Ajánló

Bajnokok viadala 1.
Marvel Comics

Bajnokok viadala 1.

Hozzászólások

 • Aldarion 2020.11.23. 10:52
  Nem is tudom. De tényleg, fogalmam sincs... :D

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.11.23. 07:09
  Vajon miért? :)

  Bővebben...

   
 • Aldarion 2020.11.22. 20:33
  Szeretném, de most nem rajtam múlik a dolog. Tyrant az utóbbi időben kicsit elfoglalt, így nem biztos ...

  Bővebben...

   
 • xeraph 2020.11.22. 20:31
  A "Qui Gonn & Obi-Wan - Last Stand on Ord Mantell" már fent van itt, a HálóZsákon, "Qui Gonn és Obi-Wan ...

  Bővebben...

   
 • babrafax 2020.11.22. 19:00
  Helló Aldirion, köszi az újabb Mars honosításért! Nálam nagy kedvenc. Az összes magyarhonban megjelent ...

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 760 vendég és 2 tag böngészi

 • 24747
 • tyaptyap

Goro

 

goro

Kor: 2000 év
Magasság: 250 cm
Súly: 290 kg
Származási hely: Külső Világ (Kuatan tartomány)
Faj: Shokan
Küzdőstílus: Kuatan
  Shokan
Fegyverek: Sárkánykarmok
 
Alakító színészek: Kevin Michael Richardson (Mortal Kombat film, csak hang)

 Története:

Goro herceg a shokanok, vagyis a félsárkányok népének vezére, a Külső Világ császárának hűséges szolgálója. Miután Shang Tsung elbizakodottsága miatt a Külső Világ elvesztette a tizedik Tornát és a Föld bajnoka, Nagy Kung Lao vette át tőle a címet, Shao Kahn Gorót bízta meg azzal, hogy szerezze vissza azt. Ötven évvel később, a következő Viadalon Goro könnyűszerrel végzett is Nagy Kung Laóval, és utána következő nyolc Tornán sem akadt legyőzőre. Ám ahogy Shang Tsung is ötszáz évvel azelőtt, Goro is túlságosan elbizakodottá vált, így amikor az utolsó győzelem kapujában Liu Kanggel kellett szembenéznie, annak sikerült túlhajszolnia őt és felülkerekednie rajta.
Goro bukásával egyedül Shang Tsung akadályozhatta volna meg, hogy a Föld átvegye a bajnoki címet a Külső Világtól, bár a tizedik győzelmet ő se érte volna el vele. De Liu Kang nála is jobb harcosnak bizonyult. Ráadásul Goro az összecsapást követően szembenézett még Johnny Cage-dzsel, Sonyával és Kanóval is. Cage-nek sikerült elkerülnie őt, azonban Goro elfogta Sonyát és Kanót, és átadta őket az urának, Tsungnak. Amikor az azonban átküldte őt a Külső Világba, Goro letette a magatehetetlen foglyokat és eltűnt. Visszatért a shokanok földjére, ahonnan később olyan hírek kezdtek szállingózni, hogy a herceg túlságosan súlyos sebeket kapott a Torna során, és azért tért haza a szülőföldjére, hogy ott halhasson meg.
A haláláról szóló híresztelések azonban hamisnak bizonyultak, mert pár évvel azután, hogy a földieknek sikerült meggyengíteniük Shao Kahn uralmát és elcsatolni Édeniát a Külső Világtól, Goro ismét feltűnt egy shokan hadsereg élén, amint épp ősellenségeiket, a kentaurokat készültek megtámadni. Kitana hercegnő azonban közbelépett, és Édenia - egy semleges harmadik fél - vezetőjeként a szülőföldjén béketárgyalásokat szervezett a két faj vezetői között. A megbeszéléseket egyedül Kung Lao zavarta meg, aki párbajra hívta Goro herceget, hogy elégtételt vegyen őse, a Nagy Kung Lao megöléséért. Gorót kötötte a becsülete, ezért elfogadta a kihívást, ám az csak az első vérig tartott, amit Kung Lao ejtett Gorón pengeéles kalapja segítségével. A két harcos ezek után kézfogással szentesítette a békét egymás között, és nem sokkal később hasonló módon sikerült fegyverszünetet kötni a kentaurok és a shokanok között is.
A tárgyalások végeztével Kitana hercegnő szövetséget ajánlott Gorónak Shao Kahnnal szemben. A hercegnő mindenáron meg akarta dönteni nevelőapja hatalmát, és ehhez hadseregre lett volna szüksége. A shokanok meglátták a lehetőséget az édeniaiak ajánlatában, ezért szövetségre léptek velük, és közös sereg felállításával háborút indítottak a megmaradt császári erők ellen. Kahn új hadvezére, Kano azonban ügyes ellenfélnek bizonyult és elérte, hogy állóháború alakuljon ki a két fél között. Amikor sor került volna a döntő ütközetre, a csatamezőn megjelent a semmiből a Shinnoktól időközben Shao Kahn oldalára állt Noob Saibot, és orvul ledöfte a shokan herceget. A shokanok szétzilálódtak, és Kitana végül arra kényszerült, hogy fegyverszünetet kössön a Külső Világgal és visszavonuljon.
Goro számára királynak kijáró temetést rendeztek, ám a herceg nem halt meg, mert Noob a csatamezőn kicserélte a testét egy rá hasonlító shokanéval és elhelyezte rajta Goro uralkodói jelvényeit. Majd ezek után Shao Kahnhoz teleportálta őt. A császár meggyógyította a shokant és felajánlotta neki, hogy ha a faja felbontja a szövetségét Édeniával és helyette ismét hűséget fogadnak neki, egy varázslattal gondoskodik róla, hogy a kentaurok ereje jelentősen lecsökkenjen. Goro sárkányvére nem tudta visszautasíttatni vele ezt az ajánlatot.
Az alku után Goro segédkezett a császárnak lemészárolni egy falut, hogy elegendő lélekkel láthassák el az időközben szintén visszatért és felélesztett Shang Tsungot, majd a hármas az édeniaiak által megszállt császári palotába ment, és visszafoglalták azt az ott állomásozó Mileenától, aki magát mindenki előtt a testvérének, Kitanának adta ki. Goro ezek után végig a palotában maradt és Shao Kahn testőrének szerepét töltötte be, egészen addig, amíg egy ismeretlen édeniai fel nem bukkant a palotában, és egy csellel ki nem lökte őt a palota egyik lakosztályának erkélyén. Mire Goro visszatért a helyiségbe, a behatolónak nyomát sem találta, és még vizsgálatot se volt ideje indítani, mert ura magához hívatta őt, hogy az új Halálos Szövetséggel együtt kövesse őt Édeniába egy roppant fontos csata helyszínére.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

A Blaze-től elnyert hatalom az istenek erejével ruházza fel Gorót. Onaga, Shao Kahn, Shang Tsung és Quan Chi ekkor szövetkeznek, hogy elvegyék tőle azt, ám Goro egyetlen, mindennél erőteljesebb üvöltéssel megidéz maga elé négy shokant, akik darabokra szaggatják a meglepett támadókat. Majd Goro visszatér a Külső Világba és a shokan fajjal együtt átveszi felette az uralmat.

Ismert kivégzések:

Fejetlenkedés (MKG): Goro leüti az ellenfele fejét.

Törzsfejlődés (MKG): Goro kiüti az ellenfele törzsét, míg annak végtagjai egy helyben maradnak. Ez a kivégzést Reikótól kölcsönözte.

Akupunktúra (MK:D): Goro elővesz négy sai-t, majd az ellenfelébe mélyesti azokat. Mielőtt az hátresene azonban, kikapja az egyiket az áldozatból, és annak fejébe szúrja.

Nyújtás (MK:D): Goro felemeli az ellenfelét, négy karjával megragadja őt a végtagjainál fogva, majd addig húzza azokat, míg az összes le nem szakad az áldozatról.

Egyéb:

Szúró fájdalom (MK:D): Goro elővesz négy sai-t, majd az alsó két karjával a veséibe, a felsőkkel pedig a szemeibe szúrja azokat.

Érdekességek:

 • Neve legközelebbi jelentése: „behemót”.
 • Gorónak mint a Shokan Királyság hercegének, hét felesége van.
 • Sheeva megjelenésekor szárnyra kapott a hír, hogy ő Goro egyik felesége, de ezt a Midway semmilyen módon nem erősítette meg.
 • Mivel Gorónak négy karja van, ezért nem tudta egy színész sem eljátszani a szerepét. Így egy agyagból és latexből épített baba segítségével digitalizálták be. A mozdulatait egy valós embertől kapta azonban. Később ezt a technikát használták az első mozifilm készítésekor is. Ed Boon egy interjújában elmondta, hogy az eredeti babát annyiszor állították be a felvételek során, hogy az a munkálatok végén egyszerűen szétesett.
 • A Mortal Kombat: Deception-ben két bábut is készítettek biztonsági okokból Gorónak. A másodikat sose használták fel, így az a mai napig megvan.
 • Goro bőre a játékokban sárgás vagy rózsaszín árnyalatú, de a filmben sötétbarna lett, mivel a filmstáb szerint „így jobban néz ki.”
 • Goro népszerűsége vezetett a többi shokan elkészítéséhez.
 • Bár ő volt a legnépszerűbb kisfőnök a sorozatban, csak a következő részekben szerepelt: Mortal Kombat 1, Trilogy (PC és PS1), MK4 (PC) /Gold, Shaolin Monks, és a Deception N64 spec. kiadásában, ill. a minden szereplőt felvonultató Armageddonban.
 • Egyike annak az öt karakternek, aki saját történetet kapott a Malibu által kiadott képregényben. Az ottani beceneve a Gyötrelmek Hercege.
 • Az összes kiadott Mortal Kombat címben (beleértve a képregényeket, filmeket, animációs filmeket és sorozatokat) csak hárman tudták tisztességes küzdelemben legyőzni őt: Liu Kang (hivatalos játéksztori), Johnny Cage (első film) és Sub-Zero (Malibu képregények).
 • A második rész megjelenése előtt tartotta magát a hír, hogy Goro játszható karakter lesz az MKII-ben. Ez a megjelenéskor természetesen kiderült, hogy nem igaz. Végül a Trilogyban vált játszható karakterré, és az MK4/Goldban, egy titkos kód segítségével, plusz a Deception N64-es kiadásában.
 • Bár hivatalosan csak a Trilogyban vált játszhatóvá, valójában a Mortal Kombet Game Boy kiadásában is elő lehet hívni. Előtte azonban végig kell vinni a játékot, majd beütni egy kódot. Ha a játékos vele játszik, akkor nem használhatta Goro speciális mozdulatait, ráadásul kétszer is meg kellett küzdenie Goróval: egyszer a Mirror Match keretein belül, egyszer meg mint kisfőnökként Tsung előtt.
 • Az angliai Amiga Power magazin szerkesztőségét anno kis híján őrületbe kergették azok a levelek, amik azt kérdezgették, „hogyan lehetne Goróval játszani?”.
 • A Mortal Kombat: The Journey Begins c. filmben Gorónak van egy bátyja, Dorak, és kiderül, hogy az anyját Maya királynőnek hívják.
 • Bár hivatalosan jó két és fél méter magas, egyetlen korai játékban sem tűnik akkorának. A Deceptionben azonban majdnem akkora, mint a Sárkánykirály, így ott már a valós magasságában ábrázolják.
 • Goro a shokanok többségéhez hasonlóan képes uralni a tüzet.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta