Ajánló

Transformers – Borzalom 03
Transformers

Transformers – Borzalom 03

Hozzászólások

 • Aldarion 2020.11.23. 10:52
  Nem is tudom. De tényleg, fogalmam sincs... :D

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.11.23. 07:09
  Vajon miért? :)

  Bővebben...

   
 • Aldarion 2020.11.22. 20:33
  Szeretném, de most nem rajtam múlik a dolog. Tyrant az utóbbi időben kicsit elfoglalt, így nem biztos ...

  Bővebben...

   
 • xeraph 2020.11.22. 20:31
  A "Qui Gonn & Obi-Wan - Last Stand on Ord Mantell" már fent van itt, a HálóZsákon, "Qui Gonn és Obi-Wan ...

  Bővebben...

   
 • babrafax 2020.11.22. 19:00
  Helló Aldirion, köszi az újabb Mars honosításért! Nálam nagy kedvenc. Az összes magyarhonban megjelent ...

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 505 vendég és 8 tag böngészi

 • Drayen
 • kicsijimi
 • Kyno
 • Optimus Prime
 • Pacso
 • postamate
 • Tóth Dezső
 • tyaptyap

Nightwolf

 

nightwolf

Kor: 37 év
Magasság: 183 cm
Súly: 94 kg
Származási hely: Földi Birodalom (Amerikai Egyesült Államok)
Faj: Ember
Küzdőstílus: Vale Tudo
  Tékvandó
Fegyverek: Tomahawkok
 
Alakító színészek: Sal Divita (MK3)
Litefoot (Mortal Kombat Annihilation)

 Története:

Nightwolf azok között a Kiválasztottak között volt, akik egy látomás segítségével előre értesültek Raidentől, a Föld védőistenétől, a Külső Világ közelgő inváziójáról. Habár Nightwolf inkább történész volt, mintsem harcos, törzse sámánjaként nem csak a múlttal volt tisztában, hanem birtokában volt ősei minden tudása is, köztük törzse egyik legféltettebb titka, a lélekvarázslás tudománya. Ennek segítségével még időben képes volt egy olyan mezőt emelni a rezervátumuk fölé, ami megóvta őket Shao Kahn lélekrabló varázslatától és a Külső Világ megszállóitól is. Miután népét így biztonságban tudta, Nightwolf útra kelt, hogy csatlakozzon a többi földihez a császár inváziójának visszaverésében, de az őt Los Angelestől elválasztó nagy távolság miatt végül nem ért oda időben Shao Kahn legyőzésére.
A vészhelyzet elmúltával Nightwolf visszatért a múlt tanulmányozásához és nem is ártotta bele többé magát a Föld és a többi birodalom ügyeibe. Azonban közel kilenc évvel az invázió után fura álmok kezdték el gyötörni őt, amelyben látta, hogy egy ősi gonosz, Onaga, több tíz ezer évnyi távollét után visszatér az élők közé. A sárkánykirály által jelentett fenyegetés még a látomásaiban is olyan hatalmas volt, hogy Nightwolf nem ülhetett tétlenül, és ismét ősei varázstudományához fordult segítségért. A régi feljegyzések között talált rá a Bűnfaló varázslatára, amivel még a leghatalmasabb lelkeket is be lehetett börtönözni a pokolba, ám ehhez a megidézőjének a saját lelkébe kellett fogadnia népe minden egyes tagjának összes bűnét. Nightwolf nem akarta, hogy bárki is veszélynek legyen kitéve a közelében, ezért egymaga végezte el a szertartást és indult útnak lelkén a bűnök súlyával az Árnybirodalomba, hogy befejezze a rítust.
Az útja hosszú volt és fáradságos, ráadásul eltartott egy ideig, míg talált egy megfelelően mindentől távol eső és kietlen pontot a pokolban, ahol felvéshette a földre a misztikus rúnákat, ahova aztán a varázslat teljes erejének elszabadításával megidézte Onaga lelkét, és foglyul is ejtette ott azt. Ez viszont túl sok volt már a testének, ezért Nightwolf a szertartás végeztével összeesett és eszméletét vesztette.
Egy szürke ködbe burkolt helyen ébredt, amit meditáció közben gyakran meglátogatott már. A szellemek világában volt, farkasokkal, törzse szellemi vezetőivel körülvéve, akik megnyugtatták, hogy nem halt meg, viszont a teste az ő birodalmukban ragadt. Az élők világa felé vezető úton a farkasok arra figyelmeztették őt, hogy a harc még nem ért véget, viszont vigyázzon, mert a látszat könnyen megtévesztő lehet. Hazaérve ezekből az intelmekből csak homályos emlékek maradtak, amik azonban világosabbá váltak, amikor Nightwolf üzenetet kapott Johnny Cage-től, a császár inváziójának elhárításában segédkező egyik harcostól, hogy keressen fel egy szigetet, ahol a színész megbeszélésre hívta összes az összes földi Kiválasztottat. Itt Nightwolf értesült Shinnok cselszövéséről és a készülődő nagy csatáról. A megbeszélés után felkereste őt egy ismeretlen nő, aki Kitanaként mutatkozott be neki, és egy fura kéréssel fordult hozzá: hogy vegye át tőle a meggyilkolt földi bajnok, Liu Kang szellemi horgonyának szerepét, ami túlságosan is megterhelő volt a hercegnő lelke számára. Nightwolf úgy érezte, az Onaga elleni varázslat miatt még mindig túl gyenge volt, hogy segíthessen a többieknek, így szívesen átvállalta a terhet Kitanától, hogy legalább ennyiben hasznára legyen a Kiválasztottaknak. Majd a bajnok szellemének tanácsára csak a többiekkel tartott, hátha valahol kamatoztatni tudja a varázstudományát.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Az isteni energiák segítségével Nightwolf átlép a szellemek világába, ahol átalakul, és egy élő szellem, egy mindennél nagyobb hatalommal bíró sámán válik belőle. Újdonsült képességei segítségével kivezeti Liu Kang szellemét az élők és holtak világa közötti ürességből és egyesíti azt a testével, feltámasztva ezzel az bajnokot.

 

Ismert kivégzések:

Égi fény (MK3): Nightwolf letérdel az áldozat mellé és egy fényes sugarat idéz köré, ami semmivé porlasztja azt.

Toma-sokk (MK3): Nightwolf felemeli a tomahawkját és egy villámot idéz, ami a fegyverbe csap, majd a felgyülemlett elektromosságot az ellenfélre szórja és halálra süti azt.

Fejsze bele (MK:D): Nightwolf belehajítja az egyik tomahawkját az ellenfele arcába.

Skalpolás kicsit alacsonyan (MK:D): Nightwolf egy lendítéssel lefejezi az ellenfelet, majd mielőtt a fej leesne, elkapja azt és a győzelme jeleként a magasba tartja.

Egyéb:

"Kano viszont nem megy" (MK3): Nightwolf átváltozik Raidenné, és leesik mellé egy MK3-játékautomata.

Zsonglőr (MKT N64): Nightwolf zsonglőrködni kezd a tomahawkjaival.

A belső farkas (MK3): Nightwolf farkassá változik és összeharapdálja az ellenfelét.

Most jut eszembe... (MK:D): Nightwolf feldobja a levegőbe az egyik szekercéjét, ami visszaesve beleáll a mellébe.

 

Érdekességek:

 • Neve szó szerinti jelentése: „Éjfarkas” (ezzel a névvel szerepel a második filmben is magyarul).
 • Az őt alakító Sal Divita egyszer azt mondta róla, hogy Nightwolf „az amerikai őslakosok hamisítatlan bálványa”.
 • Sokak szerint a Street Fighter T. Hawk nevű karakterének paródiájaként készítették.
 • Az animációs sorozatban kiderül, hogy Nightwolf remekül ért a számítógépekhez. A sorozatban többnyire a bázison ül és a monitorokat figyeli átjárók után kutatva, ritkán harcol. Ugyanitt van egy farkasa is, Kiva, akivel képes egyesülni, hogy megnövelje az erejét.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta