Ki van itt?

Oldalainkat 932 vendég és 1 tag böngészi

  • BatBen

Na emberek, jelentem, fortuna rám mosolygott és megdobott engem a legújabb Wizard magazinnal, hogy legyen miről írnom nektek a héten! Igazából fogalmam sincs, hogy márciusi vagy április kiadványnak tekintsem-e, de végül is önkényesen úgy döntöttem, hogy áprilisi kiadványként fogok rá hivatkozni. Ez van, a saját kertjében mindenki urat játszik. De nem szaporítom a szót, inkább nézzük, hogy milyen friss információkkal tudok nektek szolgálni a képregények világából:

  • Kezdjük is mindjárt a szokásos havi közvélemény kutatással! A magazin munkatársai e hónapban arra voltak kíváncsiak, hogy melyik TV-s sorozat fináléját várják az amerikai olvasók a leginkább! Íme az eredmények: Lost 33% (valaki még nézi ezt egyáltalán?), Battlestar Galactica 31% (ami azóta lement és piszok jó lett, ezt tanúsíthatom), Heroes 27% (ezzel meg le vagyok maradva, mint a borravaló és azt sem tudtam, hogy már megint vége egy szezonnak…), Fringe 9% (erről meg nem egyszerűséggel fogalmam sincs, hogy micsoda…)
  • Ha már sorozat hírek: elvileg készül egy sorozat a Powers-ből, új Doctor Who a láthatáron és bizony gőzerővel készül a Battlestar Galactica előzmény sorozata, a Caprica is, illetve annak is a felvezető része/részei
  • Én néha komolyan azt hiszem, hogy az amerikai hülyeségnek nem egyszerűséggel nincs határa. A legújabb őrület, hogy különböző pólókra nyomják, a különböző lámpások (Zöld, Sárga, Fekete, és az isten tudja mi van még…) szimbólumait és ezt árulják 18 dollárért! És tuti van olyan agyament, aki meg veszi…
  • Elvileg e hónapban debütálnak majd a Wonder Woman képregény sorozatban a „manazonok”, akiknek Achilles lesz a vezetőjük. Ennek apropóján a magazinban összemérték Wonder Womant és Aschillest, hogy ki miben erősebb, stb. Csak egy pontot emelnék ki, ami nekem nagyon tetszett, nevezetesen, hogy Achilles alteregója Bard Pritt. No comment…
  • Nem bírom megállni, hogy ne szidjam ezeket az amcsikat, de mondja már meg nekem valaki, hogy ki az, aki ezekben a nehéz időkben képes pénzt kiadni egy 200 dolláros Mephisto figurára? Vagy 170 dollárt egy Nova bábúért? Most vagy én vagyok hülye, hogy nem veszek ilyeneket, vagy ők, hogy megveszik.
  • Ha érdekel valakit, ebben a hónapban jön ki az USA-ban a klasszikus 1941-42-es Superman sorozat dvd verziója
  • A magazinban van némi előzetes a készülő Spider-woman miniből is. Nos, mit mondjak ez erősen egyéni megítélés kérdése, de nekem nagyon nem tetszik a rajz stílusa…
  • Barry Allen (vagyis az eredeti Flash) visszatérésének a kampánya is erőteljesen folyik, ez alkalomból pedig egy kis jó kontra rossz Flash borító válogatást is összehoztak nekünk. Hát, vannak benne viccesek az tény, sajna ide nem tudom belinkelni őket, de ha valakit érdekelnek, akkor mindenképpen nézze meg.
  • A magazin úgy látszik a szívügyének tekinti a fiatal rajzolók/írók felkarolását, bemutatását és most a rajzolók vannak soron. Összegyűjtötték a 25 legtehetségesebb rajzolót és szépen írogattak is róluk, elég behatóan. Itt most nem célom, hogy én is mindenkivel külön foglalkozzak, de személyes véleményként megemlíteném, hogy fogalmam sem volt róla, hogy Mike Cho ilyen fiatal. Na persze, aki állandóan domborodó női hátsókat rajzol, az vagy csak nagyon fiatal, vagy csak nagyon öreg lehet, de barátnője nincs, az is biztos. Illetve a másik kedvencem, a Mighty Avengers rajzolója Khoi Pham, aki kb annyira lokálpatrióta, hogy ha megnézitek, akkor a Hulknak minden rajzán ázsiai feje van…
  • Csak nem cseng már le végre ez a Watchmen láz. Ebben a számban éppen a rendező kommenteli a film pár jelenetét. Tegye fel a kezét, akinek már elege van ebből a sok hűhóból!
  • Jön a Project Superpowers vol2! Aki olvasta, az tudhatja, hogy miért örülök ennek, aki meg nem olvasta, az olvassa el!
  • A TPB/HC megjelenés rovat. Nos, itt sajnos semmi jó hírrel nem szolgálhatok, mivel semmi olyasmi nem jelenik meg, ami engem is érdekelne.
  • De ha már TPB-k, ha valakit érdekel, Tony Daniel épp a minap fejezte be a Knightfall olvasását. Aki nem tudja miről van szó, szégyellje el magát és nézzen utána!
  • Egy kis érdekesség. A The Incredible Hulk vol2 181. számában jelent meg először Wolverine. Ennek a számnak a „near mint” példánya 1991-ben 240 dollárt ért, ma pedig már 1400-at! Nem rossz befektetés, mi?
  • A végére pedig kis piaci elemzés: jelenleg a Marvel uralja a piac 46%-át, a DC 33%-ot, a Dark Horse 5%-ot, az IDW és az Image 3-3%-ot, míg az egyéb kiadók pedig 10%-ot fednek még le.

És ennyi lenne mára. Wizard szemle legközelebb egy hónap múlva. De nagyon messzire addig se menjetek, mert megszállt az ihlet, szóval a héten még tuti lesz új írás itt a rendelőben. Addig is legyetek jók, ha tudtok!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta