Ajánló

Majmok Bolygója 01
Sci-fi

Majmok Bolygója 01

Hozzászólások

 • HeirToGrievous 2020.10.25. 14:19
  Mint mindig, szívesen. :)

  Bővebben...

   
 • Pyti12 2020.10.24. 14:57
  Köszönöm az újabb feltöltést. Remek rész. Az erő legyen veletek. :)

  Bővebben...

   
 • Kayamiel 2020.10.15. 13:35
  Köszönöm szépen

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.10.12. 08:13
  Mindenkinek köszi, utólag is! :)

  Bővebben...

   
 • HeirToGrievous 2020.10.11. 14:45
  @Pyti12, @HálóMoly, @Kayamiel: Mindegyikőtöknek szívesen. :)

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 551 vendég és 9 tag böngészi

 • 24747
 • AmbrusAttila
 • csakEnvagyok
 • Gabi
 • Gaston
 • Mohi01
 • raven505
 • Sithstoner
 • USSR

 

Kenshi

 

kenshi

Kor: 25 év
Magasság: 185 cm
Súly: 85 kg
Származási hely: Földi Birodalom (Japán)
Faj: Ember
Küzdőstílus: Taj Csi
Dzsúdó
  San Shou
Fegyverek: Katana
 
Alakító színészek: nincs

 Története:

Kenshit a történelem egyik legtehetségesebb kardforgatójának vélte mindenki, hiszen már kamaszkorában nemigen akadt párja egész Japánban. Ezért otthagyta a mesterét, és a régi idők legendás harcosaihoz hasonlóan ő is vándorútra kelt, hogy méltó ellenfélre akadjon, akitől újabb ismeretekre tehet szert.
Ezen útja során találkozott egy öregemberrel, bizonyos Songgal, aki mesélt neki egy ősi kriptáról, ahová egy rég elfeledett királyt temették el nagy hatalmú kardjával együtt. Az öregnek sikerült felkeltenie a fiú kíváncsiságát, aki arra kérte, vezesse el őt a sírboltba. Ott Song arra kérte, hogy emelje fel egy kút fedelét, mely mögött megtalálhatja a kardot. Ám ehelyett lelkek egész árja tört fel onnan, megvakítva a fiút egész hátralévő életére. Az öreg ekkor felfedte önmagát előtte: ő volt Shang Tsung, a Halálos Viadalok egykori bajnoka és jelenlegi házigazdája, aki a kútba zárt lelkek segítségével akart megerősödni a közelgő Tornára. Majd miután végzett a dolgával, Tsung magára hagyta Kanshit a kripta mélyén, hogy ott haljon meg.
Kenshit azonban magához szólította egy hang, amiről kiderült, hogy a csakugyan a barlang mélyén pihenő kardhoz tartozott. Kenshi megtudta, hogy ő is annak a királynak a közvetlen leszármazottja, aki egykor azt a katanát forgatta, és hogy a segítségével Kenshi képes lesz nem csak kijutni a barlangól, de még a fegyveres harcról se kell lemondania  látása elvesztése miatt.
A kard igazat mondott, mert néhány óra múlva Kenshit már egy közeli faluban ápolták, ám amint eléggé megerősödött, átutazott Kínába, hogy előkerítse Tsungot. Itt futott össze Shujinkóval, aki szintén a Tornára igyekezett, ám mindkettejüknek szomorúan kellett nem sokkal később belátniuk, hogy elkéstek, Tsung hajója már elhagyta a Hong Kong-i kikötőt. Kenshi még egy darabig együtt utazott Shujinkóval, akitől sokat tanult a harcművészetek terén, majd miután elváltak, Kenshi megpróbált kidolgozni egy tervet, amivel mégis elkaphatná Tsungot.
Az ezt követő évek jórészt tanulással és utazással teltek Kenshi számára, aki aztán vándorlása során eljutott egészen az Egyesült Államokig is. Itt tudomást szerzett a Külvilág Felügyelő Ügynökség létezéséről, akik képesek voltak átjárókat nyitni más birodalmakba, többek között Tsung hazájába is, ráadásul rendszeresen küldtek ki felderítőket is ezekre a helyekre. Kenshi csatlakozott hozzájuk, ahol a fogyatékossága ellenére sikerült kiállnia a felvételi próbákat, majd nem sokkal később már ő is a Külső Világot járta.
Az egyik ilyen útja során azzal bízták meg, hogy kutassa fel az egyik elveszett ügynököt, Cyraxet, azonban ő több napi kutatás után se találta a kiborg nyomát. Amikor pedig megpróbált hazaszólni, csak a néma csendet hallotta az adóvevőjében. Nem tudván, hogy mit tegyen, gyalog indult vissza a legközelebbi külső világi átjáróhoz. Ekkor botlott bele a céltalanul vándorló nindzsába, Ermacbe, akinél a kardja figyelmeztette őt, hogy az orgyilkost szemmel nem látható mágikus szálak béklyózzák Shao Kahnhoz. Kenshi elvágta a varázserejű kardjával ezeket a szálakat, ezzel felszabadítva Ermacet, aki hálából megmutatta Kenshinek, hogyan érheti el elméje azon részét, ami képessé teheti őt olyan látszólag lehetetlen dolgokra, mint a telekinézis. Miután Ermac látta, hogy Kenshi milyen hamar megtanulta uralni újdonsült erejét, elbúcsúzott tőle, és mindketten folytatták útjukat. Kenshit azonban nem sokkal ezután megtámadta Mavado, akinek a meglepetés erejével sikerült Kenshi fölé kerekednie és látszólag halálosan megsebesítenie őt. Mavado a dolga végeztével otthagyta őt, hogy lassan kiszenvedjen, ám alig tűnt el a láthatárról, hirtelen felbukkant a szintén hazafelé tartó Sub-Zero, aki elállította Kenshi vérzését és ezzel megmentette a harcos életét.
Kenshi Sub-Zero gyógyítóképességének hála hamar talpra állt, amiben segítségére volt kardja mágikus ereje is, ami hirtelen a sokszorosára növekedett, amikor visszatértek belé azok a lelkek, melyeket Shang Tsung lopott el belőlük még közel egy évtizeddel ezelőtt. Kenshi innen tudta meg, hogy a Külső Világba tett útja immár okafogyottá vált, a varázslót valaki más közreműködésének segítségével érte utol a végzet. Mivel egyiküknek se volt már oka Shao Kahn egykori birodalmában maradni, a páros együttesen indult vissza a Földre vezető átjáróhoz. Útjuk során át kellett kelniük az Élő Erdőn, mely fái között a rendbirodalmi Hotaru orvul rátámadt Sub-Zeróra, a kissé hátramaradt Kenshi azonban újdonsült barátja segítségére sietett, és megsebesítette Hotarut, akit aztán eszméletlenül hagytak ott a fák között. Az út további része már zavartalanul telt mindkettejük számára.
Hazaérve Kenshi döbbenten értesült a Külvilági Felügyelő Ügynökség pusztulásáról. Felettesei felajánlották neki, hogy csatlakozzon a Különleges Alakulathoz, ő azonban elutasította az ajánlatukat. Ehelyett egymaga indított hadjáratot a bűnözők ellen, és nem egy kisebb bűnszervezetet sikerült felszámolnia az elkövetkező hónapok során. Az egyik banda rejtekhelyén felfedezett egy különös  szerkezetet, amellyel elfogott egy kódolt üzenetet, mely szerint a Vörös Sárkány, a bolygó legveszedelmesebb szindikátusa, el akart fogni egy ébredező félistent, akinek valahol egy dél-amerikai dzsungel környékén volt várható a felbukkanása. Mielőtt azonban útnak indulhatott volna oda, Johnny Cage, az egyik földi Kiválasztott, őt is elhívatta Shang Tsung szigetére. Kenshi úgy döntött, inkább a Vörös Sárkány nyomába ered, ezért nem válaszolt Cage üzenetére.
Ám így se tudott aktív szerepet vállalni a Botan-dzsungelben történtek során, mivel nem számított arra, hogy ott találja majd a visszatérni igyekvő Fekete Sárkányt, az amerikai Különleges Alakulatot és a Tekunin-klánt is egyszerre. Ráadásul a dzsungelbe érkezve az egyik éjszaka különös látomása volt, melyben látta, amint a Fény és a Sötétség seregei megküzdenek egymással egy piramis lábánál, miközben két félisten annak tetején harcol egy tűzóriással az isteni hatalom elnyeréséért. Mivel nem látott sok esélyt arra, hogy beleszóljon a dzsungelben történtekbe, így inkább a kardja unszolására úgy határozott, felkeresi a látomásában látott helyet.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Blaze bukása után az elnyert isteni energiáknak hála Kenshi visszakapja a látását, ám ezzel együtt minden más érzékszerve is több ezerszer érzékenyebbé válik. Mivel az agya képtelen feldolgozni ezt a rengeteg új információt, Kenshinek egy távoli barlang legmélyére kell költöznie, ahol a hátralévő napjait a teljesen néma vaksötétben éli le.

 

Ismert kivégzések:

Gumiember (MK:DA): Kenshi telekinetikusan felemeli ellenfelét, majd természetellenes pózokba csavarja a testét. Csontok törnek és szervek szakadnak szét a folyamat alatt, hogy még az áldozat szemei is kiugranak a helyükről.

Szamurájvágás (MK:D): Kenshi előveszi a kardját és az ellenfél mellkasába szúrja, majd egy határozott vágással kiveszi onnan. Mikor elfordul az áldozattól, az kétfelé szakad.

Nyújtás (MK:D): Kenshi telekinetikusan felemeli az ellenfelet, majd addig nyújtja, amíg az félbe nem szakad.

Egyéb:

Szeppuku (MK:D): Kenshi letérdel, és rituális öngyilkosságot követ el a katanájával.

 

Érdekességek:

 • Neve egy japán szóból, a kenszeiből ered, melynek szó szerinti jelentése "kardszent".
 • A játékban ő "A Kardforgatás Mestere". Ez a cím egyfajta megemlékezés is Muszasi Mijamotóról, a valaha élt legkiválóbb vívóról.
 • Eredetileg a karakter neve Blind (Vak) Gi, majd Blind Kenshi lett volna, de végül egyszerűen csak Kenshi lett. A karakter attól még vak maradt.
 • Ő a második karakter a sorozatban, aki telekinézist használ. Viszont ő az első, aki szamurájjegyeket hordoz magán, például csak kardot hajlandó használni.
 • Eredetileg Ermac a Deceptionben Kenshi mentoraként szerepelt volna, de ezt gyorsan elvetették, mivel ennek a történetnek nem sok értelme lenne, Ermac lényét ismerve.
 • Eredetileg a jelleme meghatározatlan lett volna, de mivel a sztori szerint Shang Tsungot üldözi, ezért a jók oldalára sorolták, mivel - ahogy Liu Kang is mondta a hivatalos MKII-képregényben - „Shang Tsung ellensége csakis a mi barátunk lehet.”
 • Hivatalosan 6’ 1” (185 cm) magas, ám egy hiba miatt a Deadly Alliance-ban gyakran 6’ 11”-t (211 cm) ír ki a karakterlapja. A játékban azonban látszik, hogy nincs 190 cm se.
 • Immúnis a vaksága miatt Kira és Sonya halálos csók támadására.
 • Bár vak, attól még részt vesz a Deadly Alliance látásvizsgáló próbáján (egyfajta itt-a-piros). A hallását használja alatta.
 • Az utólagosan kiadott armageddonos karaktertörténetek közül Kenshié jelent meg legelsőként.
 • A Deadly Alliance-es alternatív kosztümjében nem visel szemkötőt.
 • Kenshi egyik kombójának neve "Blind Justice", vagyis Vak Igazság. Ez egyértelmű utalás Fenegyerekre, egy Marvel-karakterre, aki gyakran alkalmazta régebben ezt a kifejezést.
 • Kenshi az egyetlen a Deception harcosai közül, aki valóban "harakirit" követ el a Hara-Kiri kivégzés során, követve a japán szeppuku előírásait.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta