Ajánló

Csodálatos Pókember 011.
Pókember

Csodálatos Pókember 011.

Hozzászólások

 • Tekagi 2020.11.30. 06:36
  Szép napot, érdeklődnék Menthetetlen cimű képregény befulladt?

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.11.29. 15:36
  Star Warsból?

  Bővebben...

   
 • kardigan 2020.11.28. 22:41
  Sziasztok! A következő Superman füzet mikorra várható?

  Bővebben...

   
 • Kayamiel 2020.11.28. 19:14
  Köszönöm szépen

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.11.28. 15:03
  Kb így képzelek el egy darkos Star warst!

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 997 vendég és 8 tag böngészi

 • 24747
 • AmbrusAttila
 • aseed86
 • meletor
 • Mókás
 • pepea
 • QwenTOX
 • tyaptyap

Shinnok

 

shinnok

Kor: Örökéltű
Magasság: 185 cm
Súly: 84 kg
Származási hely: Üresség
Faj: Idősebb Isten
Küzdőstílus: Kuo Shou
 
Fegyverek: Amulettpálca
 
Alakító színészek: Gary Wingert (MKM:SZ)
Reiner Schöne (Mortal Kombat Annihilation)

 Története:

Shinnok egyike volt a Hétnek, az Idősebb Isteneknek, akik együtt születtek az idővel, és akik az Egyetlen bebörtönzésével közvetlenül felelősek voltak a Birodalmak létrejöttéért. Hogy biztosítsák, egyikük se teszi tönkre a művüket, az Idősebb Istenek megállapodtak, hogy soha, egyikük sem fog közvetlenül a Birodalmak életébe avatkozni. Az idő múlásával azonban Shinnok kezdte megelégelni a tétlen szemlélést, uralkodni akart a halandók felett, ezért összegyűjtötte az Egyetlen minden megmaradt energiáját a saját Kamidogujába, és hadba vonult a Föld, a Birodalmak keresztútja ellen. Tervét azonban megakadályozta a Földi Birodalom védőistene, Raiden, aki a többi Idősebb Isten el nem ismert segítségével együtt legyőzte és az Árnybirodalomban elzárta a hatalmától és a Kamidogujától, a Szent Amulettől megfosztott Shinnokot.
A Pokol ura, Lucifer, évmilliókon át kínozta a magatehetetlen Shinnokot. Az végül szövetséget kötött az Árnybirodalom egyik legerősebb onijával, a nekromanta Quan Chivel, aki segített neki megdönteni Lucifer hatalmát. Lucifer helyet cserélt Shinnokkal a Lélekbörtön falai között, a bukott isten pedig visszaszerezhette egykori hatalmának töredékét, aminek segítségével felruházta Quan Chit azzal a képességgel, hogy az észrevétlenül utazhasson a birodalmak között. A nekromantának arra kellett használnia ezt a képességét, hogy előkerítse Shinnok amulettjét, ám ennek teljesítése így is évezredeket vett igénybe.
Mialatt a fő varázslójára várakozott, Shinnok jelentős változtatásokat eszközölt az Árnybirodalomban. Megalapította az Árnyéktestvériséget, a saját elit osztagát, ezen kívül hadsereg toborzásába kezdett. De neki ennyi nem volt elég, titokban még mindig a Föld után áhítozott, ezért mindent megtett azért, hogy a Poklot olyanná alakítsa át, mint amilyen a Föld is volt. A mágiája segítségével tanulmányozta az emberiséget és a technológiájukat, és amennyire tőle telt, lemásolta azt.
Az emberek időszámítása szerint XX. század második felében végül Quan Chi sikerrel járt, és egy csellel rávett egy földit, Sub-Zerót, hogy szerezze meg neki Shinnok Amulettjét, amit a nekromanta át is adott az urának. Az átejtett nindzsa azonban látszólag visszalopta azt tőlük pár nappal később, Shinnok azonban akkor már tudta, hol van az ereklye, és az Árnyéktestvériség orgyilkosai segítségével visszaszerezte azt. Így már nekikezdhetett a visszatérése előkészületeinek.
Legelső célpontja azonban nem a Föld volt, hanem Édenia. Az éden birodalma alig öt éve nyerte még csak vissza a függetlenségét Shao Kahn, a Külső Világ császárának uralma alól, és még nem szilárdította meg eléggé a saját helyzetét ahhoz, hogy felkészülhessen egy nagyszabású külső támadásra. Shinnoknak pár tábornoka segítségével alig egy éjszaka alatt sikerült elfoglalnia a királyi palotát, hogy aztán oda berendezkedve irányítsa a birodalom feletti hatalomátvételt és a Föld ellen indítandó támadás előkészületeit.
Raiden azonban ismét megakadályozta őt ebben. A viharisten összegyűjtötte a földi Kiválasztott Harcosokat, hogy szembeszálljanak Shinokkal. Azoknak ugyan nem lett volna sok esélyük az isten ellen, ám amikor Raiden a halálos Viadalok bajnokának, Liu Kangnek a kíséretében belépett Shinnok tróntermébe, az Idősebb Isten érezte, hogy minden erő elszáll belőle. A nála lévő amulettről kiderült, hogy hamisítvány, és Quan Chi, aki végig megtartotta magának az igazit, nyomtalanul eltűnt egy pillanat alatt Édeniából, így Shinnok már nem tudta többé igénybe venni az ereklye hatalmát. Ennek ellenére megpróbálta feltartóztatni a földieket, de Liu Kang kihívta őt egy párviadalra, amiben aztán győzelmet aratott az isten felett. Raiden ismét megfosztotta Shinnokot az erejétől, majd visszaűzte őt az Árnybirodalomba, mialatt a többi Kiválasztott kiszabadította az édeniai királyi családot és elkergette Shinnok tábornokait.
Shinnok az Árnybirodalomba érve értesült csak arról, hogy Quan Chi is a Pokolba jutott, ám egy olyan síkjára, ahová Shinnok még az amulettjével együtt is alig mert merészkedni annak különös, mágiát elnyomó természete miatt. Egyelőre nem állt hatalmában visszaszerezni az ereklyét, de nem is volt szüksége rá. A palotájában tárolt több olyan tárgyat is, amikben ilyen esetekre eltárolt magának némi mágikus erőt, és azok elegendőek voltak a számára, hogy hozzálásson a bukása esetére felállított vészterve előkészületeinek.
Első lépésként felvette a kapcsolatot Daegonnal, a földi Vörös Sárkány nevű bűnszervezet vezetőjével, akivel korábban már szövetkezett jelentéktelenebb dolgokban. Pár év alatt sikerült ismét az édeniából származó félisten bizalmába férkőznie, miközben távolról figyelte a többi birodalom eseményeit. Amikor azokban teljesen eluralkodott  a káosz, és ismét felbukkant az egyik legfontosabb elem is a tervében, a tűzelementál, Blaze, Shinnok munkához látott. Felébreszttette Blaze-zel Deagon testvérét, Tavent, rávette a földi harcosokat, hogy egyesüljenek egy általa kitalált fenyegetés ellen, ismét a szolgálatába állította az időközben kiszabadult és újra elbukott Quan Chit, és Onaga, a feltámadt Sárkánykirály maga mellé állításával egy egységbe kovácsolta a Sötétség erőit. Mindezt pusztán azért, hogy megszerezze az édeniai testvérpár örökségét, amit az apjuk, Édeniai védőistene, Argus hagyott rájuk, még azelőtt, hogy Shinnok először támadást indított volna a Föld ellen. A hagyaték Argus isteni ereje volt, amit Shinnok ezzel az ügyes csellel magának akart megszerezni. Hogy elterelje az Idősebb Istenek figyelmét a ténykedéseiről, kitalált egy mesét a közelgő világvégéről, ami eléggé összezavarta egykori társait ahhoz, hogy ne rá összpontosítsanak, hanem a többi harcosra, akik neki hála mind egy helyen, Édeniában, Argus piramisa mellett gyűltek össze, hogy egy utolsó csatában eldöntsék, melyikük lesz érdemes az eddigi legnagyobb jutalom elnyerésére. Shinnok pedig a kibontakozó csata alatt csendben várt a túloldalon, hogy megjelenjen az építmény tetején Blaze, Argus erejének őrzője. Tervét azonban az utolsó pillanatban keresztülhúzta, hogy Taven, Argus egyik fia akadályba ütközött a piramis teteje felé menet, és Shinnoknak korábban kellett felfednie magát, hogy feltartóztathassa a többieket, mialatt Taven Blaze felé rohant.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Argus piramisának tetején kiderült, hogy a Shinnok, aki ádáz küzdelmet folytatott a Fény és a Sötétség erőinek harcosaival is, valójában egy másolat, aki annyira belemerült a harcba, hogy végül sikerül Blaze-t is legyőznie, mielőtt a testvérek odaérnének. Az elementálből feltörő energia életre kelti a másolatot, aki ugyanakkora hatalomra tesz ezáltal szert, mint a valódi bukott isten. Shinnoknak így most önmagával kell szembenéznie, ha győzelmet akar aratni ellenségei felett.

 

Ismert kivégzések:

Kifacsarás (MK4/G): Shinnok eltűnik, majd egy portál jelenik meg az ellenfele alatt, amiből egy hatalmas csontos kéz nyúlik ki. Megmarkolja az áldozatot, majd addig szorítja, hogy annak lerobban a feje. A kéz ekkor visszahúzza magával a fejetlen testet.

Haláltaps (MK4/G): Shinnok felemeli a levegőbe ellenfelet, majd eltűnik, és az áldozat alatt megnyílik egy portál, amiből két csontos kéz bukkan fel, közrefogva az ellenfelet. Az áldozatnak csak egy rövid halálsikolyra marad ideje, mielőtt a két kéz összecsapna, halálra zúzva őt. A kezek ekkor szétválnak, majd visszahúzódnak a portálon, rajtuk azzal, ami az áldozatból maradt.

Érdekességek:

 • Bár erre ritkán kerül utalás, de Shinnok Shang Tsunghoz hasonlóan képes változtatni az alakját, igaz, ez az első felbukkanásakor a játék motorjának limitált képességei miatt csak a mozdulatok utánzásában merült ki, a fizikai alakjukat nem vette át. A Mythologiesban azonban látható, amint átváltozik egy nagy termetű démonná.
 • A mozifilmben Shinnok Raiden és Shao Kahn apja, aki az utóbbit támogatja inkább. A játékban Raiden és Kahn között nincs semmilyen kapcsolat.
 • Ha az MK4-ben bekapcsolják a nagyfejű karaktereket, Shinnok kivégzéseiben a kezek mérete kb. a duplájára nő. A Haláltaps nevű kivégzésnél ekkor képtelenek lesznek teljes egészében visszahúzódni a portálon át.
 • Shinnok karakterének alapját a Journey to the West c. film démonja, Yan Wang szolgáltatta. Bár a karakter sokat változott a játék készítése alatt, azért a hasonlóság még észrevehető.
 • Shinnok háttértörténete egy igen zavaros része az MK-nak. A Lucifertől való hatalomátvételéről csak a Mythologies: Sub-Zero kézikönyve tesz említést, továbbá a Deception Konquest módjában egy rövid jelenetben említi még Shinnok ezt (a hangja a jelek szerint itt megegyezik az MK4-es hangjával, ami sokakról nem mondható el).
 • Shinnok volt az első játékfőnök, akit mindenféle csalás vagy külső eszköz nélkül ki lehetett választani a játék során. A következő részben Quan Chi és Shang Tsung is hasonló példát követtek.
 • Az MK4-es karaktermodellje arcát a Midway egyik fejlesztőjééről, Steve Beranról mintázták.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta