Ki van itt?

Oldalainkat 399 vendég és 1 tag böngészi

  • balatonics2007

SarksSark
Galaxis: Tejút
Csillagrendszer: Tilnast
Bolygó: Sarka (3)
Környezet: 74%-ban vízzel borított a felszín
Gravitáció: 1,1
Légkör: 73% nitrogén és 22% oxigén
Népesség: 4,3 milliárd
Típus: humanoid
Szemek: 2
Kézujjak: 5
Lábujjak: 5
Bőrszín: világoskék
Átlagos testmagasság: 180 cm
Különös ismertetőjel: Az egész fajban mindössze egyetlen személy rendelkezett különös képességekkel, Autolycus.
Társadalmi felépítés: Monarchia
Technológiai szint: Közepesen fejlett, űrhajóépítő faj
Kultúra: Katonai és vallási fanatikusok
Egyéb megjegyzés: -
Legismertebb képviselőjük: Autolycus (elhunyt); Egeus
Első megjelenés: Strange Tales #179

ShiarSiár
Galaxis: Siár
Csillagrendszer: Talum
Bolygó: Chandilar (Aerie)
Környezet: 54% óceán és 46% szárazföld
Gravitáció: 1,5
Légkör: 75% nitrogén, 21% oxigén
Népesség: 60 milliárd
Típus: humanoid
Szemek: 2
Kézujjak: 5
Lábujjak: 5
Bőrszín: rózsaszín vagy lila
Átlagos testmagasság: 180 cm
Különös ismertetőjel: Emberfeletti erő és állóképesség. A faj néhány tagja további szupererőkkel is rendelkezik, mint a telepátia, a telekinézis vagy a repülés.
Társadalmi felépítés: Monarchia, amelyet a császár vagy a majesztrika vezet
Technológiai szint: Energiaalapú kézifegyverek és nehézlövegek; a csillaghajókon erőtérpajzsok; fénytechnológiás adatátvitel; teleportációs technológia; hologramtechnológia (az X-Men az edzőtermük holokivetítőit a siár technológiáról mintázta); álcázó, amellyel egész űrhajókat képesek láthatatlanná tenni (az X-Men ezt is átvette a Feketerigó építésénél); fénynél gyorsabban haladó, fejlett űrhajók; Csillagroppantó: Az egyik legfejlettebb siár fegyver, amely egy csillagból képes szupernóvát csinálni;
csillagkapu-hálózat: az egyes csillagrendszereket összekötő hipergyors utazást lehetővé tevő portálok, amelyek hétköznapi verzióit bolygókra, az űrhajók átkelését segítő nagyobb darabokat pedig az űrbe telepítik.
Kultúra: Harcosok és hódítók népe, akiktől nem áll távol a megfontolt politika sem.
Egyéb megjegyzés: (Tlaygab Szemlélő megfigyeléseiből) A siárok ősei feltehetően madarak lehettek. Erre enged utalni az a tény, hogy haj helyett tollak ékesítik fejüket. Maga a fejdísz két változatban terjedt el. Az első viselet az arisztokraták körére jellemző, akik háromszögletűre nyírva viselik, egy tollat a fejtetőn, és egyet-egyet oldalt hosszabbra hagynak. A köznép általi viselet borzos, és kétoldalt lelóg.
Csontjaik könnyűek és üregesek (akár a madaraké), ám az azokat borító kemény tollak az evolúciós fejlődés során gyenge pihékké csökevényesedtek, kivéve az alkar ívébe tartózókat. Azonban semmi esetre sem szabad lebecsülni őket. Egy átlagos testfelépítésű siár is játszva kiemel egy tonnányi súlyt, de sokan közülük rendelkeznek még különleges tulajdonságokkal. Ebből is az alap, hogy némelyek megőrizték madárszárnyaikat, és ezekkel repülni képesek.
A siár asszonyok tojásokat tojnak, az utódok pedig egy speciális keltető kamrában (fészekben, ha úgy tetszik) kelnek ki.
Ejtsünk pár szót a Birodalomról is. A siárok agresszívan igázzák le a környező világokat, és azok tudását és hagyományait a saját kultúrájukba építik be. Ám ennél is agresszívabban őrzik saját szakrális és történelmi szokásaikat, mint amilyen az Arin'nn Haelar rítusa, ami egyszerű fordításban a halálig tartó harcot jelenti. Ez, és az, hogy a siárok sosem adják fel, garantálja a Birodalom virágzását és fennmaradását, mert amíg csak egy siár harcos is él aki hajlandó küzdeni, a Birodalom is élni fog.
Ahogy a siárok mind több és több fajt igáztak le, és foglalták el bolygóikat, úgy lett egyre áttekinthetetlenebb a társadalom is és a közrend fenntartása. Ezért a birodalom minden kolónia élére egy-egy kormányzót vagy helytartót nevezett ki. A központi legfőbb hatalom természetesen sosem került ki a siárok kezéből, és az állam székhelyét a koronabolygón, Chandilaron (más nevén Aerie) rendezték be. Az uralkodó vagy uralkodónő innen irányítja a birodalmat. A vezetés hosszú nemzedékek óta a Neramani-ház kezében összpontosul.
A Siár Birodalom kétségkívül a legfejlettebb civilizációk egyike az ismert univerzumban. Készséggel kereskednek bárkivel, akinek használható portékája van számukra, ám aki nem hajlandó velük üzletelni, azzal szemben erővel lépnek fel. Így nem tanácsos nemet mondani nekik. A birodalomba olvasztott fajok nem rendelkeznek egyenlő jogokkal. Még a született siárok közül sem mindenki élvezheti a fajtabelieknek járó előnyöket.
A zavargások és lázadások elkerülése érdekében, a birodalom erejét a Birodalmi Gárda adja, akik közül az uralkodó testőrsége is kikerül. A praetor vezette gárdisták az univerzum legjobban kiképzett katonai alakulata.
Az erős katonai vezetés ellenére többször is volt példa arra, hogy a tárgyalások mellett döntöttek a vérengzések helyett. Lilandra Neramani uralkodása alatt őfelsége békéltető volt a kree-k és a skrullok között, majd segítséget nyújtott a skrullok Galactus elleni bosszúhadjáratához, miután a bolygófaló elpusztította a Tarnax IV-et.
Legismertebb képviselőjük: Lilandra Neramani, Araki kancellár, D'Ken, Halálmadár, Cerise, Electron, Maelen, Samedar, Davan Shakari
Első megjelenés: X-Men v1 #97 (1976)

SidriSidri
Galaxis: Siár
Csillagrendszer: -
Bolygó: -
Környezet: mélyűr
Gravitáció: -
Légkör: -
Népesség: Megbecsülni is lehetetlenség, mivel a sidrik sosem mutatkoznak meg
Típus: rovarszerű paradémon
Szemek: 1
Kézujjak: -
Lábujjak: -
Bőrszín: fekete, sárga és lila sávokkal
Átlagos testmagasság: 100 cm
Különös ismertetőjel: A sidrik az űr vákuumában élnek, általában aszteroidák közelében. Hihetetlenül erős lények, pusztító energiacsapásokkal és testpáncéllal szállnak szembe a támadóikkal.
Társadalmi felépítés: ismeretlen
Technológiai szint: ismeretlen
Kultúra: A sidrik könyörtelenségét a siárok régóta kihasználják, és lesből támadó fejvadászként állították őket szolgálatukba
Egyéb megjegyzés: -
Legismertebb képviselőjük: -
Első megjelenés: X-Men v1 #154

SirisSiri
Galaxis: Tejút
Csillagrendszer: Sirius
Bolygó: Yormot (2)
Környezet: trópusi éghajlat, a bolygó felszíne 81%-ban óceán
Gravitáció: 1,4
Légkör: 64% nitrogén, 21% oxigén, 12% metán
Népesség: 3,6 milliárd fő
Típus: oktopoid
Szemek: 2
Kézujjak: Tíz csáp, csáponként 5-5 kisebb nyúlvány.
Lábujjak: -
Bőrszín: világoszöld
Átlagos testmagasság: 180 cm
Különös ismertetőjel: -
Társadalmi felépítés: Technokrácia
Technológiai szint: Közepes fejlettségű, térhajtóművel felszerelt csillaghajók
Kultúra: Kegyetlen és céltudatos hódítók
Egyéb megjegyzés: A csillagrendszer harmadik bolygóját szintén ez a faj lakja, de egy olyan mutált népcsoport, amely képes emberi alakot felvenni
Legismertebb képviselőjük: Mutáns Mester (Mutant Master, elhunyt)
Első megjelenés: X-Men v1 #37 (emberi alakban); X-Men v1 #39 (valódi alakjukban)

SkrullSkrull
Galaxis: Androméda-köd
Csillagrendszer: Drox
Bolygó: Skrullos (szülőbolygó); Tarnax IV (birodalmi központ, elpusztult); Zarags'na (kulturális központ, elpusztult)
Környezet: 72% óceán, 28% földterület
Gravitáció: 1,0
Légkör: 78% nitrogén és 21% oxigén
Népesség: 30 milliárd (a Megsemmisülés előtt, a jelenlegi lélekszám ismeretlen)
Típus: hüllőszerű humanoid
Szemek: 2
Kézujjak: 5
Lábujjak: 5
Bőrszín: zöld
Átlagos testmagasság: 175 cm
Különös ismertetőjel: A skrullok legtöbbje képes az alakváltoztatásra. Néhány rendkívüli egyed pedig (pl. Szuper-Skrull) félelmetesen erős képességekkel is rendelkezik.
Társadalmi felépítés: Totalitárius monarchia (a Tarnax IV pusztulása és az azt követő polgárháborúk után anarchia).
Technológiai szint: Magasan fejlett minden téren, de legfőképp az űrhajózás, a robotika, a kiborgtechnológia, az energia- és a biológiai kutatások terén
Kultúra: Régen a tudás jelentett számukra mindent, ma már inkább a hódítás
Egyéb megjegyzés: (Kell'dvid, a Szemlélő nagytanács vezetőjének feljegyzéseiből) A zöldbőrű humanoid hüllő skrull nép az Androméda-köd (egyik) uralkodó faja. Félelmet nem ismerő harcosok, akik önmagukat az univerzum legrégebb ideje töretlenül fennálló császárságnak tartják. A skrullok felett egy császár / király (vagy császárnő / királynő) gyakorolja a tejhatalmat.
A kezdet kezdetén a skrullok békés, csak a kutatásnak és a tudománynak élő faj volt, akik a Drax-rendszer legszebb szegletében, a Skrullos bolygón építették fel birodalmukat. Aztán bekövetkezett az első, az egész népet átformáló változás. Eljöttek az Égiek, akik kísérletezni kezdtek rajtuk. Az Égiek beavatkoztak a nép természetes evolúciós rendjébe, és az addig kizárólag hüllőszerű ősökkel büszkélkedő skrullok három, egymástól elkülönült alfajra bomlottak. Az első alfaj evolúcióját nagymértékben felgyorsították, így egy, az Égiekhez hasonló lénnyé alakultak (őket humánoknak is hívjuk). A második alfaj a deviánsok csoportja, akik az alakváltás képességét kaptak (ők lettek aztán a bolygó uralkodó faja). Az utolsó, harmadik alfaj öröklétű halhatatlan lett. A három faj összecsapása elkerülhetetlen volt. Testvér testvér ellen, gyermek az anyja ellen fordult, és a véres, és nem kevés áldozatot számláló viszályból végül a deviánsok kerültek ki győztesen.
A skrullok aztán mégis két táborra szakadtak. A mai modern skrullok megmaradtak az őshazában, ám a parazitaként élő űrszipolyok végül kiűzettek a bolygóról. A szipolyok a deviánsok és a megmaradt humánok kereszteződéséből és a vegyes házasságokból jöttek létre. A szipolyok vámpír módjára telepedtek rá az alakváltókra, és kezdeti technológiai hiányosságaikat mágiával pótolták. Az űrszipolyok távozása után kezdődött el a Skrull Birodalom virágkora, és tudósaik legnagyobb felfedezésének, a Kozmikus Kockának a kivitelezési munkálatai.
A második változás a nép békés természetében állt be. A skrullok felderítő útjaik során a Nagy Magelán Ködben figyeltek fel egy Hala nevű bolygóra, amelyen két faj dominált: a vad kree-k, és a szelíd cotatik. A bolygó gazdag nyersanyagkincseire a skrullok is szemet vetettek, ám békés és erkölcsös természetük nem engedte, hogy egy primitívebb bolygó népét csak úgy leigázzák. Ezért inkább úgy döntöttek, hogy a két faj közül az egyiket tudásuk átadásával kiemelik, és aztán kereskedelmi szerződés révén részt kérnek a kincseikből. Ennek érdekében a kree-k és a cotatik képviselőit elszállították a jelentéktelen apró kék bolygó, a Sol-3 holdjára, és ott próbatételnek vetették alá őket. Rendelkezésükre bocsátottak némi technológiát és nyersanyagot, majd elvonultak, várva mit lépnek a szemben állók.
Egy évvel később tértek csak vissza, és az mint már ismeretes, a cotatik javára döntöttek. És ezzel magukra szabadították a kree-k éktelen haragját. Bár számbeli és technológiai fölényben magasan a kree-k felett álltak, a kree-k vadságával és eszelős támadásával nem tudtak mit kezdeni. A kree-k elsöpörték a cotatikat és a skrullokat, majd elfoglalták űrhajójukat is. Mire a skrullok észbe kaptak és megtervezték az ellencsapást, a kree-k már az ellopott űrhajó technológiáját visszafejtve megállíthatatlan ellenfelekké váltak a számukra. Hatalmas, az egész galaxisra kiterjedő csillagközi háború vette ezzel kezdetét, amelynek abszolút vesztesei a cotati faj volt, amelynek tagjait a kree-k (kevés kivétellel) szabályosan levadászták. A skrullok levetkőzték szelíd és békés természetüket, és bosszútól fűtött kegyetlen és törtető harcosokká váltak.
100.000 földi évvel ezelőtt a skrullok társadalmi szerkezetében is változások álltak be. Az addigi tanácsköztársaság császársággá alakult át, és székhelyét a Tarnax IV-re tette át, amely új nevet kapott: ez lett a Trónvilág. A császár a birodalom részét képező mintegy 978 bolygó élére egy-egy kormányzót jelölt ki.
skrullok figyelme a Föld felé fordult, amikor tudósaik jelezték, hogy a Föld és a Trónvilág, valamint a Föld és a Hala között egy féreglyuk teremt kapcsolatot. A skrullok tartva attól, hogy a kree-k megneszelik tervüket, letettek a bolygó teljes megszállásától, ám titkon alakváltó ügynököket küldtek az emberek közé, akik minden fontosabb dologról azonnali jelentést küldtek.
A skrullok földi jelenlétére Reed Richards derített fényt, aki csapatával, a Fantasztikus Négyessel sokáig egymaga tartotta vissza a skrull megszállókat. Egy alkalommal pedig alaposan kibabrált egy skrull egységgel. A skrull ügynökök egy földi állatnak, tehénnek álcázták magukat, remélve, hogy Reed Richards így nem akad rájuk. Tévedtek. Reed Richards nemcsak, hogy rájuk talált, de hipnotizálta őket, és az ügynökök ettől kezdve ténylegesen tehénnek hitték magukat. Megfigyelés és kutatás helyett naphosszat békésen kérődztek életük hátralévő részében.
A skrullokra rájárt a rúd. A Trónvilágot elpusztította Galactus, a világfaló hírnöke, Nova pedig felmorzsolta a teljes hadiflottát. A központi kormányzás nélkül maradt skrull világok között megkezdődött a hatalmi harc, és mindegyik kormányzó azonnal bejelentette az igényét a császári címre. A másik csapás alakváltó képességük időleges elvesztése volt. A képességüket Reed Richards segítségével állították helyre, és végül is az egyik kormányzót kijelölték a császári posztra.
A skrullok persze nem feledkezhettek meg ősi ellenségeik, a kree-k támadásairól. Hogy kiegészítsék katonáik sorait, beolvasztották a birodalomba a környező bolygók szabad népeit (druffok, gunák, moranik, pheragotok, queegek, tektonok stb.). Azonban akadtak népek, amelyek megtagadták a kényszerű csatlakozást, és háborút kezdtek a skrullok ellen (gegkuk, wilameanik, xandariak). A xandariakkal vívott csatának váratlanul lett vége, amikor a xandari nép bolygóját elpusztította az intergalaktikus bűnözőnő, Nebula.
A skrulloknál ahogy az évezredek folyamán többször is, újabb biológiai változás állt be, és létrejött egy kisebb mutáns csoport, akiket (ahogy korábban a Szipolyok esetében) vagy legyilkoltak, vagy elűztek. A túlélők néhány tagja tagja (Cadre K) a Földön lelt menedékre, és Xavier professzor tanulói lettek.
A skrull birodalom pechsorozata már-már komédiába illő. A fajok történetébe Megsemmisülés címmel bevonuló véres epizódban Annihilus rettenetes fegyvere eltörölte a skrull fennhatóság alatt álló bolygók több mint 90%-át. A csapás során a császár is elpusztult, a skrullok pedig Hulkfit jelölték új uralkodójuknak. A vezetés aztán Veranke uralkodónő kezébe került, aki egy minden eddiginél nagyobb és fájdalmasabb támadást indított a Föld és hősei ellen.
Legismertebb képviselőjük: De'Lila, Dorrek I, Dorrek II és IV, Kl'rt, Lyla, Paibok, Raksor, R'kin, S'bak, S'byll, Talos, Titannus, Xavin, Veranke
Első megjelenés: Fantastic Four v1 #2 (1962)

SligsSlig
Galaxis: Tejút
Csillagrendszer: Ryneb
Bolygó: Ankara (6)
Környezet: 25% szárazföld, 75% óceán
Gravitáció: 1,2
Légkör: 74% nitrogén és 21% oxigén
Népesség: 4,2 milliárd fő
Típus: rovar
Szemek: 2
Kézujjak: 2 pár csáp
Lábujjak: 2 pár csáp
Bőrszín: barna
Átlagos testmagasság: 180 cm
Különös ismertetőjel: Mindegyikük telepatikus és levitációs képességgel rendelkezik. Testük a halálukat követően azonnal elsorvad.
Társadalmi felépítés: Demokrácia
Technológiai szint: Fejlett, hipertér-meghajtású űrhajók
Kultúra: Bizarr külsejük ellenére nagyon nemes és érző lények
Egyéb megjegyzés: -
Legismertebb képviselőjük: Grogarr (elhunyt)
Első megjelenés: Fantastic Four v1 #209

SmgganiSm'ggan
Galaxis: Tejút
Csillagrendszer: T'letio
Bolygó: M'ganni (5)
Környezet: A bolygó 67% víz borítja, de annak minden cseppje súlyosan fertőzött. Élelmiszer kizárólag az elzárt területeken termelhető, de ott is csak bizonyos növekedésserkentő szerek segítségével.
Gravitáció: 2,2
Légkör: 74% nitrogén és 23% oxigén
Népesség: 2,9 milliárd fő
Típus: rovar-humanoid
Szemek: 2
Kézujjak: 4
Lábujjak: 3
Bőrszín: narancs és a páncéljuk barna
Átlagos testmagasság: 198 cm
Különös ismertetőjel: Ujjvégeik rendkívül érzékeny tapogatókban végződnek, és erejük emberfeletti. Néhányan a faj tagjai közül képesek annyira összepréselni a saját testüket, hogy bármilyen lehetetlen helyre be tudnak furakodni.
Társadalmi felépítés: Demokrácia
Technológiai szint: Közepesen fejlett űrhajók és teleportációs berendezések
Kultúra: Háborúskodó nép, szinte mindig hadat viselnek valaki ellen
Egyéb megjegyzés: -
Legismertebb képviselőjük: -
Első megjelenés: Incredible Hulk v2 #230

SneepersSneep
Galaxis: Tejút
Csillagrendszer: Snuup
Bolygó: Sneep (4)
Környezet: 68% óceán
Gravitáció: 0,95
Légkör: 70% nitrogén, 20% oxigén
Népesség: 4,1 milliárd
Típus: humanoid
Szemek: 2
Kézujjak: 5
Lábujjak: 5
Bőrszín: zöld
Átlagos testmagasság: 178 cm
Különös ismertetőjel: -
Társadalmi felépítés: Totalitárius diktatúra az egész Sneep planétán
Technológiai szint: Alacsony szintű csillaghajó technológia, hajóik nukleáris energiával üzemelnek
Kultúra: Kegyetlen területfoglalók
Egyéb megjegyzés: A sneep faj egy kicsi, de szívós birodalmat építhet, és nem titkolt céljuk a leghatalmasabbakká válni. Csakhogy ettől olyan távol állnak, mint Galactus a vegetáriánus étrendtől.
Legismertebb képviselőjük: -
Első megjelenés: Tales of Suspense #49

SolonsSoloni
Galaxis: Tejút
Csillagrendszer: Nardea
Bolygó: Solon (4)
Környezet: 76% óceán
Gravitáció: 0,94
Légkör: 80% nitrogén és 15% oxigén
Népesség: 3,8 milliárd fő
Típus: humanoid
Szemek: 2
Kézujjak: 5
Lábujjak: 5
Bőrszín: kék
Átlagos testmagasság: 30 cm
Különös ismertetőjel: A soloniak szaporodása rendkívül érdekesen zajlik. Míg más népeknél bevonulnak egy csendes hálószobába és feltesznek egy Tom Jones lemezt vagy az Atomhasadás a lila gatyámban nevű skrull banda legújabb adatkristályát, addig ez a kis kék népség az egysejtűek módszerét választja. Osztódnak. Így mindegyikük férfi és nő is egyben, és lényegében mindegyikük önmagát reprodukálja újra. A soloniak emellett telepatikus erőkkel is rendelkezik.
Társadalmi felépítés: Az egész bolygóra kiterjedő demokrácia
Technológiai szint: Közepesen fejlett csillaghajók. A soloniak sok olyan dolgot meg tudnak oldani a pszichés képességeikkel, amelyekhez más fajoknak technológiára van szüksége.
Kultúra: Barátságos felfedezők
Egyéb megjegyzés: -
Legismertebb képviselőjük: Villantó
Első megjelenés: Fantastic Four v1 #237

SpartoiSpártai
Galaxis: Nagy Magellán Köd
Csillagrendszer: Sparta
Bolygó: Spartox (4)
Környezet: 71% óceán, 29% szárazföld mérsékelt éghajlattal
Gravitáció: 1,4
Légkör: 77% nitrogén, 21% oxigén, 2% egyéb
Népesség: 15 milliárd fő
Típus: humanoid
Szemek: 2
Kézujjak: 5
Lábujjak: 5
Bőrszín: rózsaszín
Átlagos testmagasság: 180 cm
Különös ismertetőjel: A spártaiak a földi embereknél nagyobb, de nem emberfeletti erővel és állóképességgel rendelkeznek
Társadalmi felépítés: Az egész bolygóra kiterjedő királyság
Technológiai szint: Magasan fejlett térhajtómű és teleportációs technológia
Kultúra: Fegyelmezett és tettre kész harcos nemzet
Egyéb megjegyzés: A kree-khez és a skrullokhoz képest viszonylag kis birodalomnak számító Spárta egy alkalommal megpróbált szövetségre lépni a Siár Birodalommal. Azonban hogy ezt megakadályozzák, a kree-k merényletet kísérletek meg a siár uralkodónő, Lilandra ellen. Bár Lilandra, a Neramani-ház feje túlélte a támadást, a szövetség mégis kudarcba fulladt, mert a spártaiak és az ariguánok között háború robbant ki.
Legismertebb képviselőjük: Eson, Gareth, Spártai Jason, Peter Quill (Csillagúr)
Első megjelenés: -

SssthSssth
Galaxis: Tejút
Csillagrendszer: Sslirteep
Bolygó: Sszardil (2)
Környezet: 77% óceán
Gravitáció: 1,3
Légkör: 74% nitrogén, 22 oxigén
Népesség: 4,3 milliárd fő
Típus: hüllőszerű
Szemek: 2
Kézujjak: 3
Lábujjak: 3
Bőrszín: zöld pikkelyek
Átlagos testmagasság: 220 cm
Különös ismertetőjel: -
Társadalmi felépítés: Diktatúra
Technológiai szint: Közepesen fejlett térhajtóművel ellátott űrhajók építésére képesek
Kultúra: Alattomos zsarnokok, akik a saját fajtájukat is szemrebbenés nélkül elárulják. Galaxis-szerte kedvelik őket a marketingosztályokon.
Egyéb megjegyzés: Sssth uralkodója szövetségre lépett egy szomszédos fajjal, a vrellnexiánokkal, hogy a védetlen és kevésbé fejlett fajokra lecsapnak, és a foglyokat rabszolgaként értékesítik. A szövetséget és a két faj üzelmeit Thor szakította meg, aki felszabadította az addig elfogott rabokat.
Legismertebb képviselőjük: Sssthagar (uralkodó)
Első megjelenés: Thor v1 #212

StenthStenth
Galaxis: Tejút
Csillagrendszer: Duggil
Bolygó: Stent (5)
Környezet: szélsőséges éghajlat, ivóvíz csak a föld mélyén húzódó folyamokban található
Gravitáció: 1,3
Légkör: 12% oxigén (a további összetétel ismeretlen)
Népesség: 100 millió fő (7 millió fő él minden mobil városokban)
Típus: humanoid
Szemek: 2
Kézujjak: 5
Lábujjak: 5
Bőrszín: sárga
Átlagos testmagasság: 160 cm
Különös ismertetőjel: -
Társadalmi felépítés: Minden mobil városban eltérő a társadalmi struktúra és a szervezeti felépítés, de a legjellemzőbb az, hogy létrejön egy elit osztály, az ún. városőrök, akik mindenki máson uralkodnak.
Technológiai szint: Viszonylag elhanyagolható szintű csillaghajók, de fejlett genetikai kutatások. A faj mobil, vagy folyamatosan mozgásban lévő óriási városokban él, amelyek kívülről egy gigantikus bogárra emlékeztetnek. A folyamatos költözésre a nehezen elérhető vízkészletek miatt van szükség. Ha kiürül egy vízkészlet, a város újra mozgásba lendül a lakosaival együtt.
Kultúra: Rendkívül konok és önfejű faj
Egyéb megjegyzés: -
Legismertebb képviselőjük: Shreel (elhunyt), Shribe, Skorn, Warkon (elhunyt)
Első megjelenés: Inhumans v1 #7

StoniansStonusi
Galaxis: Tejút
Csillagrendszer: Stonus
Bolygó: Stonus I-től a Stonus V-ig
Környezet: A faj a naprendszerük mind az öt bolygóját benépesítették. Minden bolygón más és más klíma dominál.
Gravitáció: 1,4 (átlagosan)
Légkör: ismeretlen
Népesség: 350 millió fő
Típus: humanoid (vízköpő-szerű)
Szemek: 2
Kézujjak: 5
Lábujjak: 2
Bőrszín: barna, lila, szürkészöld, narancs, sárga
Átlagos testmagasság: 170 cm (de akadt már 10 méter magasságú is közöttük)
Különös ismertetőjel: Kőkemény bőrük gyakorlatilag sérthetetlenséget biztosít nekik. Szárnyaik segítségével pedig repülni képesek.
Társadalmi felépítés: Monarchia
Technológiai szint: Nem építenek űrhajókat, ellenben fejlett teleportációs technikájuk révén bárhová képesek eljutni.
Kultúra: A nép két frakcióra, vagyis két egymással szemben álló párta szakadt. Az egyik a háború és a hódítás hírnöke, a másik a béke és a kompromisszum híve.
Egyéb megjegyzés: A Kövek népe a naprendszerük öt bolygóját uralja. A háborút pártoló frakció egy alkalommal megkísérelték elfoglalni a Földet, de az Élő Kolosszus és Fing Fang Foom a sárkány elűzték őket.
Legismertebb képviselőjük: Gorgolla (elhunyt), Granitor (elhunyt), Magnor, Crustor
Első megjelenés: Astonishing Tales #21

SagittariansSzagittár
Galaxis: Tejút
Csillagrendszer: Rempit
Bolygó: Berhert (3)
Környezet: 71%-ban óceánok borítják, a szárazföldet leginkább hegyvidékek jellemzik
Gravitáció: 1,1
Légkör: 74% nitrogén, 20% oxigén
Népesség: 4,8 milliárd (szerte a csillagrendszer egész területén)
Típus: humanoid
Szemek: 2
Kézujjak: 5
Lábujjak: 5
Bőrszín: szürke
Átlagos testmagasság: 180 cm
Különös ismertetőjel: -
Társadalmi felépítés: Monarchia, amely a csillagrendszer minden bolygójára kiterjedően gyakorolja a hatalmat
Technológiai szint: Fejlett csillaghajók, amelyek vonósugárral, térhajtóművel, energiapajzsokkal és erős fegyverekkel vannak felszerelve. Fejlett még továbbá az orvostudományuk és az interdimenzionális kommunikációs eszközeik.
Kultúra: Béke szerető felfedezők.
Egyéb megjegyzés: Míg a faj férfitagjai egy vékony harcsabajuszon kívül más testszőrzetet nem viselnek, és fülüket egy bőrlebernyeg takarja, az asszonyok mindenben a földi nőkhöz hasonlatosak, annyi kivétellel, hogy szürke a bőrük.
Legismertebb képviselőjük: Daydra hercegnő
Első megjelenés: Incredible Hulk v2 #111

SauridsSzaurid
Galaxis: Siár
Csillagrendszer: Varanus
Bolygó: Timor (vagy Varanus IV) (4)
Környezet: 85% vízterület, amelyben szigetláncok találhatóak
Gravitáció: 2,0
Légkör: 75% nitrogén, 24% oxigén
Népesség: 4 milliárd fő
Típus: kétéltű hüllő
Szemek: 2
Kézujjak: 4
Lábujjak: 2
Bőrszín: zöld pikkelyek és sárga uszonyok
Átlagos testmagasság: 3 méter
Különös ismertetőjel: Nemcsak félelmetesen erősek, de kettős légzőrendszerüknek hála a mélytengeri körülmények között is játszva boldogulnak
Társadalmi felépítés: A kormányzás egy filozófusokból és tudósokból álló kisebb csoport kezében van
Technológiai szint: Közepesen fejlett. A faj egészen addig nem volt képes kilépni az űrbe, amíg Timor a Siár Birodalom része nem lett.
Kultúra: Kiváló tudósok és harcosok egyaránt. A siárok zsoldosként is alkalmazzák őket.
Egyéb megjegyzés: -
Legismertebb képviselőjük: Ch'od
Első megjelenés: X-Men v1 #107

SymbiotesSzimbióták (Szimbionták)
Galaxis: Arsenn
Csillagrendszer: Vedra
Bolygó: Sim-Bee-Otee
Környezet: A bolygó 91%-át kanyonok és barlangrendszerek uralják.
Gravitáció: 1,0
Légkör: 78% nitrogén, 21% oxigén
Népesség: 1005 fő
Típus: parazita alakváltók
Szemek: -
Kézujjak: -
Lábujjak: -
Bőrszín: Az eredeti földönkívüli szimbióták fekete-fehér és sötétkék színeket viselnek magukon, míg a földön „született” társaik a legkülönfélébb színekben fordulnak elő a vérvöröstől a lángsárgán át egészen a zöldig.
Átlagos testmagasság: 190 cm
Különös ismertetőjel: A szimbióták megjelenése gazdatest nélkül elég egyszerű. Egy képlékeny, nyúlós masszára hasonlítanak fogakkal és karmokkal.
Társadalmi felépítés: Társadalmuk nincs. Mind egy közös tudat részét képezik, és ha elég közel tartózkodnak egymáshoz, egyként is éreznek, egyként gondolkodnak. Azok a társaik, akik 2-3 naprendszernyire távolodnak, már leválnak erről a közös kollektív tudatról. A Földön született szimbióták pedig nem is képesek rákapcsolódni erre a hálózatra.
Technológiai szint: Közepesen fejlett
Kultúra: Erőszakos, megalkuvást nem ismerő teremtmények
Egyéb megjegyzés (Sheppi Szemlélő feljegyzéseiből): A lények, akiket a Földön szimbiótákként ismernek, egy ősi és veszedelmes faj, akiknek történelme a feledés homályába veszett. Már évezredekkel ezelőtt is keringtek róluk rémtörténetek, amelyek arról számoltak be, hogyan csaptak le békés utazókra, szállták meg őket és szívták ki belőlük az élet minden cseppjét. Bolygójukat nem sokkal az I. Titkos Háború után Galactus támadta meg. A bolygó, amennyire tudjuk, nem pusztult el, de a népesség nagy része odaveszett.
A szimbióták, miután rákapcsolódtak az áldozatra, megemelik annak adrenalinszintjét és különféle hallucinogén hormonokat fecskendeznek beléjük. Az összekapcsolódás után a szimbióta azonnal elkezdi az energialecsapolást, és a gazdatestnek olykor csupán percei vagy órái maradnak hátra. Azonban van közöttük egy szimbióta, aki valami különleges, mutációs elváltozás következtében képes életben tartani a gazdatestet, és így hosszabban kihasználni. Ezt a szimbiótát Venomnak hívják, és saját fajtársai zárták be egy börtöneként szolgáló gépezetbe, hogy mássága miatt kivégezzék.
Röviddel az ítélet végrehajtása előtt a Túlontúliként ismert nagy hatalmú lény a szimbióták bolygójának egy darabját is kiragadta sok más planéta részével együtt, hogy megalkossa a Csatavilágot, ahol egymásnak ugrasztotta a Föld legnagyobb hőseit és legveszélyesebb gonosztevőit. Így került át a mutáns szimbióta börtönkapszulája is a Csatavilágra, ahol Pókember fedezte fel, és tévedésből felöltötte, akár egy ruhát. Pókember nem is sejtette, hogy a jelmez nem csak egy különleges öltözék, hanem egy élő és veszélyes idegen organizmus, amely hamarosan az életére tör.
A történet innen már mindenki számára közismert. Pókember a Fantasztikus Négyes vezetőjének segítségével megszabadult a szimbiótától, amely aztán Eddie Brock személyében talált új gazdatestet. Mivel mindketten halálos gyűlölettel viseltettek Pókember és civil alteregója, Peter Parker iránt, a lény nem szipolyozta ki Eddie-t, hanem segítséget nyújtott neki bosszúja betetőzéséhez. Eddie haragja és mérge tökéletes táplálékul szolgált a szimbiótának, és kettejük között olyan erős és szoros kapcsolat alakult ki, amely mind a mai napig meghatározó.
A szimbióták faja aszexuális módon szaporodik. Nincsenek elkülöníthető nemek. A reprodukciós folyamat úgy megy végbe, hogy a szimbióta életének egy szakaszában, amikor elég érett, és kellő mennyiségű érzelmet vagy energiát szívott el már áldozataitól, kiválaszt magából egy szövetdarabot, amelyből kifejlődik az utódja. Az ivadék ekkor még nagyon gyenge. Azonnal gazdatestre van szüksége, különben elpusztul. A szimbióták genetikailag kódolt memóriával rendelkeznek, vagyis az utódok mindarra emlékeznek, amit ősük valaha átélt, érzett vagy gondolt. Az a szimbióta, amely Pókemberre akaszkodott, a hálószövő minden tudását és tapasztalatát átadta későbbi hordozójának, Venom pedig azoknak a genetikailag módosított és klónozott szimbiótáknak, amelyeket az ő testszövetéből hoztak létre. Ezért van az, hogy az ismert szimbióták mindegyike pókhoz hasonló képességekkel rendelkezik. Emellett persze gyengeségük is van. Az idegen szimbióták rettegnek a tűztől, és érzékenyek bizonyos hangfrekvenciákra.
Legismertebb képviselőjük: Venom (Edward Brock), Carnage (Kletus Cassidy), Scream Phage, Riot, Lasher, Agony, Hybrid, Toxin, Anti-Venom
Első megjelenés: Marvel Super Heroes Secret Wars #8 (1984)

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta