Ajánló

Transformers Dreamwave G1 v1 01
Transformers

Transformers Dreamwave G1 v1 01

Hozzászólások

 • Aldarion 2020.11.23. 10:52
  Nem is tudom. De tényleg, fogalmam sincs... :D

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.11.23. 07:09
  Vajon miért? :)

  Bővebben...

   
 • Aldarion 2020.11.22. 20:33
  Szeretném, de most nem rajtam múlik a dolog. Tyrant az utóbbi időben kicsit elfoglalt, így nem biztos ...

  Bővebben...

   
 • xeraph 2020.11.22. 20:31
  A "Qui Gonn & Obi-Wan - Last Stand on Ord Mantell" már fent van itt, a HálóZsákon, "Qui Gonn és Obi-Wan ...

  Bővebben...

   
 • babrafax 2020.11.22. 19:00
  Helló Aldirion, köszi az újabb Mars honosításért! Nálam nagy kedvenc. Az összes magyarhonban megjelent ...

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 523 vendég és 1 tag böngészi

 • pepea

Sindel

 

sindel

Kor: Ismeretlen (több tízezer év)
Magasság: 173 cm
Súly: 63 kg
Származási hely: Édenia
Faj: Édeniai
Küzdőstílus: Zha Chuan
  Fo Jow Pai
Fegyverek: Kvandó
 
Alakító színészek: Lia Montelongo (MK3)
Musetta Vander (Mortal Kombat Annihilation)
Eileen Weisinger (Live Tour)
June Castro (Live Tour)

 Története:

Jerrod király felesége, Sindel királyné több mint 10.000 évvel ezelőtt tanúja volt annak, miként rohanja le az otthonát a Külső Világ uralkodója, Shao Kahn. Miután a császár megölte a férjét, feleségül vette őt, hogy megszilárdítsa a hatalmát a frissen a Külső Világhoz csatolt Édenia fölött, újszülött lányukat, Kitana hercegnőt pedig örökbe fogadta, hogy a saját gyermekeként, a saját módszereivel nevelje fel. Sindel nem bírta ezt elviselni, így nem sokkal az esküvő után öngyilkos lett. Shao Kahn dühében elrendelte, hogy Sindel lelkét kössék a Külső Világhoz, ezzel megtagadta tőle, hogy a Mennyekbe távozzon és békét leljen.
Sindel lelke ebben a tudattalan állapotban maradt közel tízezer évig, amikor is Shang Tsung, Kahn fővarázslója Quan Chi segítségével feltámasztotta őt a Földi Birodalomban. Az eljárás során elnyomták Sindel minden emlékét és egy császárhoz hű szolgaként várta, hogy a férje érte jöjjön a Külső Világból. Ezzel Sindel akaratlanul is ürügyet szolgáltatott Shao Kahn számára, hogy az megszállhassa a Földet.
Az invázió során azonban átjutott a Földi Birodalomba Kitana hercegnő is, aki immár felnőtt nőként köszönthette ismét az anyját, akiről ő is csak egy évvel azelőtt szerzett tudomást, amikor sikerült megismernie a múltja minden egyes részletét, többek között azt is, hogy kik voltak a valódi szülei. Kitana megpróbálta visszahozni az anyja emlékeit, az azonban rátámadt, és kis híján megölte őt. Csak az eszméletlen Kitana látványának sikerült észhez téríteni őt, ám ezután a lányához és annak barátaihoz csatlakozva a császár ellen fordult, és tanúja volt nem sokkal később annak, ahogy a Halálos Viadalok bajnoka, Liu Kang legyőzi Kahnt és visszaűzi őt a Külső Világba.
Sindel, Kitana és egy másik édeniai, Jade kihasználták az alkalmat és elszakították a mágikus kötelékeket, ami az otthonukat a császár birodalmához csatolta. Miután Édenia lassan visszaállt egykori állapotába, Sindel és a lánya is visszatértek az egykori királyi palotába, ahol Sindel elfoglalta az üresen álló trónt, Kitana pedig átvette a parancsnokságot a frissen felállított hadseregük felett.
Az újjáépítés azonban lassan haladt, és eltartott egy ideig, amíg sikerült megszilárdítaniuk a hatalmukat. Ezt a tényt használta ki Shinnok, az egykori Idősebb Isten, aki titokban bejutott a birodalomba, és néhány szolgája segítségével foglyul ejtett Sindel királynőt és Kitana hercegnőt is, hogy aztán a palotába költözve irányítsa a Föld elfoglalását célzó tervei kivitelezését. Liu Kangnek és a Föld védőistenének, Raidennek azonban megint sikerült megmenteniük őket, amikor legyőzték Shinnokot és elűzték a szolgáit is.
Az ezt követő években Sindel Édeniában maradt, hogy a birodalom ügyeit intézze, miközben a lánya a seregük élén háborút indított Shao Kahn megmaradt erői ellen. Habár Sindel védelmét Jade-re, az egyik legügyesebb harcosukra bízták, egy áruló édeniainak, Tanyának mégis sikerült túszul ejtenie a királynőt, és egy olyan helyre vinnie őt, ahonnan az édeniaiaknak esélyük sem lett volna kiszabadítani őt. Egy idegennek, egy földi öregembernek azonban volt. Legyőzte Tanyát és épségben kivitte Sindel királynőt, aki hálából tiszteletbeli Édeniai gárdistává avatta a megmentőjét, Shujinkót, és még egy értékes ereklyét is átadott neki, ami az öreg szerint képes lett volna megakadályozni a birodalmak pusztulását is.
A palotába visszaérve azonban Sindel nem pihenhetett sokáig, mert ekkor a saját lánya vetette őt börtönbe, amikor Sindel leleplezte őt mint Onaga, az akkor alig pár napja visszatért Sárkánykirály egyik bábját. A tömlöcből Jade szabadította ki, aki tájékoztatta Sindelt arról, hogy Kitana hercegnő odaveszett a Halálos Szövetség, egy nemrég felbukkant, új fenyegetés ellen vívott harca során, és Onaga támasztotta fel őt, hogy az akarat nélküli rabjaként szolgálja őt. Sindel hallott már korábban is a Sárkánykirály legendájáról, és sejtette, hol találhatják annak valódi testét. Jade-del együtt útra keltek, hogy felkutassák a kriptát, ám a keresés túl sok időt vett végül igénybe. Amikor rátaláltak a kriptára, Sindelnek sikerült egy szertartástőr segítségével elszakítania Onaga lelkét attól a testtől, amit a Sárkánykirály nemrég szállt meg, igaz, csak pillanatokkal azelőtt, hogy Onaga lelkét Nightwolf rabul ejtette volna az árnybirodalomban.
Miután így sikerült megszabadítani a lányát Onaga befolyásától, Sindel és Jade visszatértek Édeniába, ahol nem sokkal később arról értesültek, hogy a Fény és a Sötétség harcosai is elkezdtek lassanként gyülekeznie egy helyi kráter körül, amit a legendáik egy szent helyként jelöltek meg. Amikor Sindel is a helyszínre ért, hogy személyesen vegye szemügyre az eseményeket, akaratlanul is belekeveredett az ott kialakult küzdelembe.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Blaze hatalmának segítségével Sindel felkeresi a Mennyeket, hogy egykori férje, Jerrod lelkét visszavigye az élők közé, és új testet alkotva neki újjáélessze őt. Majd Kitanával együtt megalapítják az Igazak Triászát, hogy megesküdjenek, megvédelmezik a Birodalmakat az olyan zsarnokokkal szemben, mint amilyen Shao Kahn is.

 

Ismert kivégzések:

Halálsikoly (MK3): Sindel egy fülsiketítő sikoltással leüvölti az ellenfele bőrét a testéről.

Haj-csavaró (MK3): Sindel a hajával körbefogja az ellenfelet, majd megrántja a fejét, felpörgetve az áldozatot, aki a forgástól darabokra hullik.

Húsdaráló (MK:D): Sindel felhajítja az ellenfelet a levegőbe, majd előveszi a fegyverét, megforgatja, és hagyja, hogy az ellenfél arra visszaesve darabokra szeletelődjön.

Hangrobbantás (MK:D): Sindel olyan erővel sikolt az ellenfélre, hogy annak teste darabokra robban.

Egyéb:

Rögbi (MK3): Egy rögbilabda- és kapu jelenik meg, Sindel pedig gólt rúg, majd kijelenti, hogy „Ez szórakoztató!”.

Darázs (MK3): Sindel átváltozik egy hatalmas darázzsá és halálra szurkálja az ellenfelet.

Hara-Gimnasztika (MK:D): Sindel kecsesen felugrik a levegőbe, majd kevésbé kecsesen visszaérkezve kitöri a nyakát.

 

Érdekességek:

 • Sindel sikoltó képességét az X-Men Vészmadár nevű karaktere ihlette, akik szintén a hangját használta támadásra.
 • Sindel sikoltó kivégzését a negyedik részben Fujinnak adták, csak ott ő a szél erejét használta fel az eredmény eléréséhez.
 • Sindel az első karakter a sorozatban, aki a repülés képességét használja. Mind harc alatt, mind a győzelmi beállásában repülhet.
 • Egyike volt az utolsó karaktereknek, akiknek véglegesítették a nevét a játék megjelenése előtt. A tesztfázisban Muchachának vagy a Menyasszonynak nevezték.
 • Habár ő a sorozat legidősebb (halandó) női karaktere, a játékok történetének legfiatalabb színésznője, Lia Montelongo alakította őt, mindössze 19 évesen. Ő játszotta amúgy Quan Chi egyik testőrét, Sareenát is az MKM:SZ-ben.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta