Ki van itt?

Oldalainkat 636 vendég és 1 tag böngészi

  • balatonics2007

Sziasztok! Először is bocsánat, mert a múlt hét közepén azt ígértem, hogy majd a héten még lesz egy frissítés itt a Rendelőben. Ez sajnos nem történt meg, mivel egyrészt kicsit elfoglalt voltam még a héten is, másrészt, amit terveztem, az egy kicsit több utánajárást igényelt, mint azt gondoltam.
De miről is van szó pontosan. Mint az a fenti címből is nyilván kitűnik, most ajánlani szeretnék majd nektek valamit. Mégpedig arra gondoltam, hogy itt a tavasz (illetve már tulajdonképpen a nyár, de ebbe most ne menjünk bele), és nyilván sokaknak nincs már kedve a monitor előtt gubbasztani a szobában, amikor hívja az embert a természet, és kint is lehetne. Kintre viszont nehéz magunkkal vinni a számítógépet, maximum a laptopot tudjuk kivinni a szabadba. De minek, kérdem én? Minek, amikor simán a kezünkbe foghatjuk a képregényeket és azokat is kivihetjük! Szóval ennyi felvezetés után íme a lényege a mondanivalómnak: arra gondoltam, hogy összeszedek nektek olyan tpb-ket és HC-ket, amiket én szívesen olvasok, nagyon szeretek, és amikre szerintem még ezek mellett a horrorisztikus dollár árfolyamok mellett is érdemes pénzt kiadni. Persze ezeknek van egy hátránya, hogy angolul vannak, szóval ez az ajánló most első sorban azoknak fog szólni, akik már megbarátkoztak az angol nyelv szépségeivel.
Na lássuk, hogy is tervezem én ezt az ajánlót. A következőkben csupa DC cuccot fogok felsorolni nektek, mert egyelőre csak ennek a kiadónak az oldalán volt időm kutakodni. De ha sikeres lesz ez az ajánló dolog, akkor folyamatosan jönnek majd a Marvel, IDW, Dynamite, Vertigo cuccok is. A köteteknek a címét fogom felsorolni, illetve mindegyikhez fűzök egy kis kommentárt, hogy én miért szeretem és szerintem miért éri meg befektetni rá. Ahol tudom, ott elmondom azt is, hogy pontosan az adott sorozat mely számaiból áll a kötet, de ha olyan kötetet reklámozok, aminek a története már meg van honosításban is, vagy egyszerűen csak túl sok lenne felsorolni, ott engedelmetekkel eltekintek ettől. Illetve minden kommentár végére odaírom a hivatalos borítóárat, hogy mindenki tudja, hogy mennyibe kerülnek ezek a kötetek. Persze ez erősen tájékoztató jellegű, különböző akciók keretében, használtan sokszor jóval olcsóbban is hozzá lehet jutni ezekhez a dolgokhoz.
De csapjunk is bele a lecsóba!5472_180x270

Absolute Kingdome Come: nos, ha nem bánjátok, akkor mindjárt egy kicsit haza is beszélnék, mert egy olyan kötettel kezdem, ami itt nálunk is megtalálható az oldalon honosítva talgaby, Kendra és Nihil hármasának hála. És amit bátrán ajánlok mindenkinek, mert Alex Ross egy igazi epikus történetet hozott össze benne, amiben hihetetlenül jól mutatja be a megöregedett hősök világát. Komolyan mondom, ha lenne 75 dollárom (mert bizony sajnos ennyibe kerül ez a kiadás), biztos, hogy befizetnék rá, mert ha valami, akkor ez bőven megéri! De ezt mindenki eldöntheti maga is, ha elolvassa itt nálunk az oldalon. Előre szólok, nem lesz rövid olvasmány…

Batman: War Games Act 1-3.: nem szeretem Batmant. Ezt mindenki tudja, aki ismer. Ettől függetlenül vannak nagyon jó történetei és ezt én is elismerem. Számomra az egyik a Háborús Játékok című crossever, amit a NewGen oldalán honosítva is bármikor elolvashattok. Higgyétek el nekem, érdemes. Én anno csak unalmamban töltöttem le és olvastam el, de annyira megtetszett, hogy bizony felkerült a „ha lesz pénzem tuti be kell szereznem” listára is. Azóta egy kis része meg is van, ugyanis a 3 Robinos számra, ami ehhez kapcsolódik, sikerült szert tennem.
De, hogy a témánál maradjunk, az alapötlet szerintem zseniális. Adott egy kislány, akit Batman kirúg Robin szerepköréből, és aki meg akarja mutatni az öntelt Bruce Waynenek, hogy bizony ő igen is alkalmas arra, hogy ő legyen Robin és ezért ellopja és teszteli Bruce egyik vészhelyzetre kialakított leírását, hogy miként lehetne átvenni a gothami alvilág felett az irányítást. És persze minden balul sül el és a városban elszabadul a pokol. Bár én egy kicsit feleslegesnek éreztem 24 számon át húzni a dolgot, de kétségtelen, hogy nagyon jó dolgok vannak benne: hihetetlenül jól ábrázolják, ahogy a bűn lassan elemészti Gothamet és a hősök ez ellen szintet tehetetlenek, ahogy a bandák lassan, de biztos egymás családja ellen fordulnak, ahogy Tim Drake újra felölti Robin szerepét, Éjszárny vívódásait, Fekete Maszk kegyetlenségét, egyszóval mindent. Szerintem érdemes elolvasni.
Ja és az ára. Nos, mint az fent is látszik, összesen 3 tpb-ről van szó, és egyenkét mindegyik 14.99 dollárba kerül.

1237_180x270Batman: Cataclysm: hogy ne csak olyan képregényekről essen szó, amik már amúgy is honosítva vannak. Hát itt van a valaha volt legnagyobb Batman crossever, a No Man’s Land egyik előzménye, a Cataclysm. Minden erre a kötetre vezethető vissza, amiben is Gothamet földrengés éri, és bizony ez a város hőseinek is nem kevés gondot okoz. Batmannél páldául beomlik a Bat-barlang, meg persze a gonoszabbnál gonoszabb rabok is óramű pontossággal szabadulnak el a városban és igyekszenek mindent tönkretenni. Miközben a város és a benne élők haldoklanak. És mindezt egy 320 oldalas tpb-ben, ami bőven megéri azt a 20 dollárt, amibe kerül. Én sajnos csak digitális változatban olvashattam ezt a történetet, de egyszer beszerzem ezt a tpb-t, az is biztos.

Supergirl: Power: egy újabb honosítás alatt álló mű, nevezetesen a nálunk jelenleg futó Supergirl: Hatalom-ról van szó. Most persze megint mondhatja bárki, hogy minek ajánlok olyan képregényt, aminek éppen folyik a honosítása, de hát mégiscsak más az, amikor az ember a kezében tarthat egy kötetet és nincs a monitorhoz, meg a négy falhoz kötve. És szerintem ez a kötet is bőven megéri az árát. Ha másért nem, hát azért, mert Jeph Loeb utolsó DC-s munkáinak egyike és ha még ez sem lenne elég, akkor az már biztosan, hogy Ian Churchille meseszép rajzai kíséretében a DC univerzum legjobbjai sorakoznak fel a kötetben. Nem egy világmegváltó sztori, és biztosan nem fognak róla 20 év múlva ódákat zengeni, de attól még szerintem egy kifejezetten kellemes olvasmány. A hivatalos ára pedig 14.99 dollár.8754_180x270

Wonder Woman: Who is Wonder Woman HC: a végre hagytam egy nagyon nagy kedvencemet, a Wonder Woman jelenleg is futó, vol3-as szériájának nyitó sztoriját, a Kicsoda Wonder Woman történetet. A sztori konkrétan a Wonder woman vol3 01-04. és a Wonder Woman Annual 01. képregényekben jelent meg. Ha van olyan WW történet, amit nagyon szeretek, akkor ez az. A sztori annyira jó, hogy még Dodson rajzait is kifejezetten élveztem közben, pedig az ő munkáságát sem szeretem igazán. De ehhez a történethez nagyon is illenek a rajzai. Olvasás közben volt, hogy 10 percig bámultam egy sima dupla oldalt, amin egy árva bubi volt, mert annyira tetszett a rajz és az egész jelenet ábrázolása.
De nem a rajzok a legfőbb előnyei a kötetnek, hanem a történet. Az, ahogy Heinberg ábrázolja, miként próbálja meg Donna átvenni Wonder Woman szerepét és miként sül fel közben, illetve, ahogy bemutatja Diana vívódását, aki végül rájön, hogy még ha nem is akarja feltétlenül, neki az a rendeltetése, hogy ő legyen Wonder Woman. Ráadásul szinte az összes ellenségét is felvonultatják a történetben, szóval ha valaki úgy dönt, hogy ideje megismerkedni jobban a Csodacsaj univerzumával, akkor itt a remek lehetőség. 20 dollálért.

Nos, ennyi lett volna mára. Terveim szerint majd folyamatosan fogok ilyen ajánlókat írogatni, amikor éppen van időm, meg persze, ha van igény rájuk. Majd meglátjuk.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta