Ajánló

Street Fighter legendák: Chun-Li 2.
Akció képregények

Street Fighter legendák: Chun-Li 2.

Hozzászólások

 • roberto 2020.06.29. 09:15
  Timmy-Belinda páros szarkavarásból kitűnő bizonyítványt szerzett. Ki tudja, a pszicho kölyök hány ...

  Bővebben...

   
 • HálóMoly 2020.06.29. 05:36
  Köszönöm, remek, mint mindig!

  Bővebben...

   
 • Aldarion 2020.06.28. 11:42
  Hát lesz ott pár érdekes dolog, például megismerjük Belinda történetét is, és bizony nem mondhatnám épp ...

  Bővebben...

   
 • roberto 2020.06.27. 23:30
  Tőled, mint honosítótól kérdezném, nem kap később Belinda egy ejnye-bejnyét Mathers kisasszonytól?

  Bővebben...

   
 • roberto 2020.06.24. 21:38
  Belindától mi mást vártál? :D

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 613 vendég és 7 tag böngészi

 • 24747
 • challenger
 • doublr
 • forintuser
 • Gabi
 • Gravel78
 • Mohi01

Rain

 

rain

Kor: Ismeretlen (több mint 10.000 év)
Magasság: 185 cm
Súly: 93 kg
Származási hely: Édenia
Faj: Édeniai*
Küzdőstílus: Zi Ran Men
 
Fegyverek: Viharkardok
 
Alakító színészek: Juhn Turk (UMK3, MKT)
Tyrone Wiggins (Mortal Kombat Annihilation)

*feltételezhetően félisten, ld. lentebb

Története:

Rain még kisgyermek volt, amikor Shao Kahn lerohanta a hazáját, Édeniát. Apja, Jerrod király egyik tábornoka hátramaradt, hogy felvegye a harcot a császár seregeivel, mialatt Raint kicsempészték a birodalomból, hogy aztán a Külső Világ zord körülményei közt nevelkedjen fel.
Rain évezredekig járta a Külső Világot, mígnem egy nap, miközben Shao Kahn egy invázió keretében megpróbálta egyesíteni azt a Földi Birodalommal, Rain is egy egyesült területen találta magát, ahol nemsokára utolérte és elfogta őt a császár egyik tisztogatóosztaga, akik választási lehetőség elé állították: vagy csatlakozik hozzájuk a földi harcosok utáni hajtóvadászatban, vagy megölik. Rain az előbbit választotta és egészen az invázió végéig a császári erők oldalán küzdött.
Az invázió végeztével továbbra is Shao Kahn seregében maradt. Nem tudni, hogy azért, mert hűséges maradt Kahnhoz, vagy egyéb, ismeretlen okokból kifolyólag. Annyi biztos, hogy néhány évvel később, amikor a frissen elszakadt Édenia hadat üzent Shao Kahnnak, Raint visszaküldték a szülőföldjére, hogy kémkedjen az uralkodó seregének. Rain azonban lebukott és kénytelen volt elbujdosni, ám Shujinkónak sikerült egy csellel rávennie őt, hogy beosonjon egy édeniai haditáborba, ahol Jade elfogta őt. Rain azonban nem sokkal később megszökött és bevetette magát a buja édeniai erdőségekbe. Itt talált rá hónapokkal később Quan Chi, aki azt állította, hogy Rain valójában a volt édeniai védőisten, Argus fia, akit a valódi apja elvetett magától, hogy ezzel leplezze a házasságon kívül született gyermeke létezését. Chi továbbá mesélt neki Argus rejtett kincséről is, és hogy a két féltestvére azt kutatja a Földi Birodalomban, de Chi hajlandó volt neki felfedni annak legvalószínűbb rejtekhelyét, egy édeniai krátert.
Rain a nekromanta eltűnésével a kráter helyett a Földi Birodalomba szökött, ahol sikerült Szibériában, Argus feleségének temploma közelében ráakadnia Tavenre, az egyik féltestvérére, akivel aztán harcba bocsátkozott. Taven azonban legyőzte őt, és mire Rain magához tért, már senkit se látott a környéken. Legyőzve tért vissza Édeniába, hogy a kráter szélén bevárja a többi harcost, akik eljövetele szükséges volt Chi szerint a kincs rejtekhelyének felbukkanásához.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Blaze legyőzése után Argus megjelenik Rain előtt, és elismeri, hogy valóban ő az apja, és kinevezi a frissen istenné vált Raint Édenia új védelmezőjévé. Rain azonban a rabszolgájává tesz mindenkit a birodalomban, és az apja, aki a fia felemelkedésével Idősebb Istenné vált, képtelen bármit tenni ez ellen.

 

Ismert kivégzések:

Fordított kirakós (MKT): Rain egy erőteljes felütéssel felküldi az ellenfelet a levegőbe, majd az fejjel lefelé, darabokban érkezik vissza a földre.

„A mennykő csap bele” (MKT): Rain villámokat idéz meg, amik belecsapnak az ellenfelébe. Ezt addig folytatja, amíg az áldozat fel nem robban.

Egyéb:

Májusi eső barátságot ér (MKT): Rain nevéhez méltóan esőt idéz meg az ellenfele feje felett, amitől annak lábainál pár virág bújik ki a földből.

Kiselefánt (MKT): Rain egy törpeelefánttá változik, majd egy erőteljes trombitálással lefújja áldozata bőrét a húsáról.

 

Érdekességek:

 • Neve jelentése: eső.
 • Rain lila ruházatban jelenik meg a játékban. Ez egyértelmű utalás volt a készítőktől egy Prince-számra, a „Purple Rain”-re (Lila eső). Erre utal a Deception Konquest-jében a Káoszbirodalom lakóinak egyik véletlenszerű, fordított mondata is, ami visszafelé elmondva annyit jelent, hogy: „Rain is Purple, get it?” (Rain lila, érted?).
 • Egy másik humoros utalás erre Jade-től hangzik el ugyanitt. Mikor legyőzi Raint, azt mondja, hogy: „Lila? Rain elég érdekesen választja ki a ruhatárát.” Egy kis humor a készítők részéről Prince érdekes ruháira.
 • Bár Rain karakterét eredetileg viccnek szánták – a játéktermi UMK3-ban bukkant fel egy pillanatra, de nem volt valódi karakter az otthoni verzióig – és sokan máig nem tartják őt komoly részének az MK történetének, jelentős méretű rajongótábora van. Ezt nagyban köszönheti a könnyen megtanulható, ugyanakkor erős képességeinek és kombóinak.
 • A játéktermi UMK3-ban az intróban volt látható, amint Shao Kahnnal harcol. Ha valaki jobban megfigyelte, az életerő-kijelzőn nem szokványos módon volt kiírva a neve. Ezzel jelezték a készítők, hogy a karakter nem igazi, de nem túl feltűnően, hogy a rajongók azért kutassanak érte, ámde hiábavalóan.
 • Az eredeti biográfiája szerint egy ex-Lin Kuei nindzsa lett volna, aki otthagyta a szervezetet, hogy Shao Kahnnak dolgozzon. Ezt az eredetet később Tremornál használták fel a Special Forcesben, csak ő a Fekete Sárkányhoz csatlakozott.
 • Az animációs- és a filmsorozatban is Rain és Kitana között volt egy rövid szerelmi viszony, de mindkettőben szakítottak. A játékokba ezt a történetszálat sose vitték be, Rain és Kitana eddigi tudásunk szerint legkorábban a Föld elleni inváziónál találkozhatott.
 • Az UMK3-ban és az MKT-ben Rain körbeforgórúgása keresztülröpíti az ellenfelet a képernyőn, hogy aztán a másik oldalon essen vissza. Cserébe viszont harmadannyi sebzést okoz csak, mint mindenki más hasonló mozdulata. Igaz viszont, hogy egy ügyes játékos háromszor egymás után meg is csinálhatja.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta