Ajánló

Transformers - Viharhozó 04
Transformers

Transformers - Viharhozó 04

Hozzászólások

 • HálóMoly 2021.03.02. 01:51
  Köszönet érte!

  Bővebben...

   
 • Kayamiel 2021.02.27. 23:20
  Nagyon köszönöm :)

  Bővebben...

   
 • Pyti12 2021.02.26. 15:51
  Sziasztok, Köszönöm az újabb feltöltést. Kellemes hétvégét mindenkinek. Az erő legyen veletek.

  Bővebben...

   
 • roberto 2021.02.22. 20:23
  Basszus, pedig még át is lapoztam, amikor Sela 'látszólagos' halála után tovább pörgettem a sorozatot.

  Bővebben...

   
 • Recsi 2021.02.22. 08:21
  Már kész a folytatás :)

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 447 vendég és 2 tag böngészi

 • Csipcsi73
 • pepea

Előző fejezet

Harmadik fejezet: Az Árnybirodalom

Shujinko, életében először, kissé megijedt. A pokol csakugyan olyan helynek tűnt, amilyennek leírták: sötét, félelmetes, veszélyes. Ráadásul Damashi az érkezésük után közölte vele, hogy az Árnybirodalomban kizárólag olyanok tartózkodhatnak, akiknek a lelkét megérintette a gonosz. Shujinko nem értette, ő hogy maradhatott akkor ott, mire Damashi azt felelte, hogy amikor Shujinko csatlakozott a Lin Kuei-hez, őt is megérinthette a sötétség, és ez a jelek szerint elégnek bizonyult ahhoz, hogy a pokol ne vesse ki őt magából. Shujinko megelégedett a válasszal. Nem is sejtette, hogy Damashi is segédkezett neki titokban abban, hogy ott maradhasson.
Az Árnybirodalom kiterjedése végtelen, így az itteni Kamidogu felkutatása közel sem bizonyult egyszerűnek. Shujinko éveken át vándorolt a pusztaságban, miközben hol megpróbálta elkerülni az ott tanyázó démonokat, az onikat, hol segített nekik, ha azok felkérték valamire, és nem nézték őt rögtön az aznapi vacsorájuknak. Egy alkalommal még arra is megkérte egy nagydarab, szürke óriás, hogy kerítse elő neki a társát, Drahmint, mert talált egy barlangot kettejüknek, tele friss, ehető holttestekkel. Shujinko nem egészen ilyesmire gondolt, amikor hőstettekről álmodozott… és ezen még az se segített, hogy nem egy alkalommal átkok megtörésében kellett segédkeznie.
Az Árnybirodalomban egymaga nem maradhatott volna sokáig életben, hiába sikerült az évek során szert tennie néhány érdekes küzdőstílusra. Ezért egyszer még azzal is megpróbálkozott, hogy átmenetileg felvételt nyerjen az Árnyéktestvériségbe, sikertelenül. És emiatt majdnem meg is járta...
Ugyanis a Kamidogu utáni kutatása során eljutott Shinnok palotájába is. Ugyan ott nem akadt az ereklye nyomára, szembetalálta viszont magát a bukott istennel. Szerencséjére az csak az egyik szolgájának nézte, és megbízta őt – borzalmas kínokkal fenyegetve -, hogy kerítse elő neki a legfőbb varázslóját, Quan Chit, és küldje őt a tróntermébe. Shujinko nem volt éppen különösebben eszes, de annyi sütnivalója még neki is volt, hogy eljátssza a rettegő szolga szerepét... majd abban a pillanatban, hogy a bukott isten figyelme elfordult róla, kiosont a palotából, és többé még csak a környékére sem tért vissza.
Sokáig barangolt eztán a pokol pusztaságaiban. Így futott össze egy démonnal, aki különbözött mindazoktól, akikkel addig összehozta a sorsa. Érezte rajta, hogy a lelke sokkal tisztább, mint a társaié, és az fel is fedte előtte a titkát: egy megszentelt fegyver segítségével minél több gonoszt ölt meg, az annál jobban megtisztította a saját lelkét. A démon célja az volt, hogy mindenáron kijusson a pokolból, és hírét vette, hogy egy roppant gonosz lélek, aki a Külső Világból érkezett oda, őt keresi. Megkérte hát Shujinkót, hozza el elé ezt a lényt, cserébe pedig egy különleges varázstárgyat ajánlott neki, amit az egyik, különösen hatalmasnak bizonyult ellenfelétől szerzett.
Shujinkónak nem kellett sokáig kutatnia. A keresett démon, egy vörös nindzsaköpenybe burkolt, zölden világító szemű alak, amúgy is a közelben volt. És ő is a démont kereste, bár ő azért, mert az ura, a Külső Világ császára, megbízta őt azzal, hogy büntesse meg azt, amiért az számos árnyékbirodalmi szövetségesével végzett. Az entitás nem bízott a jövevényben, de nem is akart felesleges harcba bocsátkozni vele, különösen, miután az azzal a hírrel fogadta őt, hogy tudja, merre találja a prédáját. Ezzel Shujinkónak sikerült annyira elnyernie a magát Ermacnek nevező lény bizalmát, hogy az még arra is megkérte, hogy segítsen neki találni egy Léleksziklát, egy ősi obeliszket még azokból az időkből, amikor a birodalmak legelső varázslói felállították a világokat összekötő átjárórendszereket. A Lélekszikla egyike volt a pokolban elhelyezett szent helyeiknek, ahol a varázslók visszaszerezhették erejüket, melyet az Árnybirodalom lassan, de könyörtelenül kiszipolyozott belőlük. A Szikla megtalálása nem bizonyult nehéznek, hisz egy messziről sugárzó obeliszket igazán nem nehéz észrevennie egy halandónak, ráadásul volt is egy a közelükben, ami felett valahogy elsiklott Ermac figyelme. Miután sikerült visszanyernie az erejét, az entitás meghálálta Shujinkónak a segítségét azzal, hogy egy rövid oktatásban részesítette őt a saját harcművészeti stílusaiból, majd rohant, hogy végezzen a célpontjával.
Ashrah és Ermac küzdelme nem tartott sokáig. Utóbbi telekinetikus ereje hamar a nő fölé kerekedett, aki aztán végül kénytelen volt feladni a harcot és elmenekülni. Shujinko távolról figyelte csak az eseményeket. Számára lényegtelen volt, hogy a két lény közül melyik győzedelmeskedik, bár a lelke mélyén azért remélte, hogy végül Ashrah lesz az. Amikor mégsem így történt, legalább annyiban megnyugodhatott a lelkiismerete, hogy a nőnek sikerült elmenekülnie Ermac elől. Követte őt.
A nő belátta, hogy még erősödnie kell, ha le akarja győzni ellenfelét, de nem feledkezett meg az alkuról sem, és amikor Shujinko megjelent előtte, hogy felajánlja a segítségét a megfáradt démonölőnek, az megköszönte azt, és átnyújtotta Shujinkónak az ígért ereklyét, majd elküldte őt, mivel nem akarta, hogy bárki is elkísérje őt a saját lelkének megtisztítását célzó útján.
Shujinko alig távolodott halótávolságon kívülre, mikor megjelent előtte a már évek óta nem látott Damashi, és gratulált neki a második Kamidogu megszerzéséhez.
A Nexusba visszatérve Shujinko meglepődve vette észre, hogy nincs egyedül. Egy hatalmas harcos, bizonyos Monster várt rá, mivel az állítása szerint az Idősebb Istenek őt jelölték ki bajnokuknak, és erővel akarta rávenni Shujinkót arra, hogy hagyjon fel a küldetésével. Shujinko gyorsan bebizonyította neki az új technikák segítségével, hogy egy jöttment alak nem térítheti le az útjáról.
A második Kamidogu elhelyezésével megnyílt előtte a Káoszbirodalom átjárója...

Következő fejezet

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta