Hozzászólások

 • Amanojaku 2020.10.31. 22:32
  nem viccelek, pont az említett filmet választottam ma estére, egy fél órája volt vége.

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.10.31. 14:39
  Huhh - kösz ezt a rengeteg mindent. :)

  Bővebben...

   
 • Farek 2020.10.31. 09:38
  " (nem, nem rád nézek most Farek...). " Ajánlom is... :) "ellenben a pár éve futott sorozat változatot ...

  Bővebben...

   
 • Haltenton 2020.10.31. 08:54
  Köszönjük szépen!

  Bővebben...

   
 • Pyti12 2020.10.30. 17:10
  Köszönöm a folytatást. Ismét egy szuper rész. Az erő legyen mindenkivel! :)

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 642 vendég és 11 tag böngészi

 • Aldarion
 • ALEPH13
 • Amanojaku
 • Colossus
 • Gabi
 • Haltenton
 • racz1980
 • Sithstoner
 • Static
 • tamk
 • zombe3y

Noob Saibot

noob_saibot


Kor: 32 év (halálakor)
Magasság: 188 cm
Súly: 95 kg
Származási hely: Árnybirodalom (korábban Földi Birodalom)
Faj: Lidérc (korábban ember)
Küzdőstílus: Hapkidó
  Pi Gua
Majom-stílus
Fegyverek: Kasza
  Nindzsakard
Óriáskalapács
Alakító színészek: Daniel Pesina (MK1, MKII)
Richard Divizio (MK3)
John Turk (UMK3, MKT, MKM:SZ)
François Petit (Mortal Kombat film)
J. J. Perry (Mortal Kombat Annihilation)

 Története:

Megjegyzés: A karakter sajátságos helyzete miatt a leírás két fő részre fog bomlani: a figura történetére az ötödik Sub-Zeróként, majd Noob Saibotként.

Nem sokkal azután, hogy megszületett a harmadik gyermeke, a negyedik Sub-Zero fogta mindkét fiát, és elhagyta a feleségét és a lányukat, hogy visszaköltözzön Kínába, a Lin Kuei központjába. Később, amikor az egyik küldetése teljesítése közben meghalt, az idősebbik gyermeke örökölte tőle a kódnevét, és belőle lett az ötödik Sub-Zero a klán történelmében.
Sub-Zero már ifjúkorában felhívta magára a Nagymester figyelmét páratlan tehetségével és egy nindzsához képest is szokatlanul távolságtartó modorával. Az ifjú harcos szinte mindig megőrizte a hidegvérét, kivéve, ha nindzsaként és nem harcosként utaltak rá, mivel nagyon büszke volt a tudományára, és nem akarta, hogy közönséges bérgyilkosként tekintsenek rá. Hamar a klánja legelső emberévé vált, akit a legveszélyesebb és egyben a legdrágább megbízásokra küldtek csak.
A kínai nindzsatársaságok hosszú ideje komoly belharcokat folytattak egymással, ami a XX. század modern kihívásai mellett csak még jobban elharapózott. Ezért amikor egy nekromanta megbízást adott a Lin Kuei-nek, hogy azok küldjék el a legjobb harcosukat, hogy az szerezzen meg egy térképet egy szigorúan őrzött monostorból, amiért cserébe hajlandó lett volna végezni a teljes Shirai Ryuval, a Lin Kuei legfőbb riválisával, a Nagymester habozás nélkül Sub-Zeróra osztotta a feladatot.
A küldetés nem is okozott különösebb nehézséget a harcos számára, egészen addig, amíg el nem ért a templom térképtermébe, ahol szembetalálta magát a Shirai Ryu legjobb és legismertebb nindzsájával, aki a Scorpion kódnévre hallgatott. A két rivális megküzdött egymással a térképért. Miután Sub-Zero legyőzte az ellenfelét és könyörtelenül kivégezte őt, megszökött a térképpel együtt.
A nekromanta azonban nem elégedett meg ennyivel, megbízta, hogy a térképet követve keressen fel egy távoli erődöt, és hozzon el onnan egy misztikus ereklyét. A Négy Elem Templomában számos őr és négy kisebb rangú isten is megpróbált Sub-Zero útjába állni, ám hasztalanul. Az végigküzdötte magát az összes termen, míg végül el nem ért a kincstárig, ahol egy különös amulettet talált csak. Mielőtt azonban elvehette volna azt, megjelent előtte a semmiből Quan Chi, és magához vette azt, miközben felfedte előtte, hogy az ereklye valójában az egykori bukott Idősebb Isten, Shinnok amulettje, amit az Árnybirodalomba száműzött isten Chin keresztül végre sikeresen visszaszerezhetett magának.
A magyarázat végeztével Quan Chi nyitott magának egy átjárót és eltűnt benne, Sub-Zero pedig magára maradt a teremben. De nem sokáig, mert a Föld védőistene, Raiden, megjelent előtte és arra utasította, hogy ha már egyszer ekkora veszélyt szabadított a Földre, menjen a nekromanta után és hozza rendbe a hibáját. Sub-Zero nem szívesen engedelmeskedett senki másnak a Nagymesterén kívül, de ő se mert szembeszegülni a Föld legfőbb védelmezőjével, így átlépett az általa nyitott átjárón.
A túloldalon rögtön elfogták őt és börtönbe vetették. Itt találkozott újra Scorpionnal, akiből idő közben egy bosszúálló szellem lett, aki Sub-Zerót vádolta meg a saját, továbbá a családja és a klánja meggyilkolásával is, majd a harcosra támadt. Sub-Zerónak sikerült ugyan legyőznie a dühödt szellemet, de éppen csak. A verekedést követő zűrzavart kihasználva kitört a börtönből,  ée eljutott egészen Shinnok erődjéig. Itt meg kellett küzdenie Quan Chi három démontestőrével, Kiával, Jataakával és Sareenával. Az elsőt kettőt megölte, de a harmadik nő szépsége megragadta az ő figyelmét is, ezért őt életben hagyta. Ezért az, amikor Sub-Zero szembekerült a nekromantával, segített neki legyőzni Quan Chit.
Győzelme azonban nem volt hosszú életű, mert megjelent Shinnok, megölte Sareenát, és amikor Sub-Zero egy alkalmas pillanatot kihasználva ellopta a kezéből az amulettjét, átváltozott egy hatalmas démonná, hogy eltiporja a földit. Sub-Zero nem szállt szembe vele, helyette megszökött egy átjárón át, amit Raiden nyitott a számára, amikor megérezte, hogy a harcoshoz került Shinnok amulettje. Sub-Zero visszaadta az ereklyét az istennek, majd faképnél hagyta őt és visszatért a klánjához.
Néhány évvel később a Lin Kuei egy ismeretlen megbízó felkérésére benevezte Sub-Zerót is az utolsó földi Halálos Viadalra, hogy a Torna házigazdája, Shang Tsung közelébe férkőzzön és megölje a varázslót. A szigetre érve Sub-Zero kelletlenül vette tudomásul, hogy Scorpionnak valahogyan sikerült feljönnie a pokolból és szintén beneveznie a viadalra. A harcos azonban már kétszer is legyőzte Scorpiont, így nem tartott a szellemtől, ami azonban végzetes hibának bizonyult. Egy távoli küzdőtéren ugyanis, ahol senki se járt, Scorpion párbajra hívta őt, és egy kimerítő küzdelem után a földre kényszerítette, majd új testének képességeit kihasználva élve elégette a nindzsát. Az esetnek egyedül a csak szemlélőként ott tartózkodó Raiden volt a szemtanúja.

Sub-Zero lelke az életében elkövetett bűnei miatt a pokolra, vagyis az Árnybirodalomba került, annak is az elátkozott ötödik síkjára. Odaérve a lelke szinte azonnal teljesen kifordult önmagából. Az addig elfojtott minden gonoszsága a felszínre tört, és teljesen eltörölt belőle mindent, ami az emberségéhez kötötte. Még az emlékeitől is megfosztotta, csakis a mérhetetlen hatalomvágya maradt meg benne. Még a neve is a múlté lett, onnantól fogva csak Noob Saibotként hívta önmagát.
Saibot legfőbb céljaként azt tűzte maga elé, hogy átvegye az uralmat az Árnybirodalom, majd végül az egész mindenség felett. Ehhez azonban sok türelemre és a megfelelő helyzetek kihasználására volt szüksége. Jelentkezett hát Shinnok árnybirodalmi hatalmi szervezetébe, az Árnyéktestvériségbe, és hamar annak egyik legfőbb pozíciójába jutott, amivel sikerült felhívnia magára magánka a bukott isten figyelmét is. Az pedig rögtön azzal bízta meg őt, hogy térjen vissza az élők világába, és tartsa szemmel a Külső Világban tartott Torna eseményeit, és jelentsen mindent, ami ott történik. Saibot teljesítette a parancsot, és végig az árnyak között maradva, észrevétlenül figyelte a földiek és a császár harcosainak küzdelmét. Tanúja volt, amikor Shao Kahn nevelt lánya a húga ellen fordult és megölte őt, de annak is, amikor Jackson Briggs őrnagy kiszabadított a császári palota mélyéről két másik embert. Amikor azonban Kintaro legyőzése után kitört a káosz, Noob a lebukástól tartva inkább visszatért az Árnybirodalomba. Odaérvén rögtön egy kék ruhás nindzsába botlott, aki furamód ismerősnek tűnt neki, és valamiért ösztönösen rátámadt az ismeretlenre. Annak azonban sikerült elszöknie előle. Saibot nem üldözte, helyette visszament Shinnokhoz jelentést tenni.
A következő feladata ismét a csendes kémkedés volt, ezúttal azonban a főbb események kezdete előtt fel kellett fednie magát Shao Kahn előtt, és látszólag felajánlania a szolgálatait kémként a Külső Világ számára. Shinnok jóslatának megfelelően a császár elfogadta a felajánlását és a Földre küldte őt, ahol Noob nem csak az uralkodónak, de Shinnoknak is közvetítette az ott zajlott eseményeket, de a harcokba ismét csak nem folyt bele. A Föld elleni invázió végeztével Shinnok visszarendelte őt, hogy immár sokkal aktívabb szerepet ajánljon neki a közelgő terveiben.
Négy év telt el, mire az isten tervei olyan szakaszba érhettek, ahol tényleges szerep juthatott Noob Saibotnak is. Az árnyékharcos ott volt az isten mellett, amikor az ármánnyal elfoglalta Édeniát. Saibot kiváló lehetőséget látott ebben, hogy megszabaduljon Shinnoktól, ezért szándékosan hagyta, hogy a nemsokára felbukkanó földiek elérjék az istent, és a számításai valóban be is váltak, mert azok legyőzték őt, bár nem sikerült megölniük.
Shinnok legyőzötten tért vissza az Árnybirodalomba megmaradt szolgálói kíséretében. Ott azonban hírét vették a bukásának, és mindenütt zavargások törtek ki. Az Árnyéktestvériség feloszlott, Noob Saibot pedig egy bizonytalan helyzetű, végeláthatatlan pusztaság közepén találta magát. Ezért inkább visszatért az egyik átjárón át a Külső Világba, hogy ismét Shao Kahnhoz csatlakozzon, ahol nagyobb esélyt látott arra, hogy hatalmat szerezzen magának. Az elkövetkező éveket különféle orgyilkosságok elkövetésével töltötte új ura számára, amik közül a legutolsó és egyben legkockázatosabb az volt, amikor egy csatamezőn kellett észrevétlenül az évek alatt a Külső Világ ellen háborút indító Édenia mellé állt Goro herceg közelébe férkőznie, hogy súlyosan megsebesítse a shokant, de úgy, hogy az túlélje. Másnak talán nem is sikerült volna, de Noob Saibotnak igen. Leszúrta a herceget és a helyére egy hozzá hasonló shokan holttestét rakta, majd a kialakult zűrzavarban feltűnés nélkül távozott a hadszíntérről.
Visszatérve viszont arról értesült, hogy a Shang Tsung és a Quan Chi által alakított szövetség megölte Shao Kahnt. Saibot meglátta a remek lehetőséget ebben, és első dolga az volt, hogy átkutassa a palota kincstárát felhasználható mágikus tárgyak vagy bármi egyéb hasznosnak tűnő dolog után. Itt talált rá az egyik sarokban egy évek óta ott porosodó kiborgra, ami egy számára ismerősnek tűnő jelet, a Lin Kuei szimbólumát viselte. Sub-Zero felnyitotta a kiborg páncélját és áttanulmányozta annak szerkezetét. Régi életéből megmaradt tudása segítségével átprogramozta a kiborgot, hogy az csakis neki engedelmeskedjen, és az androidban talált nanotechnológiát a saját teste démoni természetével keverve sikerült létrehoznia egy szokatlan tulajdonságokkal rendelkező kiberdémon mintáját, amit leendő hadserege alapjának szánt. A sereghez viszont még több olyan nanobot kellett volna, mint amik a kiborgban (akitől az aktiválása után megtudta, hogy a Smoke kódnévre hallgat) voltak. De tudta, hogy a Lin Kuei-nél biztosan találnak még, így elhagyta a palotát és visszatért a Földi Birodalomba.
A Lin Kuei egykori központja azonban üresen tátongott, látszott, hogy jó ideje elhagyták már azt. És jó pár hónapba beletelt, míg Noob Saibotnak végre sikerült kiderítenie, hogy a klán új Nagymestere Szibériába, egy rég elhagyatott ősi templom falai közé költöztette a klánt. Smoke-kal együtt útra keltek, hogy meglátogassák őket.
A templomhoz érve Noob és Smoke nem vártak sokáig, elkezdték lemészárolni az ott tartózkodókat, miközben Noob igyekezett a haláluk előtt kikérdezni a klántagokat, merre találja a labort. Útjuk során azonban szembekerültek a klán Nagymesterével, a hatodik Sub-Zeróval is, aki feltartóztatta őket. De egymaga nem volt képes szembeszállni a lidérccel és a kiborggal, akiről ráadásul kiderült, hogy egykor a barátja is volt. A páros végzett volna vele, ha nem bukkan fel az utolsó pillanatban Taven, aki a tűzmágiájával elkergette őket. Noob nem akart kockáztatni, egy közelben talált átjárón át visszaszökött az Árnybirodalomba, hogy összeszedje magát és csapdát állítson Sub-Zerónak, aki, remélte, hogy követni fogja. És nem is csalódott, az hamarosan fel is bukkant, ismét egyedül. Noob és Smoke megint csak egy hajszálra volt attól, hogy végezzenek vele, de ekkor meg egy démon avatkozott közbe. Sareenának sikerült kiütnie mindkettejüket, és amikor a páros magához tért, ismét a Földön találták magukat, a Lin Kuei templomában, velük szemben a Nagymesterrel. Sub-Zero ekkor fura dolgot közölt Noobbal, azt, hogy a lidérc életében a jelenlegi Sub-Zero bátyja volt, és hogy a Nagymester úgy döntött, mindent megtesz, hogy emlékeztesse őt arra, ki volt, és megtalálja az emberségét. Noob nem akart hinni neki, és nem is kellett sokáig hallgatnia, mert Sub-Zerót ekkor egy fontos ügy Édeniába szólította. Saibot figyelmét megragadta a Nagymester hangjából kihangzó komolyság, ezért az első adandó alkalommal megszökött, és követte állítólagos fivérét Édeniába.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

A Blaze-zel való egyesülés után Noobot elárasztja a feketeség, majd hirtelen egy sötét helyen találja magát, szemben egykori énjével, az ötödik Sub-Zeróval, aki azt követeli tőle, hogy adja vissza neki a helyét, az uralmat saját lelke felett. Noob szembeszegül a jelenéssel, de a harcuk végül hosszas küzdelem árán döntetlenre végződik. Ekkor a két alak lassan elkezd egybeolvadni, hogy egy olyan lény vegye át a helyüket, aki se nem Sub-Zero, se nem Noob Saibot, hanem valaki teljesen más...

 

Ismert kivégzések:

Mint Sub-Zero:

Fejletépés (MK1, MKT): Sub-Zero megfogja ellenfelét a fejénél fogva, és néhány erőteljes rántással letépi azt, kihúzva az áldozat gerincét a koponyával együtt.

Csúcs (MKT): Sub-Zero felüti az ellenfelét, majd mielőtt leesne, a képességével egy jégcsapot fagyaszt a földre, ami felnyársalja a visszaeső áldozatot.

Szilánkok (MK1, cenzúrázott változat): Sub-Zero megfagyasztja az ellenfelet, majd egy ütéssel darabokra töri.

Mint Noob Saibot:

Teleportcsapás (MKT): Teleportáló mozdulatával a földhöz csapja erőteljesen az ellenfelet. Ezt addig ismétli, amíg az darabjaira nem esik.

Árnyékforgás (MKT):
Noob megidéz egy füstkarikát az áldozat köré, ami a magasba emeli azt, majd elkezd vele forogni. Ezt addig folytatja, amíg annak végtagjai le nem szakadnak a forgás következtében.

Halálrúgás (MK4/G): (Csak az egygombos kivégzések segítségével hívató elő.) Noob Saibot egy erős rúgással leszakítja az ellenfél felsőtestét.

Jégbetörés (MKG): (Szintén rejtett kivégzés.) Noob régi fagyasztóereje segítségével megfagyasztja az ellenfelet, majd szilánkokra töri.

Shurikenfelhő (MK4-PC): (Szintén rejtett kivégzés.) Noob addig támadja az áldozatot dobócsillagokkal, amíg az el nem vérzik a sok sebtől.

Shurikencsapás (MK:D): Egy marok dobócsillagot dob ellenfele testébe, majd mielőtt az összeesne, egy másik marékkal fejbe dobja, amitől az rögtön meghal.

Egyéb:

Tekebajnok (MKT): Megjelenik pár tekebábu, Noob pedig egy árnyékgolyóval megpróbálja feldönteni őket, de elvéti. Shao Kahn pedig megjegyzi, hogy ez szánalmas volt.

Hófej (MKT): Sub-Zero elővesz egy dobozt, majd az oldalán lévő kart addig forgatja, amíg egy hóember feje nem ugrik elő belőle.

Hangyászsül (MKT): Noob átváltozik egy óriás hangyásszá és lenyeli az ellenfelet.

Szúró fejfájás (MK:D): Noob feldob egy marék dobócsillagot a levegőbe és hagyja, hogy azok beleálljanak a fejébe.

 

Érdekességek:

 • Eredetileg Tundra névre volt keresztelve az MK1-ben. Az új nevét a Menekülő ember c. Swarchenegger-film egyik gonoszáról kapta végül.
 • Noob Saibot valójában a sorozat két eredeti alkotójának, John Tobias és Ed Boon vezetéknevének megfordításából jött létre. Az így létrejött név legközelebbi jelentése után (kb. "árnyékszabotőr") kapta meg a kinézetét.
 • Az, hogy Noob Saibot valójában az ötödik (vagyis az MK1-es) Sub-Zero lidércalakja, egészen a Deceptionig nem derült ki.
 • Sokan hiszik azt, hogy a későbbi részekben azért maradt csak Noob a karakter neve, mert a Mortal Kombat Mythologies: Sub-Zero elkészülte után Tobias elhagyta a Midwayt, és nem engedte használni a Saibot nevet. Valójában csak az MK4 stábja úgy vélte, hogy a teljes név zavaróan hat az életerő-kijelzőn, míg a Deceptionben Smoke-kal együtt Noob-Smoke-ként jelentek meg. A végigjátszást követő végtörténetekben azonban megmaradt a teljes Noob Saibot név.
 • Az MKII-ben nem sokat foglalkoztak a karakter kidolgozásával, egyszerűen lemásolta Scorpion mozdulatait.
 • Az eredeti MK3-ban nem szerepelt az addigi nindzsafigura, így az előhívható Noob valójában egy teljesen sötét Kano volt, akinek nem volt egy speciális mozdulata sem és Kano kombóit használta. Győzelem esetén pedig Shao Kahn Kano nevét mondta be az övé helyett.
 • Eredetileg szerepelt volna az MK4-ben, de aztán egy új szereplő, Reiko került a helyére. Viszont ahogy az MKII-ben és az MK3-ban, most is titkos karakterként benne maradt a játékban.
 • A Deceptionhöz tervezett alternatív jelmezéből végül egy teljesen új karaktert hoztak létre, Havikot.
 • Életében kifejezetten utálta, ha nindzsának nevezték. Csakis a "Lin Kuei-harcos" megszólítást találta megfelelőnek.
 • Az MKII-ben, ha a játékos veszít ellene, a neve helyett Shao Kahn azt mondja, "Most megérezhetted, mit tud..." de ekkor Dan Forden feje bekiáltja a klasszikus "Toasty"-t. A SNES-es verzióban ez módosul, és Shao Kahn az egyik saját mondatát használja helyette ("Most meghalsz, halandó!")
 • Az UMK3 játéktermi változatában, ha a játékos veszít Noob ellen, Shao Kahn a neve bejelentése helyett azt mondja, hogy "Most már hivatalos: béna vagy."
 • A neve az utóbbi időkben gyakran volt gúny áldozata, mert a netes szlengben a noob kezdőt, zöldfülűt, "gyökeret" jelent. Az Armageddonban a készítők még rá is játszanak erre, mert a fegyvere angol neve Troll Hammer, ami az internetes trollokra utal.
 • Noob Saibot az egyetlen karakter, aki nem kapott még saját videoklipet az Armageddonban.
 • Annak ellenére, hogy a átéktermi UMK3-ban semmiféleképpen sem lehet kiválasztani őt, van saját képe a vs-képernyőn.
 • Az első játék megjelenésekor mindenki szemében Sub-Zero volt a jófiú, míg Scorpion a rossz. Ezt az eredeti, John Tobias által írt képregény látszólag megerősíti, azonban a második részhez írt fejezet már pontosabban kifejti kettejük kapcsolatát, amikor Scorpion megfogadja a történetben, hogy nem emel kezet az új Sub-Zeróra, neki csak a bátyjával volt nézeteltérése. Miután kiderült, hogy Sub-Zero hidegvérrel megölte Scorpiont, a szerepek a rajongók szemében is megfordultak. Valójában azonban mindketten alapvetően semlegesek voltak.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta