Ajánló

Deadpool v3 054
Marvel Comics

Hozzászólások

 • Amanojaku 2020.10.31. 22:32
  nem viccelek, pont az említett filmet választottam ma estére, egy fél órája volt vége.

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.10.31. 14:39
  Huhh - kösz ezt a rengeteg mindent. :)

  Bővebben...

   
 • Farek 2020.10.31. 09:38
  " (nem, nem rád nézek most Farek...). " Ajánlom is... :) "ellenben a pár éve futott sorozat változatot ...

  Bővebben...

   
 • Haltenton 2020.10.31. 08:54
  Köszönjük szépen!

  Bővebben...

   
 • Pyti12 2020.10.30. 17:10
  Köszönöm a folytatást. Ismét egy szuper rész. Az erő legyen mindenkivel! :)

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 686 vendég és 7 tag böngészi

 • Aldarion
 • ALEPH13
 • Colossus
 • Gabi
 • racz1980
 • Static
 • zombe3y

Smoke

 

smoke

Kor: Ismeretlen
Magasság: 185 cm (korábban 180 cm)
Súly: 252 kg (korábban 77 kg)
Származási hely: Földi Birodalom
Faj: Kiborg-démon hibrid (korábban kiborg, előtte ember)
Küzdőstílus: Mi Tzu
  Dzsúdó
Fegyverek: Fejsze
 
Alakító színészek: Daniel Pesina (MKII)
Sal Divita (MK3)
John Turk (MKT)
Ridley Tsui (Mortal Kombat Annihilation)

 Története:

Smoke az ifjabbik Sub-Zero legjobb barátjaként gyakran elkísérte a nindzsát a klánjuk által rájuk bízott küldetésekre. Nem volt ez másképp azon a Halálos Viadalon sem, amit egy évvel az utolsó földi Torna után rendeztek a Külső Világban. A klán egy évvel azelőtt azt a megbízást kapta, hogy öljék meg Shang Tsungot, amit azonban az idősebbik Sub-Zerónak nem sikerült teljesítenie, és miután többé nem is tért vissza a klánhoz, halottnak könyvelték el őt. A feladat így a fivérére hárult, aki be is nevezett a következő Viadalra, miközben Smoke a kísérőjeként kimaradt a harcokból és inkább az árnyak között maradva igyekezett a varázsló közelébe férkőzni. A döntő összecsapás után kialakult zűrzavarból neki is csak Raiden segítségével sikerült elmenekülnie.
Dolguk végezetlenül kellett visszatérniük a Lin Kuie-hez, ahol büntetésképpen mindkettejüket arra ítélték, hogy vessék alá magukat a klán automatizáló eljárásának, és szolgáljanak egy lehetséges jövőbeli kiborgharcosok létrehozását célzó program kísérleti alanyaiul. Sub-Zerónak sikerült megszöknie ez elől a sors elől, Smoke-ot azonban elfogták, amikor menekülni akart, és alávetették az eljárásnak.
Kiborgként az első feladata az volt, hogy fogja el és ölje meg a barátját. Ám ekkor csapott le a Külső Világ császára a Földre, és elpusztított minden élő lelket a bolygón, leszámítva a Kiválasztott Harcosokét. Smoke lelke ekkor látszólag nem létezett már többé, így megmenekült a császár támadásától és zavartalanul folytathatta a küldetését. Amikor azonban ráakadt Sub-Zeróra, annak sikerült legyőznie őt és segített rátalálni az elveszettnek hitt lelkére. Közös erővel legyőzték a másik két kiborgnindzsát, hogy aztán megpróbálják felvenni a harcot a megszálló seregekkel. Az egyik ellenséges csapatnak azonban sikerült szétválasztania őket és legyőzni Smoke-ot, aki komoly károkat szenvedett a harc során, így kénytelen volt lekapcsolni a rendszereit, mielőtt a kár visszafordíthatatlanná vált volna. A mozdulatlan kiborgot ezután a támadók visszavitték a császári palotába, ahol az egyik kincstár legmélyére került sok más egyéb trófea közé.
Közel egy évtizedig maradt itt, amikor is egy árnybirodalmi orgyilkos, Noob Saibot rátalált és újraaktiválta őt némi pokolbéli árnyékmágia segítségével. A varázslat egy nem várt eredményt hozott, amikor keveredett Smoke nanotechnológiájával, és egy különös kibernetikus árnyékdémonná változtatta őt, aki a belé táplált adatoknak köszönhetően gondolkodás nélkül követte új társa parancsait. Noob ekkor úgy döntött, hogy egy egész sereg Smoke-hoz hasonló lényt hoz létre, hogy velük igázhassa le a birodalmakat, ám ehhez vissza kellett térnie a Földre, hogy még több alkatrészt és nanobotot szerezzen. Ott azonban hosszú időbe telt, míg rátalált a Lin Kuei új központjára, ugyanis a klán az új Nagymestere, Sub-Zero vezetése alatt Közép-Kínából Szibériába költözött.
A Lin Kuei templomába érve számos holttest fogadta őket, akiket Smoke Noob parancsára árnyékszolgákká változtatott, hogy az ő segítségükkel kutathassák át a templomot. Odabenn az egyik teremben a Nagymester fogadta őket, akit azonban majdnem sikerült megölniük, ám a semmiből felbukkanó Taven megmentette Sub-Zerót és elkergette Smoke-ékat. A páros visszamenekült az árnybirodalomba, Sub-Zero azonban követte őket ide. Smoke-ék viszont felkészülve várták őt, és ismét kis híján végeztek vele, ám ekkor Sareena avatkozott közbe, aki kiütötte mindkettejüket. Mikor Smoke újraaktiválódott, a Lin Kuie-nél találta magát, ahol is a Nagymester igyekezett mindent elkövetni, hogy rátaláljon Smoke egykori emlékeire. Ám a fáradozásaiban megzavarta egy üzenet, ami Édeniába szólította őt. A magára hagyott Smoke felülírta az őt fogva tartó számítógép rendszereit és követte a Nagymestert Édeniába, abban reménykedve, hogy így rátalál majd Noobra, akinek nyomát sem találta a klán templomában.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

A tűzelementából felszabadult energia Smoke testébe áramlik, mire az azt alkotó nanobotok vészes gyorsasággal kezdenek el sokasodni, míg végül egész Édeniát beteríti az a szürke, alaktalan massza, ami önmagára Smoke-ként utal.

 

Ismert kivégzések:

Emberi alakban:

Megszállás (MKT): Smoke láthatatlanná válik, majd belebújik ellenfelébe és belülről darabokra tépi őt.

Meglepetés (MKT): Smoke ellenfele mögé teleportál, és leüti a meglepett áldozat fejét.

Fejleütés (UMK3): Smoke egyetlen hatalmas ütéssel leszedi az ellenfél fejét.

Kiborgként:

Füst-bomba (MK3): Smoke-ból kinyúlik két kar. Az egyik kifeszíti az ellenfél száját, a másik pedig lenyelet vele egy bombát, ami darabokra robbantja az áldozatot.

Armageddon (MK3): Smoke számos bombát szór szét a képernyőn. Majd a kamera átvált a Föld távlati képére, amin a bolygó atomjaira robban.

Szaggatás (MK:D): Smoke láthatatlanná válik, majd letépi az ellenfél kezeit, utána pedig a fejét is. Miután végzett vele, újra megjelenik.

Egyéb:

Tilos a dohányzás! (MKT)Human Smoke: Megjelenik egy „Tilos a dohányzás!” tábla, és Smoke a felirat értelmében abbahagyja a füstölést.

Sündisznó (MKT)
Human Smoke: Smoke átváltozik egy sünné, majd addig hajigálja a tüskéit az ellenfélbe, amíg az fel nem robban.

Harsona (MK3)Smoke: Smoke mellkasrekesze kinyílik, és egy nagy dudával ráijeszt az ellenfélre.

Bika (MK3) - Smoke: Smoke átváltozik egy bikává, majd felökleli az ellenfelet.

"Ez a gomb mire jó?" (MK:D) - Smoke: Smoke Cyrax MK3-as kivégzéséhez hasonlóan aktiválja a karpaneljén az önmegsemmisítőt, majd felrobban.

 

Érdekességek:

 • Neve jelentése: „füst”.
 • Smoke a harmadik kibernetikus nindzsa, a szériaszáma LK-7T2.
 • A három kiborg közül ő kapta vissza a leghamarabb a lelkét. Hogy ez a sietősen elvégzett folyamat hibája, vagy a lelkének ereje miatt van-e, nem ismert.
 • Az Ultimate Mortal Kombat 3-ban az emberi formája előhívható volt, a Trilogyban pedig alapjából választható. Eredetileg az emberi formája lett volna a karakter igazi alakja, a történet szerint ki tudott volna szabadulni a kiborgtestből, hogy emberként térjen vissza a negyedik részben. Ott viszont különböző okok miatt kimaradt a stábból és a Goldba se jutott be, így végül a kiborgforma maradt a hivatalos. Human Smoke magyarázata a Trilogyban végül az lett, hogy ő így emlékezett vissza még egy ideig önmagára.
 • A Shaolin Monksban Human Smoke mint rejtett karakter 5 küldetést ad a főhősöknek, amit ha azok teljesítenek, a játékos játszhat a Mortal Kombat II-vel. Ironikus módon azonban a játékban nem lehet előhívni Smoke-ot, mivel ahhoz a Start gomb lenyomása szükséges, de egy programhiba miatt ott az csak a pillanatállj funkciót aktiválja.
 • Smoke kétszer is felbukkan a Robot Chicken c. animációs sorozatban. Először Joey Fatone-val harcol, másodszor pedig megküzd Sub-Zeróval, akit kivégez a következő módon: puszta kézzel kitépi a szívét, a testet odébb rúgja, majd lehajítja a szívet a földre, elővesz egy hokiütőt és leüti a szervet a képernyőről. A készítők így parodizálták a néha túl hosszú és a karakter sajátosságaihoz egyáltalán nem illő kivégzéseket.
 • Smoke volt az első olyan rejtett karakter, akit a játékos úgy is előhívhatott, hogy vele játsszon, nem csak ellene.
 • A kiborg Smoke színe inkább kékes-lilás volt, mintsem szürke az MK3-ban. Emiatt egyesek azt gondolták, Sub-Zero robotformája. Később persze a története ezt megcáfolta.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta