Ki van itt?

Oldalainkat 1403 vendég és 1 tag böngészi

  • k@rcs1

Fülledt Herotika V: Ez legalább sze-x, bébi!

A múltkori magvas gondolatok után gyorsan oldjuk egy kicsit a feszültséget; ezúttal a New X-Men #118 híres-hírhedt esetét elevenítjük fel. Hogy rögtön a dolgok mélyére hatoljunk, annyi történt, hogy a rajzoló, Ethan Van Sciver minden egyes oldalon elrejtette a SEX szót. Itt van pár oldal, megtaláljátok?

EH 031 01

EH 031 02

EH 031 03

EH 031 04

(Ha valakit érdekel az összes, itt szorgos kezek kigyűjtötték: https://uncannyxmen.net/miscellaneous/sex-sells-new-x-men-118 )

Ez persze nem maradt szó nélkül – liberális demokrácia ide vagy oda, nyomban kirúgták a jó öreg Ethant. Nyomban, azaz a New X-Men #119-et már más rajzolta – bár ő maga úgy nyilatkozott, hogy nem a 118-as résszel kapcsolatos, khm, kérdések miatt, hanem mert a Marveltől nem kapott elég munkát. Egész pontosan eggyel kevesebb képregényt adtak neki, mint amennyinek a rajzolására szerződött, és hát négy képregény rajzolásáért nyilván nem tartanak meg valakit, akinek ötöt kellene az asztalra tennie. Ezt aztán mindenki vagy nem hiszi, vagy kételkedik benne…

De komolyan: a New X-Men-t a Marvel nagyon komolyan vette. Írónak az ipar egyik nagyágyúját, Grant Morrisont szerződtették, a ceruzát a hasonlóan nagy kaliberű Frank Quitely-re bízták, és Grant teljesen szabad kezet kapott – viszont Frank rövidesen elhagyta a sorozatot. Maradt Ethan, már ameddig ki nem rúgták őt is… és a szerencsétlen Igor Kordey-re maradt, hogy egymaga határidőre megrajzolja az X-Men újdonsült zászlóshajó-címének következő részeit. Idő, az persze volt rengeteg; Ethan akkor kapta meg a selyemzsinórt, mikor már megkezdte a 119-es rész rajzolását, és azt a pár oldalt fel sem használták, azaz Igor kezdhette az elejéről. (Ezt a pár oldalt később betették az összegyűjtött keményfedelű kiadásba.) Na, Mr. Kordey, innen szép nyerni…

EH 031 05

Igor Kordey-féle rajz a New X-Men #120-ban… gyönyörű, mi? Pedig tud ám ő, ha hagyják…

És mi higgyük el, hogy ez anyagi kérdés volt. Mennyit kaphat egy képregényrajzoló? Havi ötezer dollárt? Akkor mennyit spórolhattak? Ezret? Are we fákkin szíriösz?!… Aki elhiszi, hogy A) ez volt a legjobb megoldás, B) rajzoló-váltásnál a szokásos eljárás és C) a Marvelnek anyagilag tényleg megérte, hogy Ethant nem foglalkoztatja egy retkes hónappal tovább, egy kicsivel kevesebb munkát adva neki, cserébe azért, hogy a kiadó egyik ékkövét szegény Igor rohamtempóban és ezért meglehetősen alacsony színvonalon rajzolja tovább… az küldje már el a bankkártyája számát, a lejárati dátumot meg a hátsó kódot is. Ellenőrizném a kedvéért, hogy nem akarnak-e valamit ellopni tőle.

Ethan ellen ráadásul tényleg minden összeesküdött, mert első körben legalább a borítóját megtartották volna – láthatóan a #119-es szám EVS-féle borítótervére már rányomták Igor Kordey nevét…

EH 031 06

 

…de ekkor jött az Egészséges Herotika második részében leírt dohányzásellenes kampány, és még ezt is kidobták.

Mindezek után még mindig ott a kérdés, hogy Ethan (és a többiek, akik nyilván benne voltak a buliban) miért csinálta / csinálták? Sokak szerint semmi más nem volt a dolog mögött, csak ahogy Beavis és Butt-head mondták: „Azt mondta, szex. Höhöhö-höhö!” Maga EVS viszont érdekesebb magyarázatot adott (bár megint csak kérdés, hogy ő maga elhitte-e): köztudomású, hogy rejtett üzenetekkel befolyásolni lehet az emberek viselkedését, és ő egyszerűen azt szerette volna, ha az olvasók többször bújnak ágyba. Mármint nem alvás céljából.

Hogy a módszer eredményességét a jó Ethan mégis hogyan akarta lemérni, arról nem szól a fáma – talán író-olvasó találkozók alkalmából? De az élet gyakran viccesebb a legjobb forgatókönyvnél, mert ténylegesen választ is kapott! Brian Cronin – azóta sajnos a Comic Book Resources oldal által már „beszántott” – blogján az egyik olvasó közölte vele, hogy a barátnőjével az ismeretségük bimbózásának idején együtt olvasgatták ezeket a New X-Men számokat, aztán összeházasodtak és az asszony azóta Emma Frost cosplayer… szóval a módszer végül sikerrel járt!!! Nem semmi, ugye?

EH 031 07

Talán éppen ő az?

És hogy még egy csavar legyen a történetben, ugyanezen az oldalon egy másik olvasó nekiesett EVS-nek, hogy az olyan rajzoló, aki ilyet csinál, az egy primitív bunkó, és már nem is ez az első eset… Ethan értetlenkedett, hogy mégis mire gondol, és az illető kötötte az ebet a karóhoz, hogy EVS már valamelyik DC-címben is megcsinálta a trükköt. Ethan nem győzött csodálkozni, és komolyan kérdezte, hogy az illető mégis mit talált, mert hogy ő semmit sem rejtett el, az faktum, szóval tényleg érdekelné. De erre már nem kapott választ…

Ennyit hát erről az esetről, de hogy ne távozzanak a szegény olvasók kellemes szájízzel, még kaptok egy gyomrost, azaz egy beutalót gyomormosásra… A jelenetnek külön érdekessége, hogy a maga megnevezhetetlen borzalmával együtt sem rontja a képregény átlagos színvonalát, amiben megjelent. Ez ugyanis a Wolverine. The best there is-ből van, ami a világtörténelem legszörnyűbb képregénye, és ez egyáltalán nem vicc. Olyan mérhetetlenül rossz (semmi, SEMMIFÉLE pozitívumot nem tudnék mondani, talán csak annyit, hogy már vége van), hogy egyszer talán még visszatérünk rá – addig is nézzük az ízelítőt:

EH 031 08

Ráadásul a szöveg szerint Rozsomák éppen összecsinálta magát. Nem kell hozzá orvosi diploma, hogy megállapítsuk: az alkotóknak (akiket tapintatból nem sorolunk fel) komoly pszichés problémái vannak

Ebben a szellemben zárjuk félreérthető epizódunkat; hogy legközelebb miről szól majd a rovat, az szokásos módon majd kiderül, és ugyancsak szokásos módon sok köszönet nem lesz benne. Viszlát!

Tetszésindex: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 5.00 (8 szavazat)

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# Bran Galed 2017-09-28 07:03
Kíváncsi volnék az öreg, brutális Rozsomákot hogy nyomták le Ennyire. Regeneráció, állati ösztönök, adamantium csontváz, és adamantium karmok.
Talán csak az elektromosság árt neki. Vagy az se?
Mindenestre igazad van Micho, csúnyán elbántak a degenerált szerzők vele...
# Inner CIrcle 2017-09-28 10:41
Ne akard tudni :D ez a képregény olyan szinten katasztrofálisan szar, hogy arra nincsen párhuzam. Ehhez képest a Zaporozsec az Év Autója, Kimdzsong Un egy bölcs öregember és Király Linda maga Montserrat Caballé. Ha egyszer kitárgyaljuk, abban nem. lesz. köszönet. ;)
# Farek 2017-09-28 11:36
Rosszabb, mint az Onslaugh Reborn? Vagy az Axis, esetleg a Fear Itself nevű megaesemény?
# Bran Galed 2017-09-28 16:36
Fear Itselfben azért volt pár Epic esemény: Bűnözők kaptak kalapácsot. Meg kifejthették volna jobban a párizsi csatát. Amúgy igazad van. :)
# Inner Circle 2017-09-28 17:41
Ezek Pulitzer-, Nebula-, Hugo- és Lenin-díjas alkotások ahhoz képest... komolyan, láttad a képet, ezek után kell még valamit magyarázni? Egy darabig a serpenyőbe égett makacs ételmaradékok ellen is használták úgy, hogy a szennyes edényt egy ilyen képregényre borították, de aztán mégse jött be a dolog, mert reggelre kilyukadt a teflonréteg is. Tömény borzalom.
# Farek 2017-09-28 21:05
Nem találok szavakat...
# Farek 2017-09-28 21:06
És esetleg a HarcosTM? Vagy a Chuck Norris képregények?:D
# Grey Gargoyle 2017-09-30 09:44
Idézet - Inner Circle:
Ezek Pulitzer-, Nebula-, Hugo- és Lenin-díjas alkotások ahhoz képest... komolyan, láttad a képet, ezek után kell még valamit magyarázni? Egy darabig a serpenyőbe égett makacs ételmaradékok ellen is használták úgy, hogy a szennyes edényt egy ilyen képregényre borították, de aztán mégse jött be a dolog, mert reggelre kilyukadt a teflonréteg is. Tömény borzalom.

: DDDD
Nagyon feldobtad a reggelem ezzel a kommenttel. ;D
# Couthon 2017-09-29 09:24
" mérhetetlenül rossz (semmi, SEMMIFÉLE pozitívumot nem tudnék mondani, talán csak annyit, hogy már vége van)"

Az nem pozitívum, hogy magyarul (remélem) nem adták ki?
# Inner Circle 2017-09-30 09:01
Az nem tekinthető az alkotók teljesítményének :D
# HeirToGrievous 2017-09-29 15:41
"...aztán összeházasodtak és az asszony azóta Emma Frost cosplayer…"
HOLY TITS!

A rejtett üzenetet 2 helyen találtam meg, az egyiknél csak azt hittem, és közben meg nem is volt ott. :P

Amit pedig szegény Logannel műveltek, az teljesen elképesztő. Szóhoz sem jutok...
# Demon555 2017-09-30 10:55
Juan Jose Ryp, ő az alkotó az egyik xd ez a kép is olyan mint a könyv meg a borítója. Ha nem ismered a történetet könnyű következtetéseket le vonni. Egyébként be van drogoztatva valami specko cuccal.
Juan Jose Ryp inkább erotikus alkotásairól híres nem mint MARVEL rajzolója, ja és tényleg beteg.Néhány cím a művei közül,Lady Death,Megtorló,Belladonna,Anna Mercury,WolfSkin,RoboCop,Helli na,Pandora,na és a Crossed,stb stb.. Kiadói Avatar Press most Boundless ,Valiant,Dc Comics (Death Sroke) Marvel,és a Max comics,és még lehetne sorolni xd.Nekem se tetszik ez a fajta brutalitás a Marvelnél, de úgy veszem észre,szinte az össze többi kiadónál is hogy egyre nagyobb teret engednek a szexualitásnak és a brutalitásnak és ehhez jön a politika és a fajgyűlölet is.
Ja és egyébként hiányolom az erotikus képregények folytatását a HáloZsákon pl Tarott,
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta