Ki van itt?

Oldalainkat 1242 vendég és 0 tag böngészi

disney-v4-hirSziasztok!

A HálóZsákra is megérkezett a Mikulás, és természetesen most is képregény van a puttonyában. Hogy mi az, azt már a kép alapján is lehet sejteni. Igen, akárcsak tavaly, most is egy több mint száz oldalas Walt Disney-válogatással kedveskedünk mindazoknak, akik egy kis Disney-kalandra vágynak. A kötetben most csak három történet kapott helyet, cserébe viszont mindegyik elég hosszas olvasási élményt tartogat, hisz a negyedik válogatás még az előzőnél is vaskosabbra sikeredett. És ezúttal is a kacsák teszik ki a háromnegyedét. Rögtön a legelső történetben például tanúi lehetünk annak, milyen komoly slamasztikába keveri Donaldot a feledékenysége szenteste, de szerencséjére Dagobert bácsi ott van, hogy kisegítse egy markolóval.
A másik két történet már távolabb áll az ünnepektől, sőt, a középsőben egy trópusi országba kísérhetjük el Mickey-t és Goofyt, akik még itt, a messzeségben is képesek egy bűnügy nyomaira akadni, amit persze annak rendje és módja szerint meg is oldanak. És legvégül a kötet leghosszabb sztorijában megint Donald kerül az előtérbe, aki felcsap komoly üzletkacsának, és még egy megdöbbentő ajánlattal is előáll Dagobert bácsinak: Donald vállalja, hogy egyetlen nap leforgása alatt egy dollárból egymilliót csinál. Persze a kacsának megvan a maga fondorlatos terve, de Dagobert bácsi se rest, hogy megakadályozza benne.
Viszont mielőtt belemerülnénk a kötetbe, meg kell említenem, hogy az Egmont nemrég (pontosabban kicsit több, mint három hónapja) megjelentette a Donald Kacsa zsebkönyv v2-es széria első számát. Ha valaki nem emlékezne rá, a kilencvenes évek elején az akkor még Miki Egér (majd Mickey Mouse) magazin mellett futott egy közel száz oldalas zsebkönyvsorozat is, ami jórészt az olasz Disney Italia világából jelentetett meg egy válogatást. A mostani kiadvány is hasonló utat követ, csak ezúttal szinte egy az egyben az olasz zsebkönyveket veszik át, válogatás nélkül. Bevallom, személy szerint egyáltalán nem találom kielégítőnek a magyar változat nyelvezetének színvonalát, se a kötet szerkesztésének láthatóan teljes hiányát, mivel azonban ez az egyetlen Disney-kötet jelenleg a magyar piacon, ezzel kell beérnie mindannak, aki velem együtt kedveli ennek a mesés világnak a történeteit, különösen az olaszok által teremtett univerzumban játszódó kalandokat. A könyvről rengeteg újságos még csak nem is tudja, hogy létezik, úgyhogy a megszerzése aktív közbenjárást igényel, de talán, ha elegen kezdjük el venni, az Egmontnál is elkezdenek odafigyelni lassan a minőségre. És emellett megjegyzem, hogy mivel nem akarok különösebben konkurálni az Egmonttal még az évi két Disney-válogatással sem, így mostantól igyekszem a klasszikus Carl Barks-érára, a skandináv történetekre és a félszáz oldalas vagy még hosszabb olasz történetekre koncentrálni, hogy legyen azért némi változatosság is ezen a téren a magyarul elérhető történetek között.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta