Ajánló

Neil Gaiman HZs Válogatás
Egyéb képregények

Neil Gaiman HZs Válogatás

Hozzászólások

 • Kayamiel 2020.09.19. 22:30
  Köszönöm szépen

  Bővebben...

   
 • HeirToGrievous 2020.09.19. 16:43
  A 2. füzet: 27/68. oldaltól, a 3. pedig a 48/68. oldaltól kezdődik.

  Bővebben...

   
 • xeraph 2020.09.19. 15:34
  Azért, mert ez egy gyűjteményes kötet, ami az első hat részt tartalmazza. Ebből eddig három jött ki ...

  Bővebben...

   
 • GaborT28 2020.09.19. 15:06
  Nálam mindig az első részt adja be. A kötet második részénél is.

  Bővebben...

   
 • Pyti12 2020.09.18. 17:24
  Köszönöm az újabb feltöltést. AZ erő legyen mindenkivel. :)

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 780 vendég és 5 tag böngészi

 • Delminator
 • Gabi
 • ivanka
 • pepea
 • Rivian Dante

Havik

 

havik

Kor: 4000 év
Magasság: 185 cm
Súly: 111 kg
Származási hely: Káoszbirodalom
Faj: Élőhalott*
Küzdőstílus: Tang Soo Do
  Kígyó-stílus
Fegyverek: Szögesbuzogány
 
Alakító színészek: nincs
*Lásd az Érdekességeket

 Története:

Havik a Káoszbirodalom egyik legismertebb hőse, aki az elmúlt évezredek során a nagy sikerrel terjesztette a birodalom hitét, a nyers, zabolázatlan Káoszt a különböző síkokon. Havik a világa lakosaihoz hasonlóan nem nevezhető sem jónak, sem gonosznak, ő mindössze kihasználja a kínálkozó lehetőségeket arra, hogy ahol csak lehet, bomlassza a Rendet. Ennek érdekében birodalma sok lakosával ellentétben képes volt leszokni az ott jellemző "fordított beszédről" is.
Havik egy ideje a Földi Birodalomban élt. Itt legfőképpen a bolygó bűnszervezeteinek segédkezett, mivel meglátása szerint ők képviselték a leghatékonyabb ellenpólusát az emberek úgynevezett rendfenntartó erőinek. Az alvilági szervezetek közül is leginkább a Fekete Sárkány nyűgözte le őt, mivel azok képesek voltak akkora felfordulást kelteni a bolygó jóformán összes nemzetének bűnüldöző szervei között, hogy azok közel másfél évtizeddel azelőtt arra kényszerültek, hogy létrehozzanak egy egész alakulatot, melynek kizárólagos célja az ő felszámolásuk lett volna. Ezért Havik nem kis nemtetszéssel fogadta, hogy a Külvilág Felügyelő Ügynökség néhány év alatt olyan jelentős sikereket ért el, hogy a Fekete Sárkány gyakorlatilag megszűnt létezni. Havik a legutolsó még életben maradt tagjukhoz, Kabalhoz igyekezett, hogy legalább neki segítsen a túlélésben, de elkésett, mert Mavado megelőzte őt és látszólag végzett vele. Kabal azonban még élt, amikor Havik megérkezett, és a káoszpap képes volt a képességei segítségével meggyógyítani őt.
Kabal hálás volt a megmentőjének, azonban kezdetben nem igazán örült annak, hogy az a Fekete Sárkány klánjának felélesztését kéri tőle, amikor Kabal az elmúlt éveket azzal töltötte, hogy jóvátegye a bűnözőként elkövetett tetteit. Havik meggyőző ereje azonban rá is hatással volt, és így a páros együtt indult el új tagokat toborozni. Az első jelöltet Havik nevezte meg: Kirát, egy akkoriban épp Afganisztánban tartózkodó fegyverkereskedőt. A páros elutazott Ázsiába és rávették Kirát a csatlakozásra, Kabalnak azonban szüksége volt még valakire, így visszautaztak az Egyesült Államokba, és megnyerték az ügyüknek Kobrát, egy erőszakos, gátlások nélküli utcai harcost, akit épp egy rendőrőrsön tartottak fogva.
Havik ekkortájt érezte meg, hogy a Külső Világban feltámadt a Sárkánykirály, a káosz egyik legnagyobb ellensége, aki a birodalmát sok-sok évezreddel azelőtt a lehető legszorosabb vasmarokkal irányította. Havik nem hagyhatta, hogy Onaga visszatérjen a Külső Világ trónjára, ezért három társával együtt elutaztak a Külső Világba. Havik úgy tervezte, hogy míg amazok elterelik Onaga és a harcosai figyelmét, ő kitépi a Sárkánykirály legendás hatalmú szívét, amellyel képes lenne bárkit feltámasztani és ezzel egy legyőzhetetlen seregre szert tenni.
A Külső Világba nyitott átjáró azonban a káosz mágiájának megfelelő módon teljesen kiszámíthatatlan helyen nyílt meg, és a négyes elég messze került Onaga táborától. Mire odaértek, Shujinkónak sikerült végeznie a Sárkánykirállyal, ráadásul amikor ez kiderült, Kabal is úgy döntött, hogy ott hagyja Havikot, mivel már nem érdekelték annak tervei. Havik ennek kifejezetten örült, hiszen az ilyen kiszámíthatatlan viselkedés csak azt bizonyította előtte, hogy sikerült átállítania Kabalt a Káosz oldalára. Majd nyitott egy átjárót és eltűnt a Külső Világból.

Megj.: Bár Havik feltűnik később az Árnybirodalomban, még nem nyert hivatalos megerősítést, hogy az csakugyan ő volt-e vagy egy illúzió csupán. Annyi biztos, hogy végül ő is részt vett az Armageddon csatájában.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Miután egyesült Blaze energiáival, Havik egész lénye átalakul a megtestesült Káosszá, ami aztán az összes létező birodalmat annak torz, felismerhetetlen, kifacsart tükörképévé változtatja. Ezáltal Havik végre megvalósíthatja életcélját: az összes birodalmat a tiszta, tökéletes, uralhatatlan Káosz állapotába taszítja.

 

Ismert kivégzések:

Gyomorrontás (MK:D): Havik leharapja ellenfele karjait, de szinte azonnal ki is hányja a darabjait, miközben az áldozat lassan elvérzik.

Lábatlankodás (MK:D): Havik letépi az ellenfél egyik lábát, majd leüti azzal az áldozat fejét.

Egyéb:

Fejetlenség (MK:D): Havik letépi a saját fejét, egy pillanatra maga elé tartja, majd összerogy.

 

Érdekességek:

 • Neve az angol „havoc” szó elferdítése, jelentése: káosz, rombolás
 • Havik eredetileg csak Noob Saibot egy alternatív kosztümje lett volna.
 • A játék fejlesztése alatt Havik neve Skab (kosz, mocsok) volt.
 • Havik és a Káoszbirodalom többi lakója a vízhez imádkozik. A vízfolyás kaotikussága áll szerintük a legközelebb a természetben a káoszhoz.
 • Havik fajbéli hovatartozását illetően csak találgatások léteznek, mindenesetre a félig kilógó koponyája és az öncsonkító képességei azt sugallják, hogy Havik egy élőhalott. Bár az sem kizárható, hogy ezek mind a Káoszbirodalom lakosainak sajátságai.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta