Hozzászólások

 • Aldarion 2020.11.23. 10:52
  Nem is tudom. De tényleg, fogalmam sincs... :D

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.11.23. 07:09
  Vajon miért? :)

  Bővebben...

   
 • Aldarion 2020.11.22. 20:33
  Szeretném, de most nem rajtam múlik a dolog. Tyrant az utóbbi időben kicsit elfoglalt, így nem biztos ...

  Bővebben...

   
 • xeraph 2020.11.22. 20:31
  A "Qui Gonn & Obi-Wan - Last Stand on Ord Mantell" már fent van itt, a HálóZsákon, "Qui Gonn és Obi-Wan ...

  Bővebben...

   
 • babrafax 2020.11.22. 19:00
  Helló Aldirion, köszi az újabb Mars honosításért! Nálam nagy kedvenc. Az összes magyarhonban megjelent ...

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 918 vendég és 2 tag böngészi

 • 24747
 • tyaptyap

Kung Lao

 

kung_lao

Kor: 33 év
Magasság: 185 cm
Súly: 84 kg
Származási hely: Földi Birodalom (Kína)
Faj: Ember
Küzdőstílus: Saolin Ököl
  Sáska-stílus
Fegyverek: Harci fejsze
  Kétkezes kard
Alakító színészek: Anthony "Tony" Marquez (MKII, MK3)

 Története:

Kung Lao Nagy Kung Lao utolsó élő leszármazottja, a bajnoké, akinek 500 éve sikerült legyőznie Shang Tsungot a Halálos Viadalon és ezzel megmentenie a Földet, és aki a következő Tornán elbukott Goro kezétől. Kung Laót egész életében arra készítették fel, hogy őséhez hasonlóan ő is győzelmet arasson a Halálos Viadalon, ám ő végül visszautasította a Fény Rendjének felkérését, és maga helyett egy másik szerzetest javasolt, aki hozzá hasonlóan a Fehér Lótusz Társaság tagjaként elsajátította a legtitkosabb shaolin tanításokat is, és teljes mértékben készen állt a megmérettetésre. A szerzetest Liu Kangnek hívták.
Kung Lao helyesen döntött, mert barátja megnyerte a Tornát és ezzel időt nyert a Föld számára, de a béke nem bizonyult tartósnak. A Külső Világ császára nem volt hajlandó annyiban hagyni, hogy újabb 500 évre el kell halasztania a Föld elleni invázióját, ezért az előző után egy évvel új Tornát hirdetett, amin Liu Kangnek kötelező volt ismét megjelennie. De hogy ezúttal biztosítsa a győzelmét, Shao Kahn tarkatákat küldött titokban a Földre, akik aztán megtámadták a Fény Rendjének templomkomplexumát és a Wu Shi Akadémiát, és mindenkit lemészároltak ott, akit csak találtak. A támadás alatt Liu Kang és Kung Lao is az országon kívül tartózkodtak, ám amikor hazaérve meglátták a pusztítás nyomait, közösen indultak el a Külső Világba, hogy bosszút álljanak halott testvéreikért.
A Viadalon Kung Lao barátjával közel azonos iramban haladt a döntő felé. Azonban a küzdelmek alatt feltűnt neki valami: Liu Kang egyes ellenfeleinél nem elégedett meg azzal, hogy eszméletlenül hagyja ott őket a csatatéren, hanem a leggonoszabbakat a Torna szabályainak megfelelő módon kivégezte, ami teljesen ellentmondott a buddhista és shaolin tanoknak, melyek szellemében nevelkedett. Kung Lao mindig is tudta, hogy a Viadal megnyerése komoly terhet jelent a lélek számára, de csak imádkozni tudott, hogy barátja lelkét nem fertőzte meg a gonosz, és hogy ő maga sose fog hasonló sorsra jutni. Lao a maga részéről egyetlen ellenfelét sem ölte meg, bármennyire is fűtötte időnként a bosszúvágy.
Végül nem ő, hanem Kang volt az, aki eljutott a döntőig, amit a négykarú shokannal, Kintaróval vívott, és amelyet meg is nyert. Kang győzelme után viszont a császár a földiekre uszította a harcosait, akiknek menekülniük kellett. Kung Lao Kanggel együtt kelt át a visszavezető átjárón, melyet a viharisten, Raiden nyitott a számukra. Hazaérve szeretett volna hozzálátni a Fehér Lótusz Társaság újjáépítéséhez, Raiden azonban figyelmeztette őket a Külső Világ közelgő támadására, így Lao kénytelen volt elhalasztani a terveit és Liu Kang oldalán folytatni a harcot a megszállókkal szemben.
A két szerzetes még éppen időben jutott át az Egyesült Államokba, mielőtt kezdetét vette volna a császár támadása. Több más Kiválasztott harcost maguk mellé gyűjtve, és később kiegészülve Kitana hercegnővel, Jade-del, majd legvégül Kitana feltámasztott anyjával, Sindellel is, a csapatnak sikerült átküzdenie magát a császár erődjéig, ahol az előcsarnokban komoly csata alakult ki egy sereg Árnyékpap és közöttük. Kung Lao kitört onnan és egyenesen a trónterembe sietett, ahol párbajra hívta a császárt, az azonban hamar fölé kerekedett, és súlyosan megsebesítette. Mielőtt a kalapácsa összezúzhatta volna Lao fejét, felbukkant Liu Kang is, aki kihívta és legyőzte a császárt, ezzel ismét megmentve a Földet.
A császár elűzése után Liu Kang visszavitte Kínába Kung Laót, akinek olyan súlyosak voltak a sebei, hogy elterjedt a hír, nem is élte túl azokat. Lao valójában felépült ugyan, de úgy határozott, nem oszlatja el a halálával kapcsolatos híreket, helyette inkább elvonult az ország hegyei közé, és magányosan, ámde békében élte az életét. Egészen addig, amíg Liu Kang fel nem kereste, hogy figyelmeztesse egy újabb veszélyre, ami Shinnok képében érkezett, és arra, hogy Goro, Nagy Kung Lao gyilkosa, mégse halt meg az utolsó földi Torna alatt, hanem nagyon is él még a Külső Világban. Ezzel sikerült kimozdítania Laót, aki elkísérte őt és a többieket, hogy megküzdjenek Shinnokkal. Az istent legyőzték ugyan, de Gorónak nem találta nyomát. Csalódottan tért vissza a Földre, ahol felhagyott a remeteélettel, és régi terveinek megfelelően hozzálátott a Wu Shi Akadémia, és ezzel együtt a Fehér Lótusz újjáépítésének, amiben Liu Kang is nagy segítségére volt.
Lao évek múltán kapott csak hírt ismét Goróról, aki hivatalos volt egy édeniai béketárgyalásra a shokanok és a kentaurok között. Lao a családja ellen elkövetett tetteiért kihívta Gorót, a herceg azonban elfogadta a kihívását és elrendelte, hogy senki se avatkozzon közbe a kettejük közti becsületbeli ügybe. Lao felismerte ekkor, hogy Goro a lelke mélyén nem gonosz, hanem egyszerűen csak a népe harcias vérének engedelmeskedik, így a harcot az első vér ontásakor - amit Laónak sikerült elérnie - befejezettnek tekintette, és egy kézrázással zárta le mindörökre a Goro és a Lao-család közötti viszályt.
Édeniából hazatérve viszont szörnyű hír fogadta: míg odavolt, Shang Tsung és Quan Chi összefogtak és megölték Shao Kahnt, majd a Földre osonva csellel Liu Kanget is. Lao gyásszal a szívében vett végső búcsút barátjától, majd visszament Édeniába, hogy közölje a hírt Kitana hercegnővel is. A hercegnőre végül a Külső Világban talált rá, és sikerült lebeszélnie őt arról, hogy azon nyomban a Szövetségre támadjon, helyette magával vitte vissza a Földre, hogy egy jól ismert tanítónál, Bo' Rai Chónál eddzenek, amíg Raiden elvégzi a varázslók elleni támadás előkészületeit. Majd a többi Kiválasztottal együtt visszatértek a Külső Világba, és ott szembeszálltak a Szövetséggel, de azok ereje túl nagynak bizonyult, és mind egy szálig elestek. Kung Laóval Tsung végzett egy párviadalban.
Halála után nem sokkal őt is feltámasztotta a Sárkánykirály, hogy Lao a többiekkel együtt a tábornokaként szolgálja őt. A szolgasága nem tartott sokáig, mert néhai barátja szelleme, akinek sikerült kiszabadulnia Tsung fogságából, rávette Ermacet, hogy szabadítsa fel Kung Laót és a többieket Onaga varázslata alól. Lao örült ugyan, hogy Kang szelleme szabaddá vált, de képtelen volt hosszabb ideig mellette maradni, túlságosan is nagy fájdalmat okozott neki így látni a bajnokot. Inkább visszatért az akadémiára, hogy barátja nevében folytassa a munkájukat, ott viszont újabb szörnyűség jutott tudomására. Időközben ugyanis valaki elrabolta Liu Kang holttestét annak kriptájából, és olyan hírek szállingóztak, hogy Kang feltámasztott, zombiszerű teste sorra gyilkolja a Föld nevesebb, de sötétebb lelkű harcosait. Lao nem hagyhatta ezt annyiban, nyomozni kezdett az ügyben. Így sikerült Fujinba, a Föld öt éve kinevezett új védőistenébe botlania, aki azonban Raiden különös viselkedését vizsgálta. Összefogtak, hogy közösen folytassák a nyomozást, azonban Lao ekkor üzenetet kapott Johnny Cage-től, amiben egy életbevágóan fontos ügy miatt Tsung szigetére hívta őt. Lao magával vitte Fujint, és együtt értesültek arról, hogy Cage szerint Shinnok valami olyasmit tervez Édeniában, ami nagyobb veszélyt jelenthet, mint addig bármi. A megbeszélés után Fujin ott hagyta őket, Lao viszont csatlakozott a többiekhez, és velük együtt vett részt az Armageddon csatájában.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

A Blaze-től nyert hatalma segítségével Kung Lao visszautazik az időben, és megkéri ősét, a Nagy Kung Laót, hogy hadd vegyen részt helyette annak második Tornáján. Őse beleegyezik, Kung Lao pedig legyőzi Gorót és megmenti nemcsak az őse életét, de egyben a Földet is, félezer évvel azelőtt, hogy Liu Kang megtette volna, aki így sose vett részt a Tornákon és nem is kellett meghalnia később emiatt.

 

Ismert kivégzések:

Felezés (MKII, MKT, MK:SM): Lao a kalapjával félbevágja az ellenfelet.

Fejezés (MKII, MKT, MKG): Lao elhajítja a kalapját, ami levágja az ellenfél fejét.

Kalaptrükk (MK3, MKG): Lao eldobja a kalapját, ami először lefejezi az ellenfelet, majd visszatérve levágja a törzsét, végül az utolsó körben félbevágja a lábait.

Forgószél (MK3): Lao a ciklonmozdulatát alkalmazva akkora szelet gerjeszt, ami hozzá vonzza az ellenfelet, majd amikor az odaér hozzá, a gyors forgás darabokra szedi.

Éles fejfájás (MK:DA, MK:SM): Lao a kalapját az áldozat homlokába állítja, majd odamegy hozzá, és kirántja a fejéből.

Gyilkos nyúl a kalapban (MK:SM): Lao előhúz egy nyuszit a kalapjából, majd halálra veri az ellenfelet vele. Végezetül felmutatja a vörös szőrűvé vált állatot.

Idomított nyúl a kalapból (MK:SM): Lao előhúz egy nyuszit a kalapjából, amit az áldozata ölébe dob. Mikor az elkezdené simogatni, a nyúl ráugrik az arcára és addig harapdálja, amíg az áldozat a földre nem roskad, majd leugrik róla, és a nyakát elrágva lefejezi.

Körfűrész (MK:SM): Lao leüti az ellenfelet, majd leveszi a kalapját, megpörgeti, és az körfűrészként kezd el pörögni a földben. Ekkor az áldozatot a lábainál fogva félbefűrészelteti a kalapjával. Az ágyéka felől.

Darabolósdi (MK:SM): Lao a kalapjával először egyesével levágja az ellenfél lábait, majd amikor a test a csonkokra zuhan, gyorsan levágja egyik, majd másik kezét. Mikor a torzó arccal a földre bukik, lassan odasétál hozzá és végül lefejezi.

Kar-öltve (MK:SM): Lao levágja ellenfele mindkét kezét a kalapjával, majd mikor az sikoltva megpróbál elszaladni, utánahajítja a kalapot, és lefejezi.

Fejelés (MK:SM): Lao megragadja az ellenfél nyakát, majd egy szaltóval átugrik fölötte, miközben a kalapja levágja a fejét. Miután földet ért, messzire hajítja a fejet.

Véreső (MK:SM): Lao egy erőteljes rúgással felküldi az ellenfelet a levegőbe, majd ő is felugrik és a levegőben apró darabokra szeleteli. Mikor visszatér a földre, az áldozat da­rabjai lehullanak köré.

Egyéb:

Nyuszi (MKII, MKT): Lao elővesz egy nyulat a kalapból.

Jó kutya (MK3): Lao eldobja a kalapot, mire egy kutya utánaszalad, hogy elkapja. A nyüszítő hang után Lao szomorúan csóválni kezdi a fejét.

Jaguár (MK3): Lao egy jaguárrá változva halálra tapossa az ellenfelet.

 

Érdekességek:

 • Története szerint Kung Lao elkötelezett pacifista, aki csakis akkor harcol, ha semmilyen más megoldást nem lát. Játékbeli leírásai alapján azon nagyon kevesek közé tartozik az MK-univerzum főbb karakterei közül, akik sose öltek meg senkit sem.
 • Kalapját a Goldfinger c. Bond-film egyik ellenfele, Oddjob ihlette, aki a saját keménykalapját hajítófegyvernek használta.
 • Kung Lao egyike azoknak a karaktereknek, akiknek saját füzetük volt a Malibu Mortal Kombat-sorozatában. Az ő füzete volt az utolsó, amit valaha kiadtak onnan - és egyben a történet zárófejezete is.
 • A Shaolin Monksban Lao karaktere jóformán gyökeresen ellentmond a fősorozatban megismertnek. Itt Lao féltékeny Liu Kangre, amiért az nyerte meg a Tornát, sőt, Kang után lopakodott, hogy elorozza előle a győzelmet. Gyakran megszólja Liu, amiért annak megtetszik Kitana hercegnő, ráadásul pacifista jellemével ellentétben kifejezetten keresi a harcot és a konfliktust, és élvezi, ha kínt okozhat az ellenfeleinek. A nagy rajongói ellenérzések dacára a Liu Kanggel való rivalizálását megpróbálták átemelni a fősorozatba is, amire az Armageddonos végtörténetében is található egy rövid utalás.
 • Kintaróval együtt ő az egyedüli olyan karakter az első két játék szereplői közül, aki egyik mozifilmben se szerepelt, csak a vele megegyező nevű ősére tettek említést az elsőben.
 • Bár sokan úgy hiszik, ez a karakter szerepelt Paolo Montalbán alakításában a Mortal Kombat Conquest c. televíziós sorozatban, az valójában az őséről, a Nagy Kung Laóról szólt... volna, ha nem szüntetik meg egy évad után.
 • Az játékokban a karaktert alakító Tony Marquez az MKM:SZ felvételei során némileg feljebb lépett a játékok világának ranglétráján, amikor is ő játszotta el a Sub-Zero által végül legyőzött vízistent, Kumarit.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta