Ajánló

Múmin magazin 09.
Ifjúsági részleg

Múmin magazin 09.

Hozzászólások

 • Pyti12 2020.10.24. 14:57
  Köszönöm az újabb feltöltést. Remek rész. Az erő legyen veletek. :)

  Bővebben...

   
 • Kayamiel 2020.10.15. 13:35
  Köszönöm szépen

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.10.12. 08:13
  Mindenkinek köszi, utólag is! :)

  Bővebben...

   
 • HeirToGrievous 2020.10.11. 14:45
  @Pyti12, @HálóMoly: Mindkettőtöknek szívesen. :)

  Bővebben...

   
 • HálóMoly 2020.10.10. 22:57
  Köszönöm az újabb hagyatékot! :)

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 568 vendég és 12 tag böngészi

 • 24747
 • AmbrusAttila
 • csakEnvagyok
 • cuni
 • droid242
 • Gabi
 • GaborT28
 • Gaston
 • gucsy7
 • Mohi01
 • raven505
 • USSR

Jax

jax


Kor: 40 év
Magasság: 191 cm
Súly: 159 kg
Származási hely: Földi Birodalom (Amerikai Egyesült Államok)
Faj: Ember
Küzdőstílus: Muai Thai
  Dzsúdó
Fegyverek: Szöges bunkó
  Tonfa
Alakító színészek: John Parrish (MKII, MK3)
Gregory McKinney (Mortal Kombat film)
Lynn "Red" Williams (Mortal Kombat Annihilation)
Hakim Alston (Live Tour)
Shah Alston (Live Tour)
Tyrone C. Wiggins (Live Tour)

 Története:

Jackson Briggs őrnagyot az amerikai Különleges Alakulat egyik legértékesebb embereként tartják számon, aki Sonya Blade hadnaggyal együtt a szervezet legsikeresebb tagjának tekinthető a Fekete Sárkány nevet viselő nemzetközi bűnszervezettel szemben. Az örökké higgadt, óvatos és az embereire vigyázó őrnagyot a társai és a barátai a hadseregben töltött ideje alatt csak Jaxként hívták, és ez a becenév az Alakulathoz is elkísérte őt. És egyben ő volt az egyetlen, aki képes volt Sonya Blade hadnagyot kordában tartani még azután is, hogy a Fekete Sárkány vezetője végzett a nő előző társával.
Jax egyik leghíresebb esete az Alakulat körében az, amikor egyszer egymaga szállt szembe négy különösen veszedelmes Fekete Sárkány-taggal azután, hogy azoknak a vezérük, Kano segítségével sikerült kiszabadulniuk az Alakulat fogdájából és mind egy szálig végezniük az összes ott tartózkodóval. Jax az összekötőjétől, Geminitől értesült a szökésről, és hogy a szökevények egy raktárházba vetették be magukat. Jax Sanchez hadnagy, a fegyencek elfogását vezető tiszt és az osztaga segítségére sietett, karján az Alakulat legújabb fejlesztésével, egy bionikus implantátum prototípusával, ami a viselője fizikai erejét a többszörösére képes növelni. Mire azonban a raktárhoz ért, a szökevények végeztek az osztaggal. Jax még a raktárban elkapta az egyiküket, az épület végéből nyíló nyíláson át pedig követte a társait a csatornába, ahol a másodikat is sikerült semlegesítenie. A harmadikat, Kano egyik személyes tanítványát, Jareket, a Fekete Sárkány egyik fedőszervezetének központjának tetején érte utol, mielőtt az elmenekülhetett volna - hogy onnan aztán a helyszínen talált információk segítségével egy ősi, elveszett városban folytassa a hajtóvadászatot, ahol is szembe kellett néznie egy renegát Lin Kuei-nindzsával is. A városban egy addig ismeretlen átjáróra talált, ami a Külső Világba vezette őt. A túloldalon Kano várta, aki időközben megkaparintott egy ereklyét, Shitian Szemét. Jax harcba bonyolódott vele és legyőzte őt, majd visszavitte a többi fegyenccel együtt az Alakulathoz, és visszaadta a karimplantátumokat is.
Valamivel később Jax és Sonya hírt kaptak, hogy Kanónak sikerült megszöknie, és hogy elhagyta az Államokat. A két ügynök követte őt egészen Hong Kongig, ahol Sonyának sikerült feljutnia Kano után egy hajóra, Jax viszont hátramaradt. Később megpróbálta követni a hajó útját, de annak egyszerűen nyoma veszett. Napokkal később segélyhívást kapott Sonyától, aki a Külső Világban ragadt. Jax kihasználta, hogy Raiden harcosokat keresett a külső világi Halálos Viadalhoz, és csatlakozott a többiekhez. A Torna során értesült csak a Halálos Viadalok történetéről és hogy pontosan milyen céllal rendezik őket, de nem tudott segíteni a többieknek, ugyanis elég gondja volt azzal, hogy megkeresse Sonyát és kiszabadítsa őt, mely során ráakadt a szintén fogságba esett Kanóra is. Jax megpróbált visszatérni velük a Földre, de Kano megint csak elszökött tőle, és eltűnt a Torna végén kialakult zűrzavarban.
A Földre érve Jax és Sonya is mindent megtettek, hogy figyelmeztessék az Egyesült Államok kormányát a Shao Kahn által jelentett veszélyre, de azok nem hittek nekik, így a páros kénytelen volt saját eszközeit felhasználva felkészülni a közelgő invázióra. Jax elhozta az Alakulattól a karimplantátumot, amit a négy Fekete Sárkány-tag elfogásakor használt, majd amikor a császár megtámadta a Földet, Sonyával együtt elindult Los Angeles felé. A városban összefutottak Kanóval, akit sikerült egy banképületbe üldözniük, és mialatt Sonya megküzdött a bank tetején a bűnvezérrel, Jax feltartotta odalenn a Kanóval együtt járőröző csapatot. Mire végeztek és odaértek a város közepén megjelent császári palotához, a Kiválasztottaknak sikerült legyőzniük Shao Kahnt és elűzniük a megszállókat.
Az inváziót követően az USA kormánya hivatalosan is bocsánatot kért Jaxtől és Sonyától, és kinevezte őket az újonnnan alapított Külvilági Felügyelő Ügynökség élére. Ott aztán tovább folytathatták a Fekete Sárkány elleni hajtóvadászatot és a Földön található dimenzionális átjárók felkutatását és lezárását, amivel lassan az Ügynökség saját készítésű, mesterséges portáljai maradtak az egyetlen lehetséges átjárók a birodalmak között. Ám amikor már úgy tűnt, minden rendben halad, az ügynökség egyik tagja, Hsu Hao, egy kísérleti iontöltet segítségével elpusztította a központot és minden ott tartózkodót, kivéve önmagát és a Hao által nyitott átjárón még éppen időben átugró Jaxet. Az őrnagy az átjáró túloldalára érve Hao nyomába eredt, majd amikor utolérte őt, kérdés nélkül kitépte annak műszívét, a holttestet pedig ott hagyta a Földön. Ezután egy rádióüzenetet követve csatlakozott Raiden csapatához a Halálos Szövetség ellen, ám a varázslóknak sikerült végeznie vele és a többiekkel is. Onaga, a Sárkánykirály azonban felélesztette őket, hogy a tábornokaiként szolgálják őt.
Onaga hadjárata nem tartott túl sokáig, és Ermacnek hála Jax és a többiek is felszabadultak a Sárkánykirály uralma alól. Miután látszólag rendeződött a helyzet a Külső Világban, Jax és Sonya is visszatértek a Földre. Odahaza a feletteseik felmentették őket a Külvilág Felügyelő Ügynökség pusztulásának felelőssége alól, és visszahelyezték őket a Különleges Alakulatba. Itt új ellenség felbukkanásáról értesültek: a Japánból érkezett Tekuninról, egy kizárólag kiborgokból álló jakuzaklánról, ami néhány hónap leforgása alatt globális szintű fenyegetéssé nőtte ki magát. Az Alakulatnak sikerült egy nap bemérniük a vezetőjük, Sektor zászlóshajóját egy dél-amerikai dzsungel felett, amely alkalmat kihasználva az Alakulat teljes körű támadást indított a lebegő erőd ellen. Míg Sonya a vadászgéposztagot vezette, Jax a földön tört utat magának a dzsungelen keresztül, hogy felszámoljon minden esetleges felszíni tevékenységet. Ott azonban a kiborgok orvul rajtaütöttek a csapatán és mindenkit megöltek, őt magát pedig foglyul ejtették.
Jax ezek után egy műtőasztalon ébredt a Tekunin egyik bázisának mélyén, ahonnan meglepő könnyedséggel sikerült kitörnie. Út közben olyan információk birtokába jutott, mely szerint a klánvezér olyan lépésre készül Édeniában, ami az egész világra veszélyt jelenthetett volna, így Jax késlekedés nélkül felkereste a legközelebbi átjárót és átkelt Édeniába. Pont időben érkezett ahhoz, hogy tanúja legyen az Armageddon csatájára készülő két sereg gyülekezőjének.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

A Blaze-ből feltörő energiák különös kölcsönhatásba lépnek Jax karimplantátumával, és a szerkezet lassan átalakítja a testét, amíg végül Jax teljesen kiborggá nem válik. Ekkor veszi észre az agyába ültetett mikrochipet, ami a Botan-dzsungel-beli elfogása óta próbálta titokban manipulálni a gondolatait. Jax dühében alkatrészekre veri Sektort és átveszi az uralmat a Tekunin-klán felett.

 

Ismert kivégzések:

Haláltaps (MKII, MKT, MK4/G, MK vs. DCU): Jax bezúzza az ellenfél fejét egy hatalmas, két oldalról rá mért ütéssel.

Karletépés (MKII, MK4/G): Jax megfogja az ellenfél kezét, majd egy hirtelen rántással letépi őket.

Nagyláb (MK3): Jax óriási méretűre növeli önmagát, majd eltapossa az ellenfelét.

Szeletelősdi (MK3): Jax átalakítja a bionikus implantátumait két hatalmas késsé, majd feldarabolja vele az ellenfelét.

Fejtörő (MK:DA):
Jax a földre dönti az áldozatot, majd felugrik a levegőbe, és mind a 150 kilójával ráugrik az ellenfél fejére, péppé zúzva azt.

Ólomfürdő (MK vs. DCU): Jax a levegőbe üti az ellenfelét, majd mielőtt az földet érne, beleereszt egy tárat a gépfegyveréből.

Egyéb:

Origami (MKII): Jax kivág egy sor papírfigurát.

Ugrókötél (MK3): Jax elővesz egy ugrókötelet és nekiáll játszani vele.

Oroszlán (MK3): Jax átváltozik egy oroszlánná és halálra tapossa az ellenfelet.

 

Érdekességek:

 • Eredetileg Kurtis Strykernek lett volna a neve. A Stryker nevet viszont a következő játékban használták fel végül egy másik szereplőhöz.
 • Állítólag Jaxet az utolsó pillanatokban adták hozzá az MKII stábjához, mivel a játékot rasszistának kiáltották ki a feketebőrű karakterek hiánya miatt.
 • Eredetileg egy kick-boxernek szánták, ám félő volt, hogy túlságosan is a Street Fighter Balrogjára hajazott volna. Ekkor egy sárga gít (harművészek hagyományos ruhája) adtak rá, de ez meg túl sokat takart volna el John Parrish figyelemreméltó fizikumából, így végül a pankrátorokhoz hasonlóan egy hosszú streccsgatya került csak rá.
 • Jax bionikus karjai nanotechnológián alapszanak, ennek köszönhetően tudják megváltoztatni az alakjukat. Eredetileg egyébként a történet szerint nem felcsatolhatóak voltak, hanem az kezei helyére kerültek, de ezt később a második filmben is látható külső vázra módosították.
 • Az eredeti MK1-ban Sonya helyett Jax szerepelt volna, de mivel nem volt addig női szereplő, ezért Sonya kapta meg Jax eredeti háttértörténetét és került bele a játékba.
 • A Special Forces-ből kiderül, hogy a Különleges Alakulatban a kódneve „Kobra”.
 • Hakim Alston, aki az élőszereplős turnéban alakította, játszotta Liu Kang első, színesbőrű ellenfelét a mozifilmben.
 • Jaxből a Mortal Kombat vs. DC Universe c. játék végén is kiborg lesz. Az Armageddon befejezésével együtt ez arra engedte következtetni a rajongókat, hogy amennyiben visszatér a fősorozatba, már robotként fogja megtenni.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta