Ajánló

Fantasztikus Négyes: Ellenfelek 3.
Fantasztikus Négyes

Fantasztikus Négyes: Ellenfelek 3.

Hozzászólások

 • Aldarion 2020.11.23. 10:52
  Nem is tudom. De tényleg, fogalmam sincs... :D

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.11.23. 07:09
  Vajon miért? :)

  Bővebben...

   
 • Aldarion 2020.11.22. 20:33
  Szeretném, de most nem rajtam múlik a dolog. Tyrant az utóbbi időben kicsit elfoglalt, így nem biztos ...

  Bővebben...

   
 • xeraph 2020.11.22. 20:31
  A "Qui Gonn & Obi-Wan - Last Stand on Ord Mantell" már fent van itt, a HálóZsákon, "Qui Gonn és Obi-Wan ...

  Bővebben...

   
 • babrafax 2020.11.22. 19:00
  Helló Aldirion, köszi az újabb Mars honosításért! Nálam nagy kedvenc. Az összes magyarhonban megjelent ...

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 487 vendég és 1 tag böngészi

 • pepea

Kano

 

kano

Kor: 45 év
Magasság: 185 cm
Súly: 76 kg
Származási hely: Földi Birodalom (Ausztrália)
Faj: Ember
Küzdőstílus: Xing Yi
  Aikidó
Fegyverek: Pillangókések
 
Alakító színészek: Richard Divizio (MK1, MKII, MK3)
Trevor Goddard (Mortal Kombat film)
Joseph "Eddie" Acevado (Live Tour)

 Története:

Kano közönséges bűnözőből küzdötte fel magát a Fekete Sárkány, a legnagyobb ismert nemzetközi bűnszervezet élére. Fondorlatossága és kegyetlensége közismert. És egyben ő volt a legfőbb oka annak, hogy az amerikai Különleges Alakulat, melyet a Fekete Sárkány és a hozzájuk hasonló szervezetek felszámolására hoztak létre, nemzetközi támogatást is kapott a világ bűnüldöző szerveitől.
Kano a Halálos Viadalok nyugati harcosai közül talán legelsőként értesült arról a tényről, hogy más birodalmak is léteznek a Földön kívül, amikor tudomást szerzett egy nagy hatalmú ereklyéről, Shitian Szeméről, melyet a Külső Világ egyik elhagyatott részén rejtettek el, és ahová a legkönnyebben egy rég elfeledett, ősi földi romváros legmélyéről lehetett eljutni. Ahhoz viszont, hogy megszerezze azt, arra volt szüksége, hogy átmenetileg lerázza magáról a Különleges Alakulatot, amihez kiváló alkalmat biztosított neki, hogy négy főbb emberét éppen egy helyen tartották fogva. Kano betört a fegyintézetbe és kiszabadította a klántagokat, akik mindenkit megöltek az épületben, majd megszöktek.
Terve azonban elbukott, mert Jackson Briggs őrnagynak sikerült ártalmatlanná tennie mind a négy társát, és a Külső Világban még őt is utolérte. A kialakult küzdelemben Kano maradt alul, és az őrnagy letartóztatta és visszavitte őt a Földre.
Hónapokkal később Kanónak sikerült megszöknie a Különleges Alakulattól. Mivel az ember, aki mesélt neki Shitian Szeméről, említést tett neki egy harcművészeti tornáról is, melynek résztvevői Hong Kongból indulnak és egy olyan helyre viszik őket, ahová semmilyen módon nem lehet követni őket, Kano úgy gondolta, ha részt vesz a viadalon, azzal lerázhatja az üldözőit, és nem mellékesen leelnőrizheti azt a szóbeszédet is, hogy a titokzatos sziget tulajdonosa hosszú élete során mesés mennyiségű vagyont halmozott fel az erődjében. Így egy három kontinensen át tartó fogócskába kezdett a nyomába eredő Brigsszel és Sonya Blade hadnaggyal, akinek komoly elszámolnivalója volt vele, miután Kano az Alakulat egyik akciója során személyesen végzett a nő társával.
Sikerült elérnie a hajót, de Sonyának és az osztagának is. Azonban utóbbiakat a Torna házigazdája, Shang Tsung foglyul ejtette, és arra kényszerítette Sonyát, hogy mérkőzzön meg Kanóval a Viadalon, amit a nő meg is tett, és legyőzte férfit. Őrizetbe venni viszont már nem tudta, mert miután Liu Kang legyőzte a viadal bajnokát, eluralkodott a káosz a szigeten, és Kano, Sonya és egy másik résztvevő, Johnny Cage azon kapták magukat, hogy a bajnokkal, a négykarú Goróval néznek szembe, akinek sikerült kiütnie Kanót és Sonyát is, és átadnia őket a mesterének, aki túszként használta fel őket, hogy párbajra kényszerítse a szerzetest, Liu Kanget.
Habár Kangnek sikerült legyőznie Tsungot, nem tudta kiszabadítani a két foglyot, így Kano és Sonya is egy teljes évig a Külső Világ foglyai maradtak, amíg a következő, már ott rendezett Halálos Viadal végén fel nem bukkant Jax és ki nem szabadította őket. A kialakult zűrzavarban Kanónak sikerült eltűnnie két üldözője elől, ám ennek az volt az ára, hogy miután minden egyes földi visszatért az otthonába, ő a Külső Világban rekedt, immár egymagában. Ott sikerült egy remek ajánlattal előállnia a császárnak: amennyiben az visszaadja a szabadságát, ő kiképzi a katonái egy részét a modern földi fegyverek használatára. Shao Kahn elfogadta az ajánlatot, sőt, később kinevezte Kanót az egyik halálosztaga élére is, és elküldte őt Los Angelesbe a Föld ellen indított invázió második hullámában.
A Földön Kano ismét csak összefutott Sonyával és Jaxszel, akiknek sikerült őt elszakítaniuk az osztagától és egy banképületbe kergetniük őt. Itt az épület tetején Kano ismét szembenézett Sonyával, akit végül látszólag sikerült is legyőznie, ám az az utolsó pillanatban egy láblendítéssel a mélybe taszította őt, kezében a nő kitépett hajával, amibe megpróbált megkapaszkodni a zuhanása előtt.
Kano túlélte az esést, de súlyosan megsérült és haldoklott. Ekkor talált rá Motaro, aki elvitte őt Shao Kahn Földre került palotájába és mágikus úton felgyógyította őt. Azonban a földi éppen csak feleszmélt, amikor a haragtól tajtékzó Sheeva a semmiből felbukkanva kitörte a kentaur nyakát. A nő rávette Kanót, hogy fogjanak össze Shao Kahn ellen. Kano nem mert ellenkezni vele, meg a helyzetbe alaposabban belegondolva felismerte, hogy Kahn esetleges halálából talán még ő is profitálhatna. Amikor azonban a trónterembe érve felmérte magának közelebbről is a császárt, belátta, hogy a shokan nőnek esélye se lenne az uralkodó ellen, ezért halkan figyelmeztette Kahnt az árulásra. Shao Kahn végzett a berontó Sheevával, és egyben tudatta Kanóval azt is, hogy nem fogja elfelejteni neki a hűségét. Nem sokkal később viszont Shao Kahn is elbukott a földiek kezétől, és vissza kellett térnie a hazájába, ráadásul még Édeniát is elcsatolták a birodalmától.
Mivel Kahn hadserege egyre fogyatkozóban volt, ezért szükségintézkedésként Kanót nevezte ki annak élére, amit Kano meg is hálált új ura számára azzal, hogy érezhető létszámhátrányuk ellenére is sikerült megtorpanásra kényszerítenie szűk egy évtizeddel később az egyesült édeniai-shokan seregeket, akik aztán egy tragikus utolsó ütközet után arra kényszerültek, hogy fegyverszünetet kössenek a császári erőkkel. Amikor Kano visszatért a palotába, hogy jelentse a fejleményeket urának, szemtanúja lett annak, amint a Halálos Szövetség végez Shao Kahnnal. Kano nem habozott, azonnal hűséget esküdött nekik. Azok azonban a sereg vezetése helyett azzal bízták meg őt, hogy felügyelje a Szövetség erődjének felépítését Sun Do falva mellett. A faluban Kanót kínos incidens érte, amikor az egyik fiatal helyi lánynak sikerült meglepnie és kis híján megölnie őt. Csakis Quan Chinek köszönhette, hogy megmenekült. A varázslók ezután még lényegtelenebb feladatokat bíztak rá, míg végül végleg elárulták őt, amikor odavetették klánja ősellensége, a Vörös Sárkány vezetője elé. Mavado párharcra hívta őt és sikerült is legyőznie, hogy aztán az eszméletlen testét visszacipelje a Földre.
Kano a Vörös Sárkány központi épületkomplexumába került, ahol aztán a szervezet tudósai különféle genetikai kísérleteket végeztek rajta, amivel megpróbálták keverni az emberi DNS-t a sárkányokéval. Bár minden korábbi próbálkozásuk kudarcot vallott és szörnyhibrideket hozott létre, Kano esetében valami újjal próbálkoztak, ami hónapok múltán sem hozott látható eredményt rajta. Ekkortájt tört be Taven is a komplexumba, Kano pedig kihasználta a zűrzavart, és újdonsült emberfeletti erejének köszönhetően kitört a fogságból, majd eltűnt a klán birodalomközi átjáróján át. A túloldalra érve, végig az árnyak között maradva, titokban követte Mavadót, aki a mesterével együtt Édeniába utazott, hogy ott részt vegyenek egy mindent eldöntő csatában, aminek a győztese isteni hatalomhoz juthat. Kano pedig csak a megfelelő alkalomra várt.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Miután Kanónak sikerült orvul végeznie Blaze-zel, az elementálból feltörő energia a testébe áramlik, és befejezi azt a folyamatot, amit a Vörös Sárkány tudósai kezdtek el rajta, és egy valódi fekete sárkánnyá változtatja őt.

 

Ismert kivégzések:

Szívsebészet (MK1, MKT): Kano legismertebb kivégzése. Puszta kézzel tépi ki ellenfele szívét, és a még dobogó szervet feltartja győzelme jeleként a magasba.

Lézerfény (MK3): Kano a műszeméből egy vörös sugarat lövell ki ellenfelére, addig növelve annak testhőmérsékletért, amíg az fel nem robban.

Kicsontozás (MK3): Kano a puszta kezével tépi ki az áldozat teljes csontvázát annak száján keresztül.

Szervcsere (MK:DA): Kano először kitépi ellenfele szívét, majd  a máját, végül mindkét veséjét.

Pillangó-effektus (MK vs. DCU): Kano mindkét kését beleállítja ellenfele mellkasába.

Bukfenc (MK vs. DCU): Kano egy hátrabukfenccel kiteríti az ellenfelét, majd a magasba ugrik, és teljes erővel beletapos annak gyomrába.

Egyéb:

Rágógumi (MK3): Kano lufit fúj egy rágógumiból, ami kipukkad és ráragad az arcára.

Madárpók (MK3): Kano átváltozik egy óriáspókká és addig szorítja az ellenfelét, amíg abból az utolsó csepp vért is ki nem sajtolja.

 

Érdekességek:

 • Neve legközelebbi jelentése: „ágyú”. Ez egyben utalás is a védjegyeként számon tartott mozdulatára, az ágyúgolyóra.
 • A pontos oka, hogy miért van Kanónak műszeme, ismeretlen, de a legnépszerűbb feltételezés szerint egy lőtt seb okozta a szeme elvesztését. Ugyanaz a sebész ültette be neki, aki Hsu Hao műszívét is. A szem jelentősen javítja a látását és képessé teszi őt egy lézersugár kilövésére is.
 • A vörös szemet és a körülötte lévő fémlapot a Terminátor 2. c. film inspirálta.
 • Kano eredetileg egy Japánban született amerikai lett volna, de a filmben alakító színész, Trevor Goddard (akit a tragikus haláláig ausztrálnak hittek, később derült csak ki, hogy valójában brit volt) alakításának hatására a Deadly Alliance-ben átírták a háttértörténetét, így a játékban is ausztrál származású lett.
 • Két másik játékbeli karakter is használja az ő mozdulatait: Jarek és Kira. Közülük azonban Kirának saját kivégzései is vannak.
 • Kanóval is meg lehet küzdeni a Shaolin Monks-ban. Négyszer kell egymás után beszélni Kitanával, hogy kezdetét vegye a harc. Ha a játékos legyőzi őt, akkor kiszabadíthatja Sonyát.
 • A Deadly Alliance Kryptájában található egy hirdetést a Kan-Os reggeli müzliről, aminek dobozán Kano karikatúrája szerepel.
 • A Deadly Aliance-ben Kano a nyakában Sonya letépett haját viseli, ami még a Trilogy alatt történt események után maradt nála.
 • Kano és Sonya karakterének visszatérését jelentették be elsőként az MK3 előkészületei alatt.
 • Richard Divizio a felvételek alatt egy körbevágott gumiálarcot viselt, amit ezüstszínűre festettek, majd a színész fejére ragasztottak. Eredetileg azt hitte, hogy egy sisakot kell majd hordania.
 • Az Armageddon Konquest módjában Kano ír akcentussal beszél. A következő játéknál már visszakapta az ausztrál akcentusát.
 • Memóriahiány miatt Kano kimaradt az első játék segás portjaiból.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta