Hozzászólások

 • Kayamiel 2020.09.19. 22:30
  Köszönöm szépen

  Bővebben...

   
 • HeirToGrievous 2020.09.19. 16:43
  A 2. füzet: 27/68. oldaltól, a 3. pedig a 48/68. oldaltól kezdődik.

  Bővebben...

   
 • xeraph 2020.09.19. 15:34
  Azért, mert ez egy gyűjteményes kötet, ami az első hat részt tartalmazza. Ebből eddig három jött ki ...

  Bővebben...

   
 • GaborT28 2020.09.19. 15:06
  Nálam mindig az első részt adja be. A kötet második részénél is.

  Bővebben...

   
 • Pyti12 2020.09.18. 17:24
  Köszönöm az újabb feltöltést. AZ erő legyen mindenkivel. :)

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 412 vendég és 11 tag böngészi

 • ALEPH13
 • Ballage
 • bary
 • csakEnvagyok
 • Delminator
 • Gabi
 • istenzoknija
 • jocit76
 • Laszcar
 • mis69
 • pepea

Fujin

 

fujin

Kor: Örökéltű
Magasság: 187 cm
Súly: 109 kg
Származási hely: Mennyek
Faj: Isten
Küzdőstílus: Lui He
 
Fegyverek: Plazmalövő számszeríj
  Pusztító kard
Alakító színészek: nincs

 Története:

Fujin a Földi Birodalmat vigyázó alacsonyabb rangú istenek egyike, akiket Raiden alá osztottak be, hogy segítsenek neki őrizni a Birodalmak keresztútját. Fujin első jelentősebb megbízása a bolygó első intelligens fajának kipusztulása után nem sokkal, az emberek időszámítása szerint háromezer évvel a Külső Világ inváziója előtt kezdődött, amikor is a viharisten őt és három másik, szintén az őselemeket uraló társát kijelölte az áruló Idősebb Isten, Shinnok amulettjének őrzésére egy Ázsia egyik északi pusztaságában emelt templomban. Fujin társaival együtt évezredeken keresztül hibátlanul látta el a feladatát, egészen a XX. század utolsó negyedéig, amikor is az ötödik Sub-Zerónak sikerült betörnie a templomba és elpusztítania mind a négy isten fizikai formáját és megszereznie az Amulettet.
Fujin esszenciája visszatért a Mennyekbe és ott újraformálta őt, mivel azonban nem kapott újabb utasítást, és magától sosem vállalt aktív szerepet semmiben, így ott maradt, egészen addig, amíg a hatalmát visszanyert Shinnok meg nem támadta a Mennyeket és le nem mészárolta szinte majdnem az összes földi Istent. Fujin csak úgy tudott megmenekülni, hogy alázuhant a Mennyekből a Földre. Érkezése után csatlakozott a viharisten által toborzott Kiválasztottakhoz, és a többiekkel együtt kivette a részét Shinnok megbuktatásában.
Habár az Amulett elvesztésének tényét nem lehetett figyelmen kívül hagyni, a Shinnok elleni hősiessége miatt Raiden azzal jutalmazta Fujint, hogy őt nevezte ki utódjául a Föld hivatalos védőisteneként, amikor őt beválasztották az Idősebb Istenek önmaguk közé. Fujin onnantól igyekezett mindenben megfelelni az elődje hagyatékának, ám mégse tudta megakadályozni Liu Kang meggyilkolását és a Halálos Szövetség hatalomra jutását, így ismét Raiden kényszerült kézbe venni az ügyeket és a Kiválasztottakat a Halálosz Szövetség ellen vezetni. Amikor azonban azok elbuktak és Raiden megsemmisítette önmagát, a Földon maradt Fujin megérezte, hogy a viharisten visszatérése nem úgy zajlott, ahogy annak lennie kellett volna, és ami még jobban aggasztotta, észlelte, hogy Raiden tiltott varázslatokat, nekromanciát alkalmazott. Az eset kivizsgálása közben találkozott Kung Laóval, akitől megtudta, hogy Raiden zombiként támasztotta fel Liu Kang holttestét és arra használta az élőholtat, hogy minden általa veszélyesnek ítélt lényt megölessen. Fujin legszívesebben azonnal Raiden nyomába eredt volna, ám olyan zavaró jeleket is észlelt, amik megzavarták a koncentrációban. Ráadásul Kung Lao hívást is kapott Johnny Cage-től egy találkozóra, ahová Fujin is úgy döntött, hogy elkíséri a szerzetest.
A találkozó során Fujin értesült arról, hogy az egykori édeniai védőisten, Argus hagyatéka körül valamiféle versengés alakult ki, aminek köze volt állítólag a világ megsemmisüléséhez is. Fujin nem volt teljesen biztos benne, hogy a találkozón hallott információk helyesek voltak, de nem akart kockáztatni, és időt szeretett volna nyerni magának, hogy kideríthesse, mi folyik a birodalmakban. Ezért elteleportált, és megpróbálta feltartóztatni Argus egyik fiát annak küldetésében, de nem járt sikerrel. Veresége után nem tehetett mást, fogyóban volt az ideje, ezért ő is csatlakozott a Fény erőihez Édeniában abban a reményben, hogy a helyszínen talán választ kaphat a kérdéseire.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

A Blaze-ben tárolt energiák hatására Fujin ereje olyan méreteket ölt, ami már az Idősebb Istenekével vetekszik. Újdonsült hatalmával létrehoz egy új világot mindazokból, amiket Shao Kahn hosszas uralma során a Külső Világhoz csatolt, és az újonnan született világot megteszi a Fény erőinek központjául, hadserege élére pedig Kung Laót nevezi ki.

 

Ismert kivégzések:

Céllövészet (MK4): Fujin egy tornádó segítségével felemeli az ellenfelét, majd előveszi a számszeríját, és egyetlen lövéssel szétrobbantja az áldozatot.

Elfújja a szél (MK4): Fujin egy heves szélroham segítségével lefújja a bőrt ellenfele testéről, és hagyja, hogy az a padlón elvérezzen.

Érdekességek:

 • Fujin Raiden mellett az egyedüli isten a sorozatban (Shinnok Idősebb Isten).
 • Az eredeti Fudzsin egy magas rangú sintó szélisten, aki jelen volt már a világ teremtésekor is. Mikor először engedte ki a szeleket a zsákjából, azok elfújták a világot borító ködöt, átengedve a napfényt a Mennyből a Földre.
 • Fujin három isteni társának a Mortal Kombat Mythologies: Sub-Zeróban nem volt neve, a stáb csak később adott nekik a rajongók nyomására. Ezek a következők: Hinoka (tűz), Ohona (föld) és Kumari (víz).
 • Raiden helyén a Deceptioben eredetileg Fujin szerepelt volna, amit Raiden öngyilkos robbanásával kívántak magyarázni a játék intrójából. Az előzetesek után azonban a rajongók nyomására mégis Raident hozták vissza, de már jóval sötétebb verzióban, mint addig.
 • Az MK4-ben Fujin örökölte Kung Lao halálforgás és levegőrúgás mozdulatait. Ez különös mód egy rajongó nemtetszését se váltotta ki (ellentétben Jarek Kanótól lopott mozdulataival).
 • Fujin a korai történetvázlatokban Raiden testvéreként szerepelt az MK4-ben. A japán hitvilág szerint a két isten valóban testvéri viszonyban áll egymással. A játékban azonban a hivatalos stratégiai útmutató kivételével erről egyetlen szó sem esik soha.
 • Fujin MK4-es fegyvere sok gondot okozott a programozás során és Ed Boon szerint nem is illett a karakterhez. Az Armageddonban eredetileg egy botot kapott volna, ami a rajta elhelyezett kristályok segítségével képes megidézni a szelet, de aztán ezt elvetették, és végül több más fegyvervázlat után jutottak el az eredetileg Reiko kezében látott, Pusztítónak elkeresztelt kardig.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta