Ajánló

Battle Chasers 05
Fantasy

Battle Chasers 05

Hozzászólások

 • Amanojaku 2020.10.31. 22:32
  nem viccelek, pont az említett filmet választottam ma estére, egy fél órája volt vége.

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.10.31. 14:39
  Huhh - kösz ezt a rengeteg mindent. :)

  Bővebben...

   
 • Farek 2020.10.31. 09:38
  " (nem, nem rád nézek most Farek...). " Ajánlom is... :) "ellenben a pár éve futott sorozat változatot ...

  Bővebben...

   
 • Haltenton 2020.10.31. 08:54
  Köszönjük szépen!

  Bővebben...

   
 • Pyti12 2020.10.30. 17:10
  Köszönöm a folytatást. Ismét egy szuper rész. Az erő legyen mindenkivel! :)

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 576 vendég és 9 tag böngészi

 • Aldarion
 • ALEPH13
 • Colossus
 • Gabi
 • racz1980
 • Sithstoner
 • Static
 • tamk
 • zombe3y

Liu Kang

 

liu_kang

Kor: 34 év
Magasság: 178 cm
Súly: 84 kg
Származási hely: Földi Birodalom (Kína)
Faj: Zombi/Szellem (korábban ember)
Küzdőstílus: Jun Fan
Pao Chui
Jeet Kune Do
Choy Lay Fut
Majom-stílus
  Sárkány-stílus
Fegyverek: Sárkánykard
  Nundzsaku
Alakító színészek: Ho Sung Pak (MK1, MKII)
Eddie Wong (MK3)
Robin Shou (mindkét mozifilm)
Brian Tochi (Defenders of the Realm)
Carmichael Simon (Live Tour)
Jon Valera (Live Tour)
Allen Sandoval (Live Tour)
Michael Li (Live Tour)

 Története:

Liu Kang egész életben arra készült, hogy megvédje a Földet a Külső Világgal szemben a Halálos Viadalon. A Fehér Lótusz Társaság tagjaként olyan harcművészeti ismereteket sajátított el, melyeket sehol máshol nem tanulhatott volna meg. De tanították őt a Fény Rendjének legkiválóbbjai, sőt, maga a híres mester, Bo' Rai Cho is. A Viadal időpontjának eljövetelekor maga Kung Lao, a legendás Nagy Kung Lao leszármazottja javasolta őt a Fény Rendjének bajnokául önmaga helyett.
A Torna helyszínén Kang összebarátkozott egy amerikai színésszel, Johnny Cage-dzsel, és egy kissé barátságtalan katonanővel, Sonya Blade-del is. Az ő barátságuk is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy miután elnyerte magának a jogot, hogy kihívja a Torna addigi kilencszeres bajnokát, Goro herceget, elég erőt leljen magában ahhoz, hogy legyőzze a négykarú shokant és ezzel visszavegye a bajnoki címet a Földi Birodalomhoz. A viadalok korábbi bajnoka, Shang Tsung azonban nem volt hajlandó beletörődni Goro vereségébe, és elraboltatta a shokannal Sonyát és a nő ősellenségét, Kanót is, hogy magával vigye őket a Külső Világba, és túszként használva őket maga után csalja Kanget. A szerzetes követte is őket, és egy emlékezetes csata keretében végül sikerült felülkerekednie a varázslón, ám a két foglyot már nem sikerült kiszabadítania, menekülnie kellett onnan a császár, Shao Kahn katonái elől.
A Torna után hazatérve Kang nem ünnepelhette meg a győzelmét, mert Raiden hamar hírt hozott egy újabb viadalról, melyet Shao Kahn pontosan egy évvel az előző után akart megtartani. Kang Kung Laóval együtt toborzókörútra indult a világ körül, hogy megfelelő képességű harcosokat keressenek. Amikor visszatértek Kínába, hogy az utolsó heteket a Wu Shi Akadémián töltsék, azt feldúlva, az ott élőket pedig mind egy szálig lemészárolva találták. A szerteszét heverő idegen holttestek alapján megállapították, hogy a szörnyű tettet külső világi tarkaták követték el. Kang ekkor megfogadta, hogy bármilyen áron megakadályozza a Külső Világ terveit, még ha ehhez hite és elvei ellenére ölni is kényszerül.
A külső világi Tornán Kang bajnokhoz méltó módon küzdötte magát előre. Barátja, Lao legnagyobb sajnálatára azonban az előző viadallal szemben itt már csakugyan akadtak olyan ellenfelei, akiket a Torna szelleméhez méltó módon kivégzett, vagy egyszerűen csak belehaltak a küzdelembe. De a lelke ennek sem mocskolódott be, köszönhetően szokatlanul erős jellemének és akaraterejének. Továbbá a Torna alatt ismerkedett meg Kang Kitana hercegnővel, a császár nevelt lányával is, aki a segítségét szerette volna kérni. Ám a második találkozó időpontjára a nő már nem jött el, Liunak meg nagyobb gondot jelentett, hogy ne maradjon le a Tornán, mintsem hogy az ismeretlen hercegnő nyomát kutassa a táborban.
Végül ismét sikerült eljutnia a döntőig, ahol megint csak egy shokannal, ezúttal Kintaróval kellett megmérkőznie. A shokan komoly ellenfélnek bizonyult, nehezebbnek, mint Goro, de Kang végül őt is legyőzte és ezzel megvédte a bajnoki címét és ismét megmentette a Földet a rá leselkedő veszélytől. Shao Kahn azonban nem akarta ennyiben hagyni a vereségét, és elrendelte Kang és a földiek kivégzését, kihasználva, hogy azok most az ő birodalmában voltak. Raidennek éppen csak sikerült kimenekítenie majdnem mindegyiküket a felfordulás közepette. Ám Kahn ettől sem volt hajlandó feladni, utasította Tsungot, hogy készítse elő a vész esetére kidolgozott tervük kivitelezését, egy ügyes ürüggyel indított inváziót a Föld ellen. Raiden hírét vette ennek, és figyelmeztette Kanget és a többi harcost a közelgő veszélyre. Liunak és Kungnak emiatt el kellett halasztaniuk a Fehér Lótusz újjáépítésére szőtt terveiket, és Amerikába kellett utazniuk, hogy felkutassák Sindelt, akinek a feltámadását akarta felhasználnia  császár a birodalmak közötti átjárók megnyitásának ürügyéül.
Kangnek és Laónak éppen csak sikerült leszállniuk Kaliforniában, amikor megkezdődött a támadás. A páros azon nyomban Los Angeles felé vette az irányt, hogy szembeszálljanak a császárral. Út közben több Kiválasztott is csatlakozott hozzájuk, köztük az előző Tornán megismert Kitana hercegnő is, aki felfedte előttük, hogy ő Sindel lánya, és hogy a királynőt Tsung gonosz varázslata tartja fogva. Kangék belelegyeztek abba, hogy elkísérik a hercegnőt az anyjához, akinek sikerült is felszabadítania őt Tsung befolyása alól, így már csak annyi maradt hátra a számukra, hogy legyőzzék a császárt és elűzzék őt a Földről. Az út a palotába nem volt könnyű, ráadásul odabenn egy egész sereg mágiahasználó tartotta fel őket, de Liu végül csak eljutott a császár tróntermébe. És még épp időbenm hogy megakadályozza az uralkodót abban, hogy megölje az őt korábban kihívó Kung Laót. Kang barátja vérző testét látva teljes erejéből a császárra rontott és végül sikerült elérnie, hogy az megtörjön a támadásai súlya alatt, de annyi ereje már nem maradt, hogy végezzen is Shao Kahnnal. Ám ennyi is elég volt ahhoz, hogy az Idősebb Istenek visszaűzzék Kahnt a Külső Világba és lezárják az átjárókat. Ismét béke köszöntött a Földre.
Kang visszavitte Kung Laót Kínába, aki arra kérte, hogy ne szóljon senkinek, hogy életben maradt, majd elvonult a hegyekbe. Kang pedig ismét útnak indult, hogy megfelelő harcosokat keressen a Fehér Lótusz rendjébe. Épp az USA-ban járt, ahol szembetalálkozott egy régi Lótusz-taggal, Kai-jal, mikor megkapta Raiden hívását, mely szerint a viharisten egykori ellensége, Shinnok, visszatért a száműzetéséből, és sikerült orvul elfoglalnia Édeniát, Kitana pár éve visszafoglalt szülőföldjét. Raiden szerint Shinnok a birodalmak leigázását tűzte ki ismét céljául. Kang gyorsan visszatért Kínába és visszahívta Kung Laót annak önkéntes száműzetéséből, majd vele együtt csatlakozott a Raiden által összegyűjtött harcosokhoz, és szembenézett a bukott istennel, akit személyesen győzött le és hárította el immár negyedszerre is a katasztrófát. A küzdelmek végeztével Kitana hercegnő felkérte őt arra,hogy csatlakozzon hozzá Édenia uralkodójaként, Kang viszont visszautasította, mert úgy érezte, a kötelessége a Földre szólítja.
Hazaérvén Liu immár Kung Laóval együtt folytatta a Fehér Lótusz új generációjának kiképzését. Egy nap meditáció közben Lao minden figyelmeztetés nélkül rátámadt, és csak később derült ki, hogy valójában Tsung próbált meg orvul végezni vele a barátja alakjában. Kang felvette a harcot a varázslóval, ám ekkor annak társa, Quan Chi, meglepte és a földre kényszerítette őt, Tsung pedig kihasználta a helyzetet és kitörte a bajnok nyakát, lelkét pedig minden korábbi áldozatához hasonlóan a szolgájává tette.
Kang Tsung rabságában tehetetlenül nézte, miként ölte meg a két varázsló nem sokkal később minden barátját és szerelmét, Kitanát is, hogy aztán végül ők is elpusztuljanak Raiden öngyilkos robbanásában. Lelke kiszabadult, de mielőtt egy ismeretlen erő a távolba vonzotta volna, még látta, amint Onaga feltámasztja Kitanát és a többieket, hogy a rabszolgáivá változtassa őket.
A távoli erő, ami magához vonzotta őt, Ermac volt, egy lelkekből álló entitás, aki csak nemrég szabadult fel Shao Kahn szolgamágiája alól. Kang elmesélte neki, miket látott, mielőtt a lényhez került volna, és a segítségét kérte a barátai felszabadításában. Ermac rábólintott, és könnyűszerrel teljesítette a bajnok kérését, amikor legyőzte a Kiválasztottakat és saját mágiájával elszakította az őket Onagához fűző lélekkötelékeket. Kang ezután megjelent az öntudatát visszanyert Kitana előtt, hogy elbúcsúzzon tőle, ám ekkor megérezte, hogy a Földön hagyott testét valaki megbolygatta és feltámasztotta, és látta, amint az több tucat életet vesz el Raiden parancsára. Kang azonban nem volt képes elhagyni Kitanát, a nőt, aki iránt érzett szerelem az élők között tartotta a szellemét, és nem is sikerült rábeszélnie a hercegnőt, hogy az térjen vissza vele együtt a Földre. Kitana Shao Kahn bukása után mindössze Édeniában akarta élvezni a békét, ám Blaze egy baljóslatú intelme hatására kénytelen volt mégis visszatérni a Földre, pontosabban Tsung szigetére, hogy részt vegyen egy találkozón a Kiválasztottak között. Itt találkozott Kitana Nightwolffal, aki átvállalta tőle Kang spirituális horgonyának szerepét. Kang Nightwolf segítségével hozzáláthatott a teste utáni kutatásnak, ám a nyomozás végül a Földi Birodalmon túlra, Édeniába vezette őt, ahol egy kráter mélyén meglátta, amint a Fény és a Sötétség harcosai is lassan egybegyűlnek egy minden addiginál nagyobb csatára.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Az elnyert hatalom hatására Liu Kang végre ismét egyesíteni tudja a testét és a lelkét, és visszatér az élők világába. Elszörnyedve attól, mit tett Raiden a testével, Kang szembeszáll a bomlott elméjű istennel, és végez vele, hogy aztán ő maga vegye át a helyét a Földi Birodalom védőisteneként.

 

Ismert kivégzések:

360-as kiütés (MK1, MKII): Liu egy cigánykerékkel odamegy ellenfele elé, majd kiüti őt. Ez az egyetlen nem halálos kivégzés a játék történetében.

Sárkány (MKII, MK3, MK4/G, MK:SM): Kang átváltozik egy hatalmas sárkánnyá és leharapja ellenfele felsőtestét.

Máglya (MK3): Liu eltűnik, majd felgyújtja az áldozatot. Mikor az összeesik, újra feltűnik.

Játékgép-eső (MK3, MKvsDCU): Liu ismét eltűnik, ezúttal azonban egy Mortal Kombat-játékgép esik az ellenfelére, halálra lapítva őt.

Tűzijáték (MK4/G): Liu elhajítja az ellenfelet, majd amíg az a levegőben van, egy tűzlabdával szétrobbantja.

Testrablás (MK:D): Liu eltűnik és megszállja az ellenfele testét. Az áldozat ekkor a  kezével leszakítja a saját fejét, ami alatt felbukkan Liu feje.

Tűzlabda-adogatás (MK:D): Liu Kang koncentrál, majd két erőteljes tűzlabdával felrobbantja az ellenfelet.

Shaolin foci (MK:SM): Liu, a kezében egy tűzlabdával, leüti az ellenfele fejét, majd mielőtt az visszaesne a földre, a levegőbe ugorva a testnek rúgja azt, darabokra robbantva az áldozatot.

360-as halál (MK:SM): A régi kivégzés módosításánál ezúttal az áldozat darabjaira szakad, mikor visszaesik a földre.

Csonttörő kombó (MK:SM): Liu Kang sorra eltöri az ellenfél kezeit, lábait, végül kitöri az áldozat nyakát is.

Fáklyaoltás (MK:SM): Liu az ellenfelet egy tűzgolyóval lángra gyújtja, majd egy repülőrúgással az égő testet darabokra töri.

Haláltaps (MK:SM): Liu mindkét kezébe idéz egy-egy tűzlabdát, majd egy erős ütést mér az ellenfél fejére, amitől az darabokra robban.

Kettészakítás (MK:SM, MKvsDCU): Liu hátralöki az ellenfelet, majd ráugrik a hasára, és addig tapos rajta, amíg az áldozat teste ketté nem szakad.

Kézfogó (MK:SM): Liu letépi az ellenfél karjait, majd módszeresen agyonveri őt velük.

Egyéb:

Diszkó Liu (MKII): Egy diszkógömb ereszkedik alá, Liu meg elkezd táncolni.

Árnyjáték (MK3): Egy leereszkedő vászon előtt Liu a kezeivel kirakja a sárkánylogó árnyát.

Öngyulladás (MK:D): Liu Kang letről felfelé lángokba borítja magát, majd a maradványai összerogynak.

 

Érdekességek:

 • Eredetileg a neve Minamoto Yo Shin Soo (japán mitológiai figura) lett volna. Ez a név azonban ki se fért volna a képernyőre.
 • Annak ellenére, hogy a jelenlegi állapotában (Armageddon) halott, még mindig Liu Kang a Halálos Viadal bajnoka. Emiatt nem is öregedett egy napot sem, mióta legyőzte Gorót, még mindig csak 24 évesnek néz ki. A történetnek ezt a kiegészítését az első film és a sorozat népszerűsége okozta.
 • Bár szárnyra kaptak olyan pletykák is, hogy Liu Kang is a nagy Kung Lao leszármazottja, hivatalosan is megerősítést kapott, hogy a nagy előd utolsó élő leszármazottja a mostani Kung Lao, senki más.
 • Karakterét legfőképpen Bruce Lee inspirálta, bár a sorozatban nem csak ő visel a néhai színészre utaló jegyeket.
 • Ha a Deceptionben a játékos Liu Kanggel harcol Onaga ellen, dupla sebzést okoz.
 • Mivel a sorozat elején egyértelműen shaolin szerzetesnek ábrázolták, ezért a kivégzése során nem ölte meg, csak kiütötte az ellenfelét. A rajongóknak viszont ez nem tetszett, ezért a második részben már kapott egy halálos kivégző mozdulatot is. Emiatt aztán a leírását is szerzetesről egy, a shaolinok eszméjét nagyban követő harcosra módosították.
 • Legismertebb kivégzése, a Sárkány, a második részben debütált, majd egy Animality lett belőle a harmadikban, végül közönséges kivégzésként tért vissza a negyedikben.
 • Shang Tsung őt tekinti a játék szerint legnagyobb ellenfelének. Ironikus módon Tsungot és Kanget is ugyanaz a színész alakította az MK1-ben.
 • Az MKII-ben, ha Liu Kanggel veri meg a játékos Shao Kahnt az első menetben, az a szokásával ellentétben nem jelenti be a győztes nevét, hanem egy csatakiáltást hallat.
 • Ő az ötödik karakter, aki különálló játékot kapott. Ő és Kung Lao a főhősei a Shaolin Monks-nak.
 • Liu Kang az egyetlen karakter, akinek minden egyes játékban külön hangfájljai voltak, köszönhetően a magas hangú csatakiáltásának.
 • Gyakran hasonlítják össze őt a Sárkány közbelép c. filmben Bruce Lee által alakított karakterrel. A játék egyébként sokat merített abból a filmből.
 • A Human Tornado (Emberi Forgószél) nevű pankrátor a karakter tiszteletére az egyik fogását Liu Kang-rúgásnak nevezte el.
 • Kang zombiként történő visszatérését a Midway a játékok eddigi legnagyobb titkaként kezelte, és egyben a játék legnehezebben előhívható karakterének is szánták. Emiatt az Armageddonig nem is jelent meg nagy felbontású render a zombi Liuról.
 • Liu a Deception és az Armageddon végén is visszatér az élők közé, akárcsak Raiden deceptionös végtörténetében. Emiatt a spekulációk szerint eredeti alakjában lesz majd viszontlátható a kilencedik részben. (Kieg.: Ez most már bizonyos, lévén az MK9 az MK1-MKT eseménysorát meséli újra más szemszögből.)
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta