Ajánló

Póklány 070
Marvel Comics 2 (MC2)

Póklány 070

Hozzászólások

 • Tekagi 2020.11.30. 06:36
  Szép napot, érdeklődnék Menthetetlen cimű képregény befulladt?

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.11.29. 15:36
  Star Warsból?

  Bővebben...

   
 • kardigan 2020.11.28. 22:41
  Sziasztok! A következő Superman füzet mikorra várható?

  Bővebben...

   
 • Kayamiel 2020.11.28. 19:14
  Köszönöm szépen

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.11.28. 15:03
  Kb így képzelek el egy darkos Star warst!

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 871 vendég és 12 tag böngészi

 • 24747
 • AmbrusAttila
 • arsenal66
 • aseed86
 • Gabi
 • meletor
 • Mókás
 • mrjhonxenir
 • pepea
 • QwenTOX
 • Robzombi
 • tyaptyap

Quan Chi

 

quan_chi

Kor: Ismeretlen (feltételezhetőleg egyidős az Árnybirodalommal)
Magasság: 192 cm
Súly: 95 kg
Származási hely: Árnybirodalom
Faj: Oni
Küzdőstílus: Tang Soo Do
  Eszkrima
Fegyverek: Szöges buzogány
  Kardok
Alakító színészek: Richard Divizio (Mortal Kombat Mythologies: Sub-Zero)

 Története:

Quan Chi eredete a múlt távoli homályába vész. Csak annyit tudni róla, hogy egyike volt az árnybirodalmi démonoknak, aki egy nap érdeklődni kezdett a mágia iránt. Az idők során figyelemre méltó hatalmú nekromanta vált belőle, aki mindig is igyekezett megragadni a kínálkozó lehetőségeket. Így történ az is, hogy egyszer, amikor alkalma nyílt segíteni a pokolban raboskodó Shinnoknak az Árnybirodalom akkori urával, Luciferrel szemben, Quan Chi rávette a bukott istent, hogy Lucifer bukása után vegye őt maga mellé és ruházza fel még nagyobb hatalommal. Shinnoknak szüksége volt valakire, aki helyette járja a birodalmakat, ezért teljesítette a nekromanta kérését és az Árnyirodalom legfőbb varázslójává tette, továbbá felruházta azzal a képességgel, hogy szabadon és észrevétlenül járhasson a birodalmak között. Majd arra utasította Chit, hogy keresse meg az amulettjét, amit még akkor vettek el tőle, amikor száműzték őt.
Chi a keresés évszázadai során ismerkedett meg a Külső Világ császárának főmágusával, Shang Tsunggal, akinek megemlítette, milyen feladattal bízták meg őt. Később Tsung egy nap azzal kereste meg, hogy tudomására jutott az amulett holléte, azonban mivel az a Földön volt, ahová ő nem tehette be a lábát - legalábbis észrevétlenül és sokáig nem - így nem tudott volna érte menni, de felajánlotta, hogy felfedi a rejtekhelyet, ha cserébe Quan Chi egy előre meg nem határozott időpontban segít neki feltámasztani a közel tízezer éve meghalt Sindelt, akinek a lelkét az élők és a holtak világa közé zárták. Chi rögtön elfogadta az ajánlatot, de amikor felkereste az amulett rejtekhelyét, ott rögtön egy sereg őrbe és négy védőistenbe botlott, akiken még az ő mágiája sem hatott.
Ahelyett, hogy az urához fordult volna újabb segítségért, inkább megbízta a Föld két legbefolyásosabb nindzsaklánját, a Lin Kueit-t és a Shirai Ryut, hogy szerezzék meg neki az ereklyét, cserébe ő felajánlotta mindkettejüknek, hogy siker esetén végez a rivális klánnal. Hogy biztosan a nyertes félre bízza a feladatot, előtte arra utasította mindkét klánt, hogy a legjobb harcosukkal szereztessék meg az amulett rejtekhelyéhez vezető térképet egy monostorból. A Lin Kuei harcosa volt az, aki végül sikerrel járt. Quan Chi a térkép megszerzését követően személyesen magyarázta el a győztesnek, Sub-Zerónak a további feladatait, majd mialatt a nindzsa a feladatát végezte, ő felkereste a Shirai Ryu központját, és mindenkit megölt, akit ott talált.
Sub-Zero végül sikerrel teljesítette a feladatát, és végzett az összes őrrel és mind a négy istennel is, így Chi szabadon bejuthatott az amulett rejtekhelyére. Mielőtt távozott volna, még elmondta Sub-Zerónak, hogy miben is segédkezett valójában. Árnybirodalmi erődjébe visszatérve azonban nem értesítette rögtön Shinnokot, hanem készített egy tökéletesen megtévesztő másolatot az ereklyéről, és azt adta át az urának. Amikor ezután visszatért a lakhelyére, ott találta Sub-Zerót is, akire hiába uszította rá mindhárom démoni testőrét, ő végzett kettejükkel, ellene fordította a harmadikat, Sareenát, és az áruló nő segítségével őt is legyőzte. Shinnok ekkor a segítségére sietett, végzett az árulóval és elkergette Sub-Zerót, de annak sikerült ellopnia a másolatot Shinnoktól.
Az isten immár tudta, hol találja az általa valódinak vélt ereklyét, így a többi szolgájára bízta a visszaszerzését, amit azok később a Föld és a Külső Világ közötti hatalmi harcok káoszában meg is szereztek neki. Quan Chi ezalatt az isten közelgő visszatérésének előkészítésében segédkezett. Amikor az elfoglalta Édeniát, Chi gondoskodott róla, hogy az egyik legveszedelmesebbnek tartott ellenségük, a Chinek annyi gondot okozó Sub-Zero fiatalabb öccse ne okozhasson gondot nekik. Felkereste Scorpiont a pokolban, és azt hazudta neki, hogy a fiatalabb Sub-Zero volt a felelős a családja meggyilkolásáért. A bosszúálló szellem fel is tartóztatta a nindzsát, és amikor úgy tűnt, végzett is vele, az addig némán figyelő nekromanta felfedte előtte az igazságot, és megpróbálta visszaküldeni Scorpiont az Árnybirodalomba, ott is az ötödik létsíkra, ahonnan nem volt kiút. Scorpion viszont a varázslat közben megragadta őt, és Chit is magával vitte oda.
Quan Chi éveken át Scorpion foglya maradt, aki ezen idő alatt többször is megkínozta és összeverte a nekromantát, de egyszer sem ölte meg. Chinek egy nap sikerült két oni, Drahmin és Moloch segítségét kérnie, cserébe azért, hogy kivigye őket az ötödik létsíkról. Amikor azok egy közeli romvárosba vezették és ott egy falra vésett írás segítségével rájött, hogyan szökhetne meg a még mindig nála lévő Szent Amulett segítségével, elárulta a két démont, és nélkülük lépett át a Külső Világba nyitott átjárón.
A túloldalon egy sötét katakombában találta magát, múmiákkal körülvéve, amik mind egy sárkányszimbólumot viseltek. Chi felismerte Onaga, az egykori külső világi uralkodó pecsétjét, és rájött, hogy ráakadt a több ezer éve elveszettnek hitt, legendás és legyőzhetetlen Sárkánysereg maradványaira. Chi tudta, hogy a sereg segítségével az összes birodalmat leigázhatná, de ehhez valahogy fel kellett támasztania őket. Felkereste hát Shang Tsungot - akit azóta nem is látott, hogy az a segítségét kérte közel kilenc évvel azelőtt Sindel királyné feltámasztásában -, és szövetséget ajánlott neki. Tsungnak tetszett az ötlet, de tudta, hogy csak akkor járhatnak sikerrel, ha végeznek Shao Kahnnal és a Föld bajnokával, Liu Kanggel. Ügyes fondorlattal sikerült is megszabadulniuk mindkettejüktől, majd nekiláttak a valódi tervük előkészítésének. Chi nyitott egy átjárót a Mennybe, majd stabilizálta a portált, és létrehozott így egy Lélekfolyót, ahonnan Tsung a spirituális mágiája segítségével elkezdte friss lelkekkel feltölteni a Sárkánysereg katonáinak testét. Közben Chi a császár immár nekik hűséget esküdött tábornokát, Kanót, azzal bízta meg, hogy egy kis falu mellett építtesse fel a Halálos Szövetség erődjét. Az ember azonban csalódást okozott neki, amikor hagyta, hogy egy helybéli lány, Li Mei, kis híján végezzen vele. Chi megmentette Kanót, majd felajánlotta a harcias lánynak, hogy amennyiben az megnyeri a Szövetség által rendezett kis harci Tornát, úgy szabadon engedik őt.
Ekkortájt kezdett Quan Chi szorosabb kapcsolatot kiépíteni egy földi bűnszervezettel, a Vörös Sárkánnyal is, annak érdekében, hogy legyen egy szövetségesük a Földi Birodalomban, aki segít nekik megszüntetni a Külvilági Felügyelő Ügynökség létezése által jelentett problémát. Némi megegyezést követően alkut kötött a szervezet vezetőjével, Mavadóval, aki felrobbantatta az Ügynökség központját, majd csatlakozott hozzájuk a Külső Világban. Chi ekkor azzal bízta meg Mavadót, hogy szabaduljon meg Kenshitől, egy vak harcostól, aki jó ideje végezni akart már Tsunggal, és aki veszélyesen közel került a Szövetséghez. Mavado teljesítette a megbízást, amiért Chi átadta neki Kanót jutalomként. Miután azonban Mavado elment, hogy visszavigye Kano testét a klánjába, nem látta őt többé.
De nem is volt ideje törődni ezzel, mert alig zajlott le a Li Mei-nek ígért harcművészeti Torna, amit a lány meg is nyert, Tsung éppen csak átadta a lánynak a "jutalmát", az örök szolgálatot az egyik Sárkánykatona testében, amikor a Szövetségre rontott Raiden és több Kiválasztott Harcos. A küzdelem végül a Szövetség győzelmével ért véget, miután Tsung és Chi végzett Johnny Cage-dzsel, Jaxszel, Sonyával, Kung Laóval és Kitanával is, sőt, még magát Raident is ki tudták ütni. A két varázsló ekkor, miután minden ellenfelük a porban hevert, egymás torkának ugrott, és Chi került ki közülük győztesen. De a győzelme rövid életű volt, mert a semmiből felbukkant Onaga, a Sárkánykirály, és Chi, Tsung és Raiden közös ereje se volt elég ahhoz, hogy megállítsák őt. Ráadásul Raiden egy kétségbeesett pillanatában felrobbantotta önmagát, azt remélte, így végezhet Onagával. Chi azonban a legutolsó pillanatban észrevette, mire készül az isten, és egy gyors varázslat segítségével visszateleportált a szülőföldjére. A varázslatnak viszont volt egy hátránya is: Quan Chi minden tulajdona ott maradt az erődben, köztük a Szent Amulett is.
Mivel a hatalma immár teljesen elenyészett, nem volt más választása, visszakönyörögte magát Shinnok szolgálatába, aki furamód szívesen látta őt. Az elkövetkezendő hónapokban Quan Chi számos megbízást teljesített az istennek, amik láthatóan mind valami nagyobb terv részei voltak, de hogy pontosan mié, arra Chi csak akkor jött rá, amikor az isten egyszer a Földön tartózkodva egy tükör segítségével vette fel vele a kapcsolatot, és utasította őt, hogy próbáljon meg minél több harcost összegyűjteni a Sötétség oldaláról egy mindent eldöntő csata helyszínére Édeniában. Ennek okán Chi még a robbanást túlélt Shang Tsunggal és a nagyon is életben maradt Shao Kahnnal is felvette a kapcsolatot, hogy aztán egy Földön talált sárkány vérével feltámassza az időközben újra megölt Onagát, és a sárkánnyal kiegészülve Édeniába utazzanak. De Quan Chinek végig olyan érzése volt, hogy Shinnok végig elhallgatott előle valamit. Remélte, hogy a közelgő ütközet során kiderítheti, mi az.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Blaze legyőzése után Quan Chit elönti a mérhetetlen energia. Visszaidézi magához a Szent Amulettet, de az se bír ezzel a hatalommal, hanem darabokra törik. Chi ezután felemelkedik az Idősebb Istenekhez és kihívja őket, azok viszont átalakítják őt egy Kamidoguvá és visszaküldik az időben, ahol Shinnok rátalál és elkészíti belőle az amulettjét.

 

Ismert kivégzések:

Lábatlankodás (MK4/G): Quan Chi letépi az ellenfele lábát, majd agyonveri vele az áldozatát.

Másolat (MK4/G): Chi lemásolja az ellenfele egyik kivégzését.

Nyaknyújtó (MK:DA): Quan Chi rááll az ellenfél vállaira, megragadja a fejét, majd addig nyújtja a nyakát, hogy az már egy zsiráfra kezd hasonlítani

 

Érdekességek:

 • A kinézetét nagyban a G.I.Joe-rajzfilmsorozat Destrója ihlette.
 • Ő az első nem-shokan karakter, aki a teleport-taposó mozdulatot használta.
 • Quan Chi feltűnik a Deception Konquest-módjában, ahol is a játékosnak Scorpionként kell megküzdenie vele.
 • A Deadly Alliance korai vázlataiban volt egy botja, aminek a végén egy eltorzult fej lógott, amit legyek lengtek körbe. A fegyverből a fejlesztések alatt végül egy teljesen új karakter vált, név szerint Drahmin.
 • Quan Chi furamód az Armageddonban az övén viseli Shinnok amulettjét, annak ellenére, hogy az a Deception végének eseményei során ismét elveszett. Habár ez csak azt jelzi leginkább, hogy a készítők egyszerűen az MK:DA-s karaktermodellt használták fel újra, lehet, hogy Chi az Armageddont megelőző események során készített egy újabb másolatot, hogy megtévessze az ellenségeit.
 • A Shaolin Monks egyik jelenetében Chi elveszi Shinnok amulettjét Shao Kahn maradványaitól. Sok rajongó illogikusnak tartja ezt, mivel a történet szerint a Mythologies: Sub-Zero óta az ő tulajdonában van az amulett. A készítők ígértek egy magyarázatot, mint ahogy az MK:SM sok más logikátlanságára is, de ez a mai napig várat magára.
 • Eredetileg Quan Chi szerepelt volna a Mortal Kombat Annihilationben is, de a végső verzióból kivágták a felbukkanását a film végéről. Egyes posztereken és bizonyos régiók dvd-változatain azonban látható.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta