Ajánló

Qui-gon és Obi-Wan
Star Wars

Qui-gon és Obi-Wan

Hozzászólások

Ki van itt?

Oldalainkat 815 vendég és 10 tag böngészi

 • AmbrusAttila
 • DONNIE71
 • ivanka
 • Jason Todd
 • mmm2000
 • pepea
 • Prométheusz
 • rafi
 • stiev
 • zsirsertes

Tanya

 

tanya

Kor: Ismeretlen
Magasság: 170 cm
Súly: 55 kg
Származási hely: Édenia
Faj: Édeniai
Küzdőstílus: Zi Ran Men
  Yue Chuan
Fegyverek: Bumeráng
  Kobu Dzsucu
Alakító színészek: nincs

 Története:

Tanya apja Jerrod király nagykövete és hűséges alattvalója volt. Amikor azonban Shao Kahn elfoglalta Édeniát, sok más vezetővel együtt őt is megölette. Tanya így roppant fiatalon kénytelen volt szembenézni a Külső Világ kegyetlen körülményeivel. Hogy javítson a saját túlélési esélyein, a mágia felé fordult. Az egyik félresikerült távolbalátó varázslatával azonban kapcsolatot nyitott az Árnybirodalomba, amivel felhívta magára az ottani uralkodó, Shinnok figyelmét. Az isten hamar felismerte a lányban rejlő lehetőségeket, és maga mellé állította. Tanya az ezt követő időt Shinnok kémeként töltötte.
Miután Sindel és Kitana sikeresen visszaszerezték Édenia függetlenségét, Tanya sok más édeniaival együtt visszatért egykori otthonába, sőt, apja egykori pozícióját is megkapta a királynőtől. Öt évvel később a diplomata státuszát kihasználva becsempészte a királyi palotába Shinnokot, annak legfőbb varázslóját, Quan Chit és még pár szolgájukat, akik aztán elfogták Sindel királynőt és Kitana hercegnőt, és átvették az uralmat a birodalom felett. Shinnok tervét azonban nemsokára megakadályozta pár földi harcos, Tanyának pedig menekülnie kellett, miután Jade leleplezte őt.
Tanya a Külső Világban Shao Kahn seregébe került, ahol is megbízták azzal, hogy térjen vissza Édeniába és a palotabéli helyismeretét kihasználva egy csapattal ejtse túszul Sindelt. Az akció sikerrel járt, viszont egy másik földinek, Shujinkónak sikerült keresztülhúznia a számításait, amikor legyőzte őt és kiszabadította Sindelt. Tanya nem mert visszatérni a császárhoz, helyette csatlakozott egy új hatalmi tényezőhöz, a Halálos Szövetséghez. Viszont nemsokára a Szövetség is elbukott, Tanyát pedig elfogta a külső világi nomádok vezetője, Baraka, aki arra kényszerítette, hogy fogadjon hűséget a halálból visszatért Sárkánykirálynak. Onaga Tanya helyismereteire alapozva azzal bízta meg a nőt, hogy kutasson fel Édeniában pár nagyon ősi iratot, amik az Idősebb Istenek fegyvereivel kapcsolatos ismereteket tartalmaznak. Tanya ezt remek alkalomnak találta arra, hogy végre saját hatalmat szerezzen magának és megfejtse Onaga erejének titkát, ám az iratokra sosem sikerült rátalálnia, ráadásul pár hétre rá Onaga is ugyanúgy elbukott, mint az összes többi eddigi ura. Tanya végleg magára maradt Édeniában, ám ekkor a fülébe jutott egy olyan szóbeszéd, hogy valami nagy dolog készülődik az otthonában, amiben részt vesz a Fény és a Sötétség szinte összes harcosa. Tanya ezért felkereste a pletykákban hallott helyszínt, egy krátert, hogy a háttérben maradva kiderítse, pontosan mi az, amit ennyire akar az a rengeteg Kiválasztott Harcos...

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Az isteni energiák átváltoztatják Tanyát egy Sárkányhívóvá. Képessé válik megidézni a régmúlt idők sárkányainak szellemét és anyagi formát adni nekik. Újdonsült seregével Tanya sorra meghódítja az összes birodalmat, és nemsokára maga Shao Kahn is úrnőjének szólítja őt.

 

Ismert kivégzések:

A kín csókja (MK4/G): Tanya csókot nyom az ellenfele arcára, amitől annak végtagjai kifacsarodnak, természetellenes pózokba rándulnak, majd az áldozat felrobban.

Nyaktörő (MK/G): Tanya az ellenfél nyakába ugrik, majd többször körbefordítja magát, leszakítva az áldozat fejét a törzséről.

Érvágás (MK:D): Tanya a fegyverével felhasítja az áldozat mellét, majd elvágja a torkát, végül hasba szúrja. Ezután hagyja, hogy az áldozat a padlóra rogyva kivérezzen.

Csontozás (MK:D): Tanya kiszakítja az áldozat combcsontját, majd nyakon szúrja őt vele.

Egyéb:

Csontvizsgálat közelről (MK:D): Tanya kitépi a saját combcsontjait, majd a szemébe szúrja azokat.

 

Érdekességek:

 • Tanya a nevét Ed Boon második húgáról, Tania Boonról kapta. (Az elsőt Soniának hívják).
 • Jellemét az MK4/Goldban nehéz volt elsőre megállapítani, mivel maga a karakter külseje és a háttértörténete is elég ártalmatlannak nézett ki. Jelleméről a végtörténetében lehetett többet megtudni, amiben csapdába csalta Liu Kanget és megölette őt Shinokkal. Bár a sztori végül nem vált hivatalossá, de onnantól nyilvánvalóvá vált, hogy Tanya a negatív szereplők sorát gyarapítja.
 • Talán ő a sorozat legmegbízhatatlanabb szereplője. Elárulta a hazáját, majd a császárát, az MK4/Gold végén Liu Kanget, a Deception története szerint pedig Onagát is.
 • Tanyát eredetileg Jade klónjának hitték (a Kitana-Mileena kapcsolatból kiindulva). Valójában eredetileg az MK4-ben Kitana szerepelt volna, az ő karaktermodelljét kapta meg végül Tanya, csak a textúrát cserélték ki, majd gyorsan összerakták a háttértörténetét, amiben ő is édeniai lett, hogy magyarázható legyen a hasonlatossága Kitanához. Kitana a konzolokon előhívható, bár semmi különleges mozdulata sincs, csak a modellje maradt benn. A Mortal Kombat Goldban végül hivatalosan is visszatért.
 • Tanya egyike azon kevés karaktereknek, akik képesek a játékban láthatatlanná válni. (A többiek: Reptile, Smoke, Chameleon és Noob Saibot).
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta