Ajánló

Fantasztikus Négyes v1 005
Fantasztikus Négyes

Fantasztikus Négyes v1 005

Hozzászólások

 • Kayamiel 2020.09.19. 22:30
  Köszönöm szépen

  Bővebben...

   
 • HeirToGrievous 2020.09.19. 16:43
  A 2. füzet: 27/68. oldaltól, a 3. pedig a 48/68. oldaltól kezdődik.

  Bővebben...

   
 • xeraph 2020.09.19. 15:34
  Azért, mert ez egy gyűjteményes kötet, ami az első hat részt tartalmazza. Ebből eddig három jött ki ...

  Bővebben...

   
 • GaborT28 2020.09.19. 15:06
  Nálam mindig az első részt adja be. A kötet második részénél is.

  Bővebben...

   
 • Pyti12 2020.09.18. 17:24
  Köszönöm az újabb feltöltést. AZ erő legyen mindenkivel. :)

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 922 vendég és 4 tag böngészi

 • Delminator
 • Gabi
 • ivanka
 • pepea

Reiko

 

reiko

Kor: 35 év
Magasság: 188 cm
Súly: 90 kg
Származási hely: Külső Világ
Faj: Külső világi
Küzdőstílus: Ying Yeung
Fegyverek: Szöges bunkó
  Kasza
Óriáskalapács
Alakító színészek: nincs

 Története:

Reiko a Külső Világban született ugyan, de hamar az Árnybirodalomban találta magát, ahol is csatlakozott az Árnyéktestériséghez, és nemsokára ő lett Shinnok egyik legfőbb segédje. Amikor az isten a visszatérésekor elfoglalta Édeniát, Reiko is vele tartott. Amikor azonban Shinnok elbukott, Reiko megszökött és csatlakozott inkább Shao Kahn akkor már fogyatkozóban lévő seregéhez. A császár hamar elismerte Reiko harci képességeit és kegyetlenségét, amit mindig is szeretett a katonáiban, és megtette őt egyik tábornokává. Igaz, hogy néha meggyűlt vele a baja, mert Reiko nem titkoltan arról álmodozott, hogy egy nap átveszi a császár helyét, és hajlamos is volt néha beszökni a trónterembe, hogy felvegye Shao Kahn maszkját, mialatt az uralkodó éppen pihent. A császár ennek ellenére maga mellett tartotta, és később, amikor a Halálos Szövetség látszólag megölte őt, majd mégis visszatért, a palota legfőbb biztonsági tisztjévé tette meg a tábornokot. Reiko ezen minőségében találkozott a császári tárgyalóterem előtt, a térképteremben, a palotába betörő Tavennel, akivel rövid harcba elegyedett, de miután megtudta, hogy Taven azért érkezett oda, hogy megölje Quan Chit, akit Reiko a Shinnok mellett töltött napjai óta gyűlölt, a tábornok hagyta a behatolónak, hogy legyőzze őt, és miután az elment, távolról szemlélte, sikerrel tud-e járni az idegen. Mire azonban a trónterembe ért, Tavennek, Shao Kahnnak és a császár szövetségeseinek is nyoma veszett, és csak Raident találta egy nyitott átjáró mellett, eszméletlenül. Reiko átlépett az átjárón, hogy a túloldalon a császár mellett találja magát, amint éppen a Sötétség erőit készül vezetni a velük szemben álló Fény harcosai ellen.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

A Blaze-től nyert hatalma segítségével Reiko megöli Shao Kahnt és elveszi annak uralkodói maszkját. Az azonban eggyé válik az arcával. Reiko ezek után átveszi az uralmat a Külső Világ felett.

 

Ismert kivégzések:

Dobócsillagok (MK4/G): Reiko dobócsillagokkal sorozza meg az ellenfelét, végül az utolsót homloka közepébe állítja.

A nagy rúgás (MK4/G): Reiko egy erőteljes mozdulattal kirúgja az ellenfele felsőtestét a helyéből, a karok és a fej pedig ott marad pörögve a levegőben, majd egyesével leesnek a padlóra.

 

Érdekességek:

 • Az MK4-ben, amiben a karakter debütált, eredetileg Noob Saibot szerepelt volna a helyén, de a készítők attól tartottak, hogy túl sok nindzsa lenne akkor a játékban, ami miatt sokan kritizálták az előző részt, a Trilogyt is. Így a fekete karaktermodellt lecserélték egy barnára, új fejet és kezeket rajzoltak neki, és megszületett Reiko. Az MK4 otthoni változataiban viszont elő lehet hívni rejtett karakterként Noob Saibot-t is, akin látszik, hogy a karaktermodellje teljesen megegyezik Reikoéval.
 • Reiko dobócsillagos kivégzése igen elterjedtté vált a sorozatban. A Mortal Kombat 4/Goldban Noob Saibot is ugyanezt használta, Mileena pedig a sai-jaival végezte ki így az ellenfelét. A Deceptionben ismét előkerül, ahol a Noob-Smoke párosból Noob használja megint csak.
 • Reiko kora is talány volt egészen az Armageddon előtt kiadott karakterlapja megjelenéséig.Egészen addig az a feltételezés tartotta magát, hogy Reiko már a bukásakor is Shinnokot szolgálta, ami viszont két lehetőséget vont maga után: Reiko vagy Noob Saibothoz és Scorpionhoz hasonlóan egy élőhalott, vagy egy démon, másképp ugyanis sehogyan sem élhetett volna ennyi ideig. A kora alapján viszont a karakterlapján említett háború a Föld elleni invázióra utalt, amely során a húszas évei közepe felé járt, vagyis már elég idős volt, hogy belefolyjon az akkori harcokba.
 • Nem sokkal az MK4 első megjelenése után elterjedt a hír, hogy állítólag Reikónak viszonya volt Sareenával, a démonnal, aki segített Sub-Zerónak visszaszerezni Quan Chitől Shinnok amulettjét. A játéktermi verzióban erre még semmi konkrét utalás nem volt, az otthoni változatban pedig a már ismert végtörténetet kapta meg, ami elindította a találgatást körülötte, így a Reiko/Sareena viszonyt teljesen elfeledtették a kirobbant Reiko/Kahn elméletek.
 • Hogy még bizarrabb legyen a helyzet, Reiko nevének kiejtése is vitatéma. A Mortal Kombat 4/Goldban tisztán érthető, hogy a nevét „ríkónak" ejtik, a Deception Konquest módjában és az Armageddonban viszont már "réjkónak" vagy "rájkónak". Az még külön érdekesség, hogy a Reikó amúgy egy japán női név.

A nagy Reiko-Kahn vita:

Az MK4 játéktermi változatában Reiko csak egy közönséges új figura volt a sok közül, és nem is számított túlságosan népszerűnek. Mikor azonban a játék otthoni konzolokra is megérkezett, érdekes dolgok vetődtek fel vele kapcsolatban. A játéktermi verzióban Reiko végtörténete annyi volt, hogy átlép egy átjárón. A konzolokon azonban a jelenet folytatódott: Reiko Shao Kahn palotájába érkezik, leül a császár trónjára, majd a fejére ereszkedik annak császári maszkja.
Ez a jelenet indította el a Deception megjelenésig eldöntetlen „Reiko=Shao Kahn?” vitát.
Az ellentábor legerősebb érvei azok voltak, hogy sok karakter végtörténete nem része a hivatalos történetfolyamnak, ami mindig a következő részben lesz megerősítve. Továbbá a két karakter közel sem egyforma magas, Reiko átlagos méretű, míg Kahn az átlagember fölé magaslik. A Conquest c. televíziós sorozat egyik epizódjában is látszódnak egy helyen és egy időben, ráadásul Ed Boon egy interjúban egyszer meg is említette, hogy Reiko nem Kahn.
A teória igaza mellett érvelők a következőt hangoztatták: a szereplők végtörténetei csak akkor nem számítanak a sztori részének, ha azokat egy későbbi történet megcáfolja, ez Reiko esetében pedig jó hét évig nem történt meg. Továbbá bizonyított, hogy a Külső Világban ismert az alakváltoztató mágia (aminek legismertebb gyakorlója Shang Tsung), amivel akár a testméretet is lehet bizonyos keretek közt változtatni, és Kahn annyival nem magasabb, hogy egy ilyen varázslat ne sűríthetné össze a testtömegét. A tv-sorozat története bizonyítottan nem a játékok története, egy teljesen más világot mutat be, így az a összes többi különálló médiummal együtt nem tekinthető hivatalos történetszálnak. Ed Boon nyilatkozata ellen meg azzal érveltek, hogy Boon sose vett részt a történet írásában, az régebben John Tobias feladata volt, jelenleg pedig John Vogelé.
Tovább bonyolította a dolgot az MK4 Game Boy Advencre kiadott változata. A konzol kapacitásának végessége miatt a végtörténeteket nem lehetett videók formájában felrakni, ezért a fejlesztőnek, a Digital Eclipse-nek, a maga módján kellett értelmezni a videókban látottakat. Ennek eredményeképp Reiko végtörténete a következő lett: „Reiko visszatért abba a világba, amit uralt egykor, és folytatta terveit a Földi Birodalom leigázásával kapcsolatban.” Ez kísértetiesen megegyezik Shao Kahn karakterével. Ugyanakkor azonban a készítők sem voltak benne biztosak, hogy a Midway tényleg Shao Kahnnak szánta-e a karaktert, így mindenféle konkrét utalást kihagytak a szövegből.
A vita fennmaradt egészen a Mortal Kombat: Deceptionig. A játék Konquest módjában ugyanis Shao Kahn azt a feladatot adja Shujinkónak, hogy keresse fel az egyik hadvezérét, aki állítólag néha be szokott osonni a császár tróntermébe és felveszi az uralkodói maszkját. Ez a hadvezér lenne Reiko.
A játék megjelenését követően megkérdezték a jelenlegi sztoriírót, John Vogelt is a furcsa kérdésről. Ő azt válaszolta, hogy Reiko és Kahn két különböző személy, de Reiko egyike volt Kahn szolgáinak, később keveredett Shinnokhoz. Vagy lehet, hogy végig őt szolgálta titokban, a császárhoz való hűsége csak álca volt. Akkoriban még nem döntötte el a kérdést. Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy személy szerint nem kedveli a figurát és szeretné kihagyni a következő játékokból, így a Deceptionben említett magyarázat arra, hogy miért viselte Reiko Kahn maszkját, akár hivatalos magyarázatnak is vehető. Annyi viszont biztos, hogy a konquestes jelenet a Reiko-Kahn vita parodizálásaként bukkant fel a mellékküldetések között. És még később aztán, az Armageddon megjelenésekor, amikor véglegesítették Reiko történetét, mindenféle vita azzal kapcsolatban, hogy a két karakter ugyanaz-e vagy különálló figurák, értelmét vesztette.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta