Hozzászólások

 • KiD1 2020.07.04. 22:37
  De még mennyire...

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.07.04. 21:25
  Szegény Skarlát Boszi !

  Bővebben...

   
 • roberto 2020.07.03. 21:47
  Visszaugorva a sorrendre, a wikis kronológiát hagyom és a frissítések szerint haladok a ...

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.07.03. 18:37
  Ez tökéletes nosztalgia a régi szép időkről. :(

  Bővebben...

   
 • Aldarion 2020.07.03. 17:06
  Nem sokat, mert nem eresztik hosszú pórázra az ő történetét, de az biztos, hogy remek érzékkel ...

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 380 vendég és 4 tag böngészi

 • 24747
 • agent76
 • doublr
 • Mohi01

Előző fejezet

Sub-Zero szökése nem maradt észrevétlen. Hamar felbukkant az első őr, aki az addig megszokott botfegyverrel ellentétben egy hatalmas csövű mordályt cipelt magával. Sub-Zero nem tudta, miféle lövedéket volt képes kilőni a fegyver, de a mérete alapján nem is szándékozott rájönni, mert attól tartott, az élmény túlságosan maradandóvá vált volna a számára még akkor is, ha az el se találja őt. Az őr kezéhez fagyasztotta a fegyvert, majd egy gyors mozdulattal ártalmatlanná tette ellenfelét. Ezután meg sem állt a cellablokk kijáratáig, ami mögött a már ismerős, tornyok között kanyargó fémútrengeteg fogadta.
Ahogy alaposabban körülnézett, egyre inkább az a sejtése támadt, hogy mégsem egy városban, hanem egy gigantikus, metropoliszokat megszégyenítő méretű börtönben állt: a pokol fegyházában. Így már inkább értelmet nyert előtte a hely kialakítása, és egyben a korábban látott kalapácscsapda is. Ezzel pedig az a felismerés járt, hogy nem a komplexum belseje felé kell átküzdenie magát, mert aligha ott találja Quan Chit. Hanem sokkal inkább ki kell jutnia onnan, hogy felkutathassa a varázsló rejtekét, bárhol is legyen az a pokol kietlen pusztaságain.
Mivel továbbra is csak egyetlen út vezette előre, nem volt sok választási lehetősége azt illetően, hogy merrefelé induljon el. Ekkorra már meghallotta a távolban a riasztó hangját, melynek hatására még több őr került az útjába, és a legtöbbjük már kézi ágyúval fogadta őt. A menekülése így lassan kezdett egy apokaliptikus csatajelenetre hasonlítani, ahogy a gigantikus lövedékeket kerülgetve próbált a korlátok nélküli fémjárókon rohanni. Így jutott el egy liftrendszerig, ami kódkártyákat kért tőle a működéshez. Az első kettő kártyára nem volt nehéz szert tennie, több őr övén is ott lógtak, csak el kellett vennie az egyiküktől. A harmadik megszerzése azonban már problémásabbnak bizonyult. Az egy olyan androidnál volt, mint amilyen elkapta őt nem sokkal korábban. A gigantikus, keze helyén körfűrészt viselő démongépezet szinte legyőzhetetlen ellenfélnek bizonyult. Lassan mozgott ugyan, ám a szűk pallón nem volt sok hely kikerülni a csapásait, ráadásul a fagysugár se hatott rá. Sub-Zero ezért cselhez folyamodott. Amikor a körfűrész megint lesújtott, a harcos felkapaszkodott a lény karján, megragadta a kulcskártyát, majd egy jól időzített rúgással kibillentette az androidot az egyensúlyából, hogy az a mélybe zuhanjon.
Az utolsó kódkártya megnyitotta előtte a legfelső szintet. Az így megnyíló út azonban végül zsákutcába vezette: egy hatalmas szobor előtt végződött, ami pár méterrel a faltól magasodott fölébe. A szobor amúgy kísértetiesen hasonlított arra az öregemberre, akivel először találkozott a zárkájában. A szobor elhelyezkedése ötletet adott a harcosnak. Visszament a legalsó szintekre, felkapott egy mordályt, és a majd belelőtt a szobor talpazatába. Az megroggyant, de nem dőlt el. Így Sub-Zero visszament a harmadik szintre, és ott a fegyvert a szobor fejének irányába fordította, majd meghúzta a ravaszt. A kőépítmény nagy robajjal dőlt hátra, ledöntve a falat maga mögött. A harcos leugrott, és a szobor romjain át kimászott a szabadba. Észre se vette, hogy a távolból három alak követi figyelemmel minden egyes lépését.
A fal mögött egy hatalmas szakadék várt rá, amin egy széles híd vezetett keresztül. Mivel másfelé nem is mehetett volna, Sub-Zero elindult előrefelé rajta. A híd köveibe vésve szokatlan jeleket vett észre. Valamiféle írásnak gondolta, de az értelmüket megfejteni nem tudta. Nem is volt rá szüksége, mert mint később kiderült, a feliratot számos nyelven felvésték, köztük egy olyanon is, amiben Sub-Zero is jártas volt. Sok újdonságot nem tudott meg belőle, csak azt, hogy a hidat a Halhatatlanság Hídjának nevezik, és hogy maga Shinnok keresztelte el így az erődjébe vezető mágikus építményt.
A felirat alapján Sub-Zero úgy érezte, jó nyomon jár. Sejtését megerősítette az a különös őr is, a ki az útjába került. Az őr egy kétlábú dinoszauruszhoz hasonlító lény hátán ült, kezében egy hosszú lándzsával. Mégsem a fegyver jelentett veszélyt Sub-Zeróra nézve, hanem a hátas, ami, mint hamar kiderült, képes volt tüzet lehelni. Ám ez se segített rajta, amikor a harcos egy ügyes pillanatban egy fagysugárral megfagyasztotta a lény fejét, hogy egy ütéssel szilánkokra törje azt. Az elzuhanó állat maga alá temette és agyonnyomta lovasát is.
A hídon – ami amúgy számos, egymástól egyre távolabb a semmiben lebegő darabból állt – még három őrszem várt Sub-Zeróra. Ezek már androidok voltak, ám körfűrész helyett már lángszóró vagy gépágyú volt a karjukon. Mivel hasonlóan sebezhetetleneknek bizonyultak, mint a börtönbéli társaik, Sub-Zerónak továbbra is azt kellett elérnie, hogy valahogy a lenti mélységbe taszítsa őket. Szerencsére csak kettejüknél talált olyan kulcsot, ami a hídon való továbbjutáshoz kellett neki. Mint később kiderült, az egyik ezek közül magának az erődnek a kulcsa volt. Addig azonban még több fegyveres őrön is keresztül kellett küzdenie magát, hogy aztán az utolsó néhány méteren maga a híd szálljon szembe vele, amikor a díszítésnek tűnő kőcsápok hirtelen felé nyúltak, hogy megragadják és a mélybe vessék. Csak a reflexeinek köszönhette, hogy sértetlenül átjutott rajtuk, és végül megállhatott Shinnok erődjének kapujában.

Következő fejezet

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta