Hozzászólások

 • roberto 2020.10.31. 23:40
  Tényleg több volt ott a háttérben, mint egy kölyök makacs kísérlete... ahogy az se jutna eszébe ...

  Bővebben...

   
 • Amanojaku 2020.10.31. 22:32
  nem viccelek, pont az említett filmet választottam ma estére, egy fél órája volt vége.

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.10.31. 14:39
  Huhh - kösz ezt a rengeteg mindent. :)

  Bővebben...

   
 • Farek 2020.10.31. 09:38
  " (nem, nem rád nézek most Farek...). " Ajánlom is... :) "ellenben a pár éve futott sorozat változatot ...

  Bővebben...

   
 • Haltenton 2020.10.31. 08:54
  Köszönjük szépen!

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 575 vendég és 3 tag böngészi

 • Gabi
 • racz1980
 • roberto

Taven

 

taven

Kor: Ismeretlen
Magasság: 188 cm
Súly: 93 kg (páncélban 105 kg)
Származási hely: Édenia
Faj: Félédeniai félisten
Küzdőstílus: Arany Sárkány
 
Fegyverek: Sárkánykard
 
Alakító színészek: nincs

 Története:

Taven és az öccse, Daegon, Argus, Édenia védőistenének és a birodalom egyik legnagyobb hatalmú jósnőjének, Deliának voltak az ikerfiai. Egy nap az anyjuk egyik látomása miatt Argus úgy határozott, hogy határozatlan időre elrejti a fiait Shao Kahn és a Sötétség erőinek figyelő tekintete elől, és egy-egy obeliszkbe zárva a Földi Birodalomba vitte őket, ahol két sárkányra, Orinra és Caróra bízta őket.
Taven hosszú-hosszú idő után ébredt csak fel. Az őre, Orin, ekkor közölte csak vele, hogy az apjuk egy próbatétellel akarta eldönteni, melyikük lesz érdemes az örökségére, ehhez azonban Tavennek még meg kellett szereznie a szülei által ráhagyott kardot és páncélt. Amikor azonban a kardjáért ment egy dzsungelbéli templomba, elfogta őt Sektor, hogy a hajóján kivallassa a céljaival kapcsolatban. Innen sikerült ugyan megszöknie, a kardot azonban nem találta, így Orin segítségével a anyja templomába ment egy jeges pusztára, ahol több küzdelem és próbatétel után szert tett egy páncélra. Az út során viszont pár fura ellenfél felhívta magára a figyelmét, ezért követte őket egy hegység mélyére, ahol aztán szembetalálta magát az öccsével, Deagonnal. A testvére azt állította, hogy évszázadokkal korábban felébredt, és arra az elhatározásra jutott, egymaga szerzi meg vetélkedés nélkül az örökségüket, ezért megölte a szüleiket és Tavennek is csapdát állított. Taven megpróbálta elkapni Daegont, de az elmenekült előle az Árnybirodalomba, ahonnan Tavennek apja régi ismerősének, Shinnoknak a segítségével tudott csak kijutni, miután ő is segített az erejét vesztett istennek visszafoglalni a palotáját.
Hazaérve azonban a haldokló Orin fogadta, aki elárulta neki, hogy egy Quan Chi nevű nekromanta ölte meg őt, hogy csapdába ejthessék Tavent. A sárkánynak azonban sikerült még elküldenie a védencét a Külső Világba, ahol is Taven bejárta a teljes császári palotát. Quan Chinek ugyan nem akadt a nyomára, de megtudta, hogy Shao Kahn és a szövetségesei készülnek valamire a szülőhazájában, Édeniában. Követte őket, de a túloldalon több akadály is az útját állta, köztük egy veszedelmes pokollidérc, Scorpion. A szellem legyőzése után pedig végre Taven is megtudhatta, hogy mivégre kellett ennyi próbát kiállnia ilyen rövid idő leforgása alatt: az anyja által teremtett tűzelementál, Blaze, felfedte előtte, hogy Argus egy viadal keretében akart dönteni a testvérek között. Amelyikük először jut fel Argus piramisának tetejére és győzi le Blaze-t, kapja meg az örökséget és akadályozhatja meg az Armageddon, a birodalmak végének eljövetelét. Az azonban, hogy miként oldódik meg az egyre növekvő erejű Kiválasztottak által jelentett fenyegetés, csakis a testvéreken és a szerencsén múlik.
Deagon azonban nem volt hajlandó elfogadni ezeket a feltételeket, ezért Blaze távozása után megpróbálta megölni Tavent, viszont helyette Taven volt az, aki leszúrta őt az apjuktól örökölt kardok egyikével. Majd miután egymaga maradt, Taven csatlakozott az időközben a piramis lábánál összegyűlt harcosok seregéhez, és ő is nekilátott, hogy megmássza az építményt. Ő ért fel legelőször, de Blaze nagyobb kihívást jelentett neki, mint hitte volna. Szerencsére az időközben ismét feltűnő Shinnok segített feltartóztatni a többieket, mialatt Taven megölte Blaze-t és elnyerte az elementálban tárolt nagy mennyiségű isteni energiát, amik hatására ő maga is teljes jogú istenné változott... azonban a Kiválasztottakkal semmi sem történt, ugyanúgy folytathatták a harcukat, ahogyan addig is.

 

Érdekességek:

 • Daegonnal együtt csak a játék készítésének utolsó fázisában kapta meg a nevét. Egészen addig Bobnak vagy Főhősnek nevezték.
 • Ő az egyetlen karakter az Armageddonban, akinek a végtörténete a hivatalos sztori részét képezi.
 • Taven természetéből adódóan képes uralni a tüzet, és félisteni mivoltának köszönhetően korlátozott mértékben hatalmában áll manipulálni az időt, amivel képes például nagy távolságokba teleportálni illetve megállítani maga körül az idő folyását.
 • Taven erejének korlátai nem ismertek, de az biztos, hogy az isteni és az édeniai vér keveredésének hála könnyedén le tudta győzni a Föld védőistenét, Fujint, illetve a haragtól csak megerősödött Raident is.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta