Hozzászólások

 • Bran Galed 2020.08.08. 18:52
  Köszi ezt is! Királyak vagytok! Jó, kimondottan dinamikus rész!

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.08.05. 11:22
  Ó, már kezdett hiányozni. Emlékszem ebbe a szériában volt Agykeselyű is. Aztán a Batmannek közös ...

  Bővebben...

   
 • Pyti12 2020.08.01. 16:14
  Sziasztok, köszönöm az újabb feltöltést. Az erő legyen mindenkivel a meleg napokban is. :)

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.08.01. 01:09
  Megneztem a Wookiee-n, még 4 rész lesz, 6 részes a sorozat.

  Bővebben...

   
 • HálóMoly 2020.08.01. 00:40
  Már nagyon vártam! Köszönet! Akkor még 3 részlet várható ebből a kötetből?

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 980 vendég és 6 tag böngészi

 • 24747
 • dejko
 • Delminator
 • joustoe
 • Mehee
 • tictacc

Kabal

 

kabal

Kor: 45 év
Magasság: 189 cm
Súly: 79 kg
Származási hely: Földi Birodalom (Amerikai Egyesült Államok)
Faj: Ember
Küzdőstílus: Sun Bin
  Goju Ryu
Fegyverek: Horogkardok
 
Alakító színészek: Richard Divizio (MK3)

 Története:

Kabal a Fekete Sárkány nevű bűnszindikátus amerikai ágának tagja volt, egészen addig, amíg Shao Kahn el nem indította a Föld elleni invázióját. Kabal túlélte az első támadóhullámot, köszönhetően annak, hogy őt is Kiválasztott Harcosnak választották. Azonban a császár egyik tisztogatóosztaga rátalált és súlyosan megsebesítette őt, mielőtt el tudott volna menekülni előlük. Egy közeli orvosi laborban talált kísérleti lélegeztetőkészülék segítségével sikerült életben maradnia súlyos égési sérülései ellenére. Az átélt élményeknek sem sikerült megtörniük őt, és miután sikerült stabilan rögzítenie a ruháján a készülékét, útra kelt az USA-n keresztül, hogy visszafizessen a külső világi megszállóknak.
Az invázió visszaszorítása után Kabal otthagyta a Fekete Sárkányt, és életét annak szentelte, hogy jóvá tegye a szervezetben elkövetett bűneit. Közel kilenc évvel később azonban a múltja utolérte őt, mert a Vörös Sárkány vezetője, Mavado, felkutatta és kihívta őt, életveszélyesen megsebesítette, majd elvette a horogkardjait.
A haldokló Kabal segítségére Havik, az árnyékpap sietett, aki mágikus úton meggyógyította őt, és a segítségért cserébe azt kérte tőle, hogy élessze fel az évek során teljesen kiveszett Fekete Sárkányt, toborozzon tagokat, akik visszaszerezhetik a szervezet egykori hírnevét. Ezek után Kabal és Havik is megnyerték az ügyüknek Kirát, majd Kobrát, és négyesben átkeltek a Külső Világba, hogy Havik tanácsára szembenézzenek a Sárkánykirállyal. Kabal remek alkalomnak látta ezt arra, hogy felmérje a két jelölt képességeit, és hogy a harcok végeztével egymásnak uszítsa őket, eldöntve, melyikük alkalmas valójában arra, hogy a Fekete Sárkány tagja lehessen. Számításait azonban keresztülhúzta, hogy Onaga hamarabb legyőzőre akadt, mint ahogy ők elérték volna.
Kabal ekkor úgy döntött, eléggé meghálálta már Havik segítségét, és mialatt a pap mással volt elfoglalva, Kirával és Kobrával együtt otthagyták őt és visszatértek a Földre.
Az elkövetkező hónapokban Kabal elterjesztette alvilági körökben, hogy a Fekete Sárkány új tagokat keres magának, ám a jelentkezők nagy része piti bűnözőkből és közönséges utcai harcosokból került csak ki. Kabalnak azonban velük kellett beérnie, minek után két különös hírt is kapott. Az egyik szerint egy másik birodalomban, Édeniában, olyan dolgok voltak készülőben, amik egy szerencsés harcost isteni hatalomhoz juttathattak. Kabal ennek hitt kevésbé. A másik információ egy japán jakuzaklán tevékenységére hívta fel a figyelmét, mely szerint egy dél-amerikai dzsungel mélyén nagy hatalmú, ősi ereklyék nyomára bukkantak. Ez utóbbit Kabal érdemesebbnek tartotta a kivizsgálásra, ezért Kirával, Kobrával és annyi emberével együtt, amennyit még el tudott vinni magával, a dzsungelbe mentek és hozzáláttak a kutatásnak.
Alig néhány nappal később azonban egy ismeretlen harcos Kabal távollétében egymaga legyőzte az összes emberét, és amikor Kabal visszatérve az idegen teljesítményétől lenyűgözötten felajánlotta annak a csatlakozás lehetőségét, az inkább a harcot választotta, és őt is kiütötte.
Amikor eszméletére tért, Kira fogadta azzal a hírrel, hogy az idegen rajta és Kobrán is túljutott. Kabal visszasietett Kobrához, így még épp időben láthatta, hogy a japánok lebegő erődje becsapódik a dzsungelbe, és hogy a levegőben hemzsegnek az amerikai vadászgépek. Ezért úgy döntött, hogy feladja az ereklye utáni kutatást és inkább mégis utánanéz az édeniai hírnek.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Blaze ereje Kabal horogkardjaiba árad, isteni erőkkel ruházva fel a fegyvereket. Kabal ekkor kihívja egy párviadalra Mavadót, akit könnyűszerrel legyőz. Mavado szégyenében levágja a saját fejét, Kabal pedig a piramis csúcsáról körbemutatja azt, bizonyításképpen, hogy a Fekete Sárkány aratott végül győzelmet a Vörös Sárkány felett.

 

Ismert kivégzések:

Frászhozó (MK3): Kabal leveszi a maszkját, megmutatva eltorzult arcát. Majd először a játékosra, ezután az ellenfélre sikolt, aki ettől úgy megijed, hogy a lelke kiszalad a testéből.

Fejfújó (MK3): Kabal az ellenfélbe csatlakoztatja a lélegeztetője csövét, majd felpumpálja az áldozat fejét, aki ettől felemelkedik és a levegőben felrobban.

Hámozó (MK:D): Kabal megrúgja az ellenfelet, aki ettől egy helyben kezd el forogni. Majd fogja a fegyverét és beleszúrja az áldozatba, aki a forgás miatt felszeletelődik.

Felezés (MK:D): Kabal felrúgja az ellenfelét a levegőbe, majd amikor az visszaesne, még a levegőben kettészeli a kardjával a derekánál.

Egyéb:

Tábortűz (MK3): Kabal felszúr egy mályvacukrot a kardjára, majd azt egy tűznél megsüti.

Rinó (MK3): Kabal átváltozik egy rinocéroscsontvázzá, majd felökleli az ellenfelét.

„Eszembe jutott...” (MK:D): Hara-Kiriként Kabal beleállítja az egyik kardját a saját fejébe.

 

Érdekességek:

 • Neve jelentése: „ármány”.
 • Sokan úgy vélik, hogy karakterét a Csillagok háborúja ihlette. Maszkja hasonlít a Tatooine buckalakóiéra, háttértörténete pedig Darth Vaderére (egy küzdelem következményei miatt létfenntartó gépen kénytelen élni).
 • Kabal karaktere az Ultimate Mortal Kombat 3-ban jelentősen le lett gyengítve, mivel az MK3 tapasztalatai alapján „túl nagy előnyt adott a játékosoknak”.
 • Kabal eredeti neve Sandman lett volna, a horogkardok helyett pedig karra rögzített körfűrészeket használt volna. Erről az ötletről aztán lemondtak, de a karaktertervet még egy ideig megtartották egy esetleges későbbi részre. Majd a koncepciót végleg elvetették.
 • A Special Forces eredeti terveiben Kabal is szerepelt pályaellenségként, akkor még a maszkja nélkül persze. Az ötlet végül elvetődött, de a karaktermodellje benne maradt a játékban, bár sehol sincs felhasználva. A sztori szerint a kardjai a játékoshoz kerültek volna. Később a baleset előtti Kabal végül bekerült a Shaolin Monksba, ahol is a játékosoknak az egyik küldetésben meg kell menteniük őt.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta