágikus páncélját volt képes megszerezni, a testvéréé sokkal hatásosabb védelem alatt állt, mint a fegyvereik.
A Vörös Sárkány működése az eltelt századok alatt mindössze egyszer került komoly veszélybe, amikor az egyik japán ágazatuk vezérének, Usiba Morehei-nek a vezetésével egy szakadár csoportjuk kivált a szervezetből és megalapította a Fekete Sárkányt. Az újonnan létrejött bűnszervezet hamar felhívta magára a figyelmet látványos működésével, ami egészen odáig fajult, hogy a nyolcvanas években az USA kormánya egy egész osztagot állított fel ellenük, hogy nemzetközi összefogás segítségével felszámolják a szindikátust. A Fekete Sárkány internacionális hírneve azzal fenyegette a Vörös Sárkányt, hogy az ő létezésükre is fény derül, ezért Daegon azzal bízta meg akkori jobbkezét, Mavadót, hogy segítsen a rendfenntartó erőknek végleg leszámolni az akkor már Kano vezette bűnszövetkezettel. Ez a művelet a Vörös Sárkány jelentős erőforrásainak és a világ szinte minden titkos és hivatalos szervezetébe juttatott jelentős számú kémeinek ellenére is közel húsz évet vett igénybe. Mavado azonban a végső felvonásban súlyos hibát vétett, amikor az egyik beosztottja ügyetlensége miatt felhívta két különleges osztagos figyelmét a Vörös Sárkány létezésére.
Ám Daegonak nem volt ideje ezzel a problémával foglalkozni, mert a XXI. sz. legelején megtudta, hogy a testvére, Taven is felébredt Dél-Amerika egyik esőerdejében. Deagon kiküldte az embereit, hogy kutassák fel és fogják el a testvérét élve vagy holtan, ám a dzsungel felett kialakult légiharc miatt, ami a Különleges Alakulat és egy japán jakuzaklán, a Tekunin között zajlott, Tavennek sikerült eltűnnie a szeme elől, és legközelebb csak a Lin Kuei nindzsaklán templomában találtak rá, Szibériában. Onnan a testvére pedig egyenesen a Vörös Sárkány központjához érkezett.
Daegon ekkoriban értesült arról, hogy végre sikerült felfedezniük Blaze-t a Külső Világban, ám a testvére olyan közel volt már hozzá, hogy kénytelen volt igénybe venni Shinnok segítségét Taven ellen. Az isten segítségével átmenetileg csapdába ejtette őt az Árnybirodalomban, és gondoskodott róla, hogy Shinnok egyik szolgája megölhesse Orint, Taven védősárkányát, amivel megfosztotta a bátyját a birodalmak közötti utazás lehetőségétől. Daegon remélte, hogy ha Taven elég sokáig nem bukkan fel, Blaze automatikusan őt tekinti majd a győztesnek kettejük közül, és ezzel megkíméli magát attól, hogy szembenézzen Tavennel a csatamezőn.
Ám az előre elrendelt helyszínen Daegon megtudta, hogy Tavennek sikerült kiszabadulnia és átjutni a Külső Világba, ahonnan meg átkelt később Édeniába. Daegon elément, hogy még a kráter előtt szembenézhessen vele, ám Taven Scorpionnak köszönhetően visszakerült az Árnybirodalomba, Daegon pedig követte őt oda. Miután a bátyja legyőzte Scorpiont, Daegon megpróbálta kihasználni a helyzeti előnyét, de Blaze szétválasztotta őket, és visszavitte mindkettejüket Édeniába. Amint azonban az elementál eltűnt, Deagon párbajra hívta Tavent, ám az végül elvette tőle az apjuk által neki kovácsoltatott kardját, leszúrta vele és otthagyta őt a saját vérében haldokolva.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Daegon túlélte a kapott sebet és sikerült is megmaradt mágikus ereje segítségével begyógyítania azt, hogy aztán - amíg a Kiválasztott harcosok az apja piramisának egyik felén küzdve próbáltak feljutni a csúcsra -, ő a túloldalon zavartalanul feljusson az építmény tetejére. Ott aztán mialatt a testvére Blaze-zel viaskodik, ő orvul végez az elementállal, ám az ígért jutalom helyett hirtelen megjelenik a rég halottnak hitt apja és anyja, akik közlik vele, hogy a testvérek próbájának valódi célja az volt, hogy megtudják, milyen jellem is lakozik valójában bennük. Argus eztán Tavenre hagyja az isteni rangját, Daegont pedig magukkal viszik, hogy az örökkévalóság hátralévő részében letöltse a jogos büntetését.

 

Érdekességek:
 • Daegon neve egy közel-keleti istenéből, Dagonéból származik.
 • Egészen nem sokkal a játék hangfelvételeinek megkezdéséig Ed Boon nem határozott még Daegon végső nevéről. A fejlesztés alatt végig Doug-nak hívták a népszerű nickelodeonos rajzfilmsorozat címszereplője után.
 • Daegon életkora az általa csakugyan megélt évek számában értendő, nem számít bele a mesterséges kómában töltött ideje.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta