Ajánló

Transformers Marvel G1 51
Transformers

Transformers Marvel G1 51

Hozzászólások

 • elwood 2020.07.13. 08:13
  Nos, a fordítások megvannak... beírói vonalon viszont komoly kapacitásgondokkal küzdünk, hisz' ahogy ...

  Bővebben...

   
 • ascendant0516 2020.07.12. 19:43
  Sziasztok! Vártam már a folytatást :) Remélem hamarosan tovább bővül majd.

  Bővebben...

   
 • Zigota 2020.07.12. 14:27
  Azért is tűnt fel, mert a fodítás mindig nagyon "magyaros", nincsenek benne tükörfordítások, ami a ...

  Bővebben...

   
 • elwood 2020.07.12. 04:10
  Igen, az eredetiben "you were going to be charged with the death penalty" szerepel. Ez csuklóból így ...

  Bővebben...

   
 • Zigota 2020.07.12. 01:03
  Hali, köszi az új részt! Viszont halálraítéléssel ritkán vádolnak annál többször ítélnek :)

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 247 vendég és 6 tag böngészi

 • 24747
 • Lucidus
 • Marly59
 • Mohi01
 • nagyroland
 • Portyázó

Előző fejezet

Második fejezet: A Sárkány visszatér

A Birodalmak megalakulása óta létezett két olyan világ, amelyek létezésük első pillanatától fogva egymás ősellenségeivé váltak. Ám általuk nem a Fény erői csaptak össze a Sötétséggel, mint a Halálos Viadalokon, hanem a Rend vívta örök harcát a Káosszal. Egyik fél sem volt nevezhető igazán sem jónak, sem gonosznak, habár a cselekedeteik alapján a kívülállók hajlamosak voltak egyik vagy másik jellemvonással felvértezni őket.
A Káoszbirodalom létezése céljának a teljes káosz elterjesztését tűzte ki maga elé. Ennek eléréséhez viszont nem maradhattak saját világuk határain belül, így a birodalmakat az évezredek során lassan teljesen bejárták a Káoszpapok, a vizet, ezt a kiszámíthatatlanul örvénylő, kavargó őselemet tisztelő lények, akik hol nyíltan, hol titokban mást se csináltak, mint ott bontották meg a rend erőit, ahol csak tudták. Ilyen volt Havik is, a pap, aki korábban már segítő kezet nyújtott Shujinkónak is, bár nem jószívűségből, hanem mert a naiv harcos segítségével sikeresen bomlaszthatta tovább a rendet Szeidóban. Ám még ő sem maradhatott ott sokáig, hiába is szeretett volna, így, hogy elkerülje a lelepleződést, átszökött a Földi Birodalomba, és jó ár évet eltöltött a Birodalmak Keresztútjában.
Havik egyik kedvenc időtöltése az alvilág, az emberiség törvényeinek ellenszegülő elemek figyelése volt. Különösen nagy kedvencévé vált a Fekete Sárkánynak nevezett szervezet, akikben a Káosz legtökéletesebb terjesztőit látta. Ezért kifejezetten csüggesztőleg hatott rá, amikor Sonya a Külvilági Felügyelő Ügynökségben végzett munkája során lassan felszámolta a bűnszervezetet. Végül annak már csak egyetlen tagja maradt, Shao Kahn inváziójának egyik túlélője, Kabal. Ám még ő sem kerülhette el a sorsát, a Fekete Sárkány ősellensége, a Vörös Sárkány vezére, Mavado, felkutatta és halálosan megsebesítette a már csak a békét kereső egykori Kiválasztott Harcost. Havik azonban nem akarta, hogy a Fekete Sárkány végleg eltűnjön. Amint Mavado eltűnt, és magával vitte Kabal kardjait trófeaként, Havik odasietett a földön fekvőhöz, és a mágiája segítségével meggyógyította őt.
Kabal hálás volt ugyan a segítőjének, de nem tudta, pontosan ki is az. Havik a Fekete Sárkány egyik szövetségesének vallotta magát, és Kabal háláját és haragját kihasználva rávette őt arra, hogy a szervezete utolsó tagjaként tegyen meg mindent a Fekete Sárkány fennmaradásáért, szervezze újjá a klánt. Nem kellet sokáig győzködnie az eltorzult arcú harcost, különösen, miután megsúgta neki, hogy be tudná őt mutatni néhány új leendő klántársának is. A páros útnak indult hát az első jelöltjükhöz, Afganisztánba.

Az egyik afgán barlang mélyén különös ügylet folyt. Kira, egy külföldi fegyverkereskedő épp egy ígéretes üzletet próbált nyélbe ütni egy lázadó csoporttal, amikor azok vezére egy hirtelen mozdulattal lerántotta róla a köpenyét, és felfedte a többiek előtt, hogy egy nővel készültek üzletetelni. Kira nem tehetett mást, megpróbált kijutni onnan, mielőtt a dühödt üzletfelei végeztek volna vele.
Kabal és Havik a barlang előtt várakoztak. Kíváncsiak voltak, tényleg bevált-e Havik terve, és az első jelöltük van-e olyan jó a csoportos küzdelemben, mint feltételezték róla. Amikor a véres késeit maga előtt tartó nő egyedül lépett ki a barlangból, elégedetten vették tudomásul, hogy jól választottak. Kabal felajánlotta a fegyverüzérnek, hogy elsőként csatlakozhat az újjáalakult Fekete Sárkányhoz. Kira ismerte már a szervezet hírnevét, megtiszteltetésnek vette az ajánlatot. A hármas eztán visszatért Amerikába.

Kobra gyerekkora óta másra se vágyott, mint hogy minél jobban kamatoztathassa a különböző karatemesterektől tanult tudását: a lehető legtöbb fájdalmat okozza embertársainak. Felnőve hamar az utcai bandák között találta magát, ahol sorra nyerte a különböző utcai harcokat. Ám idővel átvette az uralmat felette a vérszomj, és nem csak összetörte, hanem agyonverte az ellenfeleit, majd mindenki mást is, aki az útjába került. A rendőrségnek hosszas hajszával sikerült csak rács mögé juttatnia őt.
Itt, az egyik rendőrkapitányság fogdájában várta, hogy átszállítsák őt egy ügyészségi cellába, amikor egyszer csak megjelent előtte Kabal, és kinyitotta a zárkáját. Ugyanazzal az ajánlattal állt elő, mint Kira esetében is. Kobra tudta, hogy a Fekete Sárkánynál rengeteg alkalma lesz ölni, így örömmel csapott Kabal kezébe. Az immár négy tagra bővült társaság eztán otthagyta a holttestekkel tarkított rendőrséget. Havik elvezette őket egy átjáróhoz, és mind átkeltek a Külső Világba. Haviknak és Kabalnak is megvoltak a maguk tervei a császár birodalmában. Havik megérezte a Sárkánykirály visszatértét, és mindenáron meg akarta akadályozni, hogy az hatalomra kerüljön. Onaga ugyanis vasmarokkal ugyan, de a saját törvényei szerint uralkodott egykoron, és ezzel a gonosz mellett a Rend uralmát is növelte. Ezt pedig Havik nem hagyhatta, hogy megismétlődjön. Meg persze ott volt a sárkány legendás hatalmú szíve is, aminek segítségével még könnyebben véghez vihetné a terveit...
Kabal ezzel szemben csak próbára akarta tenni az újoncokat. Nem állt szándékában megtartani mindkettejüket. Az új Fekete Sárkányba csakis a legerősebbek kerülhettek be, így a közelgő csata jó alkalom lesz arra, hogy Kira és Kobra is megerősödjenek, hogy aztán majd egy halálos párviadallal döntsék el, melyikük érdemli ki a tagság jogát. De nem ez volt a legfőbb oka. Őt nem érdekelte a Sárkánykirály, se a Külső Világ belpolitikai viaskodásai, csak egy dologra vágyott, amit viszont abban a birodalomban kaphatott csak meg...

Előző fejezet

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta