Ajánló

Flash Gordon (2008) 03
Sci-fi

Flash Gordon (2008) 03

Hozzászólások

 • Aldarion 2020.04.10. 01:47
  Most csak egy hónapot. Becs szó! Sőt, valószínűleg az (had)ura is beköszön nemsokára.

  Bővebben...

   
 • babrafax 2020.04.09. 22:18
  Helló Aldarion, nagyon örülök a legújabb Mars résznek. Sokat kell várni a folytatásra? Üdv

  Bővebben...

   
 • elmouse 2020.04.09. 20:39
  Csöcsös képregények közül ez a kedvencem. Köszönöm!

  Bővebben...

   
 • DONNIE71 2020.04.09. 15:36
  Köszi ! Igazából jobban szeretem az ilyesmit ,mint a szuperhős izéket . Jó ,hogy folytatódik.

  Bővebben...

   
 • AdamK88 2020.04.08. 17:39
  Aldarion! Ezer köszönet! Igaz, már végig olvastam angolul az egész képregényt, de örülök a folytatásnak.

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 477 vendég és 2 tag böngészi

 • Gabi
 • Mohi01

Előző fejezet

Shinnok árulása érzékenyen érintette az Idősebb Isteneket, akik tanácstalanul álltak a kialakult helyzet előtt. A fogadalmukhoz hűen nem tehettek semmit a volt társuk ellen, hiszen az a birodalmak keresztútjában szövögette a leendő világuralmi terveit. Megtehették volna, hogy megszegik az esküjüket, ami már nem először fordult meg a gondolataik közt, ám két komoly indok is ez ellen szólt. Az egyik, hogy a Shinnok elleni küzdelmük óhatatlanul is a Földi Birodalom teljes pusztulását okozta volna, hiába lettek volna hatan egy ellen. Márpedig a Föld elvesztése meggyengítette volna a teljes téridő-valóság szerkezetét, azzal fenyegetvén, hogy a világmindenség összeomlik és ezzel visszatér az Egyetlen.
A másik, egyben erősebbik indokuk az volt, hogy amennyiben akár csak egyszer is megszegik az esküjüket, vezérelje azt bármilyen igaz szándék, semmi sem garantálja, hogy utána nem lenne még egy alkalom, majd még egy, és így tovább. Tudták, hogy az általuk teremtett világok léte csak akkor lehet teljes biztonságban, ha tartják magukat az elhatározásukhoz. Nem igazán a birodalmak és a bennük élők léte miatt aggódtak, hanem inkább az Egyetlen visszatérése miatt. Ami azonban Shinnok miatt hirtelen ugyanúgy komoly fenyegetéssé változott.
Mialatt az Idősebb Istenek döntésképtelenül tanakodtak egymás között, a Föld védőistene, egy fiatal mennydörgésisten, aki csak nemrég örökölte meg ezt a rangot az elődjétől, megérezte Shinnok jelenlétét a Földön, és útnak indult a Mennyekből, hogy szembeszálljon vele. Tudta, hogy nem sok esélye van egy Idősebb Isten ellen, mégsem állt szándékában hagyni, hogy bárki veszélyeztetni merészelje az őrá bízott világot.
Raiden és Shinnok összecsapása megrengette az eget és a földet. Küzdelmük nyomán hegyek emelkedtek és süllyedtek el, leírhatatlan méretű szökőárak csaptak végig a szárazföldeken, hogy tengerré változtassák azokat; tűzhányók törtek ki vagy hűltek ki mindörökre, a bolygó mágneses tere megingott, amitől a planéta tengelye is kitért. A kataklizmaszerű küzdelemben milliárdszámra vesztek oda az élőlények, értelmesek és vadak egyaránt. Az elemek tombolása a bolygó egy részét sivataggá változtatta, máshol jégkorszakot eredményezett.
Habár Shinnok ereje mérhetetlenül meghaladta Raidenét, a fizikai teste, amit muszáj volt felvennie, hogy kilépjen az ürességből, akadályozta őt. Az ifjú istennek így sikerült tartania magát az Idősebb Istennel szemben. A küzdelmük kezdett patthelyzetté fajulni. Raiden mindent megpróbált, hogy visszaverje Shinnokot, amaz viszont a komoly csábítás ellenére sem merte bevetni az amulettje minden erejét Raiden ellen, attól félvén, hogy azzal elpusztítaná a teljes Földi Birodalmat, ami komoly fenyegetést jelentett volna a terveire nézve. Mégsem hagyhatta, hogy egy alacsonyabb rangú isten az útjába álljon.
A küzdelemnek – bár ezt egyik fél sem sejtette – végül a többi Idősebb Isten vetett véget. Megegyeztek abban, hogy nem avatkoznak bele a birodalmak életébe, az istenek viszont az ő felügyeletük alá tartoztak, így Raiden személyében lehetőségük nyílt arra, hogy közvetetten fellépjenek Shinnok ellen. Mivel az istenek irányítása eleve az esküjük része volt, így nem kellett megszegniük a fogadalmukat sem. Egyesítették a saját isteni fegyvereiket, majd a hatalmuk egy részét Raidenbe irányították, aki így már könnyűszerrel Shinnok fölé kerekedhetett. A harcnak az vetett véget, amikor Raiden megszerezte Shinnoktól annak amulettjét. Mivel az Idősebb Isten a hatalmának nagyját abba a tárgyba zárta, az elvesztésével teljesen kiszolgáltatottá vált Raidennel szemben. A viharisten ekkor visszavitte magával Shinnokot a Mennyekbe, hogy ott aztán az Idősebb Istenek véleményét kérje abban, mihez kezdjen az árulóval. Azok nem árulták el neki, hogy segédkeztek a bukott isten elfogásában, helyette a megszokott parancsoló hangnemben utasították, hogy vesse Shinnokot az Árnybirodalomba, ami majd örökre fogva tartja az általuk a fizikai testébe száműzött Idősebb Istent. Megparancsolták továbbá, hogy rejtse el Shinnok amulettjét egy olyan helyre, ahol soha, senki nem férhet többé hozzá.
Raiden teljesítette az Idősebb Istenek parancsát és az Árnybirodalomba vitte Shinnokot, majd rögtön utána visszatért a Földre. Ekkor szembesült csak azzal a pusztítással, amit a küzdelmük okozott. A csata során Raiden nem gondolt bele az esetleges következményekbe, az arroganciájától hajtva csak az lebegett a szeme előtt, hogy elűzze a betolakodót. És ez a bolygót uraló hüllőszerű faj, a szaurinok civilizációjába került. Bolygóméretű birodalmuk fővárosát elnyelte a tenger mélye, és a távolabb élők se jártak jobban, az egész fajból alig néhány tízezer túlélő maradt. Tovább rontotta a helyzetüket, hogy a bolygó klímája drasztikusan megváltozott, jégkorszak köszöntött be, ami élhetetlenné változtatta a Földet fajuk számára. A bűntudattal küzdő isten nem tehetett sokat értük azon túl, hogy az egyik istentársa engedélyét kérte arra, hogy átköltöztethesse a szaurinokat Zaterrába, az egyik legfiatalabb birodalomba, az egyetlen olyan helyre, ahol az életkörülmények kedvezhettek a hüllőszerű fajnak. Azoknak nem volt más választásuk, kénytelenek voltak elhagyni az otthonukat. És az se vigasztalta őket, hogy Raiden megfogadta, onnantól fogva minden erejével azon lesz, hogy jóvátegye a tettét.
A szaurinok távozása felvetett még egy dilemmát Raidenben, mégpedig azt, hogy kire bízza a Shinnoktól elkobzott amulett őrzését. Mivel a szaurinok távoztak, az egyetlen megoldást a bolygó másik értelmes faja, a hüllőkkel addig viszonylagos békében élő emberek jelentették. Közel sem voltak olyan fejlettek, társadalmuk és technológiájuk messze elmaradt szomszédaikétól, és a varázsképességeik azelőtt se volt igazán kiemelkedő, hogy Shinnok az amulettjébe gyűjtötte a Földi Birodalom mágiájának nagyját, mégis, két tulajdonságuk is alkalmassá tette őket a Raiden által rájuk bízott feladatra. A kataklizma túlélése bizonyította, mennyire alkalmazkodóképesek és szívósak, és Raiden tudta, hogy az embereknél konokabb faj kevés létezik - amennyiben elszánják magukat valamire, azt vagy véghez viszik, vagy belepusztulnak.
Az emberi faj addigra már szerencsére eljutott a társadalmi berendezkedések egy elfogadható szintjéig és a környezeti megpróbáltatások és a saját változatos jellemük miatt képzettek voltak a háború és a harc művészetében. És persze az se volt mellékes, hogy ismerték az isteneket és ugyanúgy tisztelték és félték őket, mint a szaurinok.
Raiden kiválasztott egy népcsoportot, amelynek tagjai a fajtársaik mércéjével mérve is különösen alkalmazkodóképesek és erősek voltak, majd leereszkedett közéjük. Évek munkájával sikerült létrehoznia egy harcos szerzetesekből álló vallási gyülekezetet, akik segítségével megépítették a Négy Őselem Templomát, hogy aztán annak mélyére rejtse az amulettet. Megfogadtatta a népcsoport tagjaival, hogy az életük árán is őrizzék az amulettet és a templomerődöt, továbbá, hogy soha, senkinek nem árulhatják el, hol található az építmény. Hogy tovább fokozza az amulett védelmét, Raiden megbízott négy alárendelt istent: Hinokát, a tűz; Kumarit, a víz; Ohonát, a föld; és Fujint, a szél istenét, hogy őrizzék a templomot. Az istenek négy részre osztották maguk között az erődöt, és mindegyikük az ereje segítségével a maga képére formálta a neki jutó részt. Raiden pedig hozzálátott ahhoz, hogy elkezdje egyengetni az emberiség útját, hogy egy nap belőlük is legalább olyan dicső fajt faragjon, mint amilyenek a szaurinok voltak.

Következő fejezet

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta