Ajánló

Jurassic Park - Raptortámadás 3.
Akció képregények

Jurassic Park - Raptortámadás 3.

Hozzászólások

 • Aldarion 2020.11.23. 10:52
  Nem is tudom. De tényleg, fogalmam sincs... :D

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.11.23. 07:09
  Vajon miért? :)

  Bővebben...

   
 • Aldarion 2020.11.22. 20:33
  Szeretném, de most nem rajtam múlik a dolog. Tyrant az utóbbi időben kicsit elfoglalt, így nem biztos ...

  Bővebben...

   
 • xeraph 2020.11.22. 20:31
  A "Qui Gonn & Obi-Wan - Last Stand on Ord Mantell" már fent van itt, a HálóZsákon, "Qui Gonn és Obi-Wan ...

  Bővebben...

   
 • babrafax 2020.11.22. 19:00
  Helló Aldirion, köszi az újabb Mars honosításért! Nálam nagy kedvenc. Az összes magyarhonban megjelent ...

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 637 vendég és 7 tag böngészi

 • herschmi
 • Mókás
 • ptrsz17
 • Spawn92
 • Tesla13
 • tyaptyap
 • Zoley

 

Kitana

 

kitana

Kor: Megközelítőleg 10.010 év
Magasság: 175 cm
Súly: 58 kg
Származási hely: Édenia
Faj: Édeniai
Küzdőstílus: Ba Gua
  Saskarom-stílus
Fegyverek: Acéllegyezők
 
Alakító színészek: Katalin Zamiar (MKII)
Becky Gable (UMK3, MKT)
Talisa Soto (mindkét mozifilm)
Jennifer DeCosta (Live Tour)
Lexi Alexander (Lexi Mirai néven) (Live Tour)
Cree Summer (Defenders of the Realm)
Dara Tomanovich (Conquest)
Audie England (Conquest)

 Története:

Kitana nem sokkal azelőtt született Jerod király és Sindel királynő első és egyetlen gyermekeként, hogy a szülőföldjét, Édeniát lerohanta és elfoglalta Shao Kahn hadserege. Az apját megölték, az anyját pedig a császár feleségül vette, hogy ezzel is hivatalosan jogot formáljon a trónra és csökkentse a kezdeti feszültségeket, amit a Külső Világ hódítása okozott. Ezen kívül Kahn örökbe fogadta Kitanát, akit ezentúl hercegnőhöz méltó módon, ámde egyben képzett orgyilkosnak is neveltek egészen kicsi korától kezdve. Kitana még túl fiatal volt, hogy emlékezzen anyja öngyilkosságára vagy arra, hogy mikor került mellé ikerhúga, Mileena. A testvérével és a szintén édeniai származású legjobb barátnőjével, Jade-del aztán az eltelt évezredek alatt a császár legkiválóbb orgyilkoscsapata vált belőlük, akik számos megbízást teljesítettek uruk parancsára.
Tízezredik születésnapjához közeledve azonban Kitanát különös álmok kezdték gyötörni, melyekben látomásszerűen szerzett tudomást igazi szülei és otthona valódi sorsáról, továbbá arról is, hogy Mileena nem a testvére, hanem a Shang Tsung által létrehozott tökéletlen klónja, akit egy tarkata gyermekből alakítottak át, hogy hasonlítson őrá. Kitana undorodva fordult el apjától és Mileenától, de nem tudta, hogyan vehetné fel a küzdelmet velük egymaga. Még Jade-nek sem mert szólni a felfedezéséről.
Az alkalmas pillanat számára akkor jött el, amikor kihirdették a palotában az első Külső Világban rendezett Halálos Viadalt a Föld és a császár birodalma között. Kahn Kitanát és Mileenát is azzal bízta meg, hogy vegyenek részt a viadalon, Jade-et viszont nem küldte melléjük. Kitana attól tartott, hogy nevelőapja talán megsejtette a szándékait, ám ennek ellenére a küzdelmek alatt titokban megpróbálta felvenni a kapcsolatot Liu Kanggel. Mileena kihallgatta az egyik beszélgetésüket, és később, amikor Kitana egyedül maradt a sátrában, szembesítette őt a tényekkel, majd rátámadt. Kitanának védekeznie kellett, és a küzdelem során végül akaratlanul is megölte Mileenát. Ekkor jelent meg húga szeretője, a tarkaták hadvezére, Baraka, aki elfogta a fáradt hercegnőt, bár megölni nem merte. Helyette egészen a Torna végéig fogságban tartotta, hogy aztán egy alkalmas pillanatban átadja őt a császárnak. Az Baraka unszolására hivatalosan is elítélte Kitanát felségárulásért és a királyi család egyik tagjának meggyilkolásáért, de nem végeztette ki rögtön, mert minden idejét lefoglalták a Föld elleni invázió előkészületei. Kitana kezdetben nem értette, milyen jogon akarja a császár lerohanni a Földet úgy, hogy ne tartson az Idősebb Istenek haragjától, ám a tömlöcben értesült róla, hogy Shang Tsungnak sikerült feltámasztania Sindel királynőt - vér szerinti anyját - a Földön, ám hamis emlékekkel.  A császár ezt az ürügyet akarta felhasználni a birodalmak közötti átjárók megnyitására. Kitana tudta, hogy ki kell szabadulnia, ha találkozni akar az anyjával, és azt is, hogy talán neki van egyedül esélye eltörölni belőle a hamis emlékeket és megláttatni vele, kicsoda valójában. Ehhez azonban ki kellett jutnia a palotából, ami nem sikerült észrevétlenül. Shao Kahn Jade-et és Reptile-t bízta meg a felkutatásával, akiknek sikerült is utolérniük őt, de már csak a Földön. Kitana először Jade-del nézett szembe, akinek elmondta, mit tudott meg az elmúlt hetekben, és arra kérte a barátnőjét, hogy válasszon közte és Édenia, illetve a császár között. Jade végül Kitana mellett döntött.
Ekkor támadt rájuk lesből Reptile, de a meglepetés ereje ellenére a két nőnek sikerült legyőznie és súlyos sebekkel hátrahagynia a szaurint. Majd kettesben indultak tovább Los Angeles felé, hogy találkozzanak Sindellel. Útközben összefutottak Liu Kanggel és még néhány Kiválasztottal, akiknek elmesélték, pontosan mi történt a világukkal, és szerintük milyen módon lehetne véget vetni neki. A földiek beleegyeztek, hogy segítenek az édeniaiaknak, így közös erővel át tudtak törni a császár erőin és eljutottak Sindelhez is. Kitana egyedül szállt szembe agymosott anyjával, hogy megpróbálja jobb belátásra kényszeríteni őt, de a szavai nem hatottak, és a királynő végül olyan erővel sújtott le rá, hogy Kitana eszméletlenül rogyott össze. Azonban ekkor Jade, aki barátnője kérésére távol maradt tőlük, megvádolta Sindelt, hogy az megölte a saját lányát, és ez volt az, aminek végül sikerült kizökkentenie a királynőt és megtörnie Tsung varázslatát. Ellátták a hercegnő sebeit, majd a Sindellel kiegészült csapat bejutott a császári palotába és végleg száműzte Shao Kahnt a Földről.
Az invázió bukása utáni káoszt kihasználva Kitana szívesen maradt volna még a Földön, hogy együtt lehessen Liu Kanggel, akivel a küzdelmek során egészen közel kerültek egymáshoz, de szólította őt a kötelesség. Így Jade és Sindel segítségével ott maradtak a palotában, ahogyan az lassan visszatért a Külső Világba, és felkutatták az ereklyét, ami Édeniát mágikus úton a Külső Világhoz csatolta, majd megsemmisítették azt. A királyságuk ismét szabaddá vált, ők pedig az édeniaiak nagy részével együtt visszaköltöztek oda, hogy ismét felvirágoztassák a birodalmat.
Néhány évvel később azonban egy áruló, Tanya segítségével a visszatért bukott istennek, Shinnoknak sikerült észrevétlenül bejutnia az édeniai palotába négy generálisával együtt és foglyul ejtenie a királynőt és Kitanát is. Kitana azonban már rutinos módon tört ki a tömlöcből, de nem jutott messzire, mert a trónteremben nem mással nézett szembe, mint Mileenával, akit Shinnok feltámasztott és a szolgálatába állított. A két testvér ismét megküzdött egymással, és újra Kitana került ki győztesen. Az ezúttal csak eszméletlen Mileenát bezáratta a palota tömlöcébe, majd megszervezte az ellentámadást és kiűzte Shinnok csatlósait a királyságából. A győzelmet követően felajánlotta Liu Kangnek, hogy költözzön át Édeniába és éljenek együtt, de a bajnok a kötelességeire hivatkozva elutasította őt.
Az ezt követő években Kitana meghagyta Édenia vezetését az anyjának, ő maga pedig inkább a külpolitikával foglalkozott. Keményen dolgozott azért, hogy ahol csak lehet, aláássa Shao Kahn hatalmi bázisait. Sikerült fegyverszünetet köttetnie a shokanok és a kentaurok között, aminek következményeként még Goro herceget is megnyerte szövetségesének. A shokanok haderejét kihasználva hadsereget toborzott és háborút indított a Külső Világ ellen, hogy végleg felszámolja nevelőapja uralmát. De annak új tábornoka, a földi Kano hátrányos helyzete ellenére elérte, hogy patthelyzet alakuljon ki és fegyverszünet kötésére kényszerüljenek. Ráadásul Goro herceg is odaveszett az utolsó csata alatt, amivel Kitana elvesztette a shokanok szövetségét. E mellé hírt kapott arról is, hogy egy ismeretlen orgyilkos végzett Shao Kahnnal, amivel ha nem is saját magától, de elérte a célját, így már indult volna hazafelé, ha nem keresi fel őt Kung Lao, hogy egy újabb fenyegetés tűnt fel a Halálos Szövetség képében. Kitanát először nem érdekelte a hír, részéről szerette volna, ha vége békében élhet végre, de amikor Lao azt is elmondta neki, hogy a Szövetség megölte Liu Kanget és a Sárkánysereg feltámasztására készülnek, Kitana lelkét elöntötte a harag. Laónak sikerült rábeszélnie őt, hogy térjen vissza vele a Földre és eddzenek együtt Bo' Rai Chóval. A rövid gyakorlás végeztével mindketten csatlakoztak a többi Kiválasztotthoz, majd felkeresték a Halálos Szövetséget.
Dühe azonban óvatlanná tette Kitanát, amit ellenfele, Quan Chi ki is használt, és egy alkalmas pillanatban a hercegnő fölé kerekedett és kitörte a nyakát. Kitana holtteste azonban nem sokáig hevert a padlón, mert a visszatérő Sárkánykirály a Szövetség pusztulása után őt is és a többi Kiválasztottat is feltámasztotta és egy varázslat segítségével hűséges tábornokaivá változtatta. Kitana új ura parancsára visszatért otthonába, és ott elfogatta és tömlöcbe záratta az anyját, ám amikor egy alkalommal lement hozzá, Jade meglepte őt és bezárta az egyik zárkába, majd megszökött Sindellel együtt. Kitanát ugyan kiszabadították, de a helyére a húgát állították, és Onaga visszarendelte őt a többi elvarázsolt Kiválasztott mellé. Kitana itt is maradt addig, amíg Ermac, akit Liu Kang szelleme kért fel a segítségre, fel nem szabadította őt a többiekkel együtt. Onaga bukásával pedig Kitana úgy döntött, végleg elege van a küzdelmekből, és a többieket otthagyva elindult vissza Édeniába.
Útközben azonban találkozott egy tűzelementállal, Blaze-zel, aki figyelmeztette őt, hogy Édeniában olyan események készülődnek, melyek akár a birodalmak pusztulásához is vezethetnek. Kitanának bármennyire is elege volt már a folytonos küzdelmekből, még egyszer harcba kellett szállnia szülőföldje oldalán, hogy megmenthesse hazáját és barátait. Ám még most se mehetett vissza az otthonába, mert a fülébe jutott, hogy Johnny Cage találkozóra hívta össze Shang Tsung szigetén a Fény harcosait. A találkozón megkereste őt egy földi sámán, Nightwolf, aki megérezte Liu Kang lelkét a hercegnő mellett. Az indián hajlandó volt átvenni tőle Kang spirituális horgonyának a szerepét, aminek köszönhetően Kitana megkönnyebbült lélekkel térhetett vissza a hazájába a Kiválasztottak kíséretében, hogy ott aztán a szülőföldjén készülhessen fel a Sötétség erői elleni küzdelemre.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Blaze legyőzésével Kitana válik a Birodalmak legnagyobb harcosává és egyben az Idősebb Istenek kiválasztottjává is. Ezután összeállít egy csak nőkből álló hadtestet Sindelből, Jade-ből, Sonyából és Li Mei-ből, hogy közös erővel kutassák fel a Sötétség erőit és zárják el őket mindörökre az Árnybirodalom legmélyére.

 

Ismert kivégzések:

Halálcsók (MKII, UMK3, MKG, MK:DA, MK:SM, MK vs. DCU): Kitana megcsókolja az arcán az ellenfelet, aki ezután felrobban. A Deadly Alliance-ben az áldozat a halála előtt többször is felfúvódik majd leereszt, vért hányva a folyamat alatt.

Fejlegyezés (MKII, UMK3, MKG, MK:SM): Kitana a legyezőjével levágja ellenfele fejét.

Éles mellkasi fájdalom (MK vs. DCU): Kitana egy erőteljes dobással beleállítja mindkét acéllegyezőjét az áldozat mellkasába.

Egyéb:

Szülinapi torta (MKII): Kitana elővesz egy tortát és megkínálja vele az ellenfelet.

Szappanbuborék (UMK3): Kitana szappanbuborékokat fúj ellenfele felé.

"A nyúl az." (MKT): Kitana átváltozik egy nyúllá, majd ráveti magát az ellenfelére és halálra marcangolja.

 

Érdekességek:

 • Katalin Zamiar kénytelen volt egy ragasztószalaggal az arcához ragasztani a maszkot és egy gumiszalaggal a helyén tartani a csizmáját, hogy azok ne essenek le folyton az MKII felvételei alatt.
 • Kitana jelmeze kék ugyan, de az UMK3 felvételei során csak egy piros ruha állt rendelkezésre Becky Gable számára, azzal vették fel a három női nindzsa jeleneteit.
 • Kitana Halálcsók kivégzését Boon szerint az Élni és élni hagyni c. Bond-film főgonoszának halála ihlette.
 • Kitana volt az egyik, ha nem a legnépszerűbb karakter az MKII-ben, amit nagyban köszönhetett a könnyen kivitelezhető erős kombóinak. A játék készítésének korai fázisában sokat is kellett gyengíteni a karakteren, mivel pár egyszerű trükk után túl könnyű volt vele bárkit megverni.
 • Egy interjúban Ed Boon Kitanát és Mileenát az eredeti Sub-Zero és Scorpion női megfelelőjének nevezte. Ők is sokban hasonlítanak, mégis esküdt ellenségek.
 • Bár sokan nem hiszik ezt el, de Kitana harci stílusa és fegyvere, akárcsak a többi karakteré is, valóságos harcmodoron nyugszik. Kitana a tesszendzsucu nagymestere. Ez a stílus egy nagy acéllegyezőt használ fegyver gyanánt, amint azt a neve is mutatja („az acéllegyező művészete”). A középkori Japánban találták fel a szamurájok, hogy védekezni tudjanak a nyilak és mérgezett dárdák ellen.
 • Kitana eredetileg szerepelt volna az MK4-ben, végül azonban egy új karakter, Tanya került a helyére. Az N64-en és a PC-s verzióban azonban némi programbütykölés segítségével elő lehet hívni a karaktermodelljét.
 • A Mortal Kombat Goldban a karakter arcát Talisa Sotóról mintázták, aki a két mozifilmben alakította őt.
 • Igen, Kitana Animalityje a Gyalog-Galopp nyulán alapul.
 • Az összes karakter közül Kitanának van a leghosszabb haja. Befonva olyan hosszú, mint az anyjáé, Sindelé.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta