Ajánló

Bosszú Angyalai v1 016
Bosszú Angyalai

Bosszú Angyalai v1 016

Hozzászólások

 • Aldarion 2020.04.10. 01:47
  Most csak egy hónapot. Becs szó! Sőt, valószínűleg az (had)ura is beköszön nemsokára.

  Bővebben...

   
 • babrafax 2020.04.09. 22:18
  Helló Aldarion, nagyon örülök a legújabb Mars résznek. Sokat kell várni a folytatásra? Üdv

  Bővebben...

   
 • elmouse 2020.04.09. 20:39
  Csöcsös képregények közül ez a kedvencem. Köszönöm!

  Bővebben...

   
 • DONNIE71 2020.04.09. 15:36
  Köszi ! Igazából jobban szeretem az ilyesmit ,mint a szuperhős izéket . Jó ,hogy folytatódik.

  Bővebben...

   
 • AdamK88 2020.04.08. 17:39
  Aldarion! Ezer köszönet! Igaz, már végig olvastam angolul az egész képregényt, de örülök a folytatásnak.

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 542 vendég és 2 tag böngészi

 • Gabi
 • Mohi01

Előző fejezet

Mivel az istenekre nem volt hatással a mulandóság, megszületett a halhatatlanság fogalma – és persze ezzel együtt a halandóságé is, amely ugyan addig is létezett, ám az istenek felbukkanásával immár nevesítve lett.
Kezdetben minden birodalomnak egyetlen kirendelt istene volt csak, elvégre a Hetek azt remélték, egy ilyen lény is elég elrettentő erővel fog majd szolgálni. Nem számoltak azonban a halandók állhatatosságával és leleményességével. Akadtak olyan világok, amiket több oldalról is támadás alá vettek, és olyanok is, ahol sikerült annyira megzavarni az oda kirendelt istent, hogy végül a felügyelete ellenére is elfoglalták az otthonát. De akadt olyan isten is, aki annyira beleártotta magát a rá bízott világ életébe, hogy teljesen elhanyagolta a rá bízott feladatot.
A Hetek újabb komoly lépésre szánták el magukat. Újabb isteneket alkottak, hogy ezzel növeljék a birodalmak függetlenségének biztonságát, majd mindegyik régebben és újonnan alkotott istent a Mennyekbe szólították. Itt tudatták velük, hogy az életesszenciájuk onnantól fogva a Mennyekhez fog kötődni, ám a hatalmukat továbbra is csak az alájuk tartozó világokon gyakorolhatják. Amennyiben az elbukik, az ő erejük is elvész. Ezen kívül hierarchiát alakítottak ki az istenek között: minden egyes birodalom istenei egyetlen kirendelt legfőbb védőisten fennhatósága alá tartoztak, aki viszont közvetlen nekik tartozott számadással. Ekkor nevezték el a Heteket Idősebb Isteneknek, amely nevet azóta is használják.
Az istenek nem tartoztak közvetlen a birodalmakhoz, hanem gyakorlatilag föléjük rendelt entitások voltak, így az ő felügyeletükkel és irányításukkal az Idősebb Istenek nem szegték meg a be nem avatkozási fogadalmukat. Habár az eskü miatt továbbra sem adhattak olyan parancsot, amitől egy istennek közvetlen kellett volna beleavatkozni egy vagy több halandó életébe, az általuk gyakorolt befolyás így is elegendőnek bizonyult a béke fenntartására. És mivel az isteneket nem kötötte hasonló fogadalom, így szabadon beleavatkozhattak a világaik életébe, amennyiben úgy akarták. Amire sok példa is született, köszönhetően annak, hogy az Idősebb Istenek a teremtményeik jellemét teljes egészében a halandókéról mintázták, így az istenek is legalább olyan szeszélyesek és változatosak voltak, mint a rájuk bízott birodalmak lakosai. Ez okozott ugyan némi súrlódást a gonosz és jó jellemvonásokat öltött istenek közt, ám ezek a halandók világaihoz hasonlóan idővel önmaguktól elrendeződtek. Legalábbis többnyire. Az Idősebb Istenek számára az volt a fő, hogy a birodalmak szétszórtsága fennmaradjon, és az olyan incidensek, mint Kochal káoszvihara, amely egy egész birodalom lakosait elátkozta, alacsony ár volt a számukra ezért... különösen, hogy a halandókat ők csak megfigyelendő érdekességeknek tartották.
Ám az Idősebb Istenek nem akartak kockáztatni, és ezúttal tettek még egy előzetes óvintézkedést. Átalakították a birodalmak szerkezetét, és hosszas munka árán kibogozták az azokat átfonó mágikus szövedéket. Az így kapott szálakat egyetlen csomópontba fonták. Ennek a központnak a Nexus nevet adták. A Nexus érdekessége, hogy alig egy szemerkényi téridőt tartalmazott csak, a világ nagyja mágikus szövedékből állt. Ám ettől fogva minden egyes birodalmak közti útvonal itt haladt át, kontrollálhatóvá és szemmel tarthatóvá téve a világok közti utazást. A Nexus világát körülvették egy egyedi védőburokkal, amit úgy alakítottak ki, hogy csak az istenek legyenek képesek átlépni rajta. Ezzel megoldották azt a problémát, hogy miként keressék fel az istenek a Mennyekből a rájuk bízott birodalmakat, és azt is, hogy mások ne használhassák az átjárókat.
Mint minden rendszer, ez sem tartott azonban örökké. A halandó varázslók idővel rájöttek, hogyan törjék fel a Nexust védelmező varázspajzsot. Ez akár aggodalomra is okot adhatott volna az Idősebb Isteneknek, ám mivel erre a műveletre összetettsége és nehézsége miatt csak pár mágus volt képes, úgy határoztak, nem éri meg egy újabb beható változást kiötölni miatta a téridő alapú valóságok szerkezetében.
Helyette inkább az egyikük javaslatára megalkottak egy új birodalmat az Egyetlen esszenciájának még fennmaradó részéből. Ezt az új birodalmat közvetlen a Nexust alkotó csomóponthoz rögzítették, amitől az új valóság egyedülálló módon nyitottá vált az összes többi birodalomra. Bár nem ezt a nevet adták eredetileg neki, de ez a világ később Földi Birodalomként lett ismert.
A Földi Birodalom számos védőistent kapott, hogy ők akadályozzák meg ezt a stratégiailag igen fontossá váló világot a támadásoktól. Bár látszólag nem volt bölcs döntés létrehozni egy olyan birodalmat, amelynek léte ismételten magában hordozta a birodalomegyesítések veszélyét, az Idősebb Istenek úgy vélték, a halandók végül óhatatlanul eljutnának arra a pontra, amikor ismét gond nélkül képesek lesznek járni-kelni a világok között. Ebben az esetben azonban valószínűleg minden egyes hódító szándékú dimenzió a Földi Birodalmat venné legelőször célba. És a számos védőisten, vagy esetleg az egymással szemben álló hadakozó világok megakadályoznák, hogy egyvalaki magáénak követelhesse a Földet, és ezzel további hódításokba fogjon.

Következő fejezet

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta