Ajánló

Bosszú Angyalai v1 277
Bosszú Angyalai

Bosszú Angyalai v1 277

Hozzászólások

 • Amanojaku 2020.10.31. 22:32
  nem viccelek, pont az említett filmet választottam ma estére, egy fél órája volt vége.

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.10.31. 14:39
  Huhh - kösz ezt a rengeteg mindent. :)

  Bővebben...

   
 • Farek 2020.10.31. 09:38
  " (nem, nem rád nézek most Farek...). " Ajánlom is... :) "ellenben a pár éve futott sorozat változatot ...

  Bővebben...

   
 • Haltenton 2020.10.31. 08:54
  Köszönjük szépen!

  Bővebben...

   
 • Pyti12 2020.10.30. 17:10
  Köszönöm a folytatást. Ismét egy szuper rész. Az erő legyen mindenkivel! :)

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 548 vendég és 8 tag böngészi

 • Aldarion
 • ALEPH13
 • Colossus
 • Gabi
 • racz1980
 • Static
 • tamk
 • zombe3y

Reptile

 

reptile

Kor: Ismeretlen
Magasság: 185 cm
Súly: 86 kg
Származási hely: Zaterra
Faj: Szaurin
Küzdőstílus: Hung Gar
  Pao Chui
Rák-stílus
Fegyverek: Harci fejsze
  Kirehasi
Alakító színészek: Daniel Pesina (MK1, MKII)
John Turk (UMK3, MKT)
Kaeith Cooke (Mortal Kombat film)
Mark Caso (Mortal Kombat Annihilation)

 Története:

Reptile még csecsemőkorában került Shao Kahn udvarába, ahol a természet adta rejtőzködő képességei miatt már ifjúkorától kezdve kémnek nevelték. Reptile sose tudta meg, milyen fajba tartozik, csak annyi volt biztos a számára, hogy nem külső világi, édeniai vagy bármely más emberszerű nép tagja.
A harcos hamar Shao Kahn egyik kegyeltjévé vált, köszönhetően páratlan képességeinek és a császárhoz való feltétlen hűségének, ami szinte példa nélküli volt Shao Kahn alattvalói között. Ezért a császár őt küldte ki, hogy csatlakozzon Shang Tsunghoz a Földön, és Tsung szolgájaként tartsa szemmel a Halálos Viadalok eseményeit, de ő maga lehetőleg ne folyjon bele a harcokba, helyette inkább jelentse neki Tsung minden lépését. Reptile odaadással teljesítette ura parancsát, és bár mindent megtett, hogy megfelelő módon szolgálja új gazdáját, Tsungot, nem feledkezett meg a feladatáról sem, és részletesen beszámolt a varázsló minden tettéről a császárnak. Az uralkodó így értesült Goro herceg és Shang Tsung vereségének minden részletéről, hiába tett meg mindent a fővarázslója, hogy elhárítsa magáról a felelősséget.
A Külső Világban rendezett Tornán Shao Kahn minden lehetséges előnyt ki akart használni a Földdel szemben, ezért Reptile-t is arra utasította, vegyen részt a Viadalon. Cserébe azt ígérte, hogy felfedi a hüllő előtt származása valódi körülményeit, ha megfelelően teljesít a harcok során. Reptile mindent meg is tett, hogy örömet okozzon az urának, ám végül a társaival együtt kudarcot vallott, és a Föld bajnoka, Liu Kang aratott ismét győzelmet. Reptile ekkor sok más harcossal együtt kegyvesztetté vált az ura szemében, de nem sokkal később alkalma nyílt kiengesztelnie a császárt. Az azzal bízta meg őt, hogy kísérje el Jade-et a Földi Birodalomba és kutassák fel Kitana hercegnőt, mielőtt az elérné a frissen feltámasztott Sindel királynét. De Reptile külön parancsot kapott a császártól, mely szerint bármi is történjék, Kitanát nem szabad élve elfogniuk, továbbá figyelmeztette őt arra, hogy ne bízzon meg Jade-ben és kezelje őt óvatosan. Az intés igaznak bizonyult, mert amikor Reptile egy kis időre elszakadt a nőtől, azt megkörnyékezte Kitana, és Reptile végighallgatta, amint a hercegnő rábeszéli Jade-et, hogy csatlakozzon hozzá. Reptile ekkor megpróbált lesből rátámadni mindkettejükre, de a két nő legyőzte őt, majd hátrahagyták őt, halálosan sebesülten.
Reptile azonban nem halt meg, mert egy ismeretlen nő megmentette őt, ellátta a sebeit, majd elvitte az otthonába. Itt tudta meg Reptile, hogy ő, akárcsak a nő, a szaurin faj utolsó tagja, egy olyan népé, akiket Shao Kahn mészárolt le még réges-régen, félvén azok természetes rejtőzködőképességétől. A nő, Khameleon, azt szerette volna, hogy Reptile vele maradjon párjaként, a férfi azonban akkorra már betegesen ragaszkodóvá vált az uralkodóhoz, és képtelen volt a nő mellett maradni. Ezért amikor az egy nap elhagyta a lakhelyüket, Reptile elszökött, hogy visszatérjen a császárhoz.
Itt azonban csak a megaláztatás jutott neki osztályrészül a sorozatos felsülései miatt, így amikor néhány évvel később Reptile hírt kapott arról, hogy Shinnok, az egykori Idősebb Isten visszatért, a hüllő csatlakozott annak seregeihez, abban a reményben, hogy az isten a hatalma visszanyerése után feltámasztja a faját. De ismét a vesztes oldal mellé állt, és Shinnok bukása után kénytelen volt visszakullogni Shao Kahnhoz.
Újabb öt év telt el. Shinnok szolgája, az évekkel ezelőtti harcok során eltűnt Quan Chi visszatért, és szövetségre lépett Shang Tsunggal, majd megölték Shao Kahnt. Reptile a gazdája nélkül maradt, ami gyakorlatilag minden józan eszét elvette. Céltalanul vándorolt hetekig a sivatagban, amíg Nitarában zilálódott elméje a királynőjét nem vélte felismerni. Az arra kérte őt, hogy támadjon meg egy sárga páncélba burkolt alakot, aki azonban hamar legyőzte és elkergette Reptile-t. A hüllő viszont nem ment messzire, a közelben maradt és kihallgatta, amint a vámpír felajánlja a segítségét a páncélosnak, Cyraxnek. Reptile maradék eszével rájött, hogy becsapták, és bosszúszomjasan indult a páros keresésére, akik egy barlangban tűntek el. Mikor azonban Reptile követte őket oda, a barlang mélyén csak egy lávatavat talált, de egyetlen élőlényt sem. Ekkor a tó mélyéről egy fényes villanás tört elő, és Reptile-t elnyelte a sötétség.
Arra eszmélt, hogy egy orvosi laborban van a Földi Birodalomban, ahol is a tudósok a véréből próbáltak információkat kinyerni arról, milyen mértékben változtatja meg valaki DNS-ét az, ha egy sárkánnyal olvad egybe a teste. Reptile nem értette, mi folyik körülötte, de az agya kitisztult annyira, hogy végül elnyerje a hely vezetőjének, Daegonnak a bizalmát, aki hagyta, hogy Reptile szabadon járjon az épületkomplexumban. Egy nap azonban betört egy idegen a rejtekhelyre, és bár Reptile Daegon parancsa értelmében megpróbálta megakadályozni, hogy az idegen kövesse a gazdáját egy átjárón át, nem tudta elérni a portált nyitó sárkánynál, hogy az szüntesse meg a varázslatot, mielőtt Taven odaért volna. Reptile megpróbált szembeszállni vele, de az végül túl erősnek bizonyult a számára, és kiütötte a hüllőt.
Reptile csak később tért magához, amikor is a visszatért Daegon felébresztette és talpra ráncigálta őt, majd ráparancsolt, hogy menjen el Édeniába és egy adott helyen várja meg, és addig is csatlakozzon az ott gyülekező sereghez.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Miután Reptile-t átjárja az isteni energia, a piramis megnyílik alatta, hogy annak legmélyén egy szarkofágban egy élő szaurin nőstényt találjon, akinek segítségével Reptile feltámasztja a Zaterrai Birodalmat és visszaadja annak egykori tündöklését.

 

Ismert kivégzések:

Ebédre velő (MKII, MK:SM): Reptile leveszi a maszkját, majd nyelvével megragadja az ellenfél fejét, letépi azt, és lenyeli. Ezután a hasát simogatva kéjesen mormog magában.

Láthatatlan halál (MKII, MK:SM): Reptile láthatatlanná válik és félbevágja az ellenfelet.

Lakoma (UMK3): Reptile leveszi a maszkját, majd a nyelvével megragadja és lenyeli az áldozat fejét, felsőtestét, végül combjait is.

Gyomorrontás (UMK3): Reptile leveszi a maszkját, majd erős savat hány az ellenfelére, aki egy gőzölgő pocsolyává olvad.

Arcműtét (MK4/G): Reptile ráugrik az ellenfelére és lerágja annak arcát. Mikor befejezi, leugrik az áldozatról, felfedve annak véres fejét. Az ellenfél ezután összeseik a padlóra, hogy ott vérezzen ki.

Savfürdő (MK4/G): Reptile savat köp az ellenfélre, annak bőre és húsának jó része pedig leválik a testről.

Csontleves (MK:DA): Reptile ráugrik az ellenfélre és savat hány a fejére. Mikor leugrik róla, az áldozat fejéből már csak a letisztult koponya maradt meg, amit Reptile a nyelvével megragad és lenyel, mielőtt az áldozat teste összerogyna.

Állati ösztön (MK:SM): Reptile a karmaival nekiesik az áldozat arcának, és addig szaggatja azt, amíg darabokra nem szedi az egész fejet.

Egyéb:

Reptile-baba (MKII): Reptile megpróbálja rábeszélni az ellenfelet, hogy az vegyen tőle egy élethű Reptile-babát.
Varázsdoboz (UMK3): Reptile elővesz egy varázsdobozt, majd addig tekeri, amíg elő nem ugrik egy kígyófej, ami elijeszti az ellenfelet.

Úúk? (MKT): Reptile átváltozik egy kismajommá és kikergeti az ellenfelet e képernyőről.

 

Érdekességek:

 • Neve szó szerinti jelentése: „hüllő”.
 • Reptile a mai napig legtrükkösebben előhívható titkos karakter a sorozatban. Hogy az első részben a játékos harcolhasson ellene, a következőket kell tennie: A Pit nevű pályán kell harcolnia, kétszer kell „Flawless”-re (hibátlanra) vernie az ellenfelet úgy, hogy nem szabad elvesztenie egy menetet sem; az ellenfelet ki kell végeznie; és még ha ez mind meg is volt, akkor is csak akkor jelent meg Reptile, ha a második menetben a hold előtt látszódott, hogy elsuhan egy árnyék. Ráadásul Reptile, ha elő is jött, szinte verhetetlen volt, mivel használta Sub-Zero és Scorpion összes támadását, és dupla sebességgel mozgott. Viszont ha valakinek egy csoda folytán mégis sikerült legyőznie őt, 1 millió pontot kapott érte – majdnem annyit, mintha végigvitte volna a játékot.
 • Reptile az MK1-ben gyakran felbukkan a küzdelmek előtt, hogy ötleteket adjon az előhívásához. Ezek közé tartozik a "Look to la luna!" ("Nézz a Holdra!"), az "Alone is how to find me!" (Egyedül találhatsz csak rám!"), a "Perfection is the key!" ("A tökéletesség a kulcs!") és a "Tip eth fo mottob!" - ami a "Bottom of the Pit" ("a Verem alján") visszafelé olvasva.
 • Sok rajongó úgy látta, hogy Reptile a sorozat előrehaladtával mintha egyre jobban visszafejlődne. A történet szerinti magyarázat erre az, hogy faja eredetileg a királynőtől függött, ha az egyes tagok hosszabb ideig voltak távol az uralkodótól, elvesztették képességeik felett az uralmat. Reptile is ettől szenved, de hogy miért bírta ki idáig, rejtély. Bár lehet, hogy a megbomlott elméje, aminek jelei csak nemrég lettek nyilvánvalóak, szerepet játszhatott az eddigi kitartásában.
 • Egy interjúban Ed Boon és John Tobias bevallotta, hogy Reptile azon egyszerű módszerrel született, hogy fogták az első rész két nindzsáját és egymásra rakták őket. A létrejött karaktert a kikevert zöld szín (kék+sárga=zöld) után nevezték el Reptile-nak.
 • Állítólag csakis azért jelent meg az első részben, hogy fenntartható legyen a rajongók érdeklődése. Ez esetben a terv sikeres volt, mivel Reptile volt az első rejtett karakter a verekedős játékok történelmében, és mások is azóta gyakran használják ezt a módszert.
 • Hogy kissé kibővítsék Reptile háttértörténetét, a Trilogy utoljára elkészített N64-verziójában megjelentették Khameleont, aki a története szerint az utolsó nőstény szaurin. A többi verzióban egy Chameleon nevű férfi harcos szerepelt, akinek azonban semmilyen története nincs.
 • Habár a Deadly Alliance-ben minden addiginál állatiasabb formában jelent meg, a Deceptionben Sindel végtörténetében Reptile emberi alakban látszódik az egyik képen. Mivel az Armageddonban ismét csak hüllőszerű, így nem tudni, mi a magyarázat erre.
 • Az MKII Fegyvertár (Armory) pályáján valamiért Reptile emberevő kivégzésétől a padló elkezd balra mozogni és egészen a képernyőváltásig folytatja ezt. De csak a padló animációja, a háttér, Reptile és az áldozat is a helyükön maradnak.
 • Reptile vérének színe szinte folyamatosan változik. Az MK1-ben és MKII-ben piros volt, az UMK3-ban és MKT-ben már zöld. Majd az MK4/G-ban ismét piros, hogy az MK:DA-ban visszaváltsanak zöldre - habár kivégzésekkor a cafatjai pirosak voltak. Majd a Deception Konquestjében megint piros vérű lett, hogy aztán az Armageddonban újra csak zöld vérűvé váljon.
 • A Deadly Alliance és a Deception játszató karakterei közül egyedül Reptile ruháján változtattak az Armageddonban a rajongók nyomására, hogy Reptile Shaolin Monksban debütált jelmeze is játszhatóvá váljon.
 • A Deadly Allaiance-ben az alternatív karakterlapján az eredeti jelmeze látható, az eredeti lapon pedig a másodlagos ruhája.
 • Ha az MKII-ben Sub-Zero fagyasztósugara savköpés közben éri Reptile-t, úgy tűnik, mintha nem lenne arca.
 • Az első filmben Reptile-t alakító színész a második részben az ifjabb Sub-Zero szerepében tért vissza.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta