Hozzászólások

 • Aldarion 2020.11.23. 10:52
  Nem is tudom. De tényleg, fogalmam sincs... :D

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.11.23. 07:09
  Vajon miért? :)

  Bővebben...

   
 • Aldarion 2020.11.22. 20:33
  Szeretném, de most nem rajtam múlik a dolog. Tyrant az utóbbi időben kicsit elfoglalt, így nem biztos ...

  Bővebben...

   
 • xeraph 2020.11.22. 20:31
  A "Qui Gonn & Obi-Wan - Last Stand on Ord Mantell" már fent van itt, a HálóZsákon, "Qui Gonn és Obi-Wan ...

  Bővebben...

   
 • babrafax 2020.11.22. 19:00
  Helló Aldirion, köszi az újabb Mars honosításért! Nálam nagy kedvenc. Az összes magyarhonban megjelent ...

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 641 vendég és 1 tag böngészi

 • pepea

Johnny Cage

 

johnny_cage

Kor: 39 év
Magasság: 183 cm
Súly: 86 kg
Származási hely: Földi Birodalom (Amerikai Egyesült Államok)
Faj: Ember
Küzdőstílus: Jeet Kune Do
  Shorin Ryu
Shinto Ryu
Karate
Fegyverek: Bowie-kés
  Nundzsaku
Alakító színészek: Daniel Pesina (MK1, MKII)
Chris Alexander (MKT)
Linden Ashby (Mortal Kombat film)
Chris Conrad (Mortal Kombat Annihilation)
Jeff Durbin (Live Tour)
Brad Halstead (Live Tour)
Ted Nordblum (Live Tour)

 Története:

Johnny Cage a Föld legnagyobb mestereitől tanulta a harcművészetet. Hogy népszerűsítse az általa tanult ágazatokat és magukat a harcművészeteket is, színészi pályára lépett, és hamarosan Hollywood egyik legismertebb akciósztárjává vált. Karrierje azonban zuhanóágra került, amikor a kritikusai sorra elkezdték azzal vádolni, hogy az általa terjesztett állításokkal ellentétben kaszkadőröket és számítógépes effektusokat használ a filmjeiben. Johnny semmilyen eszközzel nem volt képes eloszlatni ezeket a pletykákat, ezért végső elkeseredésében benevezett a Halálos Viadal nevezetű harcművészeti tornára, és a bolygó különböző sarkaiból érkezett résztvevőkkel együtt útra kelt Hong Kongból a Torna házigazdájának szigetére.
Bár Johnny szemtanúja volt már tanulóévei alatt a természetfölötti létezésének, és ő maga is képes volt látszólag emberfeletti tettekre - például az Árnyékrúgás nevet viselő technikára - a szigeten tudomására jutott dolgok még neki is túlságosan elrugaszkodottaknak tűntek, egészen addig, amíg szembe nem találta magát a Külső Világ harcosaival. Bár Johnny nem nyerte meg a Tornát, a résztvevők nagy részével ellentétben túlélte azt, és visszatérhetett az otthonába.
Hazaérve rekordidő alatt filmet forgatott az élményeiből, és a Halálos Viadal első részével hatalmas sikert ért el, feltámasztotta haldokló karrierjét. Azonban nem élvezhette sokáig az újan jött sikert, mert egy évvel a Viadal után felkereste őt a szigeten megismert viharisten, Raiden, és arra kérte, vegyen részt ismét a Föld nevében egy újabb, immár a Külső Világban rendezett Tornán. Johnny természetesen igent mondott, ám ezen a Viadalon már nem sikerült jelentős szerephez jutnia, köszönhetően annak, hogy a résztvevők jelentős hányada teljesen más céllal érkezett oda, mint a Torna megnyerése... és a küzdelmek végén kialakult káosz is csak még nehezebbé tette a dolgokat. Johnny Raiden segítségével visszatért Los Angelesbe, ahol a viharisten úgy hagyta őt ott, hogy a Földnek nagyon hamar ismét szüksége lehet majd rá. Johnny az idejét ezentúl edzésre fordította, ám ez se segített rajta, amikor pár héttel később a város felett megnyílt az első és egyben legnagyobb külső világi átjáró. Shao Kahn offenzívájának első lélekrabló mágiahulláma vele is végzett, mielőtt Raiden az ő lelkét is a védelmébe vehette volna a többi Kiválasztottéval együtt.
Johnny lelke azonban alig érkezett meg a Mennybe, máris Raidenbe botlott, akit sikerült rávennie az istent, hogy az vigye vissza magával a Földre. Pedig tisztában volt vele, hogy odalenn csakis addig maradhat életben, amíg a Külső Világ Földdel történő egyesülési folyamata tart. Johnny ennek ellenére kitartóan küzdött és nagy segítségére volt Liu Kangnek, a Torna bajnokának, abban, hogy az eljusson a Külső Világ császárához és legyőzze őt. Amint az invázió véget ért, Johnny lelkének is vissza kellett térnie a Mennybe.
Pár évvel később azonban újabb veszedelem ütötte fel a fejét Shinnok személyében, és Johnny Cage-nek ezúttal is sikerült rávennie Raident, hogy vigye magával őt a Mennyekből. Raiden a helyzet súlyosságára való tekintettel képes volt rávenni az Idősebb Isteneket arra, hogy élesszék fel Cage-et, aki ezt azzal hálálta meg, hogy ismételten nagy segítséget nyújtott Kangnek a győzelem eléréséhez.
Shinnok legyőzése után Johnny megtarthatta visszakapott életét, és visszamehetett Hollywoodba, ahol szokatlan nyugalommal vették tudomásul a visszatérését azok után is, hogy hivatalosan is halottnak nyilvánították őt, sőt, temetést is tartottak a tiszteletére. Legújabb Halálos Viadal-filmjei azonban ismét kasszasikert arattak, és a feltámadásával kapcsolatos pletykák is gyorsan elhaltak. Johnny ezután jó pár évig élvezhette a békét és gyárthatta sorra a filmeket, amik azonban ismét romlani kezdtek egyre rosszabb kritikákat is kaptak. Épp egy ilyen bukásra ítélt filmet forgatott éppen, amikor felkereste őt Raiden azzal a hírrel, hogy Shang Tsung és Quan Chi megölték Liu Kanget és Shao Kahnt is, és neki szüksége van a színész segítségére. Johnny először a Raident alakító színész tréfájának gondolta az egészt, de hamar belátta, hogy a valódi isten áll előtte. Johnny kihasználta az alkalmat, hogy kilépjen a filmből és követte a Viharistent a többi Kiválasztottal együtt a Szövetség erődjéhez. Ott azonban olyan ellenállásba ütköztek, amit képtelenek voltak legyűrni, és Johnnyt a társaival együtt végül megölte a két varázsló.
Ám alig néhány perccel később már mind újra éltek, köszönhetően a Sárkánykirálynak, aki a mágiája segítségével hűséges tábornokaivá tette meg őket. Johnny társaival együtt kivette a részét a következő hetek csatározásainak, ám az Onaga alatti életüknek hamar véget vetett Ermac, aki Liu Kang segítségével elszakította a lelküket Onagához fűző köteléket, és ezzel felszabadította őket a sárkány uralma alól. Mivel nem sokkal később Shujinko magát Onagát is legyőzte, a földiek visszatérhettek az otthonaikba, Johnny pedig folytathatta a filmezést.
Hazatérése után néhány héttel Johnnynak különös álmai lettek, melyeknek mind Shinnok volt a főszereplője. Johhny látta, hogy az isten készül valamire, de egyszer sem tudta kivenni, mire. Aztán az egyik álma meglepően tisztén mutatta neki, hogy Shinnok Shang Tsung szigetére utazott. Johnnyt nem hagyta nyugodni a látomás, elment a szigetre, ahol fültanúja lett annak, amint Shinnok egy tükrön keresztül Quan Chivel beszél egy olyan eseményről, melynek bekövetkeztére egy bizonyos édeniai kráter mélyén kerülne sor, és ami az összes birodalom pusztulását okozhatná. Cage nem várta meg, mit tervezhet az isten egy ilyen lehetőséggel, rátámadt Shinnokra és sikerült is elűznie őt. Majd a szigetről értesítette a többi Kiválasztottat, és amikor azok megérkeztek, elmesélte neki a vele történteket. Azok nem igazán hittek neki, de amikor a szélisten, Fujin is megerősítette a szavait, közösen elhatározták, hogy együttes erővel feltartóztatják Shinnokot, bármit is forraljon. A csapat néhányukat leszámítva átutazott Édeniába, hogy ott aztán szembetalálják magukat a Sötétség erőivel az Armageddon csatája előtt.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

A Blaze-ből nyert energia emberfeletti erőt és ügyességet kölcsönöz Johnnynak, ám ezzel együtt tudati megvilágosodást is. Johnny a saját lelkébe néz, majd felhagy addigi életével és shaolin mesterei segítségével eléri a legtökéletesebb megvilágosdodást.

 

Ismert kivégzések:

Lefejezés (MK1, MKIIMK4/G, MK:SM): Johnny egy igen erőteljes felütéssel leüti ellenfele fejét. Az első játékban egy programhiba miatt ezt többször is meg lehetett csinálni.

Derékbatörés (MKII, MK4/G, MK:SM): Johnny megfogja az áldozat derekát, és egy csavarintással letépi annak felsőtestét.

Tripla lefejezés (MKII): Egyike az MKII „harmadik kivégzéseinek”,  az előző rész programhibájára utalva Johnny egymás után három fejet is leüt ellenfele válláról.

Derékbarúgás (MKT): Johnny egy árnyékrúgással kirúgja ellenfele törzsét a feje és a lábai közül. A fej ezután leesik a lábakra.

Gerinctörés (MKT):
Cage felemeli az áldozatot a feje fölé, majd a hátán kettészakítja őt.

Agyműtét (MK:DA): Johnny puszta kézzel belenyúl az ellenfél koponyájába, majd kirántja annak agyát.

Lábmunka (MK1 (SNES), MK:SM): Johnny olyan erősen alkalmazza az árnyékrúgását, hogy a lába keresztülmegy az ellenfele testén.

Golyótörő (MK:SM): Cage addig ütögeti spárgában az ellenfele legérzékenyebb pontját, amíg az gyakorlatilag két részre nem hasad, magával az ellenféllel együtt.

Egyéb:

Fényképes autogram (MKII, MKT): Cage átad az ellenfélnek egy szignált fényképet önmagáról a következő felirattal: „A legnagyobb rajongómnak! Cage”.

Kenguru (MKT): Johnny átváltozik egy kenguruvá és kiüti ellenfelét a képernyőről.

 

Érdekességek:

 • A Johnny Cage csak művésznév. Valódi neve Jonathan Carlton.
 • Az első játék munkálatainak megkezdése előtt Michael Grimm volt a karakter neve.
 • Az első játékban az ő kivégzését találták ki és kódolták le a legutoljára. John Tobias eredetileg azt szánta pusztán a kivégzésének, hogy kihajítja az ellenfelét a képernyőről.
 • Cage volt az egyetlen olyan karakter az MK1-ben, aki nem ismerte egyik másik harcost sem korábbról.
 • Az utolsó pillanatokig úgy volt, hogy az MKII-ben Cage nadrágján látható lesz az Otomix, egy sporteszközöket gyártó cég reklámja, ami Daniel Pesina nadrágján eredetileg is ott volt. Később az utómunkálatok során kiretusálták a feliratot.
 • A rövid határidő miatt nem volt idő az ő karakterét is átemelni az MK1 GameBoy-os változatába.
 • Cage az egyetlen MK1-es karakter, aki nem szerepel Jeff Rovin, a játék alapján írt regényében.
 • Karakterének az alapja a belga akciósztár, Jean-Claude Van Damme volt.
 • Eredetileg a játék készítői Van Damme-ot szerették volna Cage karakterszínészének, ám ő nem ért rá. Az első játékban viselt ruhája egyébként tökéletesen megegyezik a színész 1988-as Véres játék c. filmjében láthatóval.
 • Az első filmben a tervek szerint Brandon Lee játszotta volna Cage szerepét.
 • A filmben, miután Johnny legyőzte Scorpiont, a romok közé esik egy dedikált fotó Johnnyról, utalásképp a második játékban debütált Friendshipjére.
 • Sok rajongó vélte úgy, hogy a filmhez hasonlóan a játékban is Johnny győzte le Gorót, ez azonban a második részhez kiadott hivatalos képregényben megdőlt. A Shaolin Monksban viszont, amikor Liu Kang és Kung Lao Goro ellen küzdenek, Cage megjelenik és kiüti a shokant. Mivel az MK:SM sztorija nem hivatalos, ez csak egyszerűen tisztelgés a film előtt.
 • Hivatalos biográfiája szerint a következő filmekben játszott főbb szerepet: A néma nindzsa (Amerikában bukott, de Franciaországban kultfilm), Sárkányököl, Sárkányököl 2., A Sárkányököl fia, HUAAAA!, Hirtelen erőszak, Tengerjáró csapás, Menekülés a Sárkány Halálából (vendégsztárként együtt Channie Jackkel), 7 méreg, A Cage-menet, Az öklöm ereje, 24 karatés arany, Ki van ott?, a Whu Shu c. tv-sorozat, Halálos Viadal, Halálos Viadal 2., Halálos Viadal: A Halálos Szövetség (ezekben ő lesz végül a bajnok Liu Kang helyett), és a befejezetlen Halálos Viadal: Johnny Cage halála és feltámadása.
 • Cyrax beperelte a stúdiót a Cage-filmek jegyeinek áráért, különös tekintettel a Néma nindzsáéra, ami szerinte bűn a filmipar ellen.
 • Cage hivatalosan is a sorozat vicces karaktere.
 • Az MK-játékokban állandóan felcserélik a „c”-t  „k”-ra, Johnny esetében azonban pont fordított a helyzet. Itt a japán „kage” szót cserélték „cage”-re. A „kage” jelentése árnyék, ami egyértelmű utalás Johnny árnyéktámadásaira.
 • A vörös árnyéktámadások, amik a normál támadások programhibás kiadásai, az MKII-ben teljesen véletlenszerűen jöttek elő. Az MK4-ben és a Goldban a második játékos mozdulatai voltak ilyenek, hogy a tükörküzdelmeknél megkülönböztethető legyen a két figura.
 • Bár több utalás is történt a különböző médiumokban a Sonyával való esetleges kapcsolatára, valójában sose kerültek igazán közel egymáshoz, pedig Johnny mindent megtett ennek érdekében. A rajongók viszont kitartóan reménykednek.
 • Mivel a Cage-et alakító Daniel Pesinát kirúgták egy belső botrány miatt a Midwaytől, a karakter nem szerepelt az MK3-ban, sem az UMK3-ban. A Trilogyban azonban, ahol a cég ígérete szerint minden addigi harcos szerepet kapott, leszerződtették Chris Alexandert a szerepre.
 • Johnny Cage a legtöbbet feltámasztott karakter a sorozat történetében. John Vogelnek, a Deadly Alliance és az azt követő részek írójának azonban nem tetszett ez, és a feltámadásait a Deadly Alliance elején említett filmmel próbálta meg kimagyarázni, de az a rajongók szemében végül csak a karakterrel történt események kifigurázása maradt, nem pedig a története utólagos átírása.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta