Ajánló

Hulk v3 024
Hulk

Hulk v3 024

Hozzászólások

 • Aldarion 2020.11.23. 10:52
  Nem is tudom. De tényleg, fogalmam sincs... :D

  Bővebben...

   
 • Recsi 2020.11.23. 07:09
  Vajon miért? :)

  Bővebben...

   
 • Aldarion 2020.11.22. 20:33
  Szeretném, de most nem rajtam múlik a dolog. Tyrant az utóbbi időben kicsit elfoglalt, így nem biztos ...

  Bővebben...

   
 • xeraph 2020.11.22. 20:31
  A "Qui Gonn & Obi-Wan - Last Stand on Ord Mantell" már fent van itt, a HálóZsákon, "Qui Gonn és Obi-Wan ...

  Bővebben...

   
 • babrafax 2020.11.22. 19:00
  Helló Aldirion, köszi az újabb Mars honosításért! Nálam nagy kedvenc. Az összes magyarhonban megjelent ...

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 586 vendég és 2 tag böngészi

 • 24747
 • tyaptyap

 

Sonya Blade

 

sonya

Kor: 32 év
Magasság: 177 cm
Súly: 64 kg
Származási hely: Földi Birodalom (Amerikai Egyesült Államok)
Faj: Ember
Küzdőstílus: Kenpó
  Tékvandó
Fegyverek: Csakram
  Kali botok
Alakító színészek: Elizabeth Malecki (MK1)
Kerry Hoskins (MK3, Live Tour)
Bridgette Wilson (Mortal Kombat film)
Sandra Hess (Mortal Kombat Annihilation)
Cathleen Ann Gardner (Live Tour)
Dana Lyn Baron (MK vs. DCU)

 Története:

Sonya Blade már fiatalon az Amerikai Különleges Alakulat kötelékében találta magát, ahol az akaratos természete és az állhatatossága hamar a hadnagyi rangig segítette őt. Ugyanakkor többször is komoly összetűzésbe került a feletteseivel, mivel hajlamos volt a saját felfogása szerint értelmezni a szabályokat. Egyedül Jackson "Jax" Briggs őrnagynak sikerült csak féken tartania őt.
A Különleges Alakulat célja az volt, hogy felderítse és felszámolja a Fekete Sárkány néven ismert globális bűnszövetkezet tevékenységeit. Az egyik akció során azonban a szervezet legismertebb orgyilkosa és egyben feltételezett vezetője, Kano, megölte Sonya társát. A nő ekkor bosszút esküdött, és onnantól minden idejét annak szentelte, hogy levadássza Kanót. Habár a bűnvezért egy alkalommal sikerült elfognia az alakulatnak, az kiszabadult, ám Sonya felettese, Briggs őrnagy újra elfogta őt, hogy aztán Kano ismét kereket oldjon. Ezúttal Sonya is csatlakozott az üldözőkhöz. A nyomok Hong Kongba vezették őt, ahol aztán látták Kanót felszállni egy hajó fedélzetére. Sonya és pár csapattagja követték az orgyilkost, ám a hajón hamar elfogták őket, majd amikor megérkeztek az úti céljukhoz, a hajó tulajdonosa, Shang Tsung arra kényszerítette Sonyát, hogy részt vegyen a szigetén rendezett harcművészeti tornán. Hogy garantálja a nő engedelmességét, a csapata tagjait túszként tartotta fogva.
Sonya a torna során megküzdött Kanóval is, akit legyőzött, de nem ölt meg. Mielőtt azonban őrizetbe vehette volna a bűnözőt, Shang Tsung egyik szolgája, a shokan Goro herceg leütötte őt és magával vitte a nőt és Kanót is. Sonya a Külső Világban tért magához Shang Tsung foglyaként, aki őt és Kanót használta túszként arra, hogy maga után csalja a Halálos Viadalon frissen győzelmet aratott kínai szerzetest, Liu Kanget. Annak ugyan sikerült legyőznie a varázslót, de Sonyát és Kanót nem tudta kiszabadítani. A páros a következő egy évet a Külső Világban töltötte a helyi uralkodó, Shao Kahn tömlöcében. Sonya ekkor tudta meg, hogy Tsung már az érkezésük után nem sokkal megölette az egysége tagjait, így a nő már csak abban reménykedhetett, hogy az elrablása előtt nem sokkal küldött rádióüzenete célba ért.
Egy évvel később, amikor egy új Halálos Viadalt rendeztek a Külső Világban, a harcok közötti szünet során Sonyát és Kanót is kiszabadította a megmentésükre érkezett Jax, akinek viszont csak Sonyát sikerült visszavinnie a Földre, Kano ottmaradt a Külső Világban.
A Földre érkezve Sonya beszámolt Jaxnek mindarról, amit az egy éves fogsága alatt megtudott a Külső Világról, Shao Kahnról és annak terveiről. Kiegészítve azzal, amit a Föld védőistenétől hallottak nem sokkal a visszatérésük után, a páros megpróbálta figyelmeztetni az Egyesült Államok kormányát a közelgő veszélyre, ám Washingtonban senki sem hitt nekik. Így visszatértek a Különleges Alakulat nyugati parti központjába, ahol Jax bioimplantátumokat szerelt a karjára. Ekkor csapott le Shao Kahn a Földre. Sonya és Jax azonban bekerültek a Raiden által védelmezett Kiválasztott Harcosok közé, hogy legyen esélyük felvenni a harcot a megszállókkal. A páros ezek után elindult Los Angelesbe, hogy bejussanak Shao Kahn ott megjelent erődjébe. A városba érve azonban Kanóba botlottak, aki egy külső világi őrjáratot vezetett a városban. Mialatt Jax feltartotta az idegen katonákat az utcán, Sonya bekergette Kanót egy banképületbe, aminek tetején sikerült utolérnie a férfit. A kibontakozó küzdelem során Kano kis híján lelökte Sonyát a tetőről, de a nőnek egy lábmegragadó mozdulattal sikerült átvetnie a bűnözőt a párkányon, igaz, ezt egy kitépett hajtincse bánta. Miután ezzel végeztek, Sonya és Jax csatlakozott Raidenhez és a többi Kiválasztotthoz, hogy együtt rohanják le Shao Kahn palotáját.
Miután Liu Kangnak ismét sikerült elhárítani a Földet veszélyeztető fenyegetést és minden visszaállt a régi valójába, az USA kormánya visszahívta Sonyát és Jaxet. Bocsánatot kértek tőlük és rájuk bízták egy új szervezet, a Külvilág Felügyelő Ügynökség megalapítását és irányítását. Az elkövetkezendő öt évben Sonya a KFÜ irányítása mellett tovább folytatta a Fekete Sárkány üldözését. Az egyik tagjuk, Jarek azonban sikeresen megszökött előle, ráadásul Sonyaék újabb segélyhívást kaptak Raidentől, aki egy bukott isten, Shinnok ellen hívta csatába a Kiválasztottakat. Sonya csatlakozott a többiekhez. A Shinnok által megszállt édeniai királyi palotában aztán nem csak az istenre, de Jarekre is rátalált. A bűnöző megpróbált elszökni az üldözői elől, Sonyának azonban sikerült utolérnie őt egy szakadék szélén. A kibontakozó küzdelem során Jarek lezuhant a mélybe.
Hazatérve Sonya folytatta a munkáját, és az elkövetkezendő öt évben sikerült felszámolnia teljes egészében a Fekete Sárkányt. Ekkor értesült csak arról, hogy két külvilági varázsló, Shang Tsung és Quan Chi összefogtak, és megölték Shao Kahnt és Liu Kanget is, ráadásul nem sokkal azelőtt, hogy két KFÜ-ügynöknek, Cyraxnek és Kenshinek is nyoma veszett a Külső Világban. Sonya csatlakozott Raiden újabb csapatához, és több más Kiválasztottal együtt a Külső Világba utazott. Ott azonban hiába szálltak szembe a Halálos Szövetséggel, azok végeztek mindannyiukkal, köztük Sonyával is.
Néhány perccel később azonban Sonya és a társai is visszatértek az élők közé, amikor Onaga, a frissen feltámadt Sárkánykirály felélesztette és mágikus úton a rabszolgáivá tette őket. Sonya az elkövetkezendő heteket Onaga szolgálatában, egyik hadnagyaként töltötte, amíg őt és a társait is fel nem szabadította a lélekentitás, Ermac. Sonya ekkor a barátaival együtt visszatért a Földre, ahol a KFÜ központjának megsemmisülése mellett egy új szindikátus, a japán jakuzaklán, a Tekunin fenyegetésével is szembesülnie kellett. A rákövetkező hetekben Sonya személyesen vezette a razziákat a Tekunin telepei ellen, mígnem egy nap hírt nem kapott arról, hogy a klán zászlóshajóját egy dél-amerikai dzsungel felett észlelték. Sonya engedélyt kapott, hogy nemzetközi légtérbe vezesse az amerikai légierő egy alakulatát, és a segítségükkel egy heves légicsatát követően sikerült lezuhantatnia a lebegő erődöt. A klánvezért, Sektort azonban sehol sem találta a roncsok között, és a társának, Jaxnek is nyoma veszett. A technikusok azonban érzékeltek egy jelet a hajóból, ami Szibériába vezette őt, egy édeniai férfihoz, Tavenhez. Sonya idegességében Tavenre támadt, az azonban legyőzte és kiütötte őt. Miután Sonya magához tért, Taven üldözése helyett felelt Johnny Cage hívására, aki az első Torna helyszínén hívta össze a földieket, hogy beszámoljon egy új fenyegetésről. Miután Sonya értesült a közelgő Armageddonról, a földiek nagy részével együtt elutazott Édeniába, hogy felkészüljön a Fény és a Sötétség erőinek közelgő összecsapására.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Miután legyőzte Blaze-t, Sonyát mérhetetlen energia árasztja el. Amikor ősellensége, Kano is felér a piramis tetejére, Sonya egyetlen pillantásával hamuvá porlasztja a bűnözőt. Majd, miután felismeri, milyen erőre tett szert, elpusztítja a Fekete Sárkány és a Vörös Sárkány minden egyes megmaradt tagját, hogy megteremtse a lehetőséget egy új, békésebb kor eljöveteléhez.

 

Ismert kivégzések:

A halál tüzes csókja (MK1, MK3, MK vs. DCU): Sonya legismertebb kivégzése felbukkanása óta. Egy tűzgömb formájában csókot dob az ellenfelének, ami az áldozathoz érve lángba borítja azt.

A halál szorító csókja (MK3): Az előző kivégzés egy másik variánsa, ahol az áldozatot egy fényes rács fogja körül, majd halálra zúzza őt.

A halál éles csókja (MK4): A régi kivégzés egy új variánsa, itt az ellenfél felsőteste szakad le, majd az áldozat kivérzik a padlón fekve.

Végzetes szorítás (MK4): Sonya a híressé vált lábszorításával elkapja az áldozatot, majd egy erőteljes mozdulattal félbeszakítja őt.

A halál mérgező csókja (MK:DA): A kivégzés eddigi legkegyetlenebb verziójában Sonya egy mérgező felhőt küld ellenfelére, aki a gázt belélegezve szörnyű kínok között vergődik, vért hány. Ezt addig folytatja, amíg Sonya a levegőbe ugorva visszaérkezéskor be nem zúzza az áldozat koponyáját.

Szaltó (MK vs. DCU): Sonya megragadja az áldozat fejét, felugrik, majd miközben átfordul a levegőben, kitöri az áldozat nyakát, és háttal az ellenfelének érkezik vissza a földre.

Egyéb:

Majomtrükkök (MK3): Sonya egy sajátságos táncba kezd.

Kertészkedés (UMK3, MKT): Virágok bújnak elő a földből Sonya és az ellenfele körül.

Sólyom (MK3): Egy hatalmas sólyommá változva Sonya felkapja az ellenfelét, majd a levegőben darabokra szaggatja azt.

 

Érdekességek:

 • Karakterét Cynthia Rothrock, egy volt karatebajnok és színésznő ihlette.
 • A Sonya név valójában Ed Boontól származik, a húgát hívják Soniának.
 • A történetben megismert hozzátartozói: Herman Blade őrnagy (apa), Erica Blade (anya) és Daniel Blade (ikertestvér, elhunyt).
 • Eredetileg Sonya nem szerepelt volna az MK1-ben. Helyére egy Kurtis Stryker nevű színesbőrű figurát szerettek volna rakni, de mivel egy női karakter sem volt a játékban, ezért megalkották Sonyát, aki megkapta az eredeti Stryker háttértörténetét. Később a feketebőrű figura visszatért az MKII-ben Jax néven, a Stryker nevet pedig az MK3-ban használták fel.
 • Sonya Ed Boon egyik kedvenc karaktere. Egy interjú során bevallotta, hogy azért kedveli, mert ő az egyik legerősebb harcos a játékban, ráadásul az egyik legnépszerűbb is.
 • Sonya és Kano volt az első két karakter, akit bejelentettek, hogy szerepelni fog az MK3-ban.
 • Eredetileg Sonya is szerepelt volna Jax mellett a Special Forcesban, de a rövid határidő miatt végül kivették. Korai publikált képeken lehetett őt is látni. A játékból derült volna ki, hogy a Különleges Alakulatban Párduc volt a kódneve.
 • Az első filmben tervbe volt véve, hogy Sonya egy rejtett küzdőtéren megküzd majd Jade-del, de végül a jelenetet sose vették fel.
 • Sonya másodlagos ruhája az MK4/Goldban kísértetiesen hasonlít a Tekken-sorozat Nina Williamsére. Ed Boon egyszer be is ismerte, hogy a Tekken a kedvenc bunyós játéka.
 • Sonya társának a neve, akit Kano ölt meg, szinte minden változatban más és más. A nemhivatalos MK-regényben Cliff LoDolce, a film regényváltozatában Bill van Hoven, az animációs sorozat szerint pedig Wexler.
 • Sokáig lehetett hallani olyan szóbeszédeket, hogy az MK1-ben létezik egy kód, amitől Sonya meztelenül jelenik meg. Ez később a harmadik résznél és szinte minden otthoni konzolos változat megjelenésénél újra felbukkant. Meglehet, az is rásegített, hogy a Sonját alakító második színásznő, Kerri Hoskins, a kilencvenes évek közepén többször is felbukkant a Playboyban.
 • Az MK3-ban őt alakító Kerry Hoskins egy későbbi alkalommal visszatért még a Live Tour-os szereplése után a Midway stúdiójába, amikor eljátszotta az MKM:SZ-ben Quan Chi egyik testőrét, Kiát.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta