Ajánló

A-Next 10
Marvel Comics 2 (MC2)

A-Next 10

Hozzászólások

 • Aldarion 2020.11.23. 10:52
  Nem is tudom. De tényleg, fogalmam sincs... :D

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.11.23. 07:09
  Vajon miért? :)

  Bővebben...

   
 • Aldarion 2020.11.22. 20:33
  Szeretném, de most nem rajtam múlik a dolog. Tyrant az utóbbi időben kicsit elfoglalt, így nem biztos ...

  Bővebben...

   
 • xeraph 2020.11.22. 20:31
  A "Qui Gonn & Obi-Wan - Last Stand on Ord Mantell" már fent van itt, a HálóZsákon, "Qui Gonn és Obi-Wan ...

  Bővebben...

   
 • babrafax 2020.11.22. 19:00
  Helló Aldirion, köszi az újabb Mars honosításért! Nálam nagy kedvenc. Az összes magyarhonban megjelent ...

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 518 vendég és 3 tag böngészi

 • pepea
 • tibimen
 • tyaptyap

 

Kintaro

 

kintaro

Kor: 1760 év
Magasság: 257 cm
Súly: 721 kg
Származási hely: Külső Világ (Kuatan tartomány)
Faj: Shokan
Küzdőstílus: Tigrisököl-stílus
 
Fegyverek: Kardfogak
 
Alakító színészek: nincs

 Története:

Kintaro shokan volt ugyan, de másik családból származott, mint Goro, népének hercege. Alacsonyabb rendű származása ellenére őt tartották a legkiválóbb shokan harcosnak, aki hamar elérte a tábornoki rangot Shao Kahn hadseregében. Ezzel tovább erősítette népének helyzetét az uralkodó kegyeiben, és kivívta magának az általa nagyra tartott Goro herceg elismerését is.
Amikor Gorót az utolsó földi Torna során legyőzte Liu Kang, és a hercegnek évekig nyoma veszett, sőt, úgy hírlett, hogy az emberek talán végeztek is vele, Kintaro személyesen kérte meg a császárt, hogy az engedje részt venni őt a Külső Világban rendezett Halálos Viadalon, hogy egyrészt visszaszerezze az uralkodó kegyét, másrészt hogy bosszút állhasson Goróért. Shao Kahn megadta számára az engedélyt.
A Torna során Kintaro könnyűszerrel lépett előre küzdelemről küzdelemre, egyetlen olyan ellenfél se akadt, aki feltartóztathatta volna. Egészen a döntőig, ahol Goro legyőzőjével, Liu Kanggel kellett szembenéznie. Kezdetben látszólag Kintaro került fölénybe a harcuk során, köszönhetően a hercegnél is robusztusabb termetének és macskaszerű ügyességének, de Liu Kangnek végül sikerült kamatoztatnia a Goro ellen vívott küzdelme során tanultakat, és elérte, hogy a shokan a földre kerüljön, amivel egyben a küzdelmet is megnyertnek tekintette. A megszédült tábornok azonban a földről felkelve haragjában orvul megpróbálta meggyilkolni Kanget egy tűzgolyóval, hogy legalább Gorót megbosszulja, de Raiden, aki egészen addig csak csendben szemlélte a harcokat, egy villámcsapással elhamvasztotta őt.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Blaze legyőzésével Kintaro elnyeri a jutalmát: négy mágikus kardot, melyekről ő dönthet, hogy milyen hatalommal ruházza fel őket. Kintaro a jég, a tűz, a káosz s a rend erejét választja. Sub-Zero, Scorpion, Havik és Hotaru pedig ott helyben meghalnak és a lelkük a kardokba záródik. A fegyvereknek hála Kintaro legyőzhetetlenné válik, és soha többé nem akad senki, aki ki merné hívni őt, tudván, hogy esélyük sem lenne a győzelemre.
Megj.: Mivel Kintaro azon kevés szereplők közé tartozik, akik az Armageddon ideje alatt is halottak voltak, így az ő végtörténete teljes egészében semmibe vehető.

 

Ismert kivégzések:

Mindenféle ismert híreszteléssel ellentétben Kintarónak se az MKII-ben, se a Trilogyban nincs saját kivégzése.

 

Érdekességek:

 • Nevét egy japán népmesehősről kapta.
 • A többi játékbeli shokannal ellentétben Kintaro látványos macskaszerű külső jegyekkel bír. Ezt azzal magyarázták később, hogy egy nagyon ritka, különleges vérvonalból származik, akik a shokanok között is hírhedtek voltak a vérszomjukról és a harciasságukról.
 • A makacs találgatások ellenére Goro és Kintaro nem egy családból, csupán egy fajból származnak. Goro királyi vér, Kintaro „csak” egy nemes.
 • Kintarót tartják az egyik, ha nem a legnehezebbnek a főellenfelek közül. Ennek egyik oka az volt, hogy képes volt a játékosokat támadás közben is megragadni és a földhöz csapni, amit általában egy teleport-taposás követett.
 • Kintaro animációjával van kivégzés, de ezt nem ő, hanem Shang Tsung végzi az MKII-ben. Egy titkos Fatality, amelnyek előhívása különösen hosszú időt - 30 mp-et - vesz igénybe.
 • Kintaro eredetileg egy játszható karakter lett volna az MKII-ben (egy félig ember, félig tigris karakter), de a magassága miatt nehéz lett volna színésszel eljátszatni, ezért végül megismételték vele azt, amit Goróval is csináltak az első részben.
 • Bár meglehetősen népszerű figura, Kintaro nem szerepelt sok játékban. Konkrétan csak az MKII-ben, a Trilogyban, az Armageddonban és a Shaolin Monksban, továbbá szó szerint csak pár pillanatra, de látható a Deception Konquestjében.
 • A Shaolin Monksban, ahol a játékosok a történet szerint miszlikbe aprítják őt, a levágott feje plusz sebzésért hozzávágható Shao Kahnhoz.
 • A hivatalos Mortal Kombat II-képregényben, amit John Tobias készített, Kintarto megküzd Jaxszel egy tv-stúdióban. A harcnak a földi harcosok felbukkanása vet véget.
 • Rengeteg rajongó szerette volna, ha Goro és Kintarto egy az egy ellen összecsaptak volna a játék története során, de mivel mindketten legendás karakterek (és legendásan nehéz kisfőnökök), ezért erre sose került még sor. Hogy azonban a rajongók mégse maradjanak enélkül, ezért Malibu képregénysorozatában a Battlewave egyik füzetében kiadtak egy pár oldalas háttértörténetet, amiben a két shokan megküzd egymással.
 • A Malibu-képregényekben Kintaro magát csak a „Külső Világ Ostorának” nevezi.
 • Ha a játékos veszít Kintaro ellen a Kahn's Arena nevű pályán, miután a császár bejelenti a shokan győzelmét, hallani lehet, ahogy a tömeg ujjong a háttérben.
 • Valószínűleg Kintaro sorsát a legnehezebb megállapítani a játékok karakterei közül. Az MK3-hoz adott stratégiai útmutatóban a fentebbihez hasonló módon azt írják, hogy a Liu Kang elleni küzdelme után Raiden végzett vele. A Deception Konquest módjában azonban azt említik, hogy még mindig ő vezeti Shao Kahn seregeit, és egy nagyon rövid pillanatra meg is lehet pillantani őt egy erdős részen. Ugyanakkor azonban a Konquest története rengeteg ellentmondást és látszólagos képtelenséget tartalmaz, ami kétségbe vonja Kintaro életben maradásának tényét. Ezek után a Shaolin Monksban is feltűnik, ahol Liu Kang és Kung Lao darabokra szaggatják őt. Ám a játék történetét már megjelenésekor sem tartották a sorozat részének, hanem egy alternatív idővonalnak. Legvégül pedig láthatjuk őt az Armageddon Konquestjében, amint megverekszik az Árnybirodalomban Tavennel, ám a küzdelem után nem sokkal kiderül, hogy az a Kintaro csak egy illúzió volt.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta