Hozzászólások

 • Bran Galed 2020.08.08. 18:52
  Köszi ezt is! Királyak vagytok! Jó, kimondottan dinamikus rész!

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.08.05. 11:22
  Ó, már kezdett hiányozni. Emlékszem ebbe a szériában volt Agykeselyű is. Aztán a Batmannek közös ...

  Bővebben...

   
 • Pyti12 2020.08.01. 16:14
  Sziasztok, köszönöm az újabb feltöltést. Az erő legyen mindenkivel a meleg napokban is. :)

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.08.01. 01:09
  Megneztem a Wookiee-n, még 4 rész lesz, 6 részes a sorozat.

  Bővebben...

   
 • HálóMoly 2020.08.01. 00:40
  Már nagyon vártam! Köszönet! Akkor még 3 részlet várható ebből a kötetből?

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 802 vendég és 8 tag böngészi

 • 19csaba76
 • aseed86
 • Dairon
 • Delminator
 • Doki6708
 • elwood
 • kokuzo
 • tictacc

Kobra

 

kobra

Kor: 29 év
Magasság: 180 cm
Súly: 88 kg
Származási hely: Földi Birodalom (Amerikai Egyesült Államok)
Faj: Ember
Küzdőstílus: Shorin Ryu
  Kickbox
Fegyverek: Botok
  Machete
Alakító színészek: nincs

 Története:

Kobra gyerekkorától a harcművészetek szerelmese volt, de kamaszkorában egyre inkább vágyott arra, hogy éles helyzetekben is kamatoztathassa New York karateiskoláiban szerzett tudását. Ott azonban nem lehetett valóban bántani az ellenfelet, így nemsokára a sikátorokban rendezett utcai viadalokon találta magát, ahonnan aztán lassan áttért a szervezett bűnözés által rendezett bunyókra, ahol lassan rászokott arra, hogy minden egyes meccse során agyonverje az ellenfelét.
Később már ez sem volt elég neki, így Kobra a harcok mellett megölte azokat is, akiket csak tudott a vegyeskereskedések és a benzinkutak kirablása közben. Amikor hosszas üldözés után a rendőrségnek sikerült elfognia őt, Kobra már nem is tudta, hány embert ölt meg az elmúlt néhány év során.
Éppen arra várt az egyik rendőrörsön, hogy átszállítsák a tárgyalására, amikor odakint lövöldözést hallott, majd a zajok elültével megjelent a zárkája ajtajában Kabal, aki felajánlotta neki, hogy csatlakozhat az újjászervezés alatt álló Fekete Sárkányhoz vagy ott helyben kivégzi. Kobra nem gondolkozott sokáig.
Ezután Havik, a káoszpap vezetésével, Kaballal és egy másik újonccal, Kirával együtt átkeltek a Külső Világba, hogy ott szembenézzenek a Sárkánykirállyal. Kobra remek alkalomnak látta ezt arra, hogy még több ellenfelével végezzen, és mindig ő volt az, aki elsőként vetette magát a küzdelmekbe, még ha történetesen az áldozatok nem is az ellenségeik lettek volna. Kabalnak sok ideje ment el arra, hogy megfegyelmezze őt, de legalább annyit elért, hogy Kobra hallgasson a parancsaira. Mindez végül a feladatuk szempontjából lényegtelenné vált, mert Onaga azelőtt elbukott, hogy elérték volna a táborát. Kobra ezért követte Kabalt vissza a Földre, ahol folytatták a Fekete Sárkány újjáépítését.
Néhány hónappal később Kobra a többiekkel együtt követte a klánvezért a Botan-dzsungelbe, ahol Kabal azzal bízta meg őt és Kirát, hogy őrizzenek egy hidat. Az őrködés elég unalmas volt, így amikor felbukkant egy ismeretlen, Kobra nem sokáig várt, rátámadt az idegenre, azonban az meglepően gyorsan legyőzte őt. A társa, Kira elmenekült, hogy aztán később Kaballal együtt térjen vissza. A hármas ekkor szemtanúja lett a Különleges Alakulat és a Tekunin között kialakuló légi ütközetnek, ami arra a döntésre kényszerítette Kabalt, hogy felhagyjon a terveivel, és két társával együtt inkább Édeniába utazzon egy másik esemény végett.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Amikor Kobra legyőzi Blaze-t és istenné válik, azt követeli az Idősebb Istenektől, hogy adják át neki az uralmat az összes létező Birodalom felett. Azok teljesítik a követelését, de csak azzal a feltétellel, ha Kobra választ maga mellé egy királynőt. Ő Kirát választja, akit az istenek átváltoztatnak a Halál istennőjévé. Amikor azonban Kira megcsókolja őt, Kobra egy marék hamuvá porlad. Az Idősebb Istenek így leckéztették meg őt, amiért bármit is követelni merészelt tőlük.

 

Ismert kivégzések:

Anatómialecke (MK:D): Kobra kitépi az ellenfele szívét a mellkasából, majd azt az áldozat képébe nyomja.

Fejvesztő (MK:D): Kobra fejfogó mozdulatot alkalmaz az ellenfelén, majd – még mindig a fogásban – arcon rúgja (hasonlóan Bruce Lee mozdulatához a Sárkány közbelép c. filmből) kétszer egymás után. Ekkor elengedi a rúgástól megszédült ellenfelet, majd fordulatból lerúgja a fejét.

Egyéb:

Szívszakadás (MK:D): Kobra a saját mellkasába mélyeszti a kezét, majd kitépi a saját szívét. A magasba tartja a szervet, mielőtt holtan összeesne.

 

Érdekességek:

 • Kobra karakterét egy az egyben a William Zabka által játszott karakter, Johny Lawrence ihlette a Karate Kölyökből. Ugyanazt a „Cobra Kai” ruhát is viseli.
 • A fejlesztés alatt Kobrát Ken Mastersnek nevezték, a külső hasonlóság miatt a Street Fighter karakterével. Mikor egy német játékmagazin kapott egy korai bétaverziót a Deceptionből, a megjelentetett képeken Kobrát Kenként tüntették fel, azt írva, hogy Ken szerepelni fog a Mortal Kombatben. Az „Official Xbox Magazine” c. lap a megjelenés előtt pedig folyamatosan Bennek nevezte.
 • A másodlagos jelmezén található egy amerikai zászló... csak fejjel lefelé.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta