Ajánló

Fantasztikus Négyes v1 277
Fantasztikus Négyes

Fantasztikus Négyes v1 277

Hozzászólások

 • Sepi 2020.01.25. 07:09
  Az a terv, hogy lesznek majd azok is.

  Bővebben...

   
 • Sepi 2020.01.25. 07:08
  Igen, lesz majd folytatása.

  Bővebben...

   
 • kardigan 2020.01.20. 09:00
  Sziasztok! a Semic féle Superman-nak lesz folytatása a Múzeumban? A többi szám is feltöltésre kerül?

  Bővebben...

   
 • Vini 2020.01.14. 19:04
  Fantasztikus ez az oldal és a mögötte álló csapat! Köszönöm az önzetlen munkátokat! Boldog Új Évet ...

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.01.05. 22:03
  A Superman a Batmannel összevont részek benne lesznek? Régi idők! :( Emléxem megvolt az Agykeselyűs rész!

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 506 vendég és 6 tag böngészi

 • coni
 • Ewan
 • Mohi01
 • MrPlayer
 • Recsi
 • tyaptyap

MK sztori 06. rész

Előző fejezet

Tizenegyedik fejezet: A birodalmak legsötétebb napja

Raiden, Sonya, Kung Lao és Johnny Cage átjutottak Shang Tsung régi hajójának segítségével a Külső Világba. Mikor megérkeztek, feltűnt Jax is, aki sikeresen elkapta és megbüntette az áruló Hsu Haót: kitépte annak műszívét. Elmesélte Sonyának, mi történt a Földön, amíg ő Tsung szigetére tartott. Sonya mérhetetlen csalódottságot és dühöt érzett magában, de már csak annyit tehetett, hogy segít Raidennek megállítani a Halálos Szövetséget, és hogy megtalálja a két eltűnt ügynököt, az Ügynökség másik két túlélőjét. Raiden vezette őket a Külső Világban. Érezte a Quan Chi által nyitott Lélekfolyót, tudta, hogy sietniük kell.
Nem sokkal azelőtt, hogy megközelítették volna a falut, ami a Szövetség új erődjének adott otthont, összefutottak Kitanával is, aki egészen odáig követte a titokzatos élőholt harcosok nyomát. A hercegnő csak ekkor értesült Kung Laótól Liu Kang haláláról. Kitana úgy érezte, hogy meghasad a szíve, de ugyanakkor mérhetetlen késztetést is érzett arra, hogy saját kezűleg vessen véget a Szövetség létezésének. Felhagyott az élőholtak utáni hajszájával, és inkább a földiekkel tartott.
A faluban épp akkor tartották a Szövetség bajnoki tornáját. A küzdelmet a nap végén Li Mei nyerte meg. Ebben nagy segítsége volt a tudás, amit Shujinko adott át neki. Győzelmének tanúja volt Shang Tsung és Quan Chi, továbbá titokban a Földnek segítő külső világi mester, Bo’ Rai Cho is. Miután a küzdelmet megnyerte, a Szövetség felszabadította őt, de nem úgy, ahogy azt Li Mei elképzelte: felszabadították őt az élet és a szabad akarat alól – lassan elszakították a lelkét a testétől, hogy a Sárkánysereg egyik katonájának adják azt. Ebben a pillanatban bukkantak fel a rohamozó Kiválasztott Harcosok is, akik megzavarták a rituálét, és tudtukon kívül megmentették ezzel Li Mei lelkét. A megterhelés azonban túl nagy volt a lány számára, eszméletlenül rogyott össze. A lányt Chi mester mentette ki a zűrzavarból. Sikerült elmenekülnie vele a faluból, és elvinni egy biztonságos helyre, ahol meggyógyította őt.
Ezalatt a Kiválasztott Harcosok betörtek a Szövetség palotájába, ahova a varázslók visszavonultak. Hatan voltak kettejük ellen, ráadásul a múltban már legyőzték mindkettejüket. Ám ezúttal más volt a helyzet. Tsung hatalma a Lélekfolyónak köszönhetően mérhetetlen módon megnőtt, és Chi is az árnybirodalmi romvárosban talált véseteknek köszönhetően jobban uralta a Szent Amulettben rejlő erőt, mint valaha.
A Föld harcosai beleadták minden tudásukat a küzdelembe, de ez sem bizonyult elégnek. A két varázsló először Johnny Cage-et ölte meg, majd Jaxet. Sonya a barátai halálát látva rárontott Tsungra, de az pillanatok alatt végzett vele és a dühtől elvakult Kung Laóval is. Végül csak Raiden és Kitana maradtak. Raiden Tsungra támadt, Kitana pedig Chi-re. Chi, bár a csata folyamán először érezte úgy, hogy megszorongatták, puszta kézzel törte ki a hercegnő nyakát.
Miután a halandók mind élettelenül hevertek körülötte, Raiden elkeseredetten támadt a varázslókra, de még az ő isteni hatalma sem bizonyult elégnek a mágusok új erőivel szemben. A viharisten eszméletlenül terült el a padlón.
Minden ellenfelük holtan hevert a lábaik előtt, még maga Raiden is öntudatlanul hevert a porban, ráadásul Tsungnak időközben sikerült ellátnia lélekkel a Sárkánysereg legutolsó tagját is. A Halálos Szövetség elérte célját. Immár semmi sem állhatott útjukba. Már csak egy dolog volt hátra: eldönteni, hogy kettejük közül melyikük fog uralkodni a birodalmakon. Mikor szövetkeztek, tudták, hogy ez így lesz, sose osztoztak volna egymással meg a hatalmon. Shang Tsung nem is vesztegette az időt, rátámadt Quan Chi-re.
A két varázslóval gyakorlatilag Shinnok amulettje és a Mennyek minden lelkének ereje csapott össze. Az előbbi bizonyult erősebbnek. A nekromanta kiütötte Tsungot. De nem örülhetett sokáig a győzelmének, mert amint Tsung összerogyott, egy hatalmas árnyék jelent meg a győztes nekromanta mögött.

Következő rész

Előző fejezet

Tizedik fejezet: Két fiatal lány

Mikor a Halálos Szövetség megölte Shao Kahnt és Kano csatlakozott hozzájuk, a két varázsló azzal bízta meg őt, hogy gyűjtsön rabszolgákat egy közeli faluból. Velük kellett aztán felépíttetnie a Szövetség erődjét, méghozzá pontosan ott, ahová Chi a Lélekfolyót szánta.
A kis falu lakosai nem jelentettek nagy ellenállást Kano katonái számára. Bár a Külső Világban lehetetlen volt úgy élni, hogy az ember ne legyen képes harcolni, a mindennapi túlélésért vívott küzdelem össze sem hasonlítható a császár katonái ellen vívott háborúval. Így a falu lakosai kénytelenek voltak behódolni. Csakis egyvalaki, egy szép fiatal lány mert szembeszállni a megszállókkal. Ő volt Li Mei.
Li Mei a faluja érdekében sokáig visszafojtotta dühét, de egy nap, mikor meglátta Kanót, nem bírta visszafogni magát, rátámadt a férfira. Az nem számított ilyesfajta támadásra, aminek következtében könnyedén alulmaradhatott volna, ha Quan Chi nem lép közbe. A Szövetség ekkorra már végzett a Földön Liu Kanggel, Chi a Lélekfolyót is megnyitotta, Tsungnak sikerült is pár katonát felélesztenie, akiket a varázslók ki is küldtek, hogy őrizzék a környéküket. Ezekkel a katonákkal futottak össze párszor Kitana seregei, ők voltak azok, akik könnyedén megölték az édeniaiakat.
Chi nem akarta, hogy Kanónak baja essen, hiszen őt ajánlotta fel Mavadónak a sikereiért. Viszont Li Mei-t látva remek ötlete támadt. Felajánlotta a lánynak, hogy ha az megnyer egy, a Szövetség által rendezett harci tornát, akkor elnyeri a saját és a faluja szabadságát. Li Mei nem hitt neki, de tudta, hogy legalább meg kell próbálnia, ezért elfogadta Chi ajánlatát.
A tornáig hátralévő időt felkészüléssel töltötte, amiben segítségére volt egy titokzatos öregember, aki a falujában rekedt, amikor Kano csapatai megszállták azt. Az öreg, akit Shujinkónak hívtak, jelentős harcművészeti tapasztalattal rendelkezett, mégsem akart részt venni a Szövetség tornáján, sőt, inkább mintha igyekezett volna minél jobban leplezni a tudását. Titokban azonban a közeli erdőben edzette Li Mei-t, aki az egyik ilyen gyakorlásról hazatérve futott össze a két démonnal, Drahminnal és Molochhal, ami felkeltette a két oni iránt Tsung figyelmét. Végül a viadal napja elérkezett, és Li Mei reménykedett benne, hogy a felkészülés elég volt ahhoz, hogy ő nyerjen...
Frost már régóta várt erre az alkalomra. Amíg a Lin Kuei főhadiszállásán voltak a Nagymesterrel, Sub-Zeróval, nem sok esélye nyílt arra, hogy megszerezhesse annak Sárkánymedálját. Most, hogy a Külső Világban voltak Raiden hívására, úgy érezte, hogy eljött az ő ideje. Mikor Sub-Zero elfordult egy pillanatra tőle, hogy körülnézzen, Frost a képessége segítségével megbénította mesterét, majd letépte annak ruhájáról a Sárkánymedált. A medál azon nyomban megnövelte az ő erejét is, de mivel Frostnak nem állt rendelkezésére az az önkontroll és tapasztalat, ami Sub-Zerónak, így a saját hatalmának áldozatává vált, halálra fagyott.
Sub-Zero képtelen volt nem magát hibáztatni a történtekért. Úgy érezte, hogy a tanítványa azért halt meg, mert képtelen volt megtanítani őt az önfegyelemre és a türelemre. Ezért a Halálos Szövetségről megfeledkezve elindult, hogy megfelelő sírhelyet találjon Frost holttestének. A keresés alatt rábukkant egy réges-rég letűnt civilizáció romjaira, ahol is olyan felfedezést tett, ami mindörökre megváltoztatta a világáról alkotott nézetét...

Következő fejezet

Előző fejezet

Nyolcadik fejezet: A vámpír küldetése

Nitara azért érkezett a Külső Világba, hogy több ezer éves rabszolgaság után felszabadítsa hazáját. Birodalma már régóta a Külső Világhoz tartozott, de most, hogy Shao Kahn meggyengült, végre alkalmat látott arra, hogy változtasson ezen. Sikerült felfedeznie egy lávatavat, aminek a legmélyén rejtőzött egy mágikus gömb, ami otthonát a császár birodalmához csatolta. Viszont Nitara vámpírként nem bírta a hőséget, különösen nem egy egész lávatengert. Segítségre volt szüksége, és ezt meg is találta egy Földről érkezett idegen, Cyrax személyében. Cyrax a testét övező kibernetikus páncélzatnak köszönhetően képes lehetett arra, hogy élve kihozza a gömböt a lávából. Nitara viszont nem akarta nyíltan a kiborg segítségét kérni, nem hitte, hogy az puszta jóakaratból vállalna egy ilyen öngyilkos küldetést. Helyette inkább az adósává akarta tenni Cyraxet.
Ehhez kapóra jött neki Reptile. Nitara egyszer már összefutott a szaurinnal, megmutatta neki Kitana seregeinek pontos helyzetét. Reptile a megszerzett hírekkel visszaszaladt a császárhoz, de mikor visszatért, már elkésett, csak Kahn holttestét találta a trónteremben. Reptile ismét uralkodó nélkül maradt, amitől az a kevés ép elméje is megbomlott, ami az elmúlt évek viszontagságai után még maradt neki. A rátörő őrület arra késztette, hogy cél nélkül barangoljon a pusztaságokon. Ekkor találkozott újra Nitarával, akiben új királynőjét látta meg. Nitara kihasználta ezt, és Cyraxre uszította Reptile-t, azzal a paranccsal, hogy tegye tönkre az annak karján található szerkezetet, amit a kiborg a birodalmak között való utazásra használt. Reptile így is tett, szétverte az eszközt, de Cyraxnek végül sikerült őt elkergetnie.
Nitara csak ekkor jelent meg Cyrax előtt, és felajánlotta a kiborgnak, hogy ha az segít neki, akkor a vámpír visszaküldi őt a Földre. Cyrax kénytelen volt elfogadni az ajánlatot, de amikor meglátta, hogy Nitara mire akarja megkérni, azt kívánta, bárcsak ne tette volna. De nem volt mit tennie, végül is alámerült a lávába, bár ott a szenzorai szinte azonnal kiégtek. Vakon tapogatózott, míg végül megtalálta a keresett gömböt. Mikor nagy nehezen és legnagyobb megkönnyebbülésére kijutott az olvadt kőzetből, átadta Nitarának a gömböt. A vámpír az egyezség értelmében a nyaklánca segítségével visszaküldte Cyraxet a Földre. Miután a kiborg távozott, Nitara összetörte a gömböt. Ekkor azonban olyan borzalmas sikolyt hallott a semmiből, hogy elvesztette tőle az eszméletét. Mikor felébredt, a hazájában találta magát.
Nem sokkal azután, hogy Cyrax és Nitara is a maguk módján távoztak a lávató barlangjából, megjelent ott a bosszúra szomjazó Reptile, aki időközben rájött, hogy Nitara becsapta őt, és meg akarta torolni ezt a vámpíron. A nő helyett viszont csak egy, a magmából előbukkanó tojást talált ott, aminek a héja a szeme láttára megrepedt, és kitört belőle egy ismeretlen erő, ami beleköltözött a testébe. Reptile abban a pillanatban elkezdett átalakulni, míg végül az, ami a teremben állt, nem egy szaurin volt... Az ismeretlen elhagyta a barlangot, ám nem sokkal a távozása után egy hatalmas, lángoló alak emelkedett ki a lávából...

Következő fejezet

Előző fejezet

Kilencedik fejezet: A skorpió és a sárkány vadászata

Drahmin és Moloch nem vesztegették az idejüket, miután a Külső Világba érkeztek. Üldözőbe vették Quan Chit, és még csak nem is próbálták leplezni a szándékaikat. Véres hajszájuk felkeltette Shang Tsung figyelmét, aki felkereste a két onit, hogy ajánlatot tegyen nekik. Tudta, hogy Chi a Szövetség erődjének építésével volt elfoglalva, így nem okozott volna neki különösebb nehézséget becsempészni a két démont a már elkészült alagsori részbe. Ezért felajánlotta a két oninak, hogy bejuttatja őket a citadellába, és még falusiakat is juttat neki, hogy legyen mit enniük, ha azok cserébe gondoskodnak majd a nekromantáról, miután a Szövetség diadalt aratott minden veszélyesebb ellenfele felett. Drahminnak és Molochnak tetszett az ajánlata, nem haboztak elfogadni azt. Tsung erre visszavitte őket a palotába. Quan Chi fülébe nem jutott el a két üldözőjének híre, bár arról a környékről a démonok csak egy falusi lánnyal futottak össze, így nem is nagyon volt kitől hallania róluk.
Drahmin és Moloch egy ideig az erőd tömlöcében rejtőzött, de később, mikor az épület elkészült, a varázsló kiengedte őket. Nem tartott attól, hogy Chi idő előtt észreveszi őket, elvégre elég nagy volt a citadella ahhoz, hogy azok könnyedén elrejtőzzenek előle.
Azonban nem csak Drahminéknak volt még elszámolni valójuk Quan Chivel. Scorpion sem adta fel a keresést. Elszántságának és kitartásának hála - igaz, jóval a démonpáros után - ő is eljutott a Szövetség erődjéig, és még azt is elérte, hogy észrevétlenül bejusson annak falai közé. Amikor viszont a központi terembe, a Lélekfolyó csarnokába ért, összefutott az éppen ott pihenő onikkal. A három harcos egymásnak esett, és Scorpiont végül legyűrte a túlerő. A démonok a Lélekfolyóba hajították őt, ahol a testét darabokra szaggatta a lelkek áradata. A lelke azonban a Mennyekbe került, ahol olyan dolog történt vele, amiről soha se mert volna még álmodni sem...
Míg Shang Tsung titokban maga mellé állította, ám ezzel egy időben átmenetileg le is csillapította a társa életére törő démonokat, addig Quan Chi is a tudta nélkül tett egy szívességet neki. A nekromanta volt az, aki felvette a Földön a kapcsolatot Mavadóval, a Vörös Sárkány vezetőjével, és felajánlotta neki, hogy ha az segít neki, akkor erősebbé teszi a szervezetét, mint az valaha is volt. Mavadónak ehhez mindösszesen csak annyit kellett tennie, hogy megsemmisíti a földiek egyetlen ismert - és ellenőrzés alatt tartott - átjáróját, a Külvilág Felügyelő Ügynökség központjával egyetemben. Hsu Hao, Mavado az Ügynökségbe beépített embere teljesítette is ezt. Chi ezután azt kérte Mavadótól, hogy ölje meg Kenshit, aki a Külső Világban kereste Shang Tsungot, hogy bosszút álljon rajta. Mavado megküzdött a vak harcossal és legyőzte őt. Kenshinek még azok a telekinetikus erők sem segítettek, amiket a rejtélyes ismeretlen, Ermac élesztett fel benne, miután Kenshi felszabadította őt a varázslat alól, ami Shao Kahn agyatlan szolgájává tette őt.
Miután Mavado minden tőle kért feladatot teljesített, Quan Chi is tejesítette a neki tett ígéretét, és elrendezte, hogy Mavado szemtől szembe találkozhasson Kanóval. A Vörös Sárkány és a Fekete Sárkány vezetői a társaságok szétválása óta először ismét farkasszemet néztek egymással. Mavado egy rövid, de annál véresebb küzdelemben Kano fölé kerekedett. Ám nem ölte meg őt. A halálnál sokkal rosszabb sorsot várt gyűlölt ellenségének...

Következő fejezet

Előző fejezet

Hetedik fejezet: Visszatérés egy réges-régi csatatérre

Liu Kang, a Halálos Viadal bajnoka, a Föld védelmezője halott volt. Életét nem egy tisztességes harcban, hanem cselszövés által vesztette el. Testére barátja és társa, Kung Lao talált rá. Egy szerzetestől azt is megtudta, hogy két különös alakot láttak elmenekülni a tett helyszínéről egy mágikusnak tűnő átjárón át. Lao ez alapján úgy gondolta, hogy a gyilkosok a Külső Világból érkeztek. Belátta, hogy bármennyire is szeretné, sose lehet békés élete addig, amíg a Föld összes ellenségével egyszer és mindenkorra le nem számolnak. Az egykor békét hajszoló szerzetes megfogadta, hogy bosszút áll Kang gyilkosain. Eltemette barátja testét és emeltetett neki egy síremléket, majd elindult, hogy találkozzon a többi harcossal. Az Akadémián pedig ekkor kezdődtek le a szörnyűségek...
Raiden szemtanúja volt a Mennyekben annak, amint a Szövetség megöli Liu Kanget, de mint Idősebb Isten, nem avatkozhatott közbe. Követte tekintetével a két varázslót a Külső Világba, ahol is felfedezte, hogy mit terveznek az egykori Sárkánykirály seregével. Tudta, mekkora veszély fenyeget mindenkit, ha sikerült véghezvinniük a tervüket, ezért arra kérte a többi Idősebb Istent, hogy avatkozzanak közbe, de azok nem hallgattak rá. Raiden ekkor feladta Idősebb Isteni mivoltát, ismét mint a villámok istene tért vissza a Földre, hogy összehívja a harcosait a Szövetség ellen. A találkozó helyéül Shang Tsung szigetét jelölte meg. A sziget az utolsó földi Torna után a Földön maradt, minden ismert tengeri útvonaltól távol, lakatlanul a Dél-Kínai tenger távoli szegleteiben.
Raiden elsőként Johnny Cage-et kereste fel, aki azonban nem úgy reagált a mondandójára, ahogy arra számított. Johnny a Raident alakító színész rosszízű tréfájának tartott Liu Kang halálhírét, ám amikor az érdeklődő tekintettel jelent meg az isten mellett, Johnny megdöbbenve fogta fel, hogy amit hallott, az utolsó szóig igaz. Ügyvédje segítségével sikerült felbontania a filmszerződését, amit különösebben nem is bánt, mivel a film nem éppen előnyös oldaláról mutatta őt be, majd repülővel elment a szigetre, és, hogy biztosítsa a látványos belépőt, ejtőernyővel érkezett meg a többiek közé.
Raiden ezután a Külvilág Felügyelő Ügynökségbe ment, hogy elhívja Sonyát és Jaxet. Sonya csatlakozott hozzá, de Jaxnek fel kellett még kutatnia a két eltűnt ügynököt, Cyraxet és Kenshit. Sonya így nem tudta meg, hogy egykori segítője, Hsu Hao áruló volt, és felrobbantotta az ügynökség központját, és hogy a robbanást csakis Jax élte túl a társai közül.
Végül Raiden Sub-Zerót is felkereste. A nindzsa újfent nem kívánt a többiekkel együtt tartani, de az otthonát sem akarta cserben hagyni, ezért fogta a tanítványát, Frostot, és kettesben keltek át a Külső Világba az egyik legutolsó természetes eredetű földi átjárón át, ami a Lin Kuei főhadiszállásán volt található.
Mikor a kis csapat összegyűlt a szigeten, Raiden is megjelent köztük. Hatalma segítségével kiemelte Tsung régi hajóját a tenger mélyéről, hogy annak segítségével keljenek át a Külső Világba. A jármű ugyanis ezt a különleges képességét, a birodalmak közti átjárást, még a gazdái erejének hanyatlása után se veszítette el. Amikor a kis csapat felszállt a fedélzetre, felbukkant közöttük Kung Lao is, és ő is csatlakozott Raidenékhez. Lao az eltelt rövidke idő alatt Bo’ Rai Cho-nál, több földi harcos, köztük Liu Kang egykori mesterénél edzette magát, mivel nem érezte magát elég felkészültnek Kang gyilkosai ellen. A Külső Világból érkezett mester megtanított neki pár titkos mozdulatot, viszont erre is alig volt idejük Raidenék indulása előtt. Miután Lao otthagyta őt, Cho titokban, egy csak általa ismert módszer segítségével szintén átosont a Külső Világba, hogy ott segíthesse a földieket.

Következő fejezet

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta