Ajánló

Tarot 13
Erotika

Tarot 13

Hozzászólások

 • Tekagi 2020.11.30. 06:36
  Szép napot, érdeklődnék Menthetetlen cimű képregény befulladt?

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.11.29. 15:36
  Star Warsból?

  Bővebben...

   
 • kardigan 2020.11.28. 22:41
  Sziasztok! A következő Superman füzet mikorra várható?

  Bővebben...

   
 • Kayamiel 2020.11.28. 19:14
  Köszönöm szépen

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.11.28. 15:03
  Kb így képzelek el egy darkos Star warst!

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 943 vendég és 8 tag böngészi

 • 24747
 • AmbrusAttila
 • aseed86
 • meletor
 • Mókás
 • pepea
 • QwenTOX
 • tyaptyap

Onaga

 

onaga

Kor: Ismeretlen (nagyon-nagyon öreg)
Magasság: 300 cm
Súly: 700 kg
Származási hely: Külső Világ
Faj: Sárkány
Küzdőstílus: Sárkány
 
Fegyverek: nincs
 
Alakító színészek: nincs

 Története:

Onaga egyike volt az utolsó sárkányoknak, és már számtalan évezrede uralta a Külső Világot. Akárcsak későbbi utódja, ő is több másik birodalmat meghódított legendás, legyőzhetetlen Sárkányserege segítségével, ám ahogy lassan őt is kezdte utolérni az öregség, figyelmét inkább a halhatatlanság elérésére szentelte, mintsem a hódításra. Sikerült felkutattatnia a legutolsó sárkánytojást, abban a reményben, hogy egy mágikus szertartás és a meg nem született sárkánygyerek vérével valóban örökéltűvé válhat. Azonban a szertartás előtt megmérgezte őt a legfőbb tanácsadója, aki Onaga halála után átvette az uralmat a Külső Világ felett, és onnantól fogva csak Shao Kahnnak nevezte magát.
Onaga testét megmaradt hűséges követői elvitték és egy kriptába zárták, az új császár által annyira hőn óhajtott Sárkánysereget pedig mumifikálták és egy másik katakombába rejtették. A mágusainak továbbá sikerült megmenteniük Onaga szellemét attól, hogy az Árnybirodalomban végezze, és a még ki nem kelt sárkánytojásba zárták azt, hogy az uralkodójuk aznap, amikor a tojás kikel, visszatérhessen közéjük.
Az elkövetkezendő évezredekben Shao Kahn hatalma és a Külső Világ területe is egyre csak nőtt, Onaga neve és tettei pedig először legendává, aztán mítosszá váltak, végül pedig a feledés homályába merültek. A hozzá hűséges követők is lassan elfogytak, végül alig egy maroknyian maradtak. Hogy biztosíthassák uruk tojását, elfogtak egy tűzelementált, és a tojást melegen tartó lávatóba vitték őt, hogy a rábocsátott mágiának köszönhetően megvédje az embriót, amíg az ki nem kel.
Onaga szelleme sok-sok évezredig maradt a tojásba zárva, de a Sárkánykirály emlékei nem enyésztek el, és egykori hatalmának hála korlátozott mértékben látta, mi történik körülötte a birodalmakban. De így is szinte felfoghatatlanul sok időbe telt, mire sikerült annyi erőt gyűjtenie magába, hogy cselekedhessen és meggyorsíthassa a visszatérését. Ennek első lépése az volt, hogy a tudatát elszakította a tojástól és a Földi Birodalomba küldte azt, hogy ott keressen magának egy megfelelően ostoba, ámde erős harcost, aki összegyűjti a számára a hat kamidogut, azokat az ősi ereklyéket, melyek létezésének emléke már akkor majdnem a homályba veszett, amikor Onaga uralkodott. A Sárkánykirály abban reménykedett, hogy ha egyesíti a Szent Amulettben elzárt energiák segítségével az isteni fegyvereket, legyőzhetetlenné válik... ám ehhez előtte össze kellett gyűjtenie őket.
A keresés sikerrel járt, Közép-Kína hegyei között ráakadt egy ígéretes, fiatal harcosra, Shujinkóra, aki egész életében arról álmodozott, hogy ő lesz a Halálos Viadal bajnoka. Onaga kihasználta a fiatalember álmait, és egy vörös fénygömb képében megkereste őt. Azt hazudta, az Idősebb Istenek azzal bízták meg Shujinkót, hogy gyűjtse össze a Kamidogukat. Ehhez Onaga felruházta őt egy olyan képességgel, mely segítségével Shujinko képes volt pár mozdulat után elsajátítani bárki harcművészeti tudását, jelentősen megnövelve a harcos túlélési esélyeit. A művelet azonban szinte minden erejét kiszipolyozta, ezért kénytelen volt néhány évig ismét visszatérni a tojásba, hogy erőt gyűjtsön egy újabb úthoz az asztrálsíkon.
Amikor évekkel később visszatért, Shujinkót még mindig a Földön találta. Dühösen indította útjára, de nem akarta elzavarni őt, mert nem tudta, képes lenne-e még egyszer hasonló varázslatot idézni bárkire. Némi noszogatás árán a harcos végre hozzá is látott a feladatához, és az elkövetkezendő évtizedeket a Kamidoguk felkutatásával töltötte. Onaga közben igyekezett tanácsokkal ellátni őt, amikor csak tudta, de sose tudta sokáig fenntartani a kapcsolatot, időről időre vissza kellett térnie a testéhez, és ilyenkor néha évekbe telt, mire ismét el tudott szabadulni onnan. Ráadásul ilyenkor is fenn kellett tartania az álcáját, így kénytelen volt néha hagyni, hogy Shujinko azt tegye, amit helyesnek vélt, mielőtt visszaterelhette volna az általa kívánt ösvényre.
Végül azonban, sok évtizednyi várakozás után Shujinko megszerezte az utolsó Kamidout is, és elhelyezte azt a birodalmak egyik keresztútjában felállított oltáron. Onaga az ezt megelőző időszakot már inkább azzal töltötte, hogy megtalálja a módját, miként szabadulhatna ki a tojásból, ám ehhez egy megfelelő áldozati testet kellett volna a lávató közelébe csalnia, ami a Külső Világ harcias és gyanakvó népének körében közel sem bizonyult könnyű feladatnak. Végül a vakszerencse kelt a segítségére, amikor egy másik ügyből kifolyólag Reptile, egy szaurin, a tó mellé tévedt. A hüllő teste könnyen alakítható volt, megvolt benne a mágia csírája, ráadásul az elméje szinte teljesen megbomlott, így ideális gazdatest volt Onaga számára. A Sárkánykirály szelleme kitört a tojásból, beleköltözött Reptile-ba, majd a gyorsan visszatérő varázsereje segítségével átalakította a hüllő testét olyanná, amilyen a sajátja volt a halála előtt.
Miután ismét a halandók világát járta, Onaga azonnal nyitott egy átjárót a Nexusba, ahol magához vette mind a hat Kamidogut, de Shujinkóval már nem tudott végezni. A teste még mindig túl lomha volt, nem sikerült tökéletesen átváltoztatni, ráadásul neki is szoknia kellett annyi évezrednyi anyagtalanság után a fizikai test irányítását. De a Kamidoguk nála voltak, és máris megérezte a hatalmukat, ahogy addig sosem tapasztalt erővel árasztották el őt. Visszatért a Külső Világba, hogy megszerezze a Szent Amulettet is. Azt egy erőd mélyén találta, egy varázslónál, aki egy társával néhány ember és egy isten ellen küzdött éppen, körülötte Onaga egykori Sárkányseregének feltámasztott katonáival. A sereg tagjai azon nyomban felismerték őt és fejet hajtottak előtte, a két mágus és az isten azonban megpróbálta feltartóztatni, de az még akkor sem sikerült nekik, amikor az isten felrobbantotta önmagát. Az erőd és a serege ugyan megsemmisültek, de a Kamidoguk megvédték őt, és sikerült megszereznie az Amulettet is.
Ami azonban nem volt hajlandó egyesíteni a Kamidogukat. Onaga nem értette, miért, de sejtette, hol találhat választ erre a kérdésére. Ahhoz azonban, hogy megszerezze az édeniai elveszett tekercseket, seregre volt szüksége, amit a közelben állomásozó tarkata hordák és az erőd romjai közül feltámasztott és az uralma alá hajtott néhány Kiválasztott segítségével hamar megszerzett. Ráadásul az egyik közülük Kitana, az édeniai hercegnő volt, akinek sikerült feltűnés nélkül átvennie az uralmat a birodalma felett, és még Onagát is bejuttatnia Édeniába. Itt személyesen bízta meg a szolgáit az édeniai szövegek előkerítésével, majd visszatért a Külső Világba, hogy felügyelje a frissen indított hadjáratát, amivel vissza akarta szerezni az uralmat egykori birodalma felett. A harcok jól haladtak, hála újdonsült tábornokainak és az ellenség szervezetlenségének, és ez elbizakodottá tette Onagát. Az új sereg és a Kamidoguk mellett azt hitte magáról, ismét legyőzhetetlenné vált, ám Shujinko, akinek sikerült valahogyan visszatérnie a Külső Világba, ellentámadást szervezett ellene, és betört a táborába, ahol aztán összetörte az összes Kamidogut. Mire Onaga odaért, az utolsó ereklye is darabokban hevert. A Sárkánykirály felbőszülten támadt Shujinkóra, de annak sikerült legyőznie őt. Mielőtt azonban az öregember végzett volna vele, Onaga lelke hirtelen az Árnybirodalomban találta magát egy mágikus béklyóban, mellette az indián sámánnal, Nightwolffal, aki pillanatokkal később köddé vált. Onaga nem értette, mi folyik körülötte, csak azt, hogy bárhogyan próbálkozott, képtelen volt kiszabadulni a varázskörből.
Valószínűleg örökre ott ragadt volna, ha nem keresi fel őt Shinnok, aki Onaga idején még Idősebb Isten volt, akkorra viszont már csak egy kétszer is elbukott száműzött. Az isten felajánlotta Onagának, hogy kiszabadítja őt, sőt, a feltámasztását is megszervezi a valódi testébe, ha Onaga cserébe követi a parancsait. Az isten azt akarta tőle, hogy a feltámadása után csatlakozzon Shao Kahnhoz, de előtte tegyen úgy, mintha semmilyen módon nem lenne hajlandó elfogadni a császár ajánlatát. Ezzel a megtévesztéssel elérheti, hogy az ne gyanakodjon semmiféle hátsó szándékra, pedig az isten azt akarta tőle, hogy Onaga vegyen részt egy csatában a császár és több más harcos oldalán, és foglalja le a Fény erőit. Onaga nem akart senki bábja lenni, de egyrészt nem látott más kiutat szorult helyzetéből, másrészt sejtette, hogy Shinnok nem árult el neki mindent, és tudta, hogy bármit is akarjon az isten, ha ő szerzi meg magának, azzal csak jól járhat. Elfogadta Shinnok ajánlatát, aki részletesen elmagyarázta neki, mit kell tennie, majd Onaga egy villanást követően a Külső Világban találta magát, a saját testében, szembe vele Shao Kahnnal. Az először nem mondott semmit, hanem meghívta őt a palotájába, ahol elmesélte aztán neki a tervét. Onaga Shinnok kérésének engedelmeskedve kezdetben úgy tett, mint akit nem érdekel leggyűlöltebb ellenségének mondanivalója, majd pedig úgy, mint akit meggyőznek a császár szavai. Csatlakozott Shao Kahn, Shang Tsung és Quan Chi szövetségéhez, majd velük együtt átkelt egy átjárón, hogy felsorakozzon az édeniai csatamező első sorában.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

A végtelen hatalom elnyerése után Onaga minden gyűlöletét Shao Kahn ellen fordítja. Addig kínozza, amíg az a halál küszöbére nem kerül, de nem öli meg, hanem visszatér a Külső Világba, elfoglalja az őt megillető trónt, és az egykori császárt a legmélyebb tömlöcbe veti, ahol hagyja, hogy Shang Tsung és Quan Chi a kedvük szerint kínozzák.

Érdekességek:

 • Onaga varázsereje a szívében rejlik. Annak segítségével volt képes régen is feltámasztani bárkit. Ez volt egyben a serege legyőzhetetlenségének a titka.
 • Habár Onagát csak külső eszköz segítségével lehet kiválasztani a Deceptionben, a Kryptában talált felhasználatlan végtörténete azt sejteti, hogy eredetileg őt is rejtett karakternek szánták.
 • Onaga harcművészeti stílusa valójában a faji sajátosságait kihasználó stílus neve, nem pedig a kung-fu filmekből ismert Sárkány-stílus.
 • Onaga a második főellenség a sorozatban, akire nem hatnak a távolsági támadások. Motaróval ellentétben azonban ő nem veri vissza azokat.
 • Ha valaki egy olyan kombót alkalmazott rajta a Deceptionban, ami egy alacsony rúgással végződik, hallani lehet, hogy kissé nyöszörögve azt mondja, hogy "Ne rugdoss!"
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta