Ki van itt?

Oldalainkat 1100 vendég és 1 tag böngészi

  • SwireePaw

Sziasztok!

Elég sok minden jutott a mai frissítésbe, de talán mégis a képregénnyel illene indítani. A mostani frissünkben a réges-rég óta húzódó minisorozat(tá rövidült ongoing)unk befejező részét olvashatjátok, pontosabban a Joseph Michael Straczynski által jegyzett Elveszett Lelkek Könyvének utolsó, hatodik számát.
bols-6-hirA rejtélyek érdekes dolgok. Egyszerre szeretjük és utáljuk őket. Mindig is felkeltik a kíváncsiságunkat; de egyben félünk is attól, amit nem ismerünk. A rejtélyek elkísérnek mindenhová, és mi dönthetünk, hogy fel akarjuk-e tárni, mi húzódik meg mögöttük vagy sem. És bár a boldog tudatlanságnak is megvannak a maga hátrányai, nem árt vigyázni azzal, hogy milyen rejtélyeket akarunk feltárni, mert a tudás lehet egyszerre hatalom és a romlás okozója is. És talán vannak olyan Rejtélyek is, melyek sokkal jobb, ha megmaradnak örökké a bizonytalanság ködében... vagy a mérhetetlen emberi fantázia végeláthatatlan birodalmában. Mert azok a rejtélyek, amik csak a képzeletünk szülöttei, talán az egyetlenek, amiktől még nekünk se kell félnünk.
Ezzekkel a gondolatokkal ajánlom nektek bfejező részünket, melynek címe egyszerűen csak: A rejtélye.

És most a következő napirendi pont:
Akármilyen hihetetlennek tűnik is, nem feledkeztünk meg a fordítói versenyről, csak most jutottunk el oda, hogy kicsit foglalkozzunk is vele... ezúttal most már végleg lezárva a dolgot.
Amint azt még a legelején mondtam, a megmérettetésnek nem volt tétje, ami annyira igaz, hogy nem is választottunk győztest a beérkező négy fordítás között. Helyette az olvasókra, vagyis Rátok bíztuk a döntést... de még így is kár lett volna veszni hagyni a beérkezett műveket, ezért inkább fogtuk az összeet, és csináltunk belőlük egy mini-gyűjteményt a Gaiman-részlegünkön belül. Úgyhogy most már változatlan minőségben olvashatjátok a négy pályázó, (nick)név szerint: FZoli, Feanor, Vigilius és egy ismeretlen beküldő fordításait. És ismét csak szeretnénk megköszönni mindannyiuknak, hogy nekiálltak ennek az egyáltalán nem túl könnyű szövegnek!

Most evezzünk megint más vizekre. Hónap vége van, ami azt jelenti, hogy ismét elérhetővé váltak az amerikai eladási listák, amiről megint csak olvashattok egy rövid(?) összefoglalót a rovatomban, természetesen a listák linkjeivel kiegészítve.

De ha már a rovatom került szóba, múlt héten elmaradt a Mortal Kombat történetének folytatása, amit most pótolok, és mellé természetesen hozzácsapom az eheti részt is. A hatos fejezetben Shujinkót a Rend Birodalmába, vagyis Szeidóba kísérhetjük el, ahol a lakosság ugyan értelmesen beszél, de a rendőrállam kifejezés még csak meg se közelíti, hogy milyen állapotok uralkodnak ott. Ilyen körülmények között természetesen egyáltalán nem könnyű neki hozzálátni a birodalom egyik legnagyobb hatalmú ereklyéje felkutatásának, és akkor még a megszerzése is más lapra tartozik... de amint azt a hetedik fejezetben látni lehet, a harcos különös segítője, Damashi, átmenetileg megoldja ezt a gondot, amikor is engedélyezi Shujinkónak, hogy hazatérjen a világába és részt vegyen a Halálos Viadalon... ami azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek Shujinko hiszi.

És egy szolgálati közlemény:
Igen, tudjuk, hogy lassú a képnézegető, és akadozik is. Sajnos gondok vannak a szerverrel, így aki teheti, az inkább töltse le a képregényeket, amíg nem sikerült elhárítani a bajt.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta