Ajánló

A nyugati part Bosszú Angyalai v2 39.
Bosszú Angyalai

A nyugati part Bosszú Angyalai v2 39.

Hozzászólások

 • HeirToGrievous 2020.10.25. 14:19
  Mint mindig, szívesen. :)

  Bővebben...

   
 • Pyti12 2020.10.24. 14:57
  Köszönöm az újabb feltöltést. Remek rész. Az erő legyen veletek. :)

  Bővebben...

   
 • Kayamiel 2020.10.15. 13:35
  Köszönöm szépen

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.10.12. 08:13
  Mindenkinek köszi, utólag is! :)

  Bővebben...

   
 • HeirToGrievous 2020.10.11. 14:45
  @Pyti12, @HálóMoly, @Kayamiel: Mindegyikőtöknek szívesen. :)

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 589 vendég és 8 tag böngészi

 • 24747
 • AmbrusAttila
 • csakEnvagyok
 • Gabi
 • Gaston
 • Mohi01
 • raven505
 • USSR

Mavado

 

mavado

Kor: 42 év
Magasság: 185 cm
Súly: 86 kg
Származási hely: Földi Birodalom
Faj: Ember
Küzdőstílus: Wing Chun
  Hosszú Ököl
Fegyverek: Horogkardok
 
Alakító színészek: nincs

 Története:

A Vörös Sárkány hivatalos vezetőjeként Mavado egy olyan szervezet felett gyakorolhatott irányítást, ami az egész világot és minden ismert és ismeretlen hatalmi tényezővel bíró szervezetet behálózta. Ám elődjéhez hasonlóan valódi ura, a Nagymester, nem volt teljesen elégedett vele, amiért ő sem tudta felszámolni közel fél évszázad elteltével sem a Vörös Sárkányból kivált Fekete Sárkányt.
Amikor a Külső Világ invázióját követően Kano, a Fekete Sárkány vezére nyomtalanul eltűnt, és az USA kormánya is újabb költségvetés-kiegészítést szavazott meg a szervezet felszámolására létrehozott Különleges Alakulat számára, Mavado elérkezettnek látta az időt, hogy aktív szerepet vállaljon a Különleges Alakulat hajszájának sikeressé tételében. Az Alakulat toborzóakcióját kihasználva bejuttatta hozzájuk az emberét, Hsu Haót, aki közvetítőként szolgált közte és a szervezet között, és információkkal látta el Mavadót és az alakulatos feljebbvalóit is. A kettős játéknak köszönhetően az Alakulat a tudta nélkül a Vörös Sárkánnyal összefogva hamar kétfrontos küzdelemre kényszerítette a Fekete Sárkányt, és teljesen felőrölték a klánt. Mavado maga végzett az utolsó tagjukkal, a bűneit jóvátenni akaró Kaballal.
Ekkoriban vette fel vele mint a Vörös Sárkány vezetőjével a kapcsolatot a Halálos Szövetség is, akik befolyásos szövetségeseket kerestek a Földön, és a választásuk a Vörös Sárkányra esett. A Nagymester érdekesnek tartotta az ajánlatot és megbízta Mavadót azzal, hogy tárgyaljon a két varázslóval. A Külső Világba érkezve Mavado fel is kereste őket, de csak Shang Tsunggal tudott beszélni kettejük közül. A mágus felvázolta neki a lehetséges jövőbeli közös összefogás előnyeit, és egyben azt is, hogy a Szövetség mit várna el legelsősorban a Vörös Sárkánytól az alku megkötéséhez. A varázslóknak szükségük valakire, aki szabadon tud tevékenykedni a Földön, és ami a legfőbb, elpusztítani azt a létesítményt, amivel az emberek szabadon járhattak az összes általuk ismert birodalom között. Továbbá Tsungnak volt egy személyes kérése is, hogy Mavado szabadítsa meg őt Kenshitől, a vak harcostól, aki már közel tíz éve üldözte a varázslót, és akkorra már sikerült egész közel kerülnie hozzá.
Mavado legelőször is felvette a kapcsolatot az emberével, Haóval, és utasította, hogy az Alakulat egyik kísérleti nukleáris eszközével robbantsa fel a Külvilág Felügyelő Ügynökséget, majd találkozzon vele a Külső Világban. Hao azonban hosszasan késlekedett, Mavadónak pedig nem volt türelme kivárni őt, így egymaga indult el az Élő Erdő felé, hogy megkeresse az arrafelé látott Kenshit, akit meg is talált, és a meglepetés előnyét kihasználva életveszélyesen megsebesített. Mavado ott hagyta a földön vérző harcost, hogy visszatérjen a Szövetséghez, akik egy meglepetéssel várták őt: a jól végzett munkája jutalmaképp felfedték előtte, hogy Kano még mindig életben van, és hogy amiért ilyen gyorsan teljesítette a kérésüket, átadják őt neki. Mavado megküzdhetett Kanóval, akit könnyűszerrel sikerült kiütnie, ám nem ölte meg, mert sejtette, hogy a Nagymester örülne neki mint a legújabb kísérleti alanyának. Fogta hát a klánvezért, és visszatért a Földre vezető átjáróhoz, ott azonban meglepte őt Kabal, aki mégsem halt meg, és visszatért, hogy viszonozza a szívességet. Mavadónak ideje sem volt védekezni, éppen csak áthajította Kano testét a Vörös Sárkány központjába nyitott portálon, amikor Kabal leszúrta őt. Mavado még látta, amint az álarcos visszaveszi a tőle szerzett horogkardokat, majd elvesztette az eszméletét.
A klánja központjában tért magához, ahol is az orvosok hamar talpra állították. Szerencséjére az egyik technikus nem értette, miért késlekedik, ezért átlépett az átjárón és visszavitte őt, mielőtt elvérzett volna. A Nagymester viszont nem volt elégedett vele, mert hiába vitte el neki Kanót, kiderült, hogy a nagyon is életben maradt Kabal elkezdte újjáépíteni a Fekete Sárkányt, ráadásul a Halálos Szövetség is elveszett számukra mint szövetséges. Mavadót a központ ügyeinek intézésével bízta meg, Kabalék ügyét pedig másra hagyta. Mavado hetekig kénytelen volt beérni ezzel az alantas munkával, amikor egy nap behatoló tört be a szigorúan őrzött komplexumba. A Nagymester személyesen kereste fel őt és bízta meg azzal, hogy állja útját a betolakodónak, amit Mavado remek lehetőségnek látott arra, hogy visszaférjen a Nagymester kegyeibe. Ám az idegen hamar legyőzte és otthagyta őt. A Nagymester ekkor sem ölte meg a kudarcáért, helyette úgy döntött, hogy elküldi őt Édeniába, egy csatatérre, ahol Mavado kapott még egy utolsó esélyt arra, hogy bizonyítsa alkalmasságát egy közelgő csatában.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Blaze legyőzése után Mavado hirtelen észreveszi, hogy képessé vált mentálisan irányítani bárkit, aki a Vörös Sárkány tetoválását viseli. A klántagok segítségével legyűri a Kiválasztottakat, rájuk tetováltatja az emblémát, majd újdonsült hadserege segítségével végigsöpör a birodalmakon és leigázza azokat.

 

Ismert kivégzések:

Csúzli (MK:DA): Mavado az ellenfele lába elé szúrja a gumikötélre kötött késeit, hátralépdelve kifeszíti a kötelet, és mielőtt kilőne, a csizmáiból egy-egy hegyes szög ugrik elő. Az áldozatba csapódása után, amikor kilép a holttestből, a szögek kirántják annak veséit is.

 

Érdekességek:

 • Mavado eredetileg a Malvado nevet kapta, aminek spanyolul a szó szerinti jelentése „gonosz ember”.
 • Eredetileg szerepeltették volna a Deceptionben is, de korán dobták Kabal javára.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta