Hozzászólások

 • Micho 2019.05.24. 23:43
  Háttérhatalmista :)

  Bővebben...

   
 • xeraph 2019.05.24. 19:33
  Vagy barlangász. :)

  Bővebben...

   
 • HeirToGrievous 2019.05.24. 19:10
  Szerintem erdész. :)

  Bővebben...

   
 • Sepi 2019.05.24. 18:40
  Halőr! :D

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2019.05.22. 19:59
  Mi lehet Bobó munkája? Nézd meg milyen jól él! :) Háza van, sajt, uborka! :))

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 464 vendég és 10 tag böngészi

 • 24747
 • Attila97826
 • Gabi
 • herschmi
 • jeromos80
 • Joni999
 • KockasZebra
 • Kouga
 • Miki2011
 • Paranoid

Előző fejezet

Negyedik fejezet: A kiromanta

Sub-Zerót nem érdekelte már a Halálos Szövetség, sem az általuk jelentett fenyegetés. A veszélyek jönnek és mennek, a Kiválasztott Harcosok eddig is remekül boldogultak az elhárításukban az ő segítsége nélkül. Őt csak az foglalkoztatta, hogy eltemesse a tanítványát, Frostot, aki szembefordult vele és ellopta a Lin Kuei Nagymesterének amulettjét tőle, ám az általa szerzett hatalom túl soknak bizonyult végül neki, és megölte őt.
Vándorútja tanítványa jégbe fagyott testével nem volt hosszú, ám annál meglepőbb eredményt hozott. Ugyanis a közelben talált egy romvárost, egy egykori fényes civilizáció utolsó maradványait, és... legnagyobb meglepetésére a fennmaradt emlékek alapján azt olyan lények lakták, akik kinézetre emberszerűek voltak ugyan, de mindannyian fagyasztóképességgel rendelkeztek. Pontosan ugyanolyannal, mint ő és Frost is.
A városban bandukolva Sub-Zero jobban megismerhette az egykori civilizációt. Bár sok emlék elveszett, de sikerült annyit kiderítenie, hogy azok kiromantáknak nevezték önmagukat, és hogy az ő családja valójában a faj egyik túlélőjének leszármazottaiból került ki. És sejtése alapján Frost is az egyik kiromanta távoli sarja lehetett.
A városban végül megtalálta azt, amit keresett: a temetőt. Az egyik elhagyatott, de még viszonylag ép állapotban lévő kriptában örök nyugalomra helyezte tanítványa holttestét. És közben a keze ügyébe akadt egy ősi páncél is, amit még a kiromanták készítettek, hogy a segítségével könnyebben fókuszálhassák az erejüket. Sub-Zero magára öltötte a mágikus páncélt, ősei örökségét, és elhagyta a sírboltot. Maga mögött hagyta Frost jégbe zárt testét, ami a föld alatt a hideg ellenére is elkezdett lassan kiolvadni...
Miután végzett a feladatával, Sub-Zero elindult vissza az átjáróhoz, amin át érkezett. Remélte, hogy még nem késő, és még csatlakozhat Raidenhez és a Kiválasztottakhoz. Ha már tanítóként elbukott, nem akart a Föld védelmezőjeként is kudarcot vallani. Visszafelé vezető úton viszont belebotlott egy szemkötőt viselő haldokló harcosba. Kenshi volt az, akit még a Vörös Sárkány vezetője, Mavado hagyott magára, miután úgy látta, sikerült halálos sebet ejtenie a kardforgatón. Sub-Zero segített Kenshinek, és mellette maradt, hogy vigyázzon rá, amíg abba lassan vissza nem kezdett térni az élet. A vak harcos először nem értette, minek köszönhetően maradt életben és kezdte számára is meglepő gyorsasággal visszaszerezni az erejét, ám aztán rájött, hogy a kardja varázsereje hirtelen ugrásszerűen megnőtt valamilyen okból kifolyólag. A fegyver, ami képes volt kommunikálni vele, közölte, hogy visszatértek belé a lelkek, amelyeket még Shang Tsung rabolt el belőle több mint tíz évvel ezelőtt, ennek köszönhette újdonsült hatalmát. Kenshi tudta, hogy ez csakis azt jelentheti, hogy valakinek sikerült végleg végeznie Shang Tsunggal. Nem tartotta magában az örömhírt, elújságolta újdonsült barátjának és segítőjének is. Sub-Zero ebből arra következtetett, hogy a sejtése mégis helyes volt, a földiek legyőzték a mágusokat, így hát nem volt már többé oka a Külső Világban maradni. A kardforgatóval együtt folytatták az útjukat a legközelebbi átjáróig.
Az ösvény az Élő Erdő mellett vezette el őket. Az öntudattal, tovább szemekkel és szájakkal bíró, beszélő, mozgó fák életük során sok harcnak voltak a szemtanúi. És aznap se maradtak látványosság nélkül. Ugyanis közöttük bújt meg a tarkatáitól időközben elvált Hotaru, aki tudta, hogy Sub-Zerónak arrafelé kell átkelnie, ha haza akar jutni a Földi Birodalomba. Lesből támadott a nindzsára, és sikerült is majdnem meglepnie azt, ám a gárdista nem számított arra, hogy az nem lesz egyedül. Sub-Zero és Kenshi könnyedén fölé kerekedtek, majd magára hagyták a súlyosan összevert Hotarut. Ezek után Kenshi és Sub-Zero visszatértek a Földre, ám ott mindketten olyasmit találtak, amire a legkevésbé sem számítottak...

Következő fejezet

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta