Ajánló

Transformers Marvel G2 1.5
Transformers

Transformers Marvel G2 1.5

Hozzászólások

Ki van itt?

Oldalainkat 795 vendég és 9 tag böngészi

 • AmbrusAttila
 • ivanka
 • Jason Todd
 • jenö
 • pepea
 • rafi
 • valaja
 • Zotyababy
 • zsirsertes

Mileena

 

mileena

Kor: Megközelítőleg 10.000 év
Magasság: 175 cm
Súly: 58 kg
Származási hely: Külső Világ
Faj: Félédeniai/féltarkata
Küzdőstílus: Ying Yeung
  Mian Chuan
Fegyverek: Sai-ok
  Kard (MKG)
Alakító színészek: Katalin Zamiar (MKII)
Becky Gable (UMK3, MKT)
Dana Hee (Mortal Kombat Annihilation)
Jennifer DeCosta (Live Tour)

 Története:

Miután Shao Kahn leigázta Édeniát és örökbe fogadta Kitana hercegnőt, megparancsolta a szolgájának, Shang Tsungnak, hogy alkosson egy klónt a hercegnőről, aki garantáltan mindenben követi a császár utasításait, és olyan hercegnő válik belőle, amilyet az uralkodó mindig is szeretett volna. A kísérlet azonban félresikerült, mert a felhasznált tarkata újszülött átalakítása nem lett teljes, az alsó állkapcsa és a fogai változatlanok maradtak. Emiatt a teremtményt mégse tudták felhasználni Kitana lecserélésére, helyette adtak rá egy arcfátylat, elhíresztelték, hogy ő az ikerhúga, és Kitanával együtt nevelték fel. A hercegnőkhöz az idők során csatlakozott Jade is, akivel Kitana szoros barátságot kötött, és a trió Kahn szolgáinak nevelésével a császár három legkiválóbb orgyilkosává nőtte ki magát.
A klón, aki a Mileena nevet kapta, egész életében féltékeny volt szépséges nővérére, akit ráadásul apjuk jobban is szeretett nála, köszönhetően annak, hogy Kitana ügyesebb harcossá vált, mint Mileena vagy Jade. Az egyetlen vigasztalást a számára az utolsó földi Tornát megelőző évszázadokban a tarkata hordák parancsnoka, Baraka jelentette, aki titokban Mileena szeretőjévé vált. Ám a Külső Világban rendezett Viadal előkészületei során apja egyszer magához hívatta, és arra utasította, hogy tartsa szemmel nővérét, aki egyre gyanúsabban kezdett viselkedni. Mileena remek alkalmat látott arra, hogy megszabaduljon Kitanától, de amíg nem tudott semmi gyanúsat felmutatni róla, tehetetlen volt. Kahn mindkettejüket beneveztette a Tornára, abban reménykedve, hogy ha Kitana valóban tervez ellene valamit, a földiek közelében majd lépni fog. És igaza volt, mert Mileena egy este kihallgatta a nővérét, amint az a földi bajnokkal, Liu Kanggel beszélget. Miután a bajnok távozott, Mileena árulással vádolta meg a Kitanát, és rátámadt, de az ügyesebbnek bizonyult nála, és végül a harc hevében megölte őt.
Mileena lelke az Árnybirodalomba szállt, ahol az ott uralkodó Shinnok azon nyomban visszaadta neki a halandó testét és a szolgájává tette őt. Mileena először azt a feladatot kapta tőle, hogy utazzon észrevétlenül a Földre és kémkedjen a császár és a Föld Kiválasztottjai után. Feladata könnyítése végett átmenetelig azzal a képességgel is felruházta Mileenát, hogy az belelásson Kitana gondolataiba. Az invázió végeztével Mileena visszatért új urához, hogy csak évekkel később mozduljon ki ismét az Árnybirodalomból, amikor Shinnok a Külső Világtól levált Édenia ellen vonult. Mileena Shinokkal és annak tábornokaival együtt feltűnés nélkül bejutott a birodalomba, hála az áruló Tanyának, és ott, miután sikerült foglyul ejteniük Sindel királynőt és Kitanát is, azt a feladatot kapta, hogy tartsa szemmel az uralkodónőket. Mileena azonban bizonyítani akarta, hogy jobb harcos a nővérénél, ezért hagyta, hogy az megszökjön, hogy aztán szembeszállhasson vele, de annak megint sikerült legyőznie őt. Ezúttal azonban nem vette el az életét, hanem bezárta őt a tömlöcbe.
Mileena éveken át raboskodott az édeniai palotában. Csak akkor szabadult ki, amikor a visszatért Sárkánykirály az uralma alá vont Kitana segítségével titokban elfoglalta Édeniát. Az Onagával tartó Baraka fedezte fel őt a tömlöcben és eresztette ki őt. Mileena hűséget esküdött a Sárkánykirálynak, aki azzal bízta meg, hogy vegye át a nővére helyét, és Kitanaként pózolva tartsa kordában az édeniaiakat a közelgő események során. Mileenát azonban tovább fűtötte a becsvágy, és ha már Kitanán, vagyis az egykor Kitanaként ismert akaratlan bábon nem tudott bosszút állni, inkább kihasználta a lehetőséget, és az édeniai seregeket maga köré gyűjtve elvonult a Shao Kahn halála után megüresedett külső világi császári palotába, és elfoglalta azt. Látszólag mindezt azért tette, hogy biztosítsa a békét a Külső Világ és Édenia között, de ő valójában egy saját sereget akart gyűjteni, amivel megszilárdíthatta volna az uralmát egykori apja birodalma felett.
Tervét azonban keresztülhúzta Shao Kahn hirtelen felbukkanása, aki a szintén halottnak hitt Goróval és Shang Tsunggal együtt lemészárolta Mileena csapatait és visszafoglalta a palotáját. Mileena a trónteremben bújt meg, majd amikor a császár belépett, saját kezűleg szúrta le hátulról a testőreit és ajánlotta fel a hűségét nevelőapjának, aki az eseményektől meglepetten elfogadta azt. És rögtön ki is adta a parancsot neki, hogy Kitanának álcázva magát küldjön hivatalos meghívót Shujinkónak, az Onagát legyőző földinek, amiben az édeniai hercegnő nevében meghívja őt egy nagyszabású ünnepségre, hálából azért, amiért Shujinko megszabadította a világot Onagától. Mileena megírta a levelet és a császár utasítása értelmében személyesen ment el a földiért, de csak nehezen tudta megállni, hogy ne ölje meg útközben a törékenynek tűnő öregembert. A palotába érve a trónteremben apja utasította, hogy fedje fel magát és küzdjön meg Shujinkóval, ami sokkal egyszerűbb volt, mint Mileena hitte volna. Kahn azonban nem ölette meg a földit, helyette a palota tömlöcébe záratta, majd elment, hogy előkészítsen egy újabb tervet megfogyatkozott birodalma helyreállítására.
Mileena napjai ezután roppant unalmasan teltek, még Baraka se volt ott neki, hogy vele múlassa az időt. De nem is bánta, mert a feltámadása óta feltűnt neki, hogy semmit se érez a tarkata iránt a megvetésen kívül. Azonban az unalom egy idő után kikezdte az idegeit, így lement a tömlöchöz, hogy egy kicsit elszórakozzon a fogollyal, ám ott egy idegenbe botlott. Mileena úgy gondolta, a betolakodó megölése kellemes időtöltés lesz majd, ám az erősebbnek bizonyult, mint hitte volna, és egész egyszerűen leütötte őt. Mire a szolgák felébresztették, az apja már elindult Édeniába egy fontos ütközetbe, és neki írásos parancsban hagyta meg, hogy amint megkapja az utasításait, kövesse őt. Mileena nem mert ellenszegülni a császár akaratának, ezért nyittatott egy átjárót Édeniába, és csatlakozott Kahn seregeihez.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

A Blaze-ben elzárt energiák egy pillanatra egyesítik Mileena és Kitana lényét. A szétválás után Mileena döbbenten veszi észre, hogy az arca gyönyörűvé változott, pont olyanná, mint a nővéréé. Kitana viszont megkapta az ő tarkata vonásait. Mileena kihasználja az alkalmat és átveszi Kitana helyét Édenia trónján, Kitanát pedig elzáratja a palota legmélyebb zárkájába, aki aztán az évek során lassan teljesen megőrül.

 

Ismert kivégzések:

Tűpárna (MKII): Mileena a sai-aival halálra szurkálja az ellenfelét.

Emberevő (MKII, UMK3): Mileena leveszi az arcáról a maszkot, és magába szippantja az áldozatot, majd kiköpi a csontjait.

Szögbelövés (UMK3, MKG): Mileena leveszi a maszkját, majd a szájába vesz egy egész maroknyi szöget, amit aztán az ellenfelére köp, gyakorlatilag élő tűpárnát csinálva belőle.

Sai-onara (MKG): Mileena beleállít egy nagy rakás sai-t az ellenfele majdnem összes testrészébe, végül a homlokába is.

Fejharapás (MK:D): Mileena odarohan az ellenfeléhez, miközben leveszi magáról a maszkot. Mikor odaér, beleharap az áldozat nyakába, majd leszakítja annak fejét, és a padlóra köpi azt. Ezután elégedett mormogást hallat.

Sai-rúgás (MK:D): Mileena feldobja a sai-ait a levegőbe, majd egy rúgással beleállítja őket az ellenfél mellkasába.

Egyéb:

Orchidea (MKII): Elültet egy virágmagot, amiből egy szépséges virág kel ki.

Reccs! (UMK3): Mileena leveszi a maszkját és belenéz egy tükörbe. Az ettől darabokra törik, és a háttérből Shao Kahn hangja hallatszik: "Szép."

Vadászgörény (MKT): Mileena átváltozik egy vadászgörénnyé, majd egy bűztámadással halálra permetezi az ellenfelet.

Sai-nálatos esetg (MK:D): Mileena a sai-okat oldalról beleszúrja a saját fejébe.

 

Érdekességek:

 • Neve legközelebbi jelentése: „évezred”.
 • Mileena-t lehet a leginkább Shao Kahn valódi lányának tekinteni, életében gyakran hívta is így magát. A Malibu által kiadott Kitana & Mileena különszám részletesebben is tárgyalja ezt a kérdést. Itt is megerősítik a játékban látott eredetét, mely szerint Shang Tsung hozta őt létre mágiával.
 • Mileena csak egy lénytől fél igazán: a bosszúálló szellemtől, Scorpiontól, akiről az Árnyékbirodalomban töltött ideje alatt hallott.
 • A Deception-ben az egyik alternatív öltözéke számít az eddigi legmerészebbnek a sorozat történelmében. Igaz, hogy lengén, de felöltözve megjelent egyszer a Playboy magazin videojáték-hősnőket felvonultató különszámában is.
 • Egy interjúban Ed Boon Kitanát és Millenát az eredeti Sub-Zero és Scorpion női megfelelőinek nevezte. Ők is sokban hasonlítanak, mégis esküdt ellenségek.
 • Ahány játékban csak együtt szerepeltek, ha nem azonos karaktermodellt használtak, Mileena mindig sokkal kevesebb ruhát viselt, mint Kitana.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta