Hozzászólások

 • Tekagi 2020.11.30. 06:36
  Szép napot, érdeklődnék Menthetetlen cimű képregény befulladt?

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.11.29. 15:36
  Star Warsból?

  Bővebben...

   
 • kardigan 2020.11.28. 22:41
  Sziasztok! A következő Superman füzet mikorra várható?

  Bővebben...

   
 • Kayamiel 2020.11.28. 19:14
  Köszönöm szépen

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.11.28. 15:03
  Kb így képzelek el egy darkos Star warst!

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 860 vendég és 10 tag böngészi

 • 24747
 • AmbrusAttila
 • aseed86
 • meletor
 • Mókás
 • mrjhonxenir
 • pepea
 • QwenTOX
 • Robzombi
 • tyaptyap

Shujinko

 

shujinko

Kor: Ismeretlen (megközelítőleg 60 év)
Magasság: Ismeretlen
Súly: Ismeretlen
Származási hely: Földi Birodalom (Kína)
Faj: Ember
Küzdőstílus: Shaolin Ököl
  Sáska-stílus
Fegyverek: Dan Tien Dao
 
Alakító színészek: nincs

 Története:

Shujinko kisfiúkorában arról álmodozott, hogy ő lesz a Halálos Viadalok következő bajnoka, a Föld megmentője. Hogy ez az álom valóra váljon, beiratkozott Bo' Rai Cho mester iskolájába, ahol egy nap megkereste őt egy beszélő tűzgömb, Damashi, aki magát az Idősebb Istenek követének állította, és megbízta az ifjút azzal, hogy az gyűjtsön össze hat isteni ereklyét, hogy ezzel megakadályozza a világvégét. Emellett felruházta egy olyan képességgel is, amivel Shujinko pár perc alatt elsajátíthatta bármely ellenfele minden harcművészeti tudását.
Shujinko a képessége segítségével elérte Bo' Rai Chónál, hogy az személyesen foglalkozzon az edzésével, amivel azonban sok év telt el. Damashi visszatérésével ott kellett hagynia a mestert, hogy aztán a Lin Kuei-hez csatlakozva megszerezze az első Kamidogut, a keresett ereklyék egyikét, amivel utat nyitott magának egy Nexusnak nevezett helyre. Innen sorra felkereste a többi birodalmakat, először az Árnybirodalmat, ahol éveken át kellett bolyongania, míg végre sikerült egy démontól fizetségképp elnyernie a második ereklyét. Innen a Káoszbirodalomba vezetett az útja, ahol egy medence közepén akadt rá a harmadik Kamidogura, ám az elvarázsolta őt, és tíz évig egy időcsapda foglya lett miatta. Eztán a Külső Világba került, ahol Shao Kahn egyik megtorló támadásának kihasználásával hamar rátalált a negyedik Kamidogura. Ennek örömére a Rend Birodalmából, következő úti céljából, visszatérhetett a Földre, ám ott túl sok időt töltött el a lelke megtisztításával, így lemaradt az utolsó földi Halálos Viadalról. Kénytelen volt visszatérni Szeidóba, ahol azonban tíz évre börtönbe zárták, ám kiszabadulva szinte rögtön megszerezte az utolsó előtti ereklyét. Ekkor Édenia, az utolsó célállomás helyett visszatért a Külső Világba, ahol aztán kis híján belekeveredett a Halálos Szövetség és a földi Kiválasztottak harcába, ám mielőtt a földi harcosok odaérhettek volna a Szövetség erődjéhez, Shujinkónak sikerült kiszabadulnia a varázslók hadseregének körgyűrűjéből, hogy egy sietős tempójú édeniai kaland után megszerezze az utolsó Kamidogut is.
Közel négy és fél évtized telt el az út kezdete óta, de sikerült végül egy helyre gyűjtenie az összes isteni ereklyét. Ekkor derült csak ki a számára, hogy Damashi, akit addig a barátjának hitt, egész végig becsapta. A tűzgömb valójában Onaga, az egykori Sárkánykirály, a Külső Világ előző uralkodójának lelke volt, akinek átejtette Shujinkót és összegyűjtette vele azokat az ereklyéket, melyek segítségével legyőzhetetlenné válhatott. Miután elűzte Shujinkót a Nexusból, Onaga visszatért a Külső Világba, elpusztította a Halálos Szövetséget és Raident is, majd saját sereget toborzott, hogy azok segítségével visszahódítsa egykori birodalmát.
Shujinkónak több hétbe telt, míg sikerült egy működőképes átjárót találnia a Külső Világba a Földről, és még a túloldalon is beletelt némi időbe, míg ráakadt Onaga táborára. Útja során sikerült számos harcost maga mellé állítania azok közül, akik szembe akartak szállni a Sárkánykirállyal. Amíg a társai lefoglalták Onagát és az őreit, Shujinko kihasználta az alkalmat és beosont a Kamidoguk otthonaként szolgáló sátorba, majd a még Damashitól kapott képességével magába gyűjtötte minden közelben tartózkodó harcos erejét, és azokat összpontosítva összetörte mind a hat Kamidogut. Onaga bosszúból megpróbált végezi vele, de legyengülve nem jelentett ellenfelet Shujinkónak, aki hamar fölé kerekedett, ám megölni már nem tudta a Sárkánykirályt, mert annak egy szempillantás alatt nyoma veszett. Shujinko csak később tudta meg, hogy egy földi sámán, Nightwolf, csapdába ejtette a sárkány lelkét az Árnybirodalomban, bár azt már nem, hogy Onaga lelkét az édeniai uralkodónő, Sindel szakította el a testétől.
Shujinkót a Külső Világ hőseként ünnepelték ezek után. Nem sokkal ezután meghívást kapott Kitana hercegnőtől, hogy vegyen részt egy tiszteletére rendezett ünnepségen Shao Kahn egykori palotájában, amit az édeniai erőknek Onaga visszatérésének idején sikerült elfoglalnia a császártól. Shujinko azonban tudta, hogy Kitana hercegnő Édeniában tartózkodik, ezért nem érte váratlanul, amikor a palotába érve a hercegnőről kiderült, hogy az valójában Kitana klónja, Mileena, akinek aztán hagyta, hogy legyőzze őt és börtönbe vesse az apja, a szintén a látszólag a halálból visszatért Shao Kahn parancsára. Shujinko azt tervezte, hogy egy alkalmas időben megszökik a tömlöcből, hogy kiderítse, mit tervez a császár, és ha tudja, megakadályozza ebben. A terveit viszont kicsit összezavarta Taven, egy édeniai félisten érkezése, aki Quan Chit, a császár egyik szövetségesét keresve érkezett a palotába, ám eközben véletlenül a tömlöcbe tévedt, és kiszabadította Shujinkót. Az öregember megköszönte a segítséget, de magára hagyta az édeniait, hogy a trónterembe siessen. Itt az árnyak között rejtőzve kihallgatta az új Halálos Szövetség terveit, majd amikor azok egy átjárón keresztül Édeniába távoztak, Shujinko követte őket, hogy aztán a túloldalon csatlakozzon a Fény erőinek seregéhez az Armageddon csatájában.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Blaze legyőzésével Shujinko képessége addig sosem látott méreteket ölt, és az öreg egyetlen pillanat alatt megszerzi az összes ott tartózkodó harcos minden erejét. Az újdonsült hatalomtól azonban megbomlik az agya, és mindenki lemészárol maga körül. Majd végül kihívja magukat az Idősebb Isteneket is.

 

Ismert kivégzések:

Antenna (MK:D): Shujinko a kardjaival lefejezi az ellenfelét, majd mielőtt annak a teste a földre rogyna, a vállaiba szúrja azokat.

Öltés (MK:D): Shujinko a kardjaival gyors muzdulatokkal levágja az ellenfelei végtagjait és a fejét, majd egy mozdulattal kirúgja középről annak torzóját.

Egyéb:

Karvagdaló (MK:D): Shujinko feldobja mindkét kardját a levegőbe, majd kitárja a karjait, és hagyja, hogy a visszaeső pengék levágják azokat. Ezután kínok között fetrengve lassan elvérzik a padlón.

 

Érdekességek:

 • A neve japánul azt jelenti, hogy „egy történet főhőse”.
 • Ha valaki látta a Kill Bill második felét, feltűnhet neki a kísérteties hasonlóság a Gordon Liu által játszott Pai Mei és Shujinko között. Sokan viccelődtek is azon, hogy Shujinko karaktere állandóan lopja a kinézetét. Fiatalon nagyon hasonlít Liu Kangre, most meg Pai Mei-re.
 • Bár őt szánták a sorozat további részeiben a főhős szerepére, ez a tény nem vált túl népszerűvé a rajongók körében.
 • A Deceptionnel kapcsolatos egyik interjúban Ed Boon a „következő generációs Liu Kang”-nek nevezte őt. Annak ellenére, hogy a történet szerint akár a nagyapja is lehetne.
 • Sokak szemében azért idegesítő a karaktere, mert a játékból kiderül, hogy Shujinko nagyon, nagyon, naaaaaaaaagyon naiv, néha kifejezetten hülye. A történet során nem Onaga az egyetlen, aki átejti őt.
 • A Konquestben az egyik faluban az emberek folyamatosan azt kívánják neki, hogy Raiden áldása szálljon rá. Ironikus, de a Decepptionben Raiden a végtörténetében megöli őt, amiért veszélyeztette a Földet.
 • A Deception intrójában Shujinko megemlíti, hogy ő az egyetlen, aki legyőzheti Onagát és megmentheti a birodalmakat. Bár ő úgy gondolta, hogy rajta van az Idősebb Istenek áldása, azok valójában Scorpiont tették meg bajnokuknak.
 • Még útja kezdetén csatlakozott rövid ideig a Lin Kuei-hez, bár sose vált taggá. Csak azért teljesítette a küldetéseiket, hogy megtanulhassa Sub-Zero technikáit. Az itt elkövetett bűnök eléggé beszennyezték a lelkét ahhoz, hogy később be tudjon lépni az Árnybirodalomba, bár annyira meg nem, hogy a pokol ott tudja tartani.
 • Shujinko az egyetlen karakter a Mortal Kombatben, aki beszélt, vagy valamilyen módon találkozott az összes többi szereplővel a fő sorozatból. De hogy mikor lépett velük kapcsolatba, az kissé zavaros, mivel a Konquest idővonala eléggé kusza, az időutazásnak köszönhetően össze-vissza ugrál, ezért sok rajongó nem is tekinti az MK-történelem szerves részének, míg mások azt mondják, hogy ki lehet bogozni és beilleszteni az eseményeket, csak rengeteg türelem kell hozzá, meg egy nagyon nagy adag szóda...
 • Shujinko egyes-egyedül Khameleonnal nem találkozott sohasem. Rajta kívül Cyraxet, Gorót, Kintarót és Sheevát csak megpillantotta, nem beszélt velük. Ugyanakkor találkozott az MK4 egyik vitatott karakterével, Meattel is.
 • Shujinko útja jóval az MK1 előtt kezdődött, de csak a Deception környékén ért véget.
 • Shujinkónak hallható a hangja a Shaolin Monksban a Shao Kahn elleni harc előtt, de maga a karakter sose jelenik meg a játékban.
 • A Deceptionben és az Armageddonban is neki van a legtöbb különleges mozdulata és a leghosszabb kombói. Az egyensúly megtartása végett azonban jóval sebezhetőbb, mint a többi karakter.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta