Hozzászólások

 • alphasuiter 2020.05.24. 23:33
  Nagyon szépen köszönöm énis!! :)

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.05.24. 19:19
  Köszi! Elképesztő ez a munka amit hétről hétre leraktok! Hype! Hype! Hype!

  Bővebben...

   
 • Pyti12 2020.05.24. 15:39
  Köszönöm a feltöltést. Szuper részek lesznek ezek is. :)

  Bővebben...

   
 • xeraph 2020.05.24. 14:07
  Én köszönöm, hogy nem hiába dolgozom! :)

  Bővebben...

   
 • zotyo_a_gazdasz 2020.05.24. 12:05
  Szuper! Köszönöm szépen :)

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 731 vendég és 10 tag böngészi

 • 24747
 • Delminator
 • DONNIE71
 • Geryju
 • kardigan
 • riomusicsopron
 • Sithstoner
 • wertzu5
 • zombe3y

Előző fejezet

Második fejezet: A gyülekezés

A Halálos Viadal ideje elérkezett. 500 év telt el azóta, hogy a nagy Kung Lao legyőzetett, félezer éve uralta a Tornát a shokan herceg, Goro. Kilenc viadalt nyert meg egymás után, ezzel már csak egy győzelem választotta el a Külső Világot attól, hogy lerohanhassa a Földet. Ám előtte még meg kellett nyerni az utolsó Tornát, amin a szabályok értelmében a birodalmak legjobb harcosainak kellet részt vennie. Ezért a viadalnak helyt adó sziget tulajdonosa, a Külső Világból érkezett varázsló, Shang Tsung elküldte a meghívókat a Föld legnagyobb harcosainak. Persze csak azoknak, akik tudtak a Torna létezéséről.
Voltak olyanok is azonban, akik nem hallottak sose a Halálos Viadalról, vagy egyszerűen nem hittek benne. Az ő részvételüket Tsungnak egy kis fortéllyal kellett elérnie.
Az egyik legesélyesebb földi harcos a Tornán a Fény Rendjének küldötte, Liu Kang volt. Egész életében azt tanították neki, hogy le kell győznie a varázslót, különben az otthona örökre egy gonosz birodalom részévé válik. Éveken át tanulta a nagy Kung Lao tanításait és harci tech­nikáját. Szilárd elhatározása volt, hogy győzedelmeskedik a Tornán és visszaszerzi a viadalnak azt a méltóságot, ami még akkor jellemezte, amikor még nem a két birodalom közti ellentétek megoldására használtak, hanem arra, hogy a legnagyobb harcosok egy nemes vetélkedésben mér­hessék össze erejüket.
A második földi meghívott nem sokban hasonlított Liu Kanghez. Johnny Cage egy holly­woodi mozicsillag volt, aki csak egy okból akart részt venni a Tornán: hogy bebizonyíthassa az összes kritikusának, hogy minden egyes akciófilmjében ő maga játssza el az minden jele­netét, nem használ kaszkadőröket. Cage-et fiatal kora óta a leghíresebb harcművész mesterek edzették, amíg ő maga is jelentős tudással rendelkező harcossá nem vált. Tehetségét kung-fu fil­mek készítésére fordította, ahol ő játszotta el minden egyes veszélyes jelenetét. Ám ezt sokan nem hitték el neki. Hogy elhallgattassa az ellenkezőket, Johnny kapva kapott az alkalmon, ami­kor egy titokzatos meghívót kapott egy szigetre, hogy részt vegyen egy nagyszabású harcművé­szeti tornán.
A harmadik és egyben utolsó ember, aki meghívót kapott Tsungtól, nem volt más, mint a Fekete Sárkány elvetemült vezetője, Kano. Kanót nem a dicsőség vagy az otthonának megmen­tése iránti vágy vezérelte. Valójában két másik ok miatt fogadta el a meghívást a Tornára. Az egyik az volt, hogy a szigeten annyi kincset kaparintson meg magának Shang Tsung állítólag legendás mennyiségű vagyonából, amennyit csak tud. A másik ok egy kicsit sürgetőbb volt: a Jaxtől való szökését követően nem tudta lerázni magáról az őt üldöző Különleges Alakulatot, köztük is Sonya Blade hadnagyot. Sonya akkor csatlakozott Jax csapatához, amikor megtudta, hogy az őrnagy sikeresen Kano nyomában tudott maradni annak a szökése után is. Sonyának ko­moly elszámolni valója volt Kanóval, mivel az korábban megölten a nő társát.
A hadnagy teljes hévvel vetette magát bele az üldözésbe, de szerencséjére ott volt Jax is, aki remek párt alkotott Sonyával: a férfi testesítette meg a higgadt tervezést, míg a nő a temperamentumot. Sike­rült három kontinensen át követniük Kanót, aki mindenáron el akart jutni arra a hajóra, ami a résztvevőket szállította a Tornának otthont adó szigetre. Az utolsó pillanatban érte el a járművet, de az üldözőit nem sikerült leráznia. Sonya egy kis csapatnyi ügynökkel szintén feljutott a hajóra, mielőtt az elindult, bár a csapat nagyobb része a felettesével, Jaxszel együtt a parton maradt.
Az első nem-emberi meghívott nem volt más, mint Sub-Zero, a Lin Kuie klán legnagyobb harcosa. A nindzsa először nem akarta elfogadni a meghívást, mivel az nem a klánja hivatalos pa­rancsa volt, nem a Nagymesterétől érkezett. Ám ekkor a szervezet kapott egy megbízást egy ismeretlen embertől, hogy küldjék ki legjobb emberüket, hogy az ölje meg a Torna házigazdáját, Shang Tsungot.
A titokzatos megbízó valójában Quan Chi volt, aki ezzel a lépéssel mindenféleképp csak jól járhatott: ha a harcos telje­síti a feladatát, akkor a nekromantának eggyel kevesebb veszélyes ellenféllel kell számolnia; ha meg Sub-Zero elbukna, akkor így sikerülne bosszút állnia azért, hogy az legyőzte őt és majdnem visszaszerezte Shinnok Amulettjét. Így a nindzsa a Nagymester parancsára kénytelen volt elindulni a szigetre.
Sub-Zero nem tudhatta, hogy Shang Tsungnak is különleges tervei voltak vele. A varázsló tudott ugyanis a közte és a meggyilkolt Shirai Ryu-harcos, Hasashi között kialakult viszályról; hogy Scorpion bármit megtenne azért, hogy visszafizesse Sub-Zerónak a saját és a családja haláláért. Ezért Tsung meghívta az Árnybirodalomból a nindzsa szellemet, aki engedélyt is kapott arra, hogy elhagyhassa a poklot és beteljesítse a bosszúját. Így a harcosok listája egy újabb taggal bővült: egy halálon túlról érkezett dühös árnnyal, aki bármit megtett volna, hogy elpusztítsa egykori gyilko­sát.
Shang Tsung egy erős szolgával akarta bővíteni személyes hadseregét, és - mint két évvel ezelőtt Quan Chi -, ő is a két nindzsa egymásnak eresztésével akarta eldönteni, hogy melyiket fogja méltónak tartani a feladatra.
Az utolsó jelentősebb meghívott különbözött az összes többitől. Ő volt Raiden, a villámok istene, akit azért hívott el Tsung, hogy felügyelhesse a Tornát. A varázsló is tudta, hogy a vihar­isten nem vehet részt közvetlenül a viadalon, de ha ő is jelen van, akkor győzelmük esetén Raiden nem panaszolhat el később semmiféle szabálytalanságot az Idősebb Isteneknek, elvégre a küzdelmek az ő felügyelete alatt zajlottak.
Raiden elfogadta a meghívást, de az ő oka egyszerűbb és önzetlenebb volt. Segíteni akart a földi harcosoknak bármilyen módon. Remélte, hogy lesznek ott páran, akiknek esélyük nyílhat legyőzni Gorót és Tsungot, ő pedig tanácsokkal tudta volna ellátni ezeket az embereket.

Következő fejezet

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta